Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Film Gösterimi Yapmak İçin. .

Başlatane.g.e.m.e.nTarih10/03/2010 14:05:03Yorum71

İlk mesaj
Üye138 yazı
sevgili arkadaşlar,

bilenler vardır, genellikle ilköğretim okullarında çizgi film gösterimi yaparlar. çocuklar bilet alarak okulda yapılan bu gösterimi seyrederler. bende böyle bir şey yapmak istiyorum. bu konu ile ilgili araştırmalar yapıyorum. düşündüm konikste her konu hakkında bilgi sahibi birileri çıkıyor. sizlere danışmak istiyorum bu iş için okullarla anlaşma nasıl yapılıyor? okullar ne istiyorlar. bir de her gelene okul sıcak bakarda gel kardeşim gösterimini yap bende payımı alayım mı der, yoksa illaki bu gibi işlerde tanıdık olması mı gerekir. okullara giderken ne gibi birikimlerle gitmeliyim. aranızda bu işlerle uğraşmış birileri varmı? doğru bilgilere ihtiyacım var. herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar şimdiden...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek İşsiz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
71 yorum
Yeni Üye29 yazı
yarısını okul aile birliği alır anlaşmaya bağlı o da her kişi her okulda gösteri yapamaz milli eğitim müdürlüğünden onay alması lazım ayrıca çizgi film gösterimi yapılacaksa eğitici ve onaylı bir çizgi film olması gerekir bu tip gösteriler daha çok tiyatral gösteri şeklinde düzenlenir parsayı yiyecek olanlar da bellidir bunun dışında kalanlara milli eğitim müdürlüğünden onay çıkmaz....hele çizgi film mümkün değil ..diyelimki çanakkale şehitlerini anlatan bir çizgi film olsa onu da bedava yaptırmak isterler..işin içine para girince ilk taktik yıldırma taktiğidir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye34 yazı
hocam bu işin belli prosedürleri var. ilgli makamlar dan ( meb, valilik) izin almanız gerekiyor. sonra okulun kabul etmesi için okul aile birliğine pay vermeniz gerekiyor.çok kilit insanları tanıyorsanız. tüm okullara toplu satış yapıp birde sinemayla anlaşarak kaliteli bir iş yapmış olabilirsiniz. birde iyi yapımı göstermeniz gerekiyor. bence güzel bir fikir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye413 yazı

Öğretmen olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki okullar film için anlaşmaz. Salonu olan okullar kendileri düzenliyor bu etkinlikleri. Paranın tamamı okula kalıyorken, durup dururken sizinle paylaşmazlar.

Film değil de ozan, tiyatro gurubu ya da palyaço gibi okulun kendi başına düzenleyemeyeceği gösterimleri yapabilirsiniz. Mesela bizim okula zaman zaman ozanlar gelir, kimi zaman da palyaço falan gelir. Okulla anlaşılır. Bir kısmı okula kalmak şartıyla anlaşılır. Gösterilierini yapar ve giderler.

Velhasılı kelam film işinden size iş çıkması zor.
www.ithalurun.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Yeni Üye64 yazı
selam arkadaşım. sana bir tavsiye bizde bu işi yapmak için müracaat yaptık şuan milli eğitim müd. komisyon kararı beklenmekte. ama cizgi film değilde 3boyutlu eğitici film. bunu okuldan yapıp paranın onlara kalması zor. masrafı tek seferlik eğer işi kıvırırsan iyi para kazanırsın. hocam okul kendisi yapıyo demiş bunu henüz yapan okul duymadım ama yapam şahıslar var ve okullar sıcak bakıyor. ii çlş....

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye6 yazı
bizim okulda çizgi film gösteirmi oluyor kendi bünyesinde oluyor bu olay öğretmen arkadşaın bahseetiği şekilde diedği gibi farklı bir etkinlik fikri güzel...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yleti?imci
Üye413 yazı
Baranben arkadaşın dediği gibi 3 boyutlu bir gösterim yapabilirsin. Aslında içerik şöyle olmalı, yapacaksanız okulun kendi başına yapamayacağı şeyler yapın.

Normal cd den, dvd den yapılacak bir gösterimi okul başkasına yaptırmaz. Kendi yapıp pastanın tamamını almka varken, neden paylaşayım ki?
www.ithalurun.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Üye138 yazı
Sayın arkadaşlar.
yazıda okuyucu sıkar düşüncesiyle fazla ayrıntıya yer vermemiştim. amacım 3 boyutlu çizgi filmi sinema kalitesinde sunmaktır. milli eğitime başvururken hangi belgelerle başvuruyoruz. bilgisi olan varmı????

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Yeni Üye20 yazı
Selamlar arkadaşlar. Egemen arkadaşım düşüncen çok güzel çok hoşuma gitti. Bu konuyu senin le ve baranben arkadaşla ayrıntılı görüşmek isterim. msn adresimi eklersen sevinirim. firat_ty@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye64 yazı
Arkadaşlar selam tekrardan. işlem için il valiliğine gidip ilgili vali yardımcısında (millieğitimden sorumlu) dosyanızı sunuyorsunuz vali yrd. onay verip valilik aracılığıyla sizi milli eğitime yönlendiriyor. milli eğitimde dosyanız komisyona sunulur komisyon evet derse işe başlarsınız. dikkat etmeniz gereken film seçimi ve okulların burda kazancı ne olacak. yada kazanç sayesinde bir kaç yoksul öğrenciye yardımınız dokunacakmı. bunlar insani şeyler bence böyle bir iş yapıyorsanız bulundugunuz ilin milli eğitimine mesela 5 yoksul öğrenciyi (tabi zeki olanları) dersanaye gönderme olsun en azından katkınız olur ilerde o öğrenciler sizi unutmaz. para kazanmak güzel güzel olduğu kadar yararıda olmalı bence. teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Dany?manlyk
Üye138 yazı
sayın FIRATY,
Arkadaşım ben araştırmalarımı yapıyorum. evde internetimde bir sorun olduğu için çok fazla siteye uğrayamıyorum. arada birde olsa en azından benimle buradan irtibat kurabilirsin. özel mesaja cevap verebilmem msn den daha garanti olur. bu işle ilgili gelişmeleri buradan paylaşmayı düşünüyorum. işle ilgili varsa düşüncelerinizi lütfen bana yazın. saygılar...

Üye138 yazı
FIRATY,
ayıca
''Egemen arkadaşım düşüncen çok güzel çok hoşuma gitti''
için teşekkür ederim.

Yeni Üye9 yazı
Merhaba Arkadaşlar ....
Sitede Gezinirken sizin yazışmalarınıza rastladım ..Okullarda 3 Boyutlu sinema ile ilgili..Bende İstanbulda 3 Seneden Beri Kendi Yaptırmış oldugun HD Kalitesindeki 3 Boyutlu Filmleri Okullarda Sergiliyor , Aynı Zamanda İstanbul Dışındaki Bir çok İle Uygun Fiyat Ve İş ile Alakalı Ürün Malzeme , Bayiliklerime İş ile Alakalı Tüyolar Vererek Türkiye Genelinde Bir çok İle Bayilik Verdik Ve Vermeye Devam Ediyoruz...Sizde Bayilik İle Kendi İlinizdeki Okullarda 3 Boyutlu Sinema Gösterimi Yaparak Para Kazanmak İstiyorsanız , Bizimle İrtibata Geçebilirsiniz...

Zeytin Yapım Ve Tiyatro

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Üye816 yazı
bir yaşanmış olayı yazayım sonra aşağıdaki yorumumu okursunuz..
2006 yıllında sihirbaz mandrake( hokkabaz filminde cem yılmazın hocası ) bir gösteriye geldi dünya kadar masraf etti bir seans tek verdi tüm okullar bir lisenin konferans salonunda izledi ve biletleri bir okul 80 kuruştan alıp 1,5 liraya sonrada 1 liraya verdi kaç kiç kişi izledi biliyormusunuz tam tamına 100 kişi inanırmısınız 4 kişiye toplam 80 lira kaldı bu para onalrın ilçeye gelmeleri için araçlarına mazotlarına yetmez...

öncelikle il ise vali yardımcısı yani milli eğitimden sorumlu yardımcısına yahut ilçe ise kaymakama dosyayı sunuyor onayı alıyorsunuz sonra il in yada ilçenin milli eğitiminden de eğitici olduguna ve iznin olduguna dair belge alıp okullara gidiyorsunuz bir bilet 1.5 lira ise yaklaşık 70 kuruşu okul aile birliğine yada okul yönetimine kalıyor..
eğer ben para vermem deme lüksünüz yok az para veriririm derseniz bu sefer okul yönetimleri insiyatifleri dogrultusunda boş ders yok gibi sözlerle size cevap verme zorunlulugu bile yoktur..

