Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Yeri Açarken Odaya Kayıt Zorunlu Mu?

Başlatanavatar5Tarih26/02/2010 21:02:09Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye34 yazı
bunu çok araştırdım çoğu yerde zorunlu gösteriliyor ancak şöyle bir şey var bazı yazılarda zorunlu değil diye okudum,bazı yazılarda ise duruma göre değişir şeklinde.
ben basit usulde yer açıcam hesabımıda muhasebecim tutacak,peki oda ne yapacak,muhasebemi tutcak desek anlıcam uye kayıt parasını anladım her ayda aidat var.peki bana faydası ne olacak odanın.kredi dısında.
birde bu ikilem niye
kayıt zorunlu diyenler veya zorunlu değil diyenler.
bana bırı sorsa zorunlu derim ama zorunlu değil diye yazılar okudum ve birebir duydumda.
bilen birileri açıklık getirebilirmi.
saygılar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Editör5590 yazı
Zorunlu değil, işyerini açar ve işletirsiniz. Fakat zabıtalar dadanır ve işyeri çalıştırma ruhsatını göster derlerse, belediyeya iş yeri çalıştırma ruhsatını alabilmek için gittiğinizde muhtelif evrakların yanında bir meslek odasının kaydını da isterler. Durum budur...

Ruhsat ne işe yarar, oda ne iş yapar derseniz, sizin vaktinizi ve paranızı almaktan başka bir işe yaramazlar. At sineğinin bile araştırıldığında doğada aslında çok lazım olduğunu, bir birinden müstesna, inanılmaz faydaları olduğu gerçeğine ulaşırsınız. Fakat meslek odalarının ne işe yaradığı henüz anlaşılamamıştır. Para toplarlar ve açık dururlar. 5 - 10 yılda bir başlarına başkan seçerler.

İşyerini açmak için zorunlu değildir ama işyerinde bulundurulması zorunlu olan bir ruhsatı almak için gereklidir. Demek ki bu durumda zorunlu değildir ama almak mecburidir. : ))
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye34 yazı
Evet sayın editör,
benimde duyduğum ancak sizin yazınızı okuyana kadar tam emin olamadığım
odaya kayıt ve belediye ruhsatı "olayı" demek doğruymuş.
bu açma ruhsatı (belediye ruhsatı) ve birebir bağlantısı olan odaya kayıt işlemi
tamamen belediyenin teftiştişlerinde gerekli .
değerli bilgileriniz için çok sağolun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye96 yazı
avatar belediye bu odaya kayıt evrağını istiyor nedendir niçindir unu bilmiyorum ama istiyor.

Yerleşim Türkiye / ÇorluMeslek Ymalat
Üye643 yazı
Sendikalar ne iş yapıyorsa, derneklerde buna benzer işler yapıyor diyebilirmiyiz?
Sonuç itibarıyla biz istemesekte hepsinin genel başkanları meclise girmeyi başarıyorlar.
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Yeni Üye4 yazı
Bostancı sanayide özel servisimiz var. Yedek parça ithalatı yaptık. Gümrük müşavirimiz
ithalat işlemleri için gümrüğün oda kayıt belgesini istedi. Mecburen yaptırdık.
İthalat & ihracat işlemin olacaksa gerekecek.
BURAK ÇALIMLI
email:nehirtrading@gmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye95 yazı
Zorunluluk kelimesine nasıl baktığıza bağlı olarak cevap değişiyor.Eğer zorunluluk anlayışınız yakalanmadan az önce gerekli yasal düzenlemeleri tamamlamaksa , hayır zorunlu değil.Ama herşeyi usuluyle yapacağım diyorsanız zorunlu.

Şaka bir tarafa iş yeri açılışında çeşitli mercilere hangi şekilde başvurmanız gerektiği ve hangi belgeleri (vergi levhası,işletme ruhsatı,vs..) tedarik etmeniz gerektiği kanun ve yönetmeliklerde belirtilmiştir.

Ve evet ruhsat almanız da bu tüzüklerde yazar ve bir gerekliliktir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe
Üye405 yazı
ben olaya başka yerden bakmak istiyorum

belediyelerin verdiği ruhsat hangi yılda çıktı neden çıktı

ve belediyelerin borcu neden hep olur

ve Türkiyenin borcu öteki gelişmiş ülkelere bakarak çok az ama fakirlik hep var nedense acaba bizim borcumuz iç ve dış piyasalara 1 tirilyon dolar olsa ne yapardık.

ve belediyelerde Türkiyenin yeterli ödeneği olmadığı için bu ruhsat ve hafta tatili ruhsatınamı ihtiyaç duydular.

ve aslında bizim az borcumuzun olması çok üreten bir toplum olmadığımızdanmı aslında çok tartışılır.

mesela neden erkek çocuk istenir sünnet düğünü yaparak düğüne ve eğlenceye merakımızdanmı yoksa askere uğurlarken yaşadığımız gururdanmı yoksa hepsimi zaten kızlar daha fazla son nufus sayımına göre burada ana neden nedir onu anlamak lazım

oda nedir kim kurmuştur.projeler

http://www.tesk.org.tr/tr/proje/yurutulen/index.html

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=20728

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
Mevcut işinize zarar vermeden evinizden, iş yerinizden çalışın !
Ali ihsan Sivri
www.zenginliktercihi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye77 yazı
benimde burda yorumlarda sürekli okuduğum ve bir anlam veremediğim basit usule tabi vergi mükelleflerinin muhasebeciye defter tutturma işi.veya tutturmak istemeleri.çokmu meraklısınız kazancınızı böyle bir zorunluluk yokken elin muhasebecisine para vermek.
==BASİT USULE TABİ VERGİ MÜKELLEFLERİNİN MUHASEBECİYE DEFTER TUTTURMA ZORUNLULUKLARI YOKTUR==
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli
Yeni Üye95 yazı
Konunun en başından beri çoğu kişi tarafından muhasebeci zorunluluğu olmadığı belirtiliyor.Yıl sonunda beyannamelerini kendileri verebileceklerse zaten sorun yok.Ama beyanname vermeye beş kala "elin muhasebecisi" ne de mecbur kalabilirler.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe
Yeni Üye77 yazı
pardon arzu hanım.''elin muhasebecisi ''kelimesi pek hoş olmamış.hatırlatmanızla dikkatimi çekti.nezdinizde bunu okuyan tüm meslektaşlarınızdan özür diliyorum.
İnanmak başarmanın yarısıdır..!

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Emekli
Yeni Üye96 yazı
bu işler karma karışık işler sonuç olarak parayı veren düdüğü çalar.
gidersin paşa paşa muhasebeciye verirsin parayı her ay kafan ağırmaz.
peki neden bu işleri karma karışık hale sokuyorlar vatandaşın esnafın anlayacağı halde değil
kimlerin parmağı var bu işlerde.

Yerleşim Türkiye / ÇorluMeslek Ymalat
Yeni Üye96 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - arzuu
Konunun en başından beri çoğu kişi tarafından muhasebeci zorunluluğu olmadığı belirtiliyor.Yıl sonunda beyannamelerini kendileri verebileceklerse zaten sorun yok.Ama beyanname vermeye beş kala "elin muhasebecisi" ne de mecbur kalabilirler.

Çok da alınganız canım:)))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
Yaptığım araştırmalara göre herhalde TÜRKİYE'de hiç bir derneğe kayıt olmadan iş yeri açabilen tek kişiyim,zira benim inancıma göre bir işi yapacak olan kişi o iş hakkındaki bütün prosodürlerin hukukiliğini,sorumluluklarını ve haklarını bilmek zorundadır.Anayasa Madde-33<<Hiç kimse bir derneğe üye olmaya ve dernekte üye kalmaya zorlanamaz.>>Hükmü gereği bir kişiden dernek sicil numarası istemek Anayasa suçudur.Hal böyle iken keşke dernekler mensuplarına yol gösterici,eğitici,bilgi ve becerilerini artırıcı v.s.Konularda faaliyet gösterse mesele yok Dernek yöneticileri milleti daha fazla soyabilmek için bu dernek sicil numarası isteyen kurumlardaki görevlilere bir takım menfaatler sağlamak sureti ile bu işi sanki yasalmış gibi göstermeye çalışıyorlar yaptıkları tamamen suçtur.Yapılması gereken her nereye baş vuruluyorsa oraya verilen evraklar arasında dernek sicil veya kaydının verilmemesi bu durumu bir dilekçe ile gereğinin yapılması olarak vermesi şayet yetkili kişi dernek kaydın yok işlem yapamam derse bu durumu kendisine yazı ile vermesini isteyiniz.Sıkıyorsa işi yapmasınlar da görelim.

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Emekli
Üye485 yazı
Uzun zaman sonra tekrar gündeme gelen bir konu!!!
Sayın Faruk03 bu konuda ne ilksiniz nede son. Çünkü Odaya kaydolmamış ve kayda zorlandığım halde yinede kaydolmadan işime devam eden biriyim. Yazdıkalrınız tamamen doğru. Hiçbir kimse (şahıs firmaları) odaya kayıt mecburiyetinde değillrdir. Ve kesinlikle zorlanamazlar. Sizinde belirttiğiniz gibi odaya kaydolmak mecburidir diyen birinde mcbur olduğuna dair yasa kanun vs vs ne varsa size bunu resmi yazıyla bildirmesini isteyiniz. Bu konu açılınca 4 ay karşılaştığım bir durumu anlatayım. Elinde çantası olan boynunda kimlik kartı asılı ve ticaret odasında geldiğiniz söyleyen biri civardaki tüm işyerlerine girip oda kaydı olup olmadığını ve olmayanlara 1 hafta içinde yaptırma zorunlulukları olduğunu aksi halde bu durumun işyerlerini kapatmaya varacağını söyledi. Sıra benim iş yerine geldi. Aynı durumu bana söyledi, böyle bir kanun yada vs vs bir resmiyetin olmadığını varsa bunun bana seninle değil resmi yazışma ile bildirilmesi gerektiğini ve bende aksini düşünüyorsam bu sorunun mahkemede çözülecğini söylediğimde o kişi hiçbir şey söylemeden çekip gitti. 4 Aydırda bana ne gelen nede giden var. Yine 2 ay önce bir iş merkezinde iş yeri olan arkadaşıma gelen zabıta oda kaydını 1 hafta içinde almazsan işyerini mühürleyeceğiz dedi.Çocuk korkudan Ticaret odasına kaydoldu. 600 Tl kadar para harcadı. Acaba mühürleyebilirmiydi? Bence hayır Yapamazlardı, ama zabıta ile zıtlaşınca biliyosunuz sudan sebeble işyerini muhurlerler. Sonuçta ne olur mahkeme vs kazanırsın lakin olan yine sana olur burakın ayları, 3 gun bile işyerin kapalı kalsa bitersin. E arkadaşta bundan korktuğundan gitti aldı.
Uzun lafın kısası Ülkemizde Bazı işyerleri için tamamıyle gereksiz olan, gereksiz yanlış bir kelime olabilir düzeltyim, çoğu işyerinin belki omrunun sonuna kadar işe yaramayacak bir oda kaydının zorla yaptırılmasından daha kötü bir şey olamaz.

Bebce çoğu kurum bu konuda birbiriyle anlaşmalı. Neden derseniz, Bir banka sanal pos vermek için oda kaydı istiyor. FinansBank Haricinde hangi bankaya gittiysem oda kaydı istiyor. En başburduğum bankanın oda kaydı istemesi üzerine bizim evin oturma odasına kaydolsam olurmu dediğim memurla olan tartışmam bankayı ayağa kaldırmıştı :)
Reklam olacak ama finansbankı çoğu konuda takdir ediyorum
Saygılarımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil