Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çin'den Ram İthalatı Ve Gümrük Sorunu

Başlatantolun1903Tarih17/02/2010 20:53:00Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
çin'den bilgisayar için gümrük vergisi dahil ram getirtmek istiyorum. yalnız bir kaç soru var kafamda .

1. ram gümrük vergisine tabiimi?
2. eğer gümrük vergisi varsa ne kadar?
3. garanti belgesi lazımmı?
4. herhangi bir firma olmadan şahıs olarak kendi adıma isteyebilirmiyim?
5. eğer ben alamıyorsam yardımcı olabilecek şirket yada şahıs varmı?

şimdiden çok teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Denizci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye61 yazı
Merhaba

Bende uzunca bir süre araştırdım

Vardığım sonuçlar

1. Gümrük vergisi yok ama %18 kdv var
2. Garanti belge şartı kimine göre var kimine göre yok, sanırım GTİP Tarife numarasından belli olacak net olarak
3. Şahıs adına getirtebilirsin elbet, vergi levhası şart tabiki, ama şirket olmadığın için aldığın malı satmassan eğer faturalı olarak sıkıntı yaşayabilirsin.
4. Yardımcı olabilecek varsa bende görüşmek isterim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye185 yazı
1-ram vergiye tabidir
2-g.vergisini en net gümrükçü firmalardan alabilirsin
3-garanti belgesi gerekmez
4-gümrükçüler üzerinden ithal edebilirsin
5-yüklü miktarda mal çekmiyeceksen iç piyasadaki firmalar dan mal çek hemen hemen aynı fiyata gelir.
6-çin ayın 25 ine kadar milli tatailde.size kimse çinden ürün fiyatı veremez şuan.
7-kardeimle çinde ve japonyada it.ih şirketimiz var.bana adet ve ürün bilgisi verin size cif ve fob fiyatı verim.ama dediğim miktarı yüksek tutmalısınız.
8-e-ticaret01@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / MuglaMeslek Turizm
Üye390 yazı

Ram işinden para kazanamassınız.Biz firma olarak yıllarca getirdik.Ram başı kazancımız % 10 u bulmuyordu ve anakartlarla uyumsuz ekran kartıyla çakışan şu bu derken % 10 da iade oluyordu.El elde baş başta kalıyorduk.Birde çantacı denen ve nylon faturayla devleti kdv yle soyanlar bizden ucuza veriyordu derken bu işin tadı tuzu kalmamıştı.
Bilişim ürünlerinde sdece karlılık değil iade ve uyum sorunlarıda önemlidir.Bazı mallarıu çine geri gönderip değiştirmek çok tuzluya patlar.Ram belki bir tenze olsun rahat ama yinede bu konuyu irdelemk lazım.tek avantajı uçak kargoyla hızlı gelmesi para etmesi ve sirkülasyonun çok olmasıdır.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye16 yazı
açıkcası ben toptancılığını yapmayı planlıyorum. gerekirse bunun için şirket bile açılabilir.
anakart uyumu, ekran kartı ile çakışma veya sistem uyuşmazlığı satıcı ve alıcı arasındaki sorun herkes sattığı ve aldığı sistemi iyi incelesin dimi. haa olur ram bozuk çıkar onun değişimi tabiiki yapılır.

benim amacım sürümden kazanmak ki bilişim sektörüde sizinde bidiğiniz gibi devamlı yenilenen bir sektör. bizim insanımız herşeyden ödün verir ama şahsi zevkinden ödün vermez. bu gerek cep tlf, gerek araba, gerek sigara gerekse bilgisayar...vb. hep en iyisini, en kalitelisini, en üst modelini ister. buda bizi mutlu eder dimi :)

peki yüklü alım miktarı ne kadar olmalı? ve başka bir sorum daha var ödeme ve teslimat nasıl oluyor????
yani allah'ın çinlisine ne kadar güvenebilirim? ürün elime geçtikten sonra para ödeme gibi bildiğiniz bir yol varmı????

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Denizci
Yeni Üye55 yazı
ON-EL GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ FİNİKE ŞUBEDEN BEN CEYLAN YILMAZ TÜM SORU VE SORUNLARINIZIN ÇÖZÜMÜNÜ EN KISA ZAMANDA İSTİYORSANIZ VERECEĞİM TELEFON NUMARALARINDAN ON-EL MERKEZDEN OSMAN BEYLE GÖRÜŞMENİZİ TAVSİYE EDERİM.KENDİSİ SİZE YARDIMCI OLACAKTIR BENİM İSMİMİ VERİN . 0.212.444.66.35 ON-EL GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Toptan Ram bellek ihtiyacı olan varsa ulaşabilirler. Sektör değiştirdik 2000 adet DDR2 sıfır ram elimde kaldı uygun fiyata verip malzemeleri bitiriyoruz. İşlemci de bulunur 100 adet . KDV vs uğraşmayın boşuna .Saygılar 0532-420-5428 / brckarabas@gmail.com
Dünyadan Ülkemize

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek