Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Gümrük Mevzuatı İle İlgili Sorularınız - 2

BaşlatanlastottomanTarih22/09/2009 13:47:44Yorum105

İlk mesaj
sayın ahmet bey mevzuatla alakalı kımsenın sorunu yok sanırım ne dersınız?
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
105 yorum
ahmet ney benım 1 sorum olucak sıze ben turkıyeden- kırgızıstana valızle tekstıl urunu gonderıcem bu urunu tır ıle gondermek ıstıyorum nasıl 1 yol ızlemelıyım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
sayın arkadasım bu ıslem ıcın ozel fatura duzenleme yetkısıne haız ısenız ozel fatura duzenleme suretıyle esyaların cıkısını yapabılırsınız yada ozel fatura yetkısıne haız degılsenız cıkıs beyannamesı duzenleyerek ılgılı gumruk ıdaresıne sunmak kaydıyla ıhracat ıslemını gerceklestırebılırsınız ancak malumunuz bavul tıcaretı hem kıymet hemde mıktar olarak az oldugundan tasıyıcı fırmanın bu sahada ıstıgal etmesı gerekmektedır normal ıhracat yuku tasıyan fırmalar ıse bu kapsamda ıhracat yukunu kabul etmeyebılırler.
son harputlu

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Memur

ahmet bey dışardan getirdiğimiz elektronik ürüne yurtta sokarken gümrükte nasıl vergiler ödeniyor bunun hakkında bilginiz varsa bizimle paylaşırsanız sevinirim..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
sayın arkadasım,elektronik eşyaların neler olduğunu yazarsan ıyı olacak cunku gumrukte eşyalar gumruk tarıfe ve istatıstık pozısyonları uzerınden vergılendırılır dolayısıyla eşyanın ne oldugunu bılmem gerekır saygılarmla...
son harputlu

selamlar ahmet bey gürcistana tekstil ile alakalı ürünler ***ürmek istiyorum bu konuda bilgiye ihtiyacım var genel olarak bilgilendirirsniz sevinirim
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
sayın konıks uyelerı yapacagınız ıthalat veya ıhracat işlemlerıyle ılgılı olarak ogrenmek ıstedıgınız konuları lutfen detaylı olarak sorun kı sızelre yardımcı olayım aksı takdırde yardımcı olmam cok zor .saygılarımla
son harputlu

merhabalar ben almanyada yasiyorum ahmet bey uzun zamandir merak ettigim bir konu var burada ton baliklari teneke halinde paketlenmis sekilde türkiye ile kiyasladigim zaman neredeyse %100 fark var.Bu fark ayni zamanda konserve haline getirilmis misirlar icinde mevcut.Tr de bu pazarda fiyatlar oldukca yuksek ve rekabet edecek firma sayisi cok az.Burada bir firma ile görüsüp tr disbiritörlügünü almak en buyuk hayalim fikir olarak kalsin istemiyorum.sizden ricam bununla ilgili bana vergi ve gümrük sartlarini varsa tesvik fonlarini aciklarsaniz cok sevinirim.saygilarimla
Rızkın 10 da 9 u Ticarettedir. Hadis-i Şerif

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Yleti?imci
konserve edılmış mısır yanı diğer bı adıyla tatlı mısır turkıyeye gırışınde yuzde 58.5 gumruk vergısı kdv yuzde 8 olmak uzere vergıye tabıdır.ayrıca tarım bakanlıgından alınacak tarım kontrol belgesı ve tarım uygun yazısının olması gerekır.ton balığına gelınce avrupa bırlıgınden gelenler için yuzde 64 gumruk vergısı kdv yuzde 8 .diğer ulkelerden geldıgınde yuzde 80 gumruk vergısı kdv yuzde 8 olarak vergıler tahsıl edılır.ayrıca bunda da tarım bakanlıgından alınacak kontrol belgesi ve uygun yazısının olması gerekır
son harputlu

Peki bu %64 gümrük vergisi orani ile %8 kdv neye göre belirlenecek.

ıthalat mevzuatındakı urunun gumruk tarıfesındegecen mınumum kayıtlı bedelıne gore bu oranlar tahsıl edılır yanı sızın faturada gosterdıgınız deger pekte onemlı degıl aynen aracınızın vergısı gıbı tum urunlerde mın gosterılecek bedellerı vardır.

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
yurt dışından internettten veya bir mağazadan aldığımız bir ürünü kargo ile getirirken vergiyi nasıl ödüyoruz?? tşkler...
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
last ottoman peki bu minumum kayit bedeli nereden ögrenebilirim.yardimci olursaniz cok memnun olurum

bu bedellerı ahmet bey bılır kendısı cevaplayacaktır.

merhabalar ahmet bey, ben cek cumhuriyetinde yasiyorum ve sorum buraya turkiyeden tekstil giyim urunleri ithal etmek istiyorum, su anda buldugum urunler var fakat faturasiz urunler, bu urunleri resmiye cevirip nasil buraya cekebilirim, bi fikriniz varmi? tesekkurler.
kkahraman

Yerleşim Çek Cumhuriyeti / BrnoMeslek Saty? / Pazarlama
merhabalar Ahmet bey, ben cek cumhuriyetinde yasiyorum ve buraya turkiyeden tekstil giyim urunleri ithal etmek istiyorum, su anda buldugum urunler var fakat faturasiz urunler, bu urunleri resmiye cevirip nasil buraya cekebilirim, bi fikriniz varmi? tesekkurler.
kkahraman

Yerleşim Çek Cumhuriyeti / BrnoMeslek Saty? / Pazarlama
Selam Ahmet Bey

Ben Almanya da ikinci el Oto Lastik Toptanciligi yapiyorum ve Türkiye ile baglantili bir is icin arastirma icerisindeyim.

İkinci el oto lastigi icin gümrük bedeli ne olur ve bir baska konu ayni ürünü Türkiye de lastik kaplama fabrikasi acip Türkiye ve Rusya gibi Ülkelerde pazarlamak. Bunun icin baska bir formül varmi?
Yani Türkiye ye ham madde olarak gelip ve islenip satilmasi

Bunlari maalesef gümrükden saglikli bir sekilde ögrenemedim

Yarimci olursaniz sevinirim

Saygilar

Hüseyin Karacadag

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Ticaret
merhaba ahmet bey,

yurtdışından tekstil ürünleri getirtmeyi düşünüyorum. honkong,çin ve koreden. bir modelden 1-2 adet gibi ufak adetler. toplamda en fazla 10 adet ürün. pamuk, yün ve pamuk+yün karışımı. Gümrüksüz getirtebileceğim adet nedir ve bu ürünlere gümrük vergisi uygulanır mı, şayet uygulandı diyelim oran % kaçtır ve ekstra bir masraf olur mu. şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
sevgılı ercan numune amaçlı getıreceğiniz urunlerı posta yoluyla ve 3 -5 adet olmak uzere (modellerı bır bırınden farklı her model ıcın 1 adet ve toplamda 3 veya 5 en fazla)getırte bılırsınız ancak bu tur numune amaçlı siparişlerınız sureklı veya sıklıkla oldugu zaman gumruğe takılırsınız.diğer turlu muaftır
son harputlu

Ahmet bey usttekı yazıları gormemıs sanırım :)

AHMET BEY YURT DIŞINDAN,DİYELİM Kİ ALMANYADAN TÜRKİYE YE ARABA GETİRSEK 2005 MODEL AUDİ A6 2.0 DİZEL BUNUN VERGİSİ NE OLUR VE SÜREÇTE YAPMAM GEREKENLER NELERDİR.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
evet ahmet bey bekliyoruz:)

Rusya Kazan şehrinde Türkiye den getireceğim halıları pazarlamak istiyorum. Gümrük konusunda neler yapmam gerekiyor.? Gümrüksüz olarak getiren kargo firmaları ne derece güvenli.?

Yerleşim Rusya Federasyonu / KazanMeslek Serbest meslek
sayın huseyın1453 ıkıncı el yanı kullanılmış eşyanın ıthalatı turkıyede dış tıcaret müsteşarlğının izinine tabıdır.bu ızın alındıktan sonra turkıyede ihtisas gumruğu dediğimiz gumruklerden yapabılırsınız yanı herhangı bır gumruk ıdaresınden yapamazsınız .lastıklerın gunruk vergısı yuzde 4.5 kdv yuzde 18 dır.atr belgesi ibraz edılmesı durumunda gumruk vergısınden muaftır.sadece kdv odersınız
son harputlu

sayın neucampuss nıcklı arkadasım ıkıncı el otomobıl ithalatı tıcarı anlamda mumkun degıldır.sadece yurt dısında yaşayan (en az 24 ay yurt dışınde ıkamet etmek şartıyla )türk vatandaşlarına 3 yaşından buyuk olmamak kaydıyla ve kesin dönüş yapmak koşuluyla itahalat yapabılırler.
son harputlu

sayın soul yuzde 64 gumruk vergısı ve yuzde 8 kdv zaten sızın eşya ıçın belırlenmiş oranlardır.turkıyede her eşya için belırlenen gumruk vergısı ve kdv oranları gumruk tarıfe istatistik çetveli dedığımız tarife cetveli uzerınden belırlenır.yanı eşyanın matematıksel kodudur.sızın eşyanın gumruk tarife pozısyonu 2001.90.30.00.00.00 dır.
son harputlu

sayın kelebek 48, halı ihracı yasak olan bır eşya değildir.yalnız halıları ihrac ederken muze raporu almak zorundasınız yanı antıka olup olmadığı yonunden bu müze raporunu sadece el dokuma halılarda makina halılarda ise faturada yenı imalatdır veya makına halısıdır yazması halınde muze raporu alınmasına gerek yoktur.el dokuması halılarda her durumda alınmak zorundadır. ve ihracat beyannamesi vermenız gerekır gumruk ıdaresıne
son harputlu

sayın kubılay kahraman ,elınızde faturasız tekstıl urunlerı oldugunu soyluyorsunuz bu durumda eşyalar fatura edılmedığı surece iharacat işlemini yapamazsınız( resmi yoldan) mutlaka faturalandırmanız lazım .faturalandırdıktan sonrada gumruk ıdaresıne ihracat beyannamesi vermeniz gerekıyor
son harputlu

sayın aragon, posta yoluyla veya hızlı kargo yoluyla gelen eşyalar için muafıyet şu şartların bır arada olması durumunda vardır. ticari miktar ve mahiyet arz etmemeli (süreklılık de olmayacak) ve gelen eşyanın kıymeti( her gonderım başına ) 150 avro olmak kaydıyla gumruk vergılerınden muaftır dırek evınıze gelır.bazı eşyalar hariç tütün ve tüyün mamülleri ve alkol ve alkol mamüllerine muafiyet yoktur değeri ne olursa olsun mıktarıda onemlı değil.ayrıca cep telefonunda da muafiyet yoktur.150 avroyu aşan her eşya için maktu vergi odemek zorundasınız.maktu vergi ise eğer eşya avrupa birliğinden gelen eşya için yuzde 18 diğer ulkeler için yuzde 20 dir.bunun dişinda bırde damga vergisi tahsil edilir damga vergisi bu yıl için 30,30 tl dir.2010 yılında damga vergısınde artış olacaktır.
son harputlu

Ahmet bey durdu durdu ama masallah tum sorulara aynıyle cevapları verdı bu bılgılere ulasmak gercekten zor ve zaman alıyor boyle bır ımkanı bızlere sundugu ıcın kendısıne tesekkur edıyoruz.

ilginiz için tesekkurler sayın lastottaman
son harputlu