Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Eczane Açmak İstiyorum

BaşlatanerentoTarih16/03/2010 02:24:47Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
Slm arkadaşlar
Eczacı değilim fakat çok işlek bir sağlık ocağının hemen yanında eczane açmaya uygun kendime ait dükkanım var. Elimde eczane açacak kadar nakit paramda var.Ve eczane açmak istiyom. Bu işi çocukluktan bu yana yapan bir kalfada buldum sizce eczane açmak karlımıdır, sıkıntıları nelerdir değerli fikirlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye10 yazı
evet arkadaşlar yokmu bir yorumunuz...

Yeni Üye48 yazı
İlk başta Eczacılık bölümünü bitiren birini bulucaksın. Yani eczane, onun üzerine açılacak. Herkez eczane açamaz. Onlarda sadece bir Eczane açabililer ve başında durma zorunluluğu vardır. Ayrıca Eczane sektörü ile ilgili genel bilgi vereyim. Eczacıların yaptığı cironun %80' i hastanelerin karşısındaki eczanelerin elindedir. Geri kalan %20' i diğer eczanelere aittir. Kozmetik ürünleri olmasa ayakta zor kalırlar. Ben senin durumunda olsam Aktarcılık işini düşünürdüm.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye223 yazı

Aç arkadaşım aç! Sende aç tam olsun. Bakkal dükkanımı bu bi kalfa buldun tamam yani.eczacıya gerek yok.kar marjı ne kadar biliyomusun? peki bu iş için ne kadar lazım bunu biliyomusun? üç buçuk ay ilaç ver sonra para al dayanabilirmisin?peki tüm reçetelerin ödeneceğinden eminmisin?kesintiler olacak iadeler olacak.birde muazzalı eczane olacak (yani eczacısı olmayan belgeyi kiralayan) Baştada söylediğim gibi bu işi düşünüyorsan iki kere düşün birincisi (AÇ DİYORUM)eczacıların çoğu gerçekten AÇ şu aralar ilaç fiyatlarının düşmesinden dolayı çok eczane battı çoğuda batmak üzere BİR KISMIDA DEVRETMEYE ÇALIŞIYOR.İkincisi (AÇ DİYORUM)onuda ECZANEYİ AÇTIKTAN SONRA GÖRÜRSÜN.Bana gelince 18 yıllık kalfayım.İnşallah içini karartmadım.Ama gerçekten bu iş bitti sakın ola bu işi düşünme bile çektiğin ve çekeceğin sıkıntılara değmez.Kararın ne olursa olsun ALLAH yolunu açık etsin.saygılarımla.........

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye96 yazı
Bu zihniyetteki adamlar ya buradaki insanlarla kafa buluyor yada ................ lar bence.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye10 yazı
sayın ümit yıldız söylemek istediğinizi anlamadım.fakat 20 yaşında bir oğlum var.eczacılık fak.okuyor.onun için birşeyleri araştırmak istediğim için buradayım.yoksa bende biliyorum eczacılığın ticari kaygılar ile yapılması gereken bir iş olmadığını.ayrıca herkese teşekkür ederim..

Yeni Üye1 yazı
Merhabalar,
istanbulda eczane açmak için yer arıyorum, özellikle istanbula aile hekimliğinin gelmiş olmasının avantajından yararlanmak istiyorum eğer aile hekimliği ya da sağlık merkezi, hastane v.b. kurum olmasına rağmen muvcut eczanelerin uzak olduğu bir yer hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Bilgilendirmelerinizi bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Eczacy
Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar
eşim ürdünlü eczacılık mezunu

acaba eczane açmak istesek bir problem çıkarmı
gülden yılmaz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Yeni Üye11 yazı
felix0 , benim bir akrabam italyada eczacilik okudu, ve turkiyeden oss puani ile gitti , ve turkiye ye dondugunde Ankarada bir sinava girdi .

Yani ilk once denklik veriyorlar mi onu arastirman gerekli , eger kabul ediyorlarsa Ankaradaki sinava girip basarili olursa , eczaneyi acabilirsin.
Kolay gelsin . Acmak istemiyorsa, kiralasin bana diplomayi aylk 3 bin tl ye ben arastirir acarim :)) saka saka

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye26 yazı
Eczane işi eskisi gibi değil. Klasik konseptle girerseniz, batmaya mahkumsunuz. Hem yeri iyi seçmeli, hem insan ilişkilerine çok önem vermeli hemde konsept konusunda yaratıcı olmalısınız.

Bir tek ilaca kaldıysanız, işiniz Allah'a kalmış demektir. Gerek rakip eczanelerin sayıca çok fazla olması gerekse devletin ilaç firmalarına karşı uyguladığı tutum ve eczacılara getirdiği kıstaslar yüzünden, çoğu eczane kepenk kapatmaya mahkum hale gelmiş durumda ne yazıkki..

Çok iyi düşünerek ve etüd ederek girin işe..
Money Talks...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Doktor