Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kimyasal Madde Pazarlamak

BaşlatanberkozTarih21/05/2009 02:20:29Yorum23

İlk mesaj
Yeni Üye64 yazı
Kimyasal madde ithal edip (gıda tekstil vb sektörlere) pazarlama hakkında bilgisi olan varsa desteğini alabilirmiyim..
Pazarlaması zormudur?
Nekadar sermaye gereklidir?
Kar marjı nedir?
Türkiye'deki arz talep durumu nedir..?
Saygılarımla....

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
Üye195 yazı
Tam sektörü bulmuşsun ama burda hemen hemen bütün köşe başları tutlmuş ve çok büyük sermaye gerektiren bir iş. Kimyasal maddelerin kullanılmadığı bir alan yok gibi bir şey. Yurt dışından ciddi bir firmanın bayiliğini alabilirsen çok güzel olur ama benim bildiğim çok ciddi sermayeler gerekiyor. Yani en az 300-500 civarı

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Yeni Üye64 yazı

nasıl yani bir markanın disbiritörlüğünümü almak gerekiyor. kar marjı nedir acaba ? bu işle uğraşan veya bu işte çalışan kişilerin fikirlerini bilmek istiyorum....

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Yeni Üye56 yazı
Biraz fikrim var naçizane bilgim ölçüsünde sizlere tavsiyem..
Pazarlaması; eğer hazır tanıdığınız müşteriye vadeli verecekseniz kolaydır , peşin verecekseniz zordur , müşteriniz yoksa araştırıp peşin verecekseniz çok zordur..
Sermaye; seçeceğiniz ürüne göre değişir....Bu işe parsiyel konteynerde tekstil boyası getirerekte başlayabilirsiniz 10 konteyner sitrik asitlede...
Kar marjı; o an piyasada getirdiğiniz mal yoktur %20 le satarsınız...Mal çoktur %3 le satarsınız...Birinin canını sıkmışsınızdır adamlar zararına mal verirler %20 zararla satamazsınız...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye64 yazı
Bilgileriniz içiö çok teşekkürler..
Tabi ithal ettiğimiz için ürünleri tamamen peşin almak zorundayız değil mi... Nerelerle bağlantı kurup fiyat bilgisi alabilirim. Bu işi ciddi ciddi bir kimyager olarak düşünüyoum..

Yeni Üye56 yazı
Benim bildigim urunlerde (genelde gida) pesin almak gerek..Vadeli alimlarda odenecek KKDF fonu
karin onemli bir miktarini goturur... Gida icin ureticiler genelde Avrupa , Asya ve az miktari Amerika'da...
Nasil bir boyutta bu ise gireceksiniz bilemiyorum ama bir fuarlara katilimci olarak gidebilirsiniz...Gida icin
23-25 Haziran'da Shanghai'da 17-19 Kasim'da Frankfurt'da var...

Yeni Üye64 yazı
Fikirleriniz gerçekten çok yardımcı oluyor..peki en az nekadar ürün getirebilirim..ilk olarak asetik asitten başlamayı düşünüyorum..daha sonra sitrik asit ve tekstil piyasası..

Yeni Üye64 yazı
büyük sermaye yatırıyorsanız büyük kazanmanız gerekir..bu işte kazanç büyükmüdür...ve büyük sermaye derken en az ne kadar herkese göre büyük kavramı farklıdır...

Üye115 yazı
tiriliyonlardan bahsediyorum öncelikle dispritörlük almanız veya bayilik almanız gerekli uluslar arası teminatlar sözleşmeler bağlantılar gerekli avukatlar bakanlık izinleri derken vs. leri akleye bilirsiniz 1,2,kalem ürün getirmek sadece külfet den başka birşey kazandırmaz..
saaygılarımla
Kozmetik kimya ürütimi ve pazarlama..kuaför ve güzelliksalonu işletmesi

http://www.diloksakozmetik.com
http://www.proximo.com.tr
info@diloksakozmetik.com

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Ymalat
Yeni Üye64 yazı
Fikirleriniz için teşekkürler dilaver bey...
Bu iş için tam desteği bilgiyi nerden alabilirim acaba..

Yeni Üye45 yazı
sayın berkoz kimya sektörü;

Tecrübe ister, Çevre İster; en azından ilk aşamada çünkü çok fazla ithal eden ve üreten firma var.

Petrole endeksli ürünler. Müşteri petrol fiyatları çıkarken fiyat artışını ben anlamam diyebiliyor.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Memur
Üye1714 yazı
Şirketinizin sermayesine ve satışlarına bakarlar.
Milyon dolarınızda olsa. Kağıt üzerinde gözükmüyorsa.
İşiniz zordur.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye333 yazı
Karlı bir ticari faaliyet konusunda ithalat ve ihracattaki şirket hacmimizi genişletmek için sermaye yatırımı yapabilecek ciddi ve pofesyonel düşünen sermayesi ile katkı sağlayacak yatırımcı talep edilmektedir. ilgilenenlerden yanlızca ciddi olanlara cevap verilecektir.Saygılarımızla
tel:0282 263 20 03

MUSTAFA YAŞAR GÜNGÖR

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Reklam
Üye333 yazı
Karlı bir ticari faaliyet konusunda ithalat ve ihracattaki şirket hacmimizi genişletmek için sermaye yatırımı yapabilecek ciddi ve pofesyonel düşünen sermayesi ile katkı sağlayacak yatırımcı talep edilmektedir. ilgilenenlerden yanlızca ciddi olanlara cevap verilecektir.Saygılarımızla
tel:0282 263 20 03

MUSTAFA YAŞAR GÜNGÖR

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Reklam
Yeni Üye64 yazı
kesinlikle bayilikmi almak gerekiyor mesela bi gemi konteynır neyse getirip satıp sonra başka yerlerden getirme imkanım olmazmı..

Yeni Üye56 yazı
urunune gore evet imkaniniz var tabi bir suru firma oyle yapiyor..size ozel mesajla cebimi verdim
ararsaniz bildiklerimi paylasmaya calisirim..

Yeni Üye64 yazı
teşekkürler size cepten en kısa zamanda ulaşcam...

Yeni Üye3 yazı
SAYIN BERKOZ BEYE BENIM TAWSIYEM ONCE BU SEKTORDE İŞVEREN OLARAK DEĞİLDE ELEMAN OLARAK ÇALIŞ DERIM,EN AZINDAN ILK BIR SENE FALAN PIYASAYI,MÜŞTERILERI TANIMANIZI TAVSIYE EDERIM,SEKTORUN İÇİNE GIRDIKCE UFKUNUZUN DAHA DA AÇILACAĞINA INANIYORUM AMA BU KADAR BUYUK Bİ İŞE HIÇ BILMEDEN GIRMEK BENCE GELECEK AÇISINDAN BUYUK RISKLER OLUŞTURABILIR.
SAYGILAR...

Yerleşim Türkiye / BartynMeslek Kimyager
Yeni Üye57 yazı
Merhaba berkoz.kimya sektörünün içindeyiz.Gıda ve Tekstil sektörüne ana kimyasallar(Formik Asit,Hidrojen Peroksit,Soda,Asetik Asit,Kalsiyum Karbonat,Potasyum Karbonat,Sodyum Hidroksit / Payet - Boncuk) vb. satıyoruz.
Müşterilerimizin hepsi 10-15 yıldır çalışmakta olduğumuz kurumsal firmalar.Hazır pazarımız var.Aylık 300.000 TL ciro yapıyoruz.kar oranımız güzel.ödeme alamama proplemimiz yok.bütün alım ve satımlar kayıtlı resmi ve faturalıdır.eğer sermaye gücünüz varsa daha güçlü bir stokla çalışma yapmak için işbirliği yapabiliriz.Gerekli sermaye 100.000Euro'dur.
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye377 yazı
Kimya egitiminiz nedir?yeni mezun mu sunuz?/ kimya piyasasında deneyiminiz var mı?
kimya sektorune buyuk rakamlarla girmek cok mantıklı dgl bence.ozellikle dövizin durumu malum.ornegin urunu getiren ithalatçı firmanın stokları dolu ise dış piyasada urunun fiyatı dusunce elindekileri iç piyasaya zararına dahi verir.döviz ve ekonomik kriz malum.veya tam tersi olabilir.çinde fabrikada sıkıntı olursa o urun iç piyasaya giremez.elinde urun olan firma iç piyasaya karaborsa seklinde satacaktır.