bu arada öğretmenler bilet parası vermez ve masraflarla beraber size de birşey kalacagını sanmıyorum.
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye9 yazı
Sevgili Dortler Hangi ilde oldugunu bilmiyorum ama gelir düzeyi iyi olayana bir iilde oldugun kesin ...ben sinema işini istanbulda yapıyorum 3 senedir...ve anlattıkların yanlış izin kısmında ? izin sadece il milli egitimden alınır gerekli belgeler verildikten sonrada herhangi bir sorun yaşanmaz...bu anlattıgın olay tamamen bir istisnadan başka bir sey degil...ayrıca gösteriyi liseyemi ilkokulanı yaptı belirtmemişssin..ilkokul ögrencileri ragbet gösteriyor eger bu yapılan sihirbaz işi liseye yönelikse degil 3d sinema ne giderse gitsin ( ünlüler hariç , ki ünlününde okulda ne işi var ..) iş yapmaz..istanbulda yapılan sihirbaz gösterileri okulun mevcuduna göre 3 te 1 oranına göre doluyo ( 2000 kişilik bir okulda 650 700 kişi yapar ..istanbulda biletler 3 tldir ..daha kırsal illerde bilet 2 dir ..1 tl sini siz alıyorsunuz buda 650 700 tl yapar..ama bu paraları kazanmak için tabiki kaliteli işler yapmalısınız.öocukları cevbetmelisiniz..)
Zeytin Yapım Ve Tiyatro

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Üye816 yazı
zeytin yapım;

1.kimse yogurdum ekşidir demez ama ben söylerim farkımda ticaretimdir ve yükselmemdir.
ben o yaşanmış örnek te sen hemen yargısız infaz yaparak gelişmemiş il demişsin gelişmiş illerde geri kalmış bölgeler yokmudur istanbulda halen köylerde yaşayan mersinde halen yörükler adanada toroslarda göçebeler ankarada ise bazı ilçelerinde halen davul zurna çalan insanlar var o halde gelişmiş illerde bile gelişmemiş toplumlar mevcuttur..

2. sen cok hayalperestsin diyecem ama sen mallını satmak için hemen basit istatistikler dökmüşsün ve satıcı oldugun ortaya çıkmış.

3. kırsal da hiç bir zaman okullarda 1500 öğrencilik okul yoktur buna adım gibi eminim 1500 kişilk okullar nufusu 100 binin üzerinde olan ilçelerde vardır.

ve kesinlikle yarısı gelmez istediğin iddaya girerim bir okulda bedava konser vs.. verme bilette 3 lira olsun yine yarısı gelmez..

4. hadi 600 lira bıraksın 3 kişi 2 gün günlükleri 100 e geldi bunun afişi izni aracın mazotu yemeği oteli vs.. yokmu..
birde üstüste gösteriler de olamaz bunu hayatta unutmayın biz çocuk degiliz ticarette dogduk büyüdük yaşıyoruzda eger malını satmak istiyorsan reel düşün

dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye644 yazı
yeni sezon için elinde filim olan arkadaşlar varmı

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Serbest meslek
Üye644 yazı
ARKADAŞLAR ELİNDE HAZIR FİLİM OLAN YOKMU BERABER PAYLAŞIM YAPSAK

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Serbest meslek
Üye138 yazı
sayın karya,
yukardaki yazıda zeytinyapım bu konuda yardımcı olabileceğini yazmış. benim şu an bu işle ilgili araştırmalarım hala sürüyor. hala başlamış değilim. senin girişimin ya da konu hakkında yeni bilgilerin olursa lütfen benimle paylaş. birbirimize belki faydamız dokunur. birlikten kuvvet doğar. saygılar...

Yeni Üye1 yazı
arkadaslar kendıme ait olan filmlerle bende 3 boyutlu film gösterimi yapıyorum 6 senedir. bu işi ılk yapan benım dıyebılırım.bayılık ısteyen arkadslar veya film ısteyen olursa benle ırtıbata gecebılırler. bayılıkte tum onaylar bızın fırma tarafından temın edılır. 507 396 91 00
3D prizma film ypm

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye5 yazı
arkadaslar okularda 3d fılm gosterımı yapılır ve dıger ıllere bayılık verılır. fılmlerımız orjınal 3d fılmdır. sonradan 3d cevırme degıldır. bu konuda herkes dıkkatlı olsun sonradan 3d cevırı fılmlere dıkkat sakın bayılık almayın.

Yerleşim Türkiye / Istanbul
Yeni Üye5 yazı
arkadaslar okularda 3d fılm gosterımı yapılır. ve ıl dısına bayılık verılır.
filmlerımız orjınal 3d fılmdır.
sonradan cakma 3d fılm dıkkat sakın aldanmayın arkadaslar.

Yeni Üye5 yazı
arkadaslar okullarda 3d fılm gosterımı yapılır ve dıger ıllere bayılık verılır.
fılmlerımız orjınal 3d fılmdır.
sonradan cakma 3d degıldır.
sonradan cakma 3d fılmlere dıkkat edelım :::::::::

Yeni Üye8 yazı
Merhabalar 2011-2012 eğitim öğretim sezonu boyunca ilköğretim okullarında 3d film gösterimi yapıyorum yapacağım film eğitici öğretici tarzda milli eğitim müdürlüklerinden onay almak için evraklar teslimedildikten sonra okullarda proğram yapabilirsiniz evraklar bende.Ben şuan bulunduğum ilde okullarda gösterime başladım az bir yatırımla güzel hasılatlar elde ediyorum zonguldak-samsun-karabük illerinde bu işi yapacaktım fakat bu illerde tanıdık bulamadığım için bu belirtmiş olduğum illeri 2012 yılı haziran ayına kadar karşılıklı sözlesme yapıp kiraya vereceğim bu illerde yapamama nedenim ekibi belirtmiş olduğum illerden bulmam lazımdı o ekibide bulamadım bu iş için güvenilir kişiler olması lazım onun içinde kendimi rikse atamadım bu illeri almak isteğen arkadaşlar benimle irtibata gecerse konuşup anlaşabiliriz.Saygılarımla.
Enis USTURACI
İRTİBAT TEL:0541 337 67 37

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye1 yazı
bu işe girmek istiyorum ayrıntılı bilgi verecek olan var mı

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
izmirde bu işi yapmayı düşünenler varsa yardımcı olmak istiyorum

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye51 yazı
Merhaba..
İzmir ve Manisa'da bu işi yapmak istiyorum.
Sorularım olacak;
1-Bu işe uygun bir projeksiyon maliyeti nedir?
2-Toplam maliyet nedir?
3-MEB her başvurana olumlu cevap veriyor mu?
4-Bu işi ekiş olarak yapabilirmiyiz? Yoksa; tamamen kendimizi vermelimiyiz?
5-Filmlerin telif hakkı oluyor mu(toplu gösterim sonuçta)
6-3d film nasıl temin edilir?
Üç kişiye acı:
* Cahiller arasındaki alime,
* Zenginken fakir düşene,
* Hatırlı iken itibarını kaybedene.
Şeyh Edebali

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye101 yazı
siz türkiyede yaşamıyorsunuz galiba türkiyede OKUL AİLE BİRLİĞİ diye bir mafya var önce onların hakkını verirsin kalırsa sana.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye360 yazı
sana gelseler sen de pay almadan izin vermezsin. sonuçta onlarla bir anlamda ortak oluyorsun. mantıklı olan budur. haksız bir kazanç olduğunu düşünmüyorum. adamın teki gelip dese ki senin pastahanene hizmet getireceğim ve para kazanacağım. sen de pay istersin. oluru budur. ayrıca bu işi yapanlar bunu bilerek okul aile birliğinin parasını kazanca dahil ederek karlarını hesaplıyorlar. okul aile birliği de kendi cebine atmaz. onlar da veli. okul buna müsade etmez.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye355 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ercanvenida
Merhaba..
Sorularım olacak;
2-Toplam maliyet nedir?

1-2 ; toplam maliyet en fazla 4.000
3. evet her başvurana vergi levhan olması sureti ile olumlu cevap veriyor.
4. ek olarak yapılabilir.
5. doğrudur filmi aldığın şirkete belli bir miktar veriyorsun.
6. bu tür filmler forumda ki arkadaşlarda vardır,yardımcı olurum
saygılar.....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye51 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - phılıps
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ercanvenida
Merhaba..
Sorularım olacak;
2-Toplam maliyet nedir?

1-2 ; toplam maliyet en fazla 4.000
3. evet her başvurana vergi levhan olması sureti ile olumlu cevap veriyor.
4. ek olarak yapılabilir.
5. doğrudur filmi aldığın şirkete belli bir miktar veriyorsun.
6. bu tür filmler forumda ki arkadaşlarda vardır,yardımcı olurum
saygılar.....

Çok teşekkür ederim bilgiler için
Üç kişiye acı:
* Cahiller arasındaki alime,
* Zenginken fakir düşene,
* Hatırlı iken itibarını kaybedene.
Şeyh Edebali

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama