Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İstridye Mantarı Hakkında

Başlatangangsta59Tarih07/09/2016 23:19:12Yorum0

İlk mesaj
Üye159 yazı
Arkadaşlar merhaba son zamanlarda internette çıkan haberler ve youtube ta izlediğim videolar neticesinde köyde bulunan boş 70m2 ahırda istiridye mantarı yetiştirmeyi planlıyorum daha önceden bu işi yapan insanlar varsa aklıma takılan bi kaç soruyu sormak istiyorum işin teknik kısımlarını teorik olarak araştırdım akademik makalelere baktım türkçe akademik olarak pek tatmin edici sonuçlar bulamadım hatta bi makale neredeyse birebir pakistanda yapılan bi çalışmadan kopyalanmıştı tabi işi yapmakla teorik olarak nasıl yapılacağını bilmek arasında uçurum farklar var sorularım
1-İstridye mantarı üretiminde kompostun kalitesinden sonra en önemli faktör nedir havalandırma mı nem mi sıcaklık ayarlaması mı mantarlar olur olmadık yerlerde çıktığı için(küf mantarları genelde) mantarları ben daha arsız bitkiler olarak görüyordum ta ki youtube ta meşakatli uğraş gerektirdiğini izleyene kadar
2-Amatör olarak bu işi yapan insanlar misal evlerinin bodrumlarında ideal şartları hangi araç gereçlerle sağlıyorlar mesela sıcaklık 24c derece olması gerekirken 28 olursa ya da nem oranı %80 yerine %65 lerde seyrederse bu üretimi komple bitirir mi?
3-Sermayem kısıtlı son sorumda üretime geçmeden önce mantar yetiştireceğim yer için gerekli olan demirbaş malzemeleri en ucuza ne şekilde temin edebilirim full otomasyon iklimlendirme aleti fan buhar boruları falan yerine manuel olarak uğraşarak bu işi yapabilme olasılığım nedir olmazsa olmaz almam gereken alet hangisidir
cevap veren olursa sevinirim kompost satışı yapan ve mantar üretim tesisi kuran yerlerle temasa geçmeden önce (kimse alınmasın ama ben Türkiyede söylenen paraların kazanılmayacağını işin çok parlatılacağını düşünüyorum sonuçta adamın işi tesis kurmak ve kompost satmak)koniks ailesinde ki yazar arkadaşlarımın dürüstlüğüne daha çok güveniyorum

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum