Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Internet Borsası (web Borsası)

BaşlatanJinTarih01/03/2007 01:51:55Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Aklımdaki bi projeyi siz koniks.com daki arkadaslarım abilerimle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiyorum.. Kimsenin projemi çalmasından da korkmuyorum.. :) Şu ana kadar danıştığım kişilerden yarısı böyle bişey olması zor derken diger yarısı ise eğer gerçekten sağlam bir proje yapılabilirse harika olur.. Unutmayın Youtube.com u da 3-4 geç çocuk kendi videolarını koymak için açmıştı.. Zaten beni heyecanlandıran da onlar oldu.. Şimdi olay şu şekilde..

Internet Borsası (Web Borsası)

Nasılki Türkiye'nin IMKB var.. Aynı şekilde yine Türkiyenin web borsasını açabilir miyiz? Normal borsadan bağımsız, şirketler değil de web sitelerinin olduğu bir proje.. Böyle bi şey olabilir mi? Olabilirse nasıl olabilir? Bu işden nasıl para kazanılabilir? Fikirlerinizi bekliyorum..

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye1 yazı
Öncelikle bu konuda hayrete düştüm. Zira bu öğlen 3 aydır üzerinde çalıştığımız bu proje için çok değerli hocamdan fikir almak için telefon açmıştım. Şimdi ise projeyi bir sitede görüyorum.

Şu anda ufak bir proje ekibi ile konu üzerinde çalışıyoruz. Biz bu proje için 3 ayda onlarca değerlendirme sitesi analizi yaptık ve projenin ilk boyutunu ortaya çıkardık.

Bu projeye katkıda bulunmak veya finansal sorunlarda çözüm ortağımız olmak isterseniz seve seve sizi aramızda görmek isteriz.

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye12 yazı
bu projenin maddi manevi her türlü içinde olmak isterim.. size email attim.. görüşelim.. :)

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye56 yazı

fikirleriniz çok ilgi çekici.okuduktan sonra nette bir araştırma yaptım.alexa ya ait olan alexadex diye net üzerinden buna benzer bir oyun varmış.türk muadili yok sanırım en azından bir oyun sitesi formatında ilk etapta hazırlanır ve duruma bakılır.kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye4 yazı
merhaba. ilk mesajımın çok tanıdık bir fikir üzerinde olması büyük bir tesadüf oldu. 4 yıl önce bu fikir üzerinde bilg.muh. arkadaşları da yanıma alıp ciddi bir çalışma yapmış biri olarak bu fikrin uygulanmasında kanuni sıkıntılar olduğunu söyleyebilirim. sermaye piyasasını düzenleyen kanunları incelemenizi tavsiye ederim. bunu da geçseniz alexadetteki gibi bir yapıya %90'ı tüzel bir kimliğe sahip olmayan site sahiplerini kanuni çerçeve içine alarak dahil etmenin zorluğu ortada. o zaman da şimdide bu tip birşeyin alexadetteki gibi keyifli bir oyun olarak sponsor desteği ile bir şansı olabilir düşüncesindeyim. tabi her fikir değerlidir umarım neticesi size kazanç getirir...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Jin
Unutmayın Youtube.com u da 3-4 geç çocuk kendi videolarını koymak için açmıştı.. Zaten beni heyecanlandıran da onlar oldu..

buradaki bir eksiği de belirtmeden geçemeyeceğim. lütfen interneti sıfır sermaye gücü ile bile birşeylerin mümkün olduğu bir mecra olarak görmenize sebep olacak bu tip kulaktan dolma masalları kendinize feyz almayın. zamanınızı harcar, hayal kırıklıklarına yelken açar ve şevkinizi yitirirsiniz ticaretin mecra ayırt etmeyen kuralları ile karşılaşınca...

youtube ebayden ayrılan bir ekip 10küsür milyon dolar sermaye ile kurmuştur. bu para çok ciddi bir meblağdır. youtubeu kendinize örnek almadan önce resmi yüm açılardan görmek adına en azından netteki sağlam kaynaklardan hikayesini okuyunuz.

