Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Film Gösterimi Yapmak İçin. .

Başlatane.g.e.m.e.nTarih10/03/2010 14:05:03Yorum71

İlk mesaj
Üye138 yazı
sevgili arkadaşlar,

bilenler vardır, genellikle ilköğretim okullarında çizgi film gösterimi yaparlar. çocuklar bilet alarak okulda yapılan bu gösterimi seyrederler. bende böyle bir şey yapmak istiyorum. bu konu ile ilgili araştırmalar yapıyorum. düşündüm konikste her konu hakkında bilgi sahibi birileri çıkıyor. sizlere danışmak istiyorum bu iş için okullarla anlaşma nasıl yapılıyor? okullar ne istiyorlar. bir de her gelene okul sıcak bakarda gel kardeşim gösterimini yap bende payımı alayım mı der, yoksa illaki bu gibi işlerde tanıdık olması mı gerekir. okullara giderken ne gibi birikimlerle gitmeliyim. aranızda bu işlerle uğraşmış birileri varmı? doğru bilgilere ihtiyacım var. herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar şimdiden...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek İşsiz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
71 yorum
Üye355 yazı
Rica ederim,konuyla ilgili merak ettikleriniz olursa cevap veririm..saygılar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ercanvenida
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - phılıps
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ercanvenida
Merhaba..
İzmir ve Manisa'da bu işi yapmak istiyorum.
Sorularım olacak;
1-Bu işe uygun bir projeksiyon maliyeti nedir?
2-Toplam maliyet nedir?
3-MEB her başvurana olumlu cevap veriyor mu?
4-Bu işi ekiş olarak yapabilirmiyiz? Yoksa; tamamen kendimizi vermelimiyiz?
5-Filmlerin telif hakkı oluyor mu(toplu gösterim sonuçta)
6-3d film nasıl temin edilir?

1-2 ; toplam maliyet en fazla 4.000
3. evet her başvurana vergi levhan olması sureti ile olumlu cevap veriyor.
4. ek olarak yapılabilir.
5. doğrudur filmi aldığın şirkete belli bir miktar veriyorsun.
6. bu tür filmler forumda ki arkadaşlarda vardır,yardımcı olurum
saygılar.....

Çok teşekkür ederim bilgiler için

3d film lisans ücreti nedir veya aile birliği ne kadar ücret alır bilemem ama 3d göstereceğiniz filmin nasıl olduğu çok önemlidir, eğer siz kırmızı mavi gözlükleri seçerseniz çok kötü bir 3D görüntü alırsınız ki bu durumda öğrenciler filmi bitirmeden çıkabilirlerde veya gözlükleri çıkartıp filmi izleyebilirler.
Şuan en iyi sistem pasif polarize Full HD 3D sistemlerdir, Maliyeti 4bin lirayı fazlasıyla aşacaktır ama sinemadaki kaliteyi yakalarsınız,
kırmızı mavi gözlüklerle tanesi 4-5 liraya alsanız 100 gözlük 400-500 lira tutar, bin lirayada cihaz alsanız perdesi ses sistemi falan 2500 liraya bu işi tamamlarsınız üstünü lisans veren kişiye ödemiş olursunuz.
ama çift projeksiyonlu gümüş perdeli gerçek 3D bir gösterimin maliyeti 4bin lira değil 4bin dolar civarında ve biraz daha fazla tutabilir,
birde pilli gözlüklerle yapma şansınız var pilli gözlüklerle yaparsanız bu durumda yine donanım maliyeti 100gözlük için 10bin-12bin arasında olacaktır,
bence kırmızı-mavi gözlükler için yeni yatırımlar yapılmamalı,
yani fiyat sorarken siz önce nasıl bir sistem istediğinize karar vermelisiniz ve sistemin kalitesini görmeden para ödememelisiniz,
saygılar,
3D Donanım uzmanı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı

arkadaşlar 2003yılından beri gösterim yapan bir firmada 5yıl çalıştım. Istanbuldaki çoğu okulu iyi bilirim 2008 ylında çalıştığım firmamın bayiliğini aldım. Geçen yıl itibarı ile bir animasyon firması ile ortak kendi filmlerimizi yapmaya başladık. 2003 ylnda bu sektörde tektik hiç rakip yoktu çok güzel paralar kazanıldı bizde o zamanlar red-cyan olarak yanikırmızı mavi gözlüklerle bu gösterimleri yapıyorduk ama 2005 yılı itibari ile pasif gözlük vegümüş perdeye geçtik ama hala red-cyan gösterim yapan arkadaşlar var ben tavsiye etmem bu işi 1 senelik değil sürekli iş olarak düşünüyorsanız öncelikle iyi bir sisteminiz ve çok iyi bir filminiz olacak buraya filmim var diye yazançoğu arkadaşın filmini izledim hepsi hakkında bilgi verebilirim bu işe girmeyi düşünüyorsanız öncelikle alacağınız filmi izleyin hattaimkan varsa okulda öğrencilerle birlikte izleyin maliyetlere gelince sistem dediğimiz bilgisayar gümüş perde pasif gözlük kısacası ihtiyacanız olacak malzemelerin toplamı 10 000 tl yi bulur lisans firmaya göre değişir piayasada lisansız film yokmu var alıp bir cd gösterim yapabilirsiniz ama biliyorsunuz lisans olmadan gösterim yapmanın ağır bir cezası var kazançlarınızagelince günde 500lira gibi bir rakam düşünülebilir bu aşağıda iner yukarda çıkar bu tamamen sizin tanıtımınıza ve filminize kalmış ilk seansta okuldan kovulan firmalarda var onuda biliyorum kaliteli film her zaman iş yapar sihirbaz örneği verilmiş bu organisazyonla onu karşılaştırmayınbu iş gerçekten tiyatrolardanda fazla rahbet görüyor her türlü sorunuzu bana sorabilirsiniz 8 yıldır bu sektördeyim şu anda reklamlara animasyon hazırlıyoruz elimde tamamen türk yapımı çok kaliteli bir animasyon filmi var

Üye219 yazı
Arkadaşlar bu iş her şehirde yapılmaz, bulunduğunuz şehirde emin olun, 2-3 firma bu işi mutlaka yapıyordur.
Aman tutarım bir eleman o yapar,eder,ben keyfime bakarım tarzında bir iş kesinlikle değil, 2 tl hatta bazen okullar fiyatı 1 tl ye bile çekebiliyor;eğer tanıtımı iyi yapmazsanız(gösterimden 2-3 gün önce) (tanıtım da öyle olmalı ki,çocukları etkileyebilmelisiniz gerek mimiklerle gerek ses tonunuzla), katılım çok düşer ve seneye o okulu bir daha garantileyemezsiniz.İdare genelde parayı toplamak ister ki kontejan da çok alır.Yok kardeşim ben toplarım dersen idare veya okula aile birliği sana gıcık olur,biraz profesyonel olmak lazım bu konuda.
Ayrıca gözlüklerden bahsetmişsiniz, bir seansta bir çocuk ortalama kullandığı gözlüğü 5-6 kez yere düşürür;şansınız varsa kırılmaz :)) Eleman işle fazla ilgilenmez,gösterimde çıt çıt telefonla oynar,çocuklar kavga eder makineyi düşürür paşamın umrunda olmaz,para aşırabilir,farkında olmazsın..daha birsürü şey,,
Ben bu işe en fazla 2-3 sene daha veriyorum,bu eğitim sistemi böyle gittiği taktirde zaten yakın zamanda yasaklarlar....

Mersin'de her türlü iş fikrine açığım.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye355 yazı

aynen katılıyorum bu iş yapılmaz.daha o kadar çok sorun varki say say bitmez.okuldan 500 tl toplanıyor demiş arkadaş ben toplayamadım , ayrıca okul müdürleri felaket katılım çok olursa ne kadar kırpsam diye uğraşır durur ,çekilen zahmeti karşılamayan bir iş....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye8 yazı
merhaba arkadadaşlar 2012-2013 eğitim öğretim döneminde ilköğretim okullarında 3boyutlu film gösterimi yapıyorum karabük ve zonguldak illerine bayilik verilecektir. Yapmak isteyen arkadaşlar varsa eğer benimle irtibata gecsin 0541 337 67 37 enis