eger kimya urunu pazarladıysanız sektörden korkmayın.cunku az cok piyasayı ogrenmissinizdir.yok pazarlamasında bulunmadıysanız çok çok dikkat edin.bu piyasada calısmıs piyasayı bilen (satıcıları alıcıları urunleri)bir pazarlamacıyla calısın.eleman olarak da alabilirsiniz.aylık rakamlar ortalama: 2000-2500civarıdır.(eleman için)

Türkiye'de kimya sektorunde çek-senetle calısan bir piyasa vardır.nakit calısanlar genelde direk ithal eden firmalardır.iç piyasada rahatlıkla elden cıkarabileceğiniz ( tekstile-metale-gıdaya hitap eden) tum kullanıcılara hitap edebilecek urunu ithal ederseniz daha az sorun yasarsınız.

çinden-hindistandan-irandan-suudiarabistandan urun getirirseniz hem pazarlık sansınız hem de karınız artacaktır.
bu arada bu ulkelerdeki firmalara dikkat edin cunku gozleri acılmıs yuksek fiyat veriyorlar.sıkı pazarlık edin.urunlere istanbul teslim fiyat alın.

bunun dısında ithalat yaparken bazı urunler için özel izinler gerekiyor bunları iyice arastırmadan malzemeyi sipariş etmeyin yoksa sorun yasarsınız.

kimya sektorunu bilen biri olarak illa kimya sektorunde iş yapmak istiyorsanız size tavsiyem kesinlikle gıda ve tekstil olurdu.metalde pasta hayli kuculdu.

distribötorluk almadan da gayet rahat kimyasal malzeme ithal edip satıs yapabilirsiniz.

ben olsam çinde bir fabrikaya gider turkiyede satıs ofisiniz ben olayım derdim:D distribütörlük dgl ama:) cunku o zaman aylık veya yıllık dilimde satıs grafigini yakalaman gerekiyor.yakalayamazsan sıkıntı yasarsın.

çine gidip fabrikaları dolasıp tek bir urun dahi olsa satıs ofisleri olmayı teklif edebilirsin.bence.

-metal sektorunde urunu iç piyasadan nakit alıp yine iç piyasaya nakit satarak ciddi karlar elde edebilirsin.ama bu işte dönebilmek içinde 200-300tl şart ...

basarılar.

Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye26 yazı
Kimya sektöründe çok ciddi kazançlar var. Çünkü B2B konseptine hitap ediyor. B2C konseptinin dertleri ile perakende ile uğraşmıyorsunuz.

Öyle kimya marketi açmak ile falan ciddi kazançlar elde edemezsiniz. Ya belli bir ürünü siz üreteceksiniz, yada çok ucuza ve yüksek kalitede ithal edeceksiniz. Diğer türlü büyük firmalarla rekabet edemezsiniz..
Money Talks...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Doktor
Üye401 yazı
Bu sektörde üretici olmadan ciddi rakamlar kazanamazsınız. Ürünleriniz kalitesizse kazanamazsınız. Köpürmeyen sabunu aynı kişiye çok yakınınız değilse en fazla bir kere satarsınız, yağ çözmeyen deterjanı aynı kişiye en fazla bir kere satarsınız. Çevreniz geniş değilse sabır gücünüz yüksek olması lazım. Sadece genel temizlik ile çok fazla kazanamazsınız, bunun yanında endüstriyel ürünleri de eklemeniz gerekir. kağıt, ambalaj grubunu ürün skalanıza eklemelisiniz. sevkiyat çok önemli bu sektörde. Saat 5'ten bir çok fabrikaya ürün teslimatı yaptırmaz. Lojistik ve depo sisteminizin müşteri taleplerine uygun olması lazım. Fabrikalar, hastaneler, cafe&restaurantlar vadeli çalışır. Sabır gücünüzün yüksek olması lazım. Merdiven altı üreticiler, tüketiciyi usandırmış durumda. Tüketici kurumsal firmalara yöneliyor artık. Artık neredeyse her sokakta bir temizlik firması var. Gerçekten bulunduğunuz yerde bir fark yaratabileceğinizi düşünmüyorsanız bu işe girmeyin. 1 senede saç ağartma garantili bir sektör.
İstemi Ozan Aydemir

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Ythalat / Yhracat