Yeni Üye56 yazı
inernet sitelerinin referansı ne olacak bu da ayrı olay kanuni yönü ayrı düşünsek bile.hisselerin değeri nasıl tayin edilecek.hite göre mi? çoğul hite güvenmiyoruz tamam da tekil hitlerle de oynanabilinilir sonuçta.nette reklam verenlerin ilk olarak başvurduğu yer alexa orda bile şaibeler var.para söz konusu olduğunda 128 bit koruması bile yetmeyebilir.
bu düşüncelerime karşın fikrin çok ilginç ve üzerine farklı varyasyonlarının uygulanabilirliğini düşünüyorum.ben de bu yüzden ilk etapta bir oyun sitesi formatına yakın olabilir diye düşündüm.sonrasına karar verilir.arkadaşlara kolay gelsin gene de önemli olan kimsenin görmediğini görebilmek.

Yeni Üye12 yazı
Steve Chen ve Chad Hurley isimli iki gencin 2005 yılı Şubat ayında kurduğu YouTube, 1,5 yıllık sürede milyar dolarlık bir şirket oldu. YouTube’un kuruluş hikayesi Google’unkine benziyor. Kredi kartı alışveriş sitesi PayPal’da birlikte çalışan Steve Chen (28) ve Chad Hurley (29), 2005 yılının Ocak ayında garaj ofislerinde, bir ev partisinde çektikleri fotoğrafları ve video dosyalarını arkadaşlarıyla paylaşmak istedi. Büyüklükleri nedeniyle, videoları e-posta ile göndermekte zorluk çeken ikili, dosyaları paylaşmak için daha iyi bir yöntem bulmak üzere kolları sıvadı. Böylece mayıs ayında test videosunun yayınlanmasıyla hayata geçen YouTube.com, aralıkta yayına başladı.

kaldı ki.. Google ın hikayesi de bundan farklı degildir..

Yeni Üye12 yazı
sordugunuz sorular ve kanuni boyutuna gelinecek olursa.. zaten ilk yazdıgım mesajda da belirttigim gibi.. bu sadece aklımda ki bir proje.. bu projenin kagıt üzerine dökülmüş halini şekillendiremedigimi söylediğimde kast ettigim bunlardı..

Yeni Üye56 yazı
fikir fikri doğurur sonuçta.şöyle birşey de yapılabilinir:amacımızın borsavari yani birçok internet sitesinin birbirleri ile kıyaslanması olduğunu düşünelim.ve bu kıyaslanmaların gösterildiği bir web sitesi oluşturuyoruz. amaç bu olaydan para kazanmak.elimizde bir tek alexa var(malesef).alexanın tek yaptığı kendi toolbarını yükletmek net kullanıcılarına.
bir programcıya türkçe bir toolbar yazdırılıp bu türkiyedeki kullanıcılara reklamla ulaştırılabilinir.ama gene de bana göre bunda bile hitlerde şaibe olur.şaibe de önemli değil aslında çok kişi ziyaret eder her ne olursa olsun para kazanılır diye düşünüyorum.

bir diğer formül alexadaki verilerle reeldeki verilerin harmanlanmasıyla oluşturulan bir oluşum meydana getirilebilinir.3-5 büyük şehrimizde yapılan birebir anketlerle elde edinilen bilgiler reel kısmı oluşturur.alexada ortak edilir buna.insanlara soru olarak en çok girdikleri ilk 5 site sorulur mesela anket sorularında.bu formulde şaibe de ortadan kalkmış oluyor.para ise hangi siteye reklam vereceğim diye düşünen şirketlerden bir bir aylık alınarak kazanılır.hem internet siteleri hemde reel şirketlerler girmiş oluyor bu çarka...

en büyük sorun ne bu formülde elbette finans sorunu.onu kabaca hesaplayım(hesaplayabilirsem tabi).anket işi kolay yapan şirketler var ve üniversite öğrencilerini kullanıyorlar daha çok.ayda 2-3 milyarı geçmez maliyeti bunun.
esas problem site kodlarını yazdırabilmek artık bu 10 milyara mı olur 100 milyara mı işin orası bir muamma işte:))) şaka bir yana web sitesi tasarım işi bir dalgalı döviz kuru misali aynı işe biri 1000 dollar ister biri 20.000 dolar biri 50 bin dolar.
birçok infoyu gireceksin bunu belli bir sistametikte istatistik verilere dökeceksin bunu yayınlayacaksın ve bu siteye şirketleri üye yapacaksın.şirket üst düzey yetkilisi buraya para ödeyecek ...vs
bu fikrime düşünceleriyle katkı sağlayacak ya da eleştiri yapacak arkadaşların yazılarını bekliyorum.maksat beyin jimnastiği olsun....

Yeni Üye4 yazı
Jin'e : yanlış anlamamış olmanı umuyorum fakat hikayelerin hep jenerik kısımları sunulur insanlara. Eğer internet tabanlı projeler bu kadar kolay başarıyı garantileseydi, Hindistandsan her gün binlerce proje çıkardı. Youtube'u kuranlar eski ebayci yani başarılı hatta gelmiş geçmiş en başarılı internet projesinde kavrulmuşlar. (paypal ebayindir) Fakat bu işe basit bir garaj hikayesi gözüyle bakamayız. Yatırım rakamı 10milyon usdnin üstündedir. Aynı şekilde googleun da hikayesinin arkasında milyon dolarlık bir başlangıç sermayesi vardır. Her iki site hakkında da bir çok kitap ve belki yüzlerce makale okumuşumdur ve hiçbirinden bu jenerik sonuca varacak bir bilgi elde edemedim. Ama bunlar pazarlama tabi. Amerika'nın yaptığı en iyi iş iyi satmak, iyi pazarlamaktır. Başarılarını da aynı şekilde ürün gibi pazarlarlar. Belki ilgisiz durabilir ama dünyada en çok domain ksydeden yanılmıyorsam 2. ülkeyiz. Hemen herşey alınmış.. Peki nerede projeler? Alınmış ama kimse emek harcamak, çalışmak, sabahlamak, yorulmak niyetinde değil. Çünkü duyduğu "Coca Cola domainine zamanında 1milyon dolar vermiş" gibi kulaktan dolma yalan hikayeler (ki bu hikayelerin kaynağı da amerikadır ve ilginçtir ki bu milyonlarcs dolar domain işinden, yine sadece amerikaya akar) kolay yoldan köşeyi dönme hayalleri kurdurmuştur büyük çoğunluğa. Ben de bu akımda zamanında 10larca domain kaydetmiştim. Bir tanesini bile satamadım ve ***ca olduğunu farkettim ve domainleri bıraktım.

Geleceğim nokta şu : bakkal açmak bile belli bir çaba, sermaye, emek, ter gerektirir. Internet te istisna değildir.

Fikre gelince, borsa kavram olarak genele hitap edememiş bir kavram türkiyede. bunun metamatiğini sıradan internet kullanıcısına anlatmak o anlamda da zor. Bir fikir düşünürken hep en kötüye odaklanmak lazım. Ancak bu şekilde zorluklara hazırlıklı olunabilir.
Hit sayımı manipülasyona açık bir kavram. Yani bir internet sitesinin başarısını ölçümlemek sanıldığı kadar kolay değil. Yatırımcı ise reel bilgilerle hareket eder. Raporlara bakar, analizleri inceler. En önemlisi karşısında tüzel bir oluşum vardır ve bu oluşumun arkasındski dinamikler devlet denetimine tabidir. Yani internet gibi denetimsiz, deli kuyusu bir mecrada böyle bir enstüman yaratmak gerçekten zordur.

Yeni Üye79 yazı
bende bu fikri bizle paylaşan arkdaşımız jin ile bu konuda daha geniş kapsamlı görüşmek ve bu projede yer almak isterim .
ömür boyu mutluluklar herkeze

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
Hoam bu çk güzel bir fikir ben daha bugün aklımdan geçirdim acaba internet üzerinden borsa oynayabilirmiyim diye ve sizin fikrlerinizle karşılaştım eğer yardımcı olabileceğim bir konu varsa maillerinizi bekliyorum

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Yöneticilik
Yeni Üye47 yazı
neredeyse herkes youtube hakında yanlış kanıya sahip
bu iki geç ebay den ayrıldığında bir site yapıyorlar ama tumuyor bunlarda bir video sitesi kuruyorlar öyle tesadufler üzerine kurulu bir sistem değil yani bilinçli bir çaba söz konusu ve maliyeti baya yuksek daha sonra risk şirketleri devreye giriyor 7 milyon yutuybey yatırıyorlar satışında 450 milyon dolar alıyorlar :)turkiyede ise youtube gibi bir site neredeyse yapmak mumkun değil bu internetle turkiyede youtube çıkmaz ççıksa bile çok farklı hizmetlerin olması lazım bu arlara youtube tarzı siteler internete patlama durumuna gelmiş herkes bir youtube kurabiliyor tabi amerikalılar daha kolay kuruyor orada server hizmetleri çok ucuz
youtubenin uçuncu bangledeş asılı ortağı bizaat tv de açıklamada bulundu yotubenin ortaya çıkmasında buyuk katkıları olan biri bizat kendisi dizayin etmiş yani bu konuda profesör
mumkundur turkiyede bir web borsasının olması hata alan adlarının pazarlandığı bir web borsasını olması ama gel gelelim turkiyede henuz internet emekleme aşamasında yani web siteleri ve alan adları pekde buyuk paralara el değişmiyor
sedo.com bir alman şirketi yine 22 yaşında birinin icati burada web siteleri ve alan adları alınıp satılıyor kendileri komisyon borsacılığı yapıyorlar gunumuzde türkiyede pek gelir getirecek bir sistem değil ama on yıl sonrasını duşunurseniz hiç durmadan girin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye844 yazı
bu konuyu hortlatmak istedim.. 2007 de açılan bu konu tam olarak emın değilim ama o zamanlarda web borsaları zaten vardı.. forumlarda filan aktif hala, site alınıp satılıyor..

ben bu konuyu nerden buldumda hortlattım peki..?

google adsense diye bir para kazanma sistemi var ve site sahipleri buradan gelir elde ediyor.. bende nette geliri olan düzgün siteleri almak için ararken gördüm bu konuyu..

şimdi bu projeyi geliştirip güzel içeriği olan ve geliri iyi olan sitelere melek yatırımcı gibi ortak olmak isteyen cıkar mı..?

iyi bir grup kurarsak adsense güzel para kazandıran bir sistem.. siteleri bularak yatırım yapabiliriz..

soracak olabilirsiniz, neden kendiniz yapmıyorsunuz diye..
hürriyet bumerang gibi bir site açıp iyi blogları aramıza katıp network kuracagımız bir sistemi tek basıma geliştirmem mumkun değil.. bu konuda ilgili olanlardan haber beklıyorum..
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye166 yazı
türkiyede ozellikle bilişim konusunda melek yatırımcı aramak yerine iddaa dan surpriz 5 maca oynayin

yutup google facebook hikayeleri garajlardan ve 2-3 arkadastan anlatilir, yutup bu konuda bir ilk miydi? video gosterim sitesi yok muydu?
yutup bir kaç ay sonra nasil makineler ve nasıl bant genisliklerinden yayın yaptığı biliniyor mu?

türkiye de cok zor, nasıl ki bangladeste zor, nasil ki mısırda zor, nasil ki küba da zor burada da zor..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Bilgisayar-Bili?im