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye1 yazı
ben istanbul anadolu yakasında okullarda 3 d gösterimi yapmak istiyorum
0505 369 42 76
isa

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye2 yazı
www.dunyayardimbekliyor.com

yeni filmmizin web sitesi ilgilenen arkadaşlar inceleyebilir

Yeni Üye3 yazı
bende benzer bir iş yapıyorum okullarda 3d, 4d gibi sinema gösterileri yapıyor tanıdığım samimi olduğum idareciler bu işin genelde korsan olduğunu söylüyorlar yazıcı oğlundan patentli bir film alıp 300 tl civarında ve sistemide var gidip okullara gösterim için izin istiyorlar ve bunu anadolu yakasında en az 30 kişi var. ama hiç daha bu işi yapan biriyle hiç konuşmadım konuşsamda bana korsan olduğunu söylemiyecektir tabii benim merak ettiğim yazıcı oğlundan alınan bir filmle orjinal 3d filim şirketinden alına bir fimin arasında bir fark varmı. ikiside 3d film biri yazıcı oğlundan alınmı 300 tl lik bir film diğeri yapımcıdan binlerce tl verilip alınan bir film. teşekkürler
sosyal aktivite merkezi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye34 yazı
Genellikle okullar film izlemeyen öğrencilerine ders yapmakla tehdit ederek gizli bir baskı yapıyorlar.(Askerde de ucuz sanatatçılar konser için gelirdi, bilet almayanlar eğitim yapmakla veya ağır işlerle tehdit edilirdi, komutanlar böylece nemalanırdı.) Ayrıca ders saatinde filim izletilmesi hiç uygun değil. Kannatimce müdürlerin bu işten menfaati var ki; gizli bir kumpasla öğrenciler film izlemeye teşvik ediliyor. Ayrıca okullarda maddi gücü iyi olanların yanında maddi güçlüklere rağmen okuyanlar çoğunlukta. Öğrencilerin cebine el atılmasına karşıyım. Okullar sadece eğitim ve öğretim üzerine yoğunlaşmalı. Çocuklar zaten televizyon karşısında fazlasıyla oturuyorlar.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Muhasebe
Üye360 yazı
eğitim sektöründe teknolojinin her nimetinden yararlanmak eğitim basamağının kalitesini artırır. hatta yararlanılamıyorsa yararlanmanın yolları araştırılır, eğitim basamağının zamana ve teknolojiye yetişmesi için uğraşılır. ders saatinde izletilen filmlerin konulara paralel donatılmış ve çocukların ilgisini toplayacak bilgi aktarımı sağlamaya yönelik olması şartı milli eğitim tarafından aranır. eğer film keyfi zaman doldurmaya yönelik olursa o zaman amaca hizmet etmez. böyle bir duruma da başta öğretmen ve yöneticilerin izin vermemesi gerekir.

maddi konuda ne denebilir, elbette haklısınız. bununla birlikte okullara gösterime gelen filmlerin mutlaka durumu iyi olmayan öğrenciler için kontenjanı vardır, yoksa da bu bir vicdani hizmettir, olmalıdır.

bu arada çevredeki birkaç okuldan gördüğüm kadarıyla okullar artık kendi gösterimlerini kendileri sunup, pastadaki payın tamamnı almak için çalışmalar yapıyorlar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye3 yazı
ekcyapım merhaba.
ben ayhan sizinle görüşmek isterim benzer bir iş yapıyorum yaptığım işe 3d sinemayıda ekliyecem hatta hemen. bu konuda görüşmemiz mümkünmü tel numaramdan ulaşabilirseniz sevinirim teşekkürler 0531 778 39 76
sosyal aktivite merkezi

Yeni Üye72 yazı
arkadasim senin cizgi filmin nasil yapildigindan haberin varmi? once onu somak isterim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
merhaba arkadaşlar ist. anadolu yakasında 270 okulla bağlantılarım var yaptığım işlere 3d eklemek istiyorum film veren sistem veren birileri varsa yardımcı olursa sevinirim 0531 778 39 76 ayhangezici79@gmail.com teşekkürler.
sosyal aktivite merkezi

Üye360 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - comexlatam
arkadasim senin cizgi filmin nasil yapildigindan haberin varmi? once onu somak isterim.

sorunuzu kime yönelttiniz, merak ettim ?

Yeni Üye1 yazı
Okulda 3D sinema gösterimi yapmayı düşünen arkadaşlara tavsiyem bu işi iyice araştırmaları ve ayrıca eğer pazarlama kabiliyeti olan veya çevresine güvenenlerin bu işe girmesi, Yoksa beklediğiniz oranda kar edemezsiniz,
Bu işi yapan arkadaşlarım var, günde 500 TL kar etmek zor değil, ama dediğim gibi ya okul müdürleri vb. çevreniz olacak veya çok iyi satış yapıyor olacaksınız ve gittiğiniz okuldan iş alabileceksiniz, Nihayetinde bu işi yapanlar gelir olarak bu işle ilgileniyorlar. Film ve teknik anlamda danışmak için tedev mühenslikle görüşebilirsiniz, bizimkiler 3d ürünleri bu firmadan almışlardı, http://www.tedev.com.tr/okulda-3d-sinema-bayilik
3D Sistem Uzmanı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye537 yazı
kardesım bak benım bı guvenlık sırketım vardı battım gecen sene 27 okula hızmet verdım ve faturalarımı kantınlerınden karsıladı bu okullar neler gordum hızmet verırıken ve sektorumde ınan devlet dusmanı oldum suan turkıyeye 2600 km uzakta yasıyorum cok mu ıyı cok kotu gıt mudurlerle konus ama ıyı bır sunum yap ve fatura kesmene bıle gerek yok mudur aile bırlını kafalar sonra bı yansı cıhazı sınıflara kaydırı kubbak seyler ızlet yaparsın ıcler acısıdırkı okullarda ***urenlerın bını bın para bıraz gunaha bıraz yedırmeye gırerek benım gıbı haram para kazanır ve ulkenden uzakda bı yerde yasamazsın nese uzatmayıp kucuk ehırdekı okullarda ıs yaparsın ancak

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye93 yazı
bu işe yeni girenler iyi düşünmeli son sistem ile girilmesi gerek maliyeti 7.000 tl civarı vede film bayiliği 4000 ile 7000 arası değişir. Okul müdürleri kontenjan ister, toplanan parada kesik olur. Çocuklar gözlükleri kırarlar. Tanıtım elemanına , gösterim ekibi için eleman masrafı yemek-mazot derken söylenildiği gibi rakkamlar kalmaz. Sizden önce yakın tarihte gösterim varsa o gün zarar bile yazabilir. Yinede çevresi olanlar düşünebilir ama zor iş. yardım almak isteyen olursa tanerdemir59@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Muhasebe
Yeni Üye2 yazı
Bu iş uzaktan kolay görünebilir ancak her iş gibi okulda 3D sinema işide öyle kolay para kazanma yolu değildir, Emek ister! okul okul dolaşacaksınız, çevreniz olması gerekir, referans önemlidir. 3D donanımızın ve filminizin kaliteli olması gerekir, Öğrenciler filmden memnun ayrılmalıdırlar, aksi halde hem kendinizi hemde sektörü baltalamış olursunuz. tekrar aynı okuldan iş alamazsınız. İşinize özen gösterir, vizyonlu düşünür ve ona göre ilk yatırımınızı yaparsanır yıllarca bu işten ekmek yersiniz. Bu iş ek iş değildir. ayda 10 okulda gösterim yaparak 5bin TL çok rahat kazanabilirsiniz.
Ayrıca şunu önemle belirtmek isterim. 3D ekipmanları denemeden kesinlikle almayın. gözünüzle görün ve önce siz tatmin olun.
siteyi incelemenizi öneririm: http://www.tedev.com.tr/okulda-3d-sinema-bayilik
3D Donanım uzmanı

Üye537 yazı
dun tv de gordum bılmem kac bın tane slay ve flım hazırlamıs meb bunları kendı yapacakmıs bence cok rısklı

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye2 yazı
O malum firma burda yazmış bende film var diye gördük sendeki yerli filmi. rezil olmadığımız okul kalmadı. Adama diyoruz film kötü diyoruz sizin sunumunuz kötü diyor bize böyle pişkinlik görmedim. Bu sene için önem film den aldım yabancı film polarize olarak. istanbulda birkaç firmayla görüştüm lisans konusunda pek güvenemedim. ellerinde yabancı bir kağıt çözemedim olayı. Sonra Ankaradan bir firmayla görüştüm önem film diye Kültür bakanlığı onayı, noter onayı, sözleşme birlikte aldım. Lisans konusunda sağlamlar. düzenli çalışan bence tek firma bu herhalde benim araştırdığım kadar anahtar teslim sistemle personeli gelip kurdu. Fimlerin efektleri çok güzel tavsiye ederim. Aydında bu işi yapan varsa iletişime geçsin benle.
aydin çocuk tiyatrosu

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Reklam
Yeni Üye3 yazı
Sevgili Arkadaşlar
okullarda 3D film gösterimi yapmak istiyorsanız sizlere yardımcı olabilirim. firmamız 7 senedir faliyette ve elimizdeki filmler gerçek 3 boyutlu filmlerdir. aynı zamanda daha önce hiç bir yerde gösterime girmemiştir. bulundugunuz şehrin çalışma onayları firmamız tarafından temin edilmektedir. ve sistemimiz son sistemdir. www.3boyutsinema.com 536 018 50 00
www.3boyutsinema.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar Okullarda 3D Sinema Gösterimi Yapmak istiyorsanız yardımcı olabılırım, firmamız 7 senedir faliyette olan bır firmadır. ve elimizdeki filmler gerçek 3D filmlerdir. bulunduğunuz şehrin onaylarıda firmamız tarafından temin edilir. Detaylı bilgi için görüşebiliriz 536 018 50 00 www.3boyutsinema.com
www.3boyutsinema.com

Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar okullarda 3D sinema gösterimi yapmak istiyorsanız yardımcı olabılırım. firmamız 7 senedir bu işi yapmaktadır. elimizdeki tüm filmler gerçek 3 boyutlu filmlerdir, KÜLTÜR BAKANLIĞI VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNDEN ONAYLIDIR. bulundugunuz şehrin onayları ayrıca firmamız tarafından temin edilmektedir......
sizde getirisi iyi olan bu işi yapmak isterseniz iletişime geçebilirsiniz bizimle. 536 018 50 00 www.3boyutsinema.com
www.3boyutsinema.com

Yeni Üye93 yazı
okullarda 3 d film gösterimi yapmaktayım. Film alırken dikkatli olun. isteyenlere yardımcı olabilirim.

Yeni Üye68 yazı
Ayda kaç film gösterimi yapiyorsunuz? Ortalama kaç okul ziyaret ediyorsunuz. Sektörün içinde olan birisi olarak bilgi verirmisiniz?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye93 yazı
lasera okul günleri randevu alarak sürekli gösterim yapılıyor.

Yeni Üye1 yazı
Merhaba 3D işine bende bu sene girdim. Bende birkaç firmayla görüştüm bana en matıklısı önem film geldi. Önem film den polarize ekipman ve film aldım. Sunum ve ilgi güzeldi bakalım okulda işler nasıl olacak. hayırlısı :-)))
Aysegul_34

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
Selam, bende bu işe girmek istiyorum.

Fakat iş tecrübem sadece cihaz bilgisi üzerine yani kurulum , gösterim vs.
Çekincem şu; Memur olarak özel bir şirkette çalışıyorum, işimi bırakmam gerekli mi yoksa ek iş olarak yapabilir miyim?

Sermaye olarak 7-8 bin tl gibi bir param var, getirisi ne zaman olur. Zarar edersem cihazlar elimde patlar mı, nelere dikkat etmeliyim.

Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye360 yazı
makina, cihaz vs. bir işin zarar etmesi halinde en kötü ihtimal satılır.