Ben otomotiv sektöründe ikinci el alım-satım faaliyeti yürütmekteyim, genel olarak ticari araçlardır.
Tesisim 2 yıldır faaliyetine devam etmektedir. Mevcut işimi bu noktaya getirmek için yaklaşık 1.000.000 TL yatırmış bulunmaktayım.
Birkaç arkadaşımın da finansal desteği ile kar paylaşımı modelini esas alarak işletmemi devam ettiriyorum. Burada genel olarak çalışma şeklimiz şudur ;
Ben ve ekibim alınacak araçları buluruz, gerekli tüm inceleme ve ekspertiz yapılır, araç tesisimize gelir, borcu yoktur yazısı ile birlikte notere çıkılır, araç bedeli noterde satıcı hesabına transfer edilir ve satış alınır, ruhsat çıkarılır.
Araç satışa hazırlanır, eksikleri ve bakım gerektiren işlemleri yapılarak, internet ve var olan müşteri bankası aracılığı ile satışa sunulur.
Satış esnasında ilgili tutar hesaplarımıza geçer, noterde satışı yapılır, faturası kesilir ve işlem tamamlanır.
Bu işlemler için gerekli olanlar özetle ;
Vergi levhasına sahip olmanız, fatura kesebiliyor olmanız, 50.000 TL ve üzeri sermayeye sahip olmanız, yeterlidir.
Tüm işlemler yasal çerçevede yürütülür. Alınan araçlar yatırımcı adına alındığı için paranın batma riski yoktur.
Genel olarak alınan aracın stokta bekleme süresi ortalama 20-25 gündür.
Kazanç olarak yatırılan sermayenin ortalama aylık kazancı %10-15 civarındadır.
Kar paylaşımı ise, %50 yatırımcı, %50 işletme sahibi şeklindedir.
Özellikle mevcut işi olup, sermayesi olan arkadaşlarla çalışabiliriz.
İsteyen arkadaşlarımı tesisime bekler, daha detaylı bilgi verebilirim.
Maksadım ve gayem birlikte iş hacmimizi geliştirerek arttırmak, kazancımızı da paylaşmaktır.
Saygılarımla.
www.cekicidunyasi.com