Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Döküm

BaşlatanozkangzrTarih02/04/2010 14:49:02Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
slm, arkadaşlar

metalurji ve melzeme mühendisliğini bitirdim. okul yıllarındayken şirket kurup işletmişliğim var. şimdi yeni mezunum ve hassas döküm işine girmek isityorum. bu konuda teorik bilgim var fakat pratik ve piyasa tecrübem yok. bilgim olmayan bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Özkan GEZER

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye7 yazı
slm bende 3 senedir döküm işinde çalışıyorum (alüminyum döküm ve talaşlı imalat), tam olarak ne yapacaksın neler düşündün anlat biraz ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye107 yazı
sevgili arkadaşım ben de kuyumculuk sektöründe altın ve gümüş döküm ustasıyım. kendi sektörümde hem meslek lisesi hemde 2 yıllık müo mezunuyum. senin istediğin bilgi ne tür bi bilgi biraz daha aydınlatırsan sevinirim. aslında benimde senden istediğim bi bilgi var. kuyumculuk sektöründe kullanılan alloy adı verilen yan mamüller var bunların içeriği hakkında. fakülte mezunu olarak bana yardım edebilceğini düşünüyorum birlikte fikir alış verişi yapabiliriz teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı

ayhanbey merhaba,
Kuyumcu dökümünden bahsetmişsiniz.Sanırım ramatçılık yapıyorsunuz doğrumu?Alloy'u ne için kullanıyorsunuz?Alloyun renkelendirmede kullanıldığını biliyorum.Teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye107 yazı
aeakkus merhaba
kuyumcu dökümü ve ramatçılık ayrı bi dal yani döküm ayrı ramat ayrı bir iş kolu kuyumculukta. döküm mamüllerin ( yüzük kolye bileklik vb...) aynı çeşidinden istediğiniz sayıda çoğaltılması işlemi. ramat ise kuyum imlatı sırasında oluşan altın tozları ve parçacıklarının geri kazandırılması işlemi. aslında ben sizin anlıyabileceğiniz şekilde kısa tarifini yaptım her iki dalda çok teferruatlı işlemlerdir. alloy konusunda ise evet renklendirmede kullanıyoruz ve altının ayarını ayarlamada (14 ayar 18ayar 22 ayar vb...) bu alloyu bende kullanıyorum dökümlerimde ama içerik olarak alaşımını tam bilmiyorum bunu metalurji mühendisleri ve kimya mühendisleri hazırlıyor galiba. alloyun renk , ayar , sertlik olarak çok çeşitleri var. ve farklı alaşımlar oluşturularak bunlar hazırlanıyor. bu konuda bilgi arıyorum teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
ayhanbey merhaba,
Bende ramatçılık ile birebir ilgilendim.Kuyumculuk dışardan basit gibi dursada içine girdikçe girilen bir sektör.Bir mücevher oluşuncaya kadar bir çok aşamadan geçiyor.Bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkür ederim.Umarım istediğinizi bulabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye62 yazı
Arkadaşlar dökün biriniz artık birşeylerde satalım :) pazarlamada ben varım!
...be cool

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye9 yazı
bende bu döküm işinin icindeyim hic girmenizi tavsiye etmiyorum
svs

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf