Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir Girişimcilik Dehasını Buraya Davet Edelim

BaşlatanakinselcukTarih05/03/2009 11:32:08Yorum60

İlk mesaj
Editör5590 yazı
Ya da danışmanlarından birini.

Maliye bakanımıza geçirdiği ameliyattan dolayı geçmiş olsun diyoruz. Umarız bu müdehaleden sonra sağlığına kavuşacak dolaylı yoldan da olsa bizleri girişim ve fırsatlar konusunda aydıntlatmaya devam edecektir !?

Çünkü..............

Vanminut kelimesinin ya da cümle mi sayılır yoksa artık slogan mı oldu bilemiyorum tescilini üzerine yaptırmış basınımızda çıkan haberlere göre. Üzerinde olduğunu sandığımız gıda firmasında bir çok kalemin üretim ve satışına imkanı bulunan maliye bakanımız bu sloganı nerede ve hangi üründe kullnıp bir marka oluşturacak merakla bekliyoruz.

Girişim ve ticaret geliştirme işlerinin, maliye bakanı olarak en uç noktalara ulaştırılmış olması, siyasetin dışında incelenecek büyük bilimsel bir konu haline gelmiş durumdadır zannımca maliye bakanımız açısından.

Mesela bir işadamının işlerini geliştirmek en yüksek kazançlara ulaştırmak için bugün siyasete girip ilerlemeye başlaması gibi. İşin etiğini siyasi kısmını gözardı edersek mükemmel bir iş geliştirme yolu.

Yaratıcılık ile birleşen bir güç. Adil mi ?

Süper.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
60 yorum
Yeni Üye1 yazı
iş kurmak istiyorum ama hangi sektör nasıl bir iş kararsızım bilgilerinize ihtiyacım var
nasıl olsa

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Yumurtanın akını tetrapak kutulara doldur pastanelere pazarla.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı

şahaneydi güzel bir tespit... :)
İş yok diyenlere inat kendi işini kuran arkadaşlar ; emin olun doğru yoldasınız

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Yleti?im
Yeni Üye16 yazı
Öğrenciyim , merak edenlerin soy ağacını bularak ufak tefek para kazanıyorum ve bu işi büyütmeyi düşünüyorum.Özellikle köylerin internet sitelerinde rastlıyorum soy ağacı ile ilgili araştırmalara.Site yöneticileriyle mail yoluyla irtibata geçip soy ağacı araştırmalarına katılıyorum.Potansiyel gerçekten çok büyük.
E- Dış Ticaret Uzmanı

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye1714 yazı
Girişimci bakan ve vekillerimiz bize yol göstereceklerdir. Malum krizin ''teğet geçeceği'' garantiside bundan dolayıdır.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye2981 yazı
siyasi soy ağacınıda tespit edebiliyormusunuz.
bazılarınınki çok zor
ikidebir değiştiriyorlar da .
''Erbakan, kürsünün yanında özel hazırlanan sandalye ve masada yaptığı konuşmada, Erdoğan ve ekibinin "Saadet’e oy vermeyin biz de aynı partideniz" dediğini ileri sürdü. SP’yi desteklediğini ve bunu anlatmayı görev edindiğini belirten Erbakan, şunları anlattı: "Hoca hoca dedikleri benim. Ey Tayyip saptığın yol yanlış. Bak getirdin, arabayı toslattın. Gözünüzü açın seçimde yanlış yere oy vermeyin, Ben AKP’yi desteklemiyorum. 30 yıl önce eşi başörtülü birinin cumhurbaşkanı olacağı kimin aklına gelirdi? Bu Milli Görüş sayeside oldu AKP sayesinde değil." Numan Kurtulmuş, AKP’nin, seçmeni "SP’ye oy verirseniz, CHP iktidara gelir" diye korkuttuğunu belirterek, oy istedi.''
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2981 yazı
bence iş geliştirmenin en iyi ve kesin yolu. birinci adım olarak bir ufak araştırma sonu ,bir tarikate girin ikinci olarak akp ye üye olun , ve son olarakta bu ''sivil toplum'' kuruluşunun ve siyasi partinin ileri gelenlerinin mümkün olan en yakınlarıyla ortak olun. iş tamamdır.
ismail karagülle

Üye2981 yazı
!!Yumurtanın akını tetrapak kutulara doldur pastanelere pazarla.!!
dava falan açarlarmı acaba ???
birde sarısını ne yapacağımız konusunda bir fikir verirmisiniz.
ben bir akıllı bardak buldum içinde mısır var ağzı kapalı bu bardağın ağzındaki kapağını açınca başlıyor kendiliğinden mısırlar patlamaya, ve taze patlamış mısır ,mısırlar patlarken sesini bile duyuyorsunuz. sorum şu banada patent verirlermi bu fikri bir esermidir. ve taklit eden olursa mahkemeye verirsem tazminat alıp köşeyi dönebilirmiyim. saygılar .
ismail karagülle

Üye979 yazı
akın bey sanırım gırısımcı dehasını bulmus bulunuyoruz ,degerlı hocamız vertıcellı sıtemıze teşrif etmiştir.Umarım sıtedekı kardeslerımız sayın hocamızdan yeterı kadar ıstıfade ederler.

saygılarımla....
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye11 yazı
merhaba arkadaşlar ,
işsizlikten bunalmış biri olarak yazıyorum. kpss belasıyla 5 senedir boğuşuyorum ve artık kpssye bel bağlamaktan bıktım 29 yaşındayım ve halen işsizim.
malatyada yaşıyorum. 20bin tl kadar sermayem var. bu para ile burada ne iş yapılabilir.? dükkan açmayı düşünüyorum ama kiralar oldukça pahalı.
Outlet mağazası fikri oldukça ilgimi çekti. buna yönelik nereden bilgi edinebilirm, nasıl böyle bir yer açılır. internette markaların sitelerine baktım ama buna yönelik bir bilgi yok. genellikle markalar kendileri ayrı bir Outlet şubesi açmışlar. dışarıdan birinin bu işi yapması için ne yapılabilir? bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılarımla....

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Y?siz
Editör5590 yazı
Çok özür dilerim semihkd kardeşim. Şevkini kırmayı hiç istemem ama bazı şeyler o kadar net görünüyor ki.

Bence bu yılın sonu gelmeden 20bin liranı sıfırlamış ve üzerine bir takım borçlar yapmış olacaksın. Eğer ticaret yapmaya kalkışırsan...

İşşizim ne yapayım o zaman dedin çoktan. Sana şunu yap diyemem. Çünkü hiç bir özelliğini bilmiyorum. Tek bildiğim az da olsa maaşlı bir iş bulup sermayeni hiç ellememen gerektiği. Devleti boşver Bir CV yap şahışlara başvur. Uyduruk da olsa az maaşlı da olsa bir işe gir çalış.

tamnland.com

Yeni Üye11 yazı
Akın bey öncelikle cvbnız için teşekkr ederim. ben fen bilgisi öğretmenliği mezunuyum. öğretmenlik içinde her yıl birçok yere cv bıraktım, en son cvmi geçen hafta bildiğim tüm dersanelere verdim. dersane deneyimim de olmadığı için özel sektör alıcı gözüyle bakmıyor. 2 yıl dağ köylerinde 600tl aylıkla vekil öğretmen olarak çalıştım. vekillik sezonluk iş gibidir. okullar tatil olunca sizin işte biter. sonraki sene yeniden başvurursunuz eksik kadrolu okullar varsa çağırırlar. özel ders vereyim dedim ders alacak kadar zengin çevre yok, anlıcağınız benim çevre benden beter. yani artık hem devlet memurluğundan hemde dersanelerden umudumu kestim. bu yüzden ticaret yapmayı düşündüm fakat sermeyem de o denli fazla değil.
çalışacağım işte maaşı pek önemsemiyorum, benim için önemli olan gelecek vaadeden bir iş olması. bugün 500tl yede çalışırım, yeterki gelecek olsun. ama böyle bir işte yok. hele bu krizde.
tek avunduğum şey Allah a şükür halen bekarım. evli olupta benim durumumda olanlara Allah yardım etsin.

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Y?siz
Üye2311 yazı
Sayın Semih, sizin yaşadığınız sıkıntılar milyonların sıkıntısıdır.Kapitalizm hep yıllarca anlı şanlı medyada,hepbozuk plak gibi aynı şeyleri söyledi durdu.Eskiden iş bulamıyorum,maaşım düşük geçinemiyorum,hayat pahalılığı var dediğinizde vay senmisin diyip başlarlardı,sen necisin, ne işe yarıyon bakim,hangi üniversiteden mezunsun,lise dediniz yanlış,,,yabancı dil varmı ,yok sadece Türkçe,yanlış,,,o zaman böyle bilgisayar internet yaygın değildi,bilgisayarın varmı,o ne dediniz yanlış,,,muhasebe falan,dört işlemim yüzde hesabım çok iyi dediniz yanlış,,,daktilo falan,el yazım çok iyidir hocalarım öyle derdi dediniz yanlış,,,profosyonel ehliyet,acaip araba kullanırım ama B SINIFI dediniz yanlış,,,Sonrada şöyle bir düşünceli sizi tepeden aşağı süzerlerdi acı**** o zaman yer yarılsada içine girsem derdiniz her halde,gördünmü tabii iş bulamassın sen en iyisi şansını birde şurda dene yada şu kursa git,bir dil bir insan gibi nasihatlarla kıçınıza bakar giderdiniz.. EĞİTİM ŞART MESELESİ,derken yıllar geçti aileler bu eğitim işini vasıfsız işçi vasıflı işine çok önem verdiler,memlekette bir sürü kurslar ,dersaneler özel okullar,üniversiteler açıldı.İnsancıklar çocukları adam olsun diye 3 kuruş gelirlerinden ilk dersanelere,sonrada üniversitelere bütçe ayırmaya çalıştı.Çok arkadaşımı bilirim bu gün doktor mühendis,okula sadece abonman la cepte simit parası yok öyle gittiler,askeri koğuş gibi yurtlarda,doğru dürüst ne bilgisayar,nede çalışacakları masa bulmadan okudular kaldılar..Hiç biri istediği gibi giyinemedi,istediği gibi yiyemedi,istediği gibi gezemedi,hiç birinin ayrı odası olmadı,bazısı okurken çalışmak zorunda kaldı.Sonra mezun oldular,artık bunca zaman ektiklerinin karşılığını alma zamanıydı ama oda ne yine iş bulamıyorlardı yine bir sürü şart yine torpil lazımdı yada hiç hayal edemedikleri bilmedikleri yerlere göreve gönderildiler kızı ile erkeği ile.Bizde yıllarca bekledik biri bizi eninde sonunda emeğimizin hakkını verecek adam yerine koyacak diye.Şimdi yeni genç arkadaşlara bakıyorum,hepsi pırıl pırıl,iyi eğitim almışlar,bazısı çift üniversite bitirmiş,bilgisayar dersen koy önlerine makinayı,dil 1-2 gidiyor,yurt dışında dil eğitimi almışlar,stajlar ciddi büyük firmalardan,ne olur olmaz diye yurt dışında okumak ve çalışmak zorunda kalırsam diye tır ehliyeti bile alan var.Gururlanıyoruz tabii bizim yapamadıklarımızı yaptıkları için,hepside malumunuz orta direk kalmadı sıradan aile çocukları.Erkekler kızlar manken gibiler bizim çoğumuz gibi ezilmiş kalmış eğri büğrü adamlar değiller,konuşma dersen al tvde haber sipikeri yap,okuyoda bu namussuzlar,sinemaya tiyatroyada gidiyo,çoğuda bir yerlere kayıtlı aktifler,dünyada her şeyide takip ediyorlar çok da meraklılar.Ama şu an onlarda bizim gibi bu sitelerde arayıştalar,her dost meclisinde msn de napacaz ne edcez hayat geçim derdindeler,gözleri kulakları tv de bedelli askerlik,yeni ekonomik paket,şu kadar memur alınacakmış,anlıyacağınız ne işçi nede patronlar,görüştüğün abi iş varmı diyor,başvurmaktan kafaları gözleri şişmiş.Aslında iş çok ama hepsi daha adam olmadan fazlasını istiyolar,ilk 450 tl askeri ücretle bir çalış,biraz evrak ***ür getir,şu krizdende bir çıkarsak ilerde olur bir şeyler ama yok bunlar ne yaparsanız yapın adam olmazlar....Çalışmaya niyetleri yok..Boşa gitmiş anacıklarının babalarının dedelerinin ninelerinin paraları yazık valla...Evet demek okumaklada olmuyo,BENCE EĞİTİM DEĞİL KALİTELİ EĞİTİM ŞART..YA SİZCE.???Bu arada Türkiye nin ,70 milyon nufusunun sadece 5-6 milyonu hayat standartlarını yakalamış ve geçmiş,diğerleri eğitimsizlik yüzünden sürünüyor....Haberlerde kişi başına düşen milli gelirin bilmem kaç bin dolar olduğu söyleniyo,arkadaşlar bu haber doğruysa benim dolarlarım nerde,sizmi aldınız..???

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
Sayın Semih aslında size yazı yazacaktım yine canım sıkıldı bir şeyler yazamadan duramadım,Şu an benim uygulamaya çalıştığım bir proje var Antalyada. Bu az sermayeli risk almak istemeyen belli deneyimi olan arkadaşlar için birebir olacağına inanıyorum,inşallah seneye ne getirdi ne ***ürdü bir ders maiyetinde inceleriz,eğer msn mi eklerseniz sizede düşüncemi ve planımı anlatırım.Sizde size uyup uymadığına bakarsınız.Saygılarımla..

Üye2311 yazı
Sayın rterzioğlu,şu yumurtanın sarısını napalıma verdiğiniz cevabı tuttum.Harikasınız..

Üye112 yazı
abi bi yoruma bu kadarmı güzel cevap bulunur rterzioğlu allahta seni güldürsün

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Vanmunit ne çabuk tarih oldu ? Oysa bunun bir marka olarak Türkiye yi bir süre de olsa sallayacağını ummuştum. Tescil falan alınınca . . . .

Ticari anlamda daha heyecanlı siyasiler bekliyor piyasa . . .
tamnland.com

Yeni Üye6 yazı
Merhaba arkadaşlar

Rus sitelerinde derlenmiş 1500-e yakın iş fikri.Umarım yararlı olur.

http://getir.net/n8k

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı
Allah razı olsun. Bu iş fikirlerini daha ziyade Unakıtan bakanımıza haber vermelisin. Uyanık olan o, biz değiliz.
tamnland.com

Yeni Üye17 yazı
Herkese merhaba, arkadaşlar ben bu sitede yeniyim istanbulda bir üniversitede okuyorum belirli bi sermayem var tanıdıklarımda iş kurmak ticaret yapmak istiyorum açıkcası para kazanamak istiyorum riskleride göze alıyorum bana fikir yardımında bulunursanız sevinirim teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye16 yazı
bayilik verelim düşük ücretle bol kazançlı iş yerine sahip olursun

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye17 yazı
vodafone bayiliğimi?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye16 yazı
fatura ödeme merkezi için bayilik veriyorum.fakat bununla birlikle isterseniz yapmanız için vodafone,avea,ttnet,d-smart gibi bayilikleride yanında veriyoruz.

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye14 yazı
Erkeklerde saç sorununu giderici bir uygulama yapıyoruz,cerrahi müdahale içermeyen ilaç yada benzeri birşey değil direk uygulama istanbul dışına bayilik veriyorum.İlgilenenler msj atabilir.

Üye1714 yazı
Halbüki ne hevesle Girişimci dehası devlet sağ ve sol organlarını çağırmıştık buraya. Gele gele bayilik verenler gelmiş :)
METTİN - ercansancan arkadaşlar nabalım bizde de espirisini yapıp gülmek kalıyor. Ama merak ettiğim birşey var.
Devleti kazıklayınca nasıl bir ifade ile gülüyor insan :)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye546 yazı
Sn, vodafone26

fatura odeme merkezi isi sanirim son gunlerde cok populer olmaya mi basladi ? Gectigimiz ay ben de izmir merkezli bir firma ile irtibat kurdum, dediginiz gibi fatura odeme bayiliginin yaninda kontor satislari, kargo takip islemleri, vs vs vs yapabiliyorlarmis, franchise bedeli olarak da yanlis olmasin ama yaklasik 30.000 liradan bahsettiler.

Isin ozeti fatura odemelerinden elde edilen kazanca bakiyor ama bir sorun var. Faturanin tutarinin 1 tl fazlasi ile tahsilattan bahsedildi bana, 3o liralik faturali birinden 31 lira alinacak, o 1 lira da sizin olacak gibi, ama o zaman benim aklima pek yatmadi, cunku benim bulundugum bolge nufus olarak cok yogun ama faturalari bankalara yatiracak birileri acisindan da o bankalara ulasmak en uzak mesafedeki birine en fazla 15 dakika mesafede. Yani hele ki krizde kuruslar bile kiymetli hale geldi ki kimse 1 lira fazla odemeyi bankada 30 dakika beklemeye tercih etmez, Sagda solda takip ettigim kadariyla da buranin insanlari da benimle ayni fikirde gorunuyor. Verilen hizmetler guzel de bu konseptin oturmasi en azindan burada biraz zor olacagindan bu krizde 30.000 liramizdan olmayalim diye dusunduk.

Nakipoğlu

Yeni Üye14 yazı
arkadaşlar, milletvekili emekli aylıkları 6000 tl den 600 tl ye düşerse sırtımızdaki 100 kg yük 10 kg ye düşer (düşünün 550 x her beş sene millet vekili sayısı x 6000 tl) ve die nin yayınladığı 10000 usd gerçek olmayan milli gelir yani milletvekili (5600 usd maaş) üst memur bürokrat v.s. (ortalama 4000 usd) düşersek reel milli gelir (7000 usd) olur. işverende işçi de rahat eder, herkes kazanır. emeklilik yaşı 50 ye düşer, devlet ödeyemiyorum diye normal insan emeklilik yaşını 60 a çıkardı. tabi kimse ses etmedi çünkü devlet akıllılık etti şimdikiler 48-50 yaş x 5000 güne tabi, emekli oluyorlar sorun yok. yarın emekli olacakların aklı başına yarın gelecek. yani ülkemiz iş kurulabilecek, arzın ve talebin daha da hızlandığı cazip bir ülke haline gelecek. şu an kaç kişi %5-10 kar payı ile çalışıyor?

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Otomotiv
Üye546 yazı
Tabii bir de isin emeklilik boyutu var kimse ama kimse farkinda degil ama bu yas grubu ki icinde bizde variz, yasimiz biraz gectikten sonra, belimiz tutmaz olunca, yaninda yillarimizi gecirdigimiz is verenverimiz hadi yaslandin istifa et artik dediklerinde anlayacagiz neyin ne oldugunu. Cunku isveren hakli olacak cunku genc birisi daha az maasa daha cok calisarak senin yaptigini yapabilecek, senin tecrubeni de kim ipleyecek ki .......

Grisimcilik sanirim bu sekilde dusunen ve yarinlar endisesi olan herkesin ortak kaderi olsa gerek. Girisimciligin dehasi vs yoktur, sadece sanslilar ve sanssizlar vardir, eger sansliysaniz size EURO YA KULUM denir, sansiniz bir mandanin camur bulmasindaki sevinci duzeylerinde kaldiysa sadece temizce avucunuzu yalarsiniz.
Nakipoğlu

Üye2659 yazı
Yahu bu nasıl bir girişimcilik anlayışı :)) Konu, Başlık zaman mekan yöntem filan dinlemiyorlar Ya bayilik vermeye ya birşey satmaya çalışıyorlar. Sonrada Müşteriler Bu pazarlamacılardan bıktık deyip kapıyı gösterince üzülüyorlar:))

Adama "nasılsın" desen iyiyim diyeceğine "sana .... marka ürünü satayım" diyor.

Yukarıdaki şemeadaki gibi olan temel iletişim sürecinde kaynağın yolladığı "nasılsın" iletisine hedef, "sana birşey satayım" şeklinde geri dönüş yaparsa tabiiki iletişim yerine iletişimsizlik olur. Müşteri de sana aşağdaki hareketi çeker:))(Yanlış anlaşılmasın sözle incitmeyi gösteriyor)

Örneğin Şimdi ben bir ileti yollyayım bari :))" Yahu birader bu konunun ismi kim bayilik verecek mi?"
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama