Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hayvancılığa Başlamanın Tam Zamanı

BaşlatanakinselcukTarih25/02/2010 23:51:27Yorum25

İlk mesaj
Editör5590 yazı
2bin liralık büyükbaşlar artık 6bin liraya kadar çıktı. Çünkü ülkede hayvan sayısı çok azaldı. Artık dışarıdan büyükbaş ithal edilmek zorunda.

Türkiye son dönemde 4. kez hayvancılık sektörünü batırdı. Bu inşallah son olur. Bir çok güzel çalışmanın yanında bir çok yarım bırakılmış devlet politikası ve proje var.

İçerde ucuz hayvan bulmak artık çok zor. Fakat dışarıdan 3500 liraya çok kaliteli hayvan getirme şansınız var.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Yeni Üye70 yazı
bu nasıl olacak birazdaha bilgi lütfen

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye20 yazı
Merhaba TC disardan hayvan ithalatina izin verdimi boyle bir kanun ciktimi. Eger boyle bir kanun yururluge girecekse bir an once arastirmaya baslamak gerek.
Yasaruzumcu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye21 yazı

Şanlıurfa da kurulu kalkınma kooperatifimizin ahır inşaatı bitmek üzere, mart ayı içinde 300 tane holstein cinsi inek alım ihalemiz var. Yurt dışından hayvan ithalatı açıldı ise bunu değerlendirmeyi düşünebiliriz.
mehmet f. saraç

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye4 yazı
Eger boyle bir kanun varsa UKRAYNA'dan buyukbas hayvanlar hakkinda yardimci olabilirim. Arastirmalarim sonucunda ineklerin fiyatlarinin 1000$ dolardan baslayip cinsine gore 2000 euroya cikabildigini sonucuna ulastim bilginize..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye1714 yazı
Ne oldu da fiyatlar yükseldi. Kriz var derken herkes ekmek yerine et yemeğe mi başladı. Ben fiyatların spekülatif olduğunu düşünüyorum. Hükümette spekülatif şirketleri bildiğini, şirketlerin son 1-2 yıl içinde kurulduğunu açıklamıştı zaten. Ne kadar doğru bilinemez ama bu fiyatlar normal değil.

Canlı et ithalatı yasak olmasına rağmen piyasadaki etin %35'i ülkeye kaçak giriyor.

Bu iki saptamadan da anlaşılıyor ki, spekülatörler iş başında.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye25 yazı
İşler kesat kriz var . Ama millet borç bini aştı artık ne olursa olsun , pirzola büftek yiyelim artık diyor. E öyle oluncada et fiatları artıyor.

Avrupanın kedi köpek maması yapılan etlerini yakında birileri ithal ederde bize yedirirse hiç şaşmayın.

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Di?er
Üye305 yazı
sayin isfah,

vatandasin bu etleri yemedigini nereden bilebilirsiniz?

Saglik Bakani 2 TL yarim ekmek döner alip yemeyin diyor,cünkü bu fiyata bu dönerin satilamayacagini o da biliyor,vatandasi uyariyor ....

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Yeni Üye98 yazı
Bir kaç sene önce kuru soğan tavan yapmıştı bu yükseliş üreticiyi harekete geçirdi sonraki sene ise soğan fiyatı tabana düştü herkes iyi para edecek diye yüklenince ihtiyacın çok üstünde bir üretim meydana çıkmış oldu acaba herkes hayvancılıkta iyi para var diye ithalat besicilik derken etin fiyatı kuru soğana dönermi dersiniz ):))) (bu arada sanayii ülkesi almanyada etin kilosununun 4-5 euro olduğunu düşünürsek tarım ve hayvancılık ağırlıklı ülkemizdeki bu durum iç acıtıcı değilmi :? )

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
Spekülatörlerden ziyade Tarım Bakanlığının bazı illerde yapılacak tarımsal yatırım ve işletmelere %60 oranında hibe verdiğidir.Hayvan fiyatlarının artmasının nedenide bunun uygulamada olup bu desteklemeden yararlananların pazardan hayvan toplamaya başlamalarıdır.Geçen yıl pazarda yüzüne bakmadığımız 1500 tl.fiyatı olan kırma düve ve inekler 6000-7000 tl den gidiyor.Yani işin aslı aradaki fark devletin cebinden çıkıyor.Durum bundan ibaret.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye22 yazı
devletten bazı üst düzey yöneticiler bu sanal krizi meydana getiriyor nedenmi doguda mal yok trakyada yok ama mal var aslında hepsi kılıt altında buyuk işler dönuyor trakyada mal bulamıyoruz vekııller veya bakanlar yuklu bir sekılde hayvanları kaldırıp kılıt altında tutuyorlardır parayı kırıyorlar dısardan mal gelmez kacak et zaten gelıyor ama kanunı yoldan ızın vermezler cunkı işlerine gelmez zarar ederler
Akıllı insanlar zamani nasil degerlendirecegini düsünürler, basit insanlar ise zamanı nasıl öldürecegini düsünürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
hayvancılık suam yapılmaz nedenı fıyat zaten maksımum daha yukarı cıksa cıksa 50 kurus daha cıkar suandan sonra hayvancılıga baslayan zarar eder cunkı malı alırken kazanacan ama suan zaten mal maksımu fıyat
Akıllı insanlar zamani nasil degerlendirecegini düsünürler, basit insanlar ise zamanı nasıl öldürecegini düsünürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye167 yazı
Öncelikle merhabalar. Türkiye'de yeterince besi hayvanı var. Bazı kişilerin bunu piyasaya sürmeyerek suni fiyat artışına yol açma gayreti içinde bütün mesele bu yani. Yoksa bizim kesinlikle ithalata ihtiyacımız yok. Et fiyatlarının fazla düşeceğinide sanmıyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Yeni Üye60 yazı
kısa vade bir yatırım düşünüyorsak bence mantıklı degil şu an hayvancılık.elindeki parayla tavan yapmış olan altın almaktan farkı yok. bu işi yapmayı düşünenler geç kaldı biraz.
SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Üye167 yazı
Geç kalmış sayılmaz 4-5 ay önce alınmış olsa şimdi %100 kar yapılırdı. Bugün ise normal kar yapılır bu koşullarda et fiyatı kolay kolayda düşmez yapmak istiyenler bence yapmalılar.

Üye300 yazı
Arkadaşlar küçükbaşın çabuk ürediği ve sıklıkla da ikiz doğurduğunu da hesaba kattığınızda, güzel bir sürü ve kıyak 3 kangal köpeğide çektiğinizde tasasız dertsiz hayata devam edilebilir sektörde:))
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
bu dönemde hayvan almak çok riskli bence et fiyatları bu seviyeye ne kadar daha dayanır bilinmez kesim fiyatları 17 tl ye kadar yükseldi
alım gücü belli türkiyede .fakat yetkililer yeterli hayvanın oldunu sölüyorlar, ne olacağı belirsiz yarın ithal hayvan açılırsa elimizdeki hayvanları ucuza kestirmek zorunda kalıcaz buda büyük bir risk

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Tekstil
Üye167 yazı
Ben fiyatlar düşmez sanıyodum ama düştü çoğu tüccar zarar etti bizde ipten döndük. Piyasa normale dönene kadarda yatırım yapılmamalı hayvancılığa...

Yeni Üye51 yazı
arkadaşlar ben bu işi yakından takip etdım ve araştırdım araştırmalarım sonucu elde etdıgım bılgılerı sızlerle paylaşmak ıstıyorum....

canlı büyük baş kesimlik hayvanı getirmenın gumruk vergısı % 135 + % 8 kdv

canlı küçük baş kesimlik hayvanı getirmenin gümrük vergisi % 135 + %1 kdv

yanlız küçük bır püf nokatasına dayanayım % 135 i görüp hemen caymayın bu % 135 kesılen fatura üzerınden hesaplanıyor..
işin ana prosüdürü ne gelince hayvanı alacagınız yerden proforma fatura kesılıyor

*** PROFORMA FATURA İLE HAYVAN SAĞLIK(VETERİNER)SERTİFİKASI GELECEK.(Bu belgeler gelmeden ithalata kesinlikle başlanılmaz) *** TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN KONTROL BELGESİ ÇIKARILACAK.AYRICA FATURADA VE SERTİFİKADA HAYVANLARIN LATİNCE İSİMLERİ MUTLAKA YAZACAK.

*** CITES BELGESİ : ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINDAN CITES BELGESİ ÇIKARILCAK.(NESLİ TEHLİKEDE BULUNAN HAYVANLARMI? )

*** http://yasakli.kkgm.gov.tr ADRESİNDEN HAYVAN HASTALIKLARINDAN DOLAYI ÜLKE BAZINDA KISITLAMA VARMI YOKMU KONTROL EDİLCEK.

*** http://yasakli.kkgm.gov.tr sitesinden araştırma sonucunda da yasaklı hayvanlar katogorisine girmediği içinde tamamen yasal yoldan getirile bılınıyor..

ilk parti olarak 100 buyuk baş 250 küçük baş hayvanı turkıye ye getırıp satdım. ve şu an ukraynadayım Allah ın ıznıyle yenı alımlar yapıp türkiye getırıcegım ıster turkıye den ıster ukrayna veya gurcıstan dan yasal yollar doğrultusunda tıcaret yapmak ısteyen arkadaşlara yarddımcı olurum...
msn ve mail adresim fta-import@hotmail.com
www.fta-group.at.ua

Yerleşim Türkiye / DonetskMeslek Ythalat / Yhracat
Üye131 yazı
kasap07 özelden msj gönderdim. bilginize.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye21 yazı
Merhaba arkadaşlar benim manisa kulada 5.300 m2 içinde 3 adet dam ve 2 adet ev bulunan bir çiftliğim var.Önünde yaz kış akan kaynak suyu ve etrafı hazine arazisi olan geniş merası var.Bu yeri işten anlayan,ciddi ve güvenilir bir kişiyle ortak değerlendirmek isterim.Ciddi arkadaşlar bana 0-535-7280527 nolu telefondan ulaşabilir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Üye599 yazı
merhaba..danabank yada inekbank tarzı bir proje hayata geçirebilir aslında.çoklu katılım ile hem hayvan alımında
kazanılabilir hemde toplu olarak etini ve sütünü satarken kazanılabilir.
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı
Ne ilginç bir yazılar dizisi olmuş. Biri et ithali yasak nasıl olacak demiş diğeri nasıl canlı hayvan ithal ettiğini yazmış. Bir diğeri fiyatlar yüksek şimdi hayvancılık yapılmaz demiş.

Fiyatlar neden yükseldi mantıklı bilindik tahmin edilebilir bir sebebi yok. yani vardır bir sebebi de biz aciz halkın içinden çıkma doğal bir sebep değildir. Bu ülkede et fiyatlarını aniden 10 liradan 30 liraya çıkarabilecek özel bir kuruluş yok. Yani besicilerin veya 3-5 büyük şirketin işi değil. Bu kudret sadece uyanık bir hükümetin bizzat kendisinin yapabileceği bir şey. Ama ne sebeple yapmışlardır tahmin etmek mümkün değil. böyle bir şey yapmadan direk et ithal edeceğiz deselerdi çokl mu zora girerlerdi bilinmez.

Canlı ya da cansız et ithali her önüne gelenin şartlarını yerine getirip yapabileceği standartlıkta bir iş değil. Biri yapabilirken diğeri yasak zannetmeye devam eder. Ancak burası hukuku işleyen, düzgün bir ülke, yapmak isteyen doğru yoldan giderse eksiği yoksa yapabilir. İlk yasak hemşerim diyeni dinliyorsanız, tabiki işiniz zor.

Et bu kaçak nasıl girer ? Olsa olsa kapıdaki bekçi öğlen uykusuna yatmıştır. : ))
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye51 yazı
evet akınselçuk arkadaşım çok guzel yorum yapmışsın kutluyorum senı..akıllı insanın halı bır başka oluyor...

ama anlıyana :))))
msn ve mail adresim fta-import@hotmail.com
www.fta-group.at.ua

Yerleşim Türkiye / DonetskMeslek Ythalat / Yhracat
Üye144 yazı
Sevgili dostlar,

Büyükbaş hayvancılık biliyorsunuz 2 şekilde ikame ediliyor,ilki süt sığırcılığı ikincisi Besi sığırcılığı.Bizde anadoluda genelde yaygın olan süt sığırcılığıdır,çünki adamın genelde 1-2 büyükbaş hayvanı vardır bunların sütünü vererek ancak bütçesini çevirir genelde yemide kendine ait 1-2 küçük tarladan elde eder ve böyle yürütmeye çalışır.Besi sığırcılığı büyük montanlı 100 baştan büyük çiftlikler için geçerlidir ve onlar süt ile uğraşmazlar.
Yıllarca yanlış süt politikaları sonucu halkımız son 10 yılda 350 kuruş ile 490 kuruştan süt verdi.Her yıl artan yem fiyatları artık insanımızı büyükbaş hayvanlarından kurtulma noktasına getirdi,ve teker teker ya karkas et için kestiler ya tarıma yada keçi koyun gibi küçükbaşa dönmek zorunda kaldılar.
hala bir şans var ithalatın belirli bir süre serbest bırakılması ve angus gibi bol verimli besi sığırlarının teşvikle getirilmesi sağlanırsa tekrar eski günlere dönülebilir.
Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye52 yazı
arkadaşlar şu anda devlet kasaplık et ithalatı için yalnızca e.b.k ya yetki vermiştir.bunun dışında damızlık düve ithalatında bir sıkıntı yok ve gümrük vergisi %0.linklerinivereceğim firmalar yurtdışından hayvan ithalatı yapıyor.www.yoncadan.com www.austockexports.com www.goletonya.com
www.haygen.com.tr anacak yurt dışında ithal ettiğiniz hayvanları 5 yıl süre ile satışı yasak yalnızca buzağı ları satabilirsiniz bu firmalardan min alım miktarı 100 adettir.aynı şekilde damızlık koyun ,keçi ithalatı da serbesttir.avrupa birliği ülkelerinden hastalık nedeniyle ithalat yasak.
saygılaırmla
akin54tr

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Ythalat / Yhracat