Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir Girişimcilik Dehasını Buraya Davet Edelim

BaşlatanakinselcukTarih05/03/2009 11:32:08Yorum60

İlk mesaj
Editör5590 yazı
Ya da danışmanlarından birini.

Maliye bakanımıza geçirdiği ameliyattan dolayı geçmiş olsun diyoruz. Umarız bu müdehaleden sonra sağlığına kavuşacak dolaylı yoldan da olsa bizleri girişim ve fırsatlar konusunda aydıntlatmaya devam edecektir !?

Çünkü..............

Vanminut kelimesinin ya da cümle mi sayılır yoksa artık slogan mı oldu bilemiyorum tescilini üzerine yaptırmış basınımızda çıkan haberlere göre. Üzerinde olduğunu sandığımız gıda firmasında bir çok kalemin üretim ve satışına imkanı bulunan maliye bakanımız bu sloganı nerede ve hangi üründe kullnıp bir marka oluşturacak merakla bekliyoruz.

Girişim ve ticaret geliştirme işlerinin, maliye bakanı olarak en uç noktalara ulaştırılmış olması, siyasetin dışında incelenecek büyük bilimsel bir konu haline gelmiş durumdadır zannımca maliye bakanımız açısından.

Mesela bir işadamının işlerini geliştirmek en yüksek kazançlara ulaştırmak için bugün siyasete girip ilerlemeye başlaması gibi. İşin etiğini siyasi kısmını gözardı edersek mükemmel bir iş geliştirme yolu.

Yaratıcılık ile birleşen bir güç. Adil mi ?

Süper.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
60 yorum
Yeni Üye41 yazı
Merhaba arkadaşlar ,

Benim üstte okuduğum başlıkla alttaki yazılanlar dağılmış dilerseniz biraz toplayalım asıl konumuza dönelim...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Ali Sabancı 'yı davet edilebilir.

Hiç düşündünüz mü KOSGEB VE KOBİ A.Ş firmalarının yetkililerinden birini davet etmeyi. Ama bunu biz değil sitenin yetkilerinin yapması gerektiğini düşünüyorum.

Sayın Ali Sabancı 'nın bu daveti kırmayacağı düşüncesindeyim. Neden diye soracak olursanız kendisini birçok üniversite'de girişimcilik konuları üzerine seminer vermesi , biçok üniversitenin davetine katılması ve genç girişimcilere destek vermesi örnek gösterilebilir.

Benden sadece size bir öneri he gerekirse site yönetimi yapamıyorsa bana o konuda görev verirler bende görevimi icraa ederim.

Teşekkürler ...
Beykozlu19

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
ne kadar iktidar partisi yalakalıgı yapmışsın yazının sahibi !!!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tariviri
ne kadar iktidar partisi yalakalıgı yapmışsın yazının sahibi !!!!

Uğur abim. Pardon. Bir daha olmaz affet !!!!

Ama bence anlamamışsın sen şairi. Git üzüm ye bir iki tane şekerin artsın. Zekana vursun.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye167 yazı
Sayın tariviri arkadaşım bundan bir başka yazın da ''eleştirmenin anlamını bilmeyen insan dolu buralar da'' demişsin çok doğru onlardan biride sensin işte.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Üye2659 yazı
Sevgili Tırıvırı bu ne sinir:))

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
MRB. ARKADAŞLAR BENİM KAYSERİDE Bİ MARKETİM VAR AMA KAYSERİ MARKETLE DOLDU TAŞIYOR ATIK KALDIRMIYO YENİ BİR İŞ İÇİN FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ MEMMUN OLURUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Esnaf
Editör5590 yazı
Sucuk toptancısı olun İstanbul a sucuk satın. Ucuzluk marketlerine kendi markaları ile sucuk doldurun.
tamnland.com

Yeni Üye52 yazı
Forumda siyasi yorumların yasak olduğunu sanıyordum ama görüyorumki sevgili Başbakanımız Büyük İnsan Yüzyılımızın En büyük siyasi DEHA'sı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve onun icraatlarını eleştirmek serbest. Diğerleri yasak. Yanlışmı anlamışım.?
Sevgi ve Bilgi Bakteri Gibidir. Uygun ortamı bulunca hızla çoğalırlar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Esnaf
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - KaraCahill
Forumda siyasi yorumların yasak olduğunu sanıyordum ama görüyorumki sevgili Başbakanımız Büyük İnsan Yüzyılımızın En büyük siyasi DEHA'sı Sayın RECEP TAYYİP ERDOĞAN ve onun icraatlarını eleştirmek serbest. Diğerleri yasak. Yanlışmı anlamışım.?

Yok değil bakın mesela ;
Sosyal demokratlar adam olaydı da Cumhuriyet e sahip çıkaydı. Ekonomi ya da devletin saygınlığı umurunda olmadan sadece bir partinin başında durma becerisini gösteren ama onuda en faşist yolla yapan bir zat ve bir kısım yalakaları.

Sosyal demokrasinin yüzkarası lanet insanlar.

Nasıl ?

tamnland.com

Yeni Üye3 yazı
teşekkürler akınselçuk haklısın ama kaliteli bi sucuğun maliyeti en aşağı 15 lira bunun nakliyesi filan derken 20 lirayı bulur sucul işyle uğraştım ama dediğim gbi sucuğun çok hilesi war bide bunu kayserililer yapınca hiç tadı kalmıyor yani sucuğun içine et dışında çok şey giriyor arkadaşlar siyaset yerine birbirimzin fikirlerini duysak daha verimli olmazmı sizce???

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Esnaf
Editör5590 yazı
Sanki saksağanlar damda toplantı yapıyor gibi olduk.

Çok hoş . . . .

Evet arkadaşlar konumuz sucuk lütfen sucuk imalatına geri dönelim verimli olalım . . .

tamnland.com

Üye2659 yazı
Müsade ederseniz bende birşey sormak istiyorum:))

Hamam Böceğinin Gözüne Sabun Kaçar mı?

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yeni Üye15 yazı
meraba arkaslar suan elimde 70milyar var ama ne is yapcagimi bilmiyorum bilgisayar teknis servis isiyle ugrasiyorum ama kar orani cok dusuk onerilerinizi bekliorum bu arada ankarada oturuyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye5 yazı
Khanofthesky bravo,olayı hakikatten omurundan yakalamışsınız,bazı esnaf var berbat iş yapıyor lezzet yok hijyen yok ama çatır çatır iş yapıyor para kazanıyor,bazı esnaf var hem işte hem davranışta aşırı titiz 6 ay dayanamıyor:)yüzde 80 şans işi yani ticaret ..ama maaşlı iş durumları ve gidişat herkesin şansını denemeye zorluyor bu da bi gerçek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - QUETZ
Khanofthesky bravo,olayı hakikatten omurundan yakalamışsınız,bazı esnaf var berbat iş yapıyor lezzet yok hijyen yok ama çatır çatır iş yapıyor para kazanıyor,bazı esnaf var hem işte hem davranışta aşırı titiz 6 ay dayanamıyor:)yüzde 80 şans işi yani ticaret ..ama maaşlı iş durumları ve gidişat herkesin şansını denemeye zorluyor bu da bi gerçek.

Tesekkur ederim yorumunuz icin, bazi bazi yazdigiim yazilarda genele yaymamak kosuluyla goruslerimi yaziyorum, tecrubelerden direkt ceviri yapiyorum, simdi uzun zamandir bu yazi MOKAR HASTASI NIHAN tadinda yapilan yorumlarla bozulmus ama ben olayi insanlarin krizin etkisinde kalarak psikolojilerinin bozulduguna veriyorum herkeste oldugu gibi,

ama bazen mizah gercekten lazim oluyor bize
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Biride kalkmis yuzyilin siyaset dehasi vs deyip duruyor, sanirim bu arkadasta yuzyilin vurgunlarindan birini yapmis ki bu hukumet sayesinde ondan kelli konusuyor. Vehbinin terrakesi yakinda cikar ortaya , hep beraber gorecegiz nasilsa.

Nakipoğlu

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - khanofthesky
Tabii bir de isin emeklilik boyutu var kimse ama kimse farkinda degil ama bu yas grubu ki icinde bizde variz, yasimiz biraz gectikten sonra, belimiz tutmaz olunca, yaninda yillarimizi gecirdigimiz is verenverimiz hadi yaslandin istifa et artik dediklerinde anlayacagiz neyin ne oldugunu. Cunku isveren hakli olacak cunku genc birisi daha az maasa daha cok calisarak senin yaptigini yapabilecek, senin tecrubeni de kim ipleyecek ki .......

Grisimcilik sanirim bu sekilde dusunen ve yarinlar endisesi olan herkesin ortak kaderi olsa gerek. Girisimciligin dehasi vs yoktur, sadece sanslilar ve sanssizlar vardir, eger sansliysaniz size EURO YA KULUM denir, sansiniz bir mandanin camur bulmasindaki sevinci duzeylerinde kaldiysa sadece temizce avucunuzu yalarsiniz.

Simdi o arkadas bana sadece bir sure once yazdigim bu maille alakali yuzyilin siyaset dehasinin ve yanindakilerin ne yaptiklarini bir yazsin bakalim, kendisi milyon-milyar dolarlik bir ihale almis da olabilir almamis da olabilir ama milyonlarca insanin bu konudaki beklentileri ne olacak bir cevap yazsin zahmet olmazsa.
Nakipoğlu

Yeni Üye38 yazı
ARKADAŞLAR NEREDEYSE 1 YILDIR DÜŞÜNÜYORUM ARATIRIYORUM NE YAPABİLİRİM DİYE KAFAYI YİYECEGİM GİDER ÇOK GELİR ŞİMDİLİK YOK 50.000 TL İLE NE YAPABİLİRİM TİCARET OLARAK.....AHŞAP PALET YAPSAM NASIL..BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YARDIMCI OLUNUZ

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Yeni Üye4 yazı
27ant27 benim yapmayı isteyipte parasızlıktan yapamadığım bir iş var 50 bin lira ile sanırım bu işi yapabilirsin Herkes gibi krizden etkilenip işsiz kalınca bende evde kapuska(beyaz lahana) turşusu yapıp satmaya başladımTabi benim yaptığım ufak çaplı bir iş Gayet olumlu tepkiler aldım Piyasada turşu fiyatlarını incelemeye başladım Gördüm ki bu turşu işinden para kazanılır Maliyetleri sana söyleyeyim Tabi kapuska turşusu için kilosu 80 krş a geliyor sattığım fiyatta kilosu 2 lira Marketlerde ise kilosu 2,5 liradan aşağıya bulamıyorsun Birde inan ki marketlerdeki turşulardan çok daha lezzetli Salatalık, domates, biber, fasulye gibi ana turşularıda eklersin Antalyada oturuyorum diyorsun Malzemeleri bulmanda kolay olur Maliyetleri düşürebilirsin Vallahi benim 50 bin değil 30 bin liram olsaydı bu iş için bana yeterdi Kolay gelsin kardeşim email adresim hunhun-67@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Serbest meslek
Editör5590 yazı
Oldukça güzel yazılar yazıp, tutarlı tespitlerde bulunabilen, yazılarından belli bir birikim sahibi olduğu hissedilebilen kardeşlerimizden bile bu başlığı tam olarak kavrayamayanlar olduğunu görüyorum.

Bu başlık bir şeyle dalga geçiyor hepsi bu.

''gibi'' ile bitmeseydi anladığınız doğru olurdu.

like a cat, bir kedi gibi demektir, demek ki nesne kedi değildir, anlamı çıkarmanız gerekir.

Yazı bir bütündür. Eğer o cümle sizin anladığınız sonucu veriyor olsaydı yazının geri kalan kısmı ne manaya geliyor diye düşünmeli idiniz. Çünkü o cümle ile sizin anladığınız şekliyle diğer cümleler ve yazı başlığı ile tezat teşkil ediyor. Etmiyor mu ?
tamnland.com

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 27ant27
ARKADAŞLAR NEREDEYSE 1 YILDIR DÜŞÜNÜYORUM ARATIRIYORUM NE YAPABİLİRİM DİYE KAFAYI YİYECEGİM GİDER ÇOK GELİR ŞİMDİLİK YOK 50.000 TL İLE NE YAPABİLİRİM TİCARET OLARAK.....AHŞAP PALET YAPSAM NASIL..BİLGİSİ OLAN VARSA LÜTFEN YARDIMCI OLUNUZ

Bilader :(( Bu yazının yeri bu konu değil. Sen daha bu konunun başlığında ne yazdığını anlamamışsın Nasıl iş kurup yürüteceksin!!!!

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye46 yazı
Yaa arkadaşlar gelin koniksin müsadesi ile koniks kafe kuralım :) .. şanlıurfa da tanıdığım benden daha genç arkadaşlar vardı .. bu arkadaşlar hemen hergün bir dairede 5-10 kişi toplaşıp piyasa hakkında (şanlı urfadaki ticaretler ) fikirlerini karşılıklı tartışıp ortaya fikirler üretiyordu. bakıyorumda şimdi aradan 5-10 sene geçti ve bu arkadaşların bir çoğu şuan istanbula geldimi divancityde falan kalıyorlar . :) yani demek istediğim şu aslında güven problemleri yüzyüze çözülmüştü. tabi bunlar hayal .. koniks süper bir paylaşım yeri .. en güzel kafe www.koniks.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Üye546 yazı
Adi ustunde is fikirleri dusunce havuzu,

Cafe meselesine de gelince biraz zor, sahsi olarak belki ama topluluk olarak oyle pek yapilabilecek bir is degil, en azindan burada.

Bir de sayin editor birilerine kizmis ama ben pek anlayamadim, kimin icin demis olabilir ki ? :)
Nakipoğlu

Yeni Üye23 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - 27ant27

alın size fikir siz o 50.000'i bana verin 1 sene daha bekleyin ben onu 75.000 olarak size geri vereyim..:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye546 yazı
Sanirim memleket giderek bankerler donemine girmek uzee gibime geliyor, simdi bir de e-haciz uygulamasi basladi ki sormayin gitsin, artik kimse bankada para da tutmaz, ozellikle ticaretle ugrasanlar hic tutmaz

Allah sonumuzu hayretsin bakalim, gidisat iyiyi gostermiyor
Nakipoğlu

Yeni Üye46 yazı
khanofthesky , cafe değilde artık bir çaya beklerim sizi :)

Editör5590 yazı
Eylemin ifa edicisinin birinci tekil şahışdan, üçüncü tekil şahısa terfi ettirilmesi bütün derdimize derman olacak inşallah. Ne yazdığını bilenlerin de bu şahışları benden farklı yorumlaması üzüyordu açıkcası şahsımı. Keşke anladığınız gibi olsaydı ama değil be kardeşim.

Not : Bu yazı sihirlidir ! Herkes anlayamaz. Sizde bir gariplik yok ayarlarınızla oynamayın . . .
tamnland.com

Yeni Üye46 yazı
Akin, balık baştan kokar , ama yapacak bişey yok . ilk yazıdaki olaylar hiç kurumayan yara gibi .. artık acı çekemiyor gibiyiz :)

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahmetw
khanofthesky , cafe değilde artık bir çaya beklerim sizi :)

Memnuniyetler istirak etmek isterim, uygun zaman yaratilmak kaydiyla.

Nakipoğlu

Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Eylemin ifa edicisinin birinci tekil şahışdan, üçüncü tekil şahısa terfi ettirilmesi bütün derdimize derman olacak inşallah. Ne yazdığını bilenlerin de bu şahışları benden farklı yorumlaması üzüyordu açıkcası şahsımı. Keşke anladığınız gibi olsaydı ama değil be kardeşim.

Not : Bu yazı sihirlidir ! Herkes anlayamaz. Sizde bir gariplik yok ayarlarınızla oynamayın . . .

Sn Editor, filhakika ben de rabbime sordum ama bana clevland dan baska bir sey demisti vakti zamaninda. O zamanlar cok dusundum uzerinde bana o seyi soyleyen kimdi diye ama simdi dusunmuyorum, cunku muhtemelen beynimin bir oyunuydu duydum-gordum zannettigim seyler.

Takmayin kafanizi bu tur sinamekilere, ferah tutun gonlunuzu, en azindan kendiniz icin birseyler yapiyormussunuz, o yeter.

Saygilarimla
Nakipoğlu