Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

K. Irak'ta Ticaret Yapmak İsteyen Varmı?

Başlatanyahya02Tarih02/02/2010 09:53:18Yorum99

İlk mesaj
Üye111 yazı
Arkadaşlar k.ırak'a yılbaşından önce ordaydım. bir hafta kaldım. pazar araştırması yaptım çok canlı bir pazarı var.
aynı zamanda canlı para dönüyor her şey peşin.
arkadaşlar giyim olarak toptane vermek zor bir durum diye bilirım toptancılar hepsıde türkiye ye geliyorlar. ama orada bir dükkan tutarsın kendin işletırsın güzel iş yapar dükkan ların kirası 700 dolardan başlar 3000 dolara kadar var. tabiki yerine göre değişiyor.
ama 1000 dolara güzel iş yapacak bir yer rahatlıkla tutarsınız.
orda türk malı çoktur bay, bayan,çocuk hepsinde var ve her yerde bulabilirsınız.ama hepside iş yapıyor. aynı zamada orda giyim olarak çin ve suriye mallarıda çok onların malları çok ucuz ama beş para etmez onlarında müşterisi var.
Ama türk malları daha çok beğeniyorlar.
Hatta bir dükkana müşteri girdiği zaman soruyor türk malımı değilmı diye soruyor türk malı değil çoğu zaman almıyor.
Yani türk malı orda bir marka dır.
şuan erbilde yeni çok büyük bir alış veriş merkezi açıl türkiyede marka bildiklerımız firmalar hepside ordalar yer almışlar lcvakiki,vakko,damat, vb gibi markalar hepsi ordalar .

ev tekstili orada iyi gidiyor

inşaat sektörü orada çok daha iyi

arkadaşlar k.ırak'a gitmek için istanbulda her pazartesi saat 11.00 da özlem cizre nuh firmasından otobüs k.ıraka gidiyor zaho,dahok,erbil,süleymaniye kadar gidiyor diğer günler ise saat 13.00 ve 17.00 da arabalar var gide bilirsınız silopide taksiciler var onlarla k.ıraka geçebilirsınız ama sakın taksiyi tek başına tutmayın çok para isterler nurmalde 20 tl ye gidiyorlar adam başı tek turtarsanız sizde 80 tl alabilirler onun için dikkatlı olun.
veya uçakla mardine gidersınız mardinde de silopiye her zaman araba var ordan silopiye geçersınız tekrar ordanda taksilerle k.ıraka geçersınız.
arkadaşlar k.ıraka gitmek için pasaport olması yeterlı kapıda 15 tl pul parası verirsiniz vize ise 10 gün için vize istemiyorlar on içinde dönmen lazım ama fazla kalmak istiyorsanız ozaman vize almanız lazım.
k.ırak insanları gerçekten çok iyiler insanlara karşı saygısı var türklerı de severler.
can güvenliği açısında hiç koşkunuz olmasın herhangi olay orada olmaz rahat olun kendi memleketınızdesınız gibi rahat olun. orada sadece bağdat , musul ve tikrit şehirlerde olay var bu şehirlerde araplar yaşıyor. k.ırak la hiç bir bağlantılar yok diye bilirım. erbil,süleymaniye,dahok ve zaho kürt bölgesi buranın yönetimi barzaninin elinde.

arkadaşlar gıda üzeri satış yapmak isteyenler zaho da türk toptancıların olduğu bir bölüm var burdan bütün ıraka dağılım oluyor ve burada bir çok türk firmalar var hepside orada yeleri almışlar toptana mal satıyorlar.
aynı zamanda çimento demir gibi malzemelerde merkezi zaho'dur.
bide zaho'da büyük hal var.
türkiye'de sebze ve meyve öncelikle zaho'ya gider toptan yeri zaho dır.
sebze ve meyve'de çok güzel para var.
zaho da komisyoncularla bağlantılı çalışıyorsun, malını satıyor senden 100%3 komisyon alır. ama paranıda verir. para açısında adamlar sağlamlar paranın kuruşuna kadar verirler

saygılar
yahyakorkut@hotmail.com

yahya korkut

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
99 yorum
Yeni Üye13 yazı
yahya kardeşim nasılsın bu siteden istedigini iş olarak bulabildınmı..yardımcıoluyon herkeze eyvallah..meyve sebze işinden anlamam.bahceyok bende.başka tiaret yapılırmı k.ırakta erbilde takı gümüş işi olurmu ..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Üye111 yazı
uslan mrb
beraber çalışma konusun da neden olmasın
sizin msn adresınızı ekledım görüşürüz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye111 yazı

canters mrb
biz burda kimseye k.ırak toz pembe dır demedik
genelde yapacağın işin ehli olacan ve dikkatlı olacan diye tavsiyelerde bulunuyoruz
ama sen kalkıpta millete desen ki k.ırak istediğiniz gibi değil dersen bence yanlış yapmış olursun.
bakın genel de dediğim şey sermayenız varsa iş yaparsınız diyorum ve bundan da eminim.
k.ırak'ta başka ülkelerde çok ürün geliyor bu demek değildır biz k.ırakta iş yapamayız anlamına gelmez.
onlarda bizim gibidırlar çaba gösterırsın karşılığını alırsın ama çaba göstermeden kosura bakma hazır lokma kimsenın ağzına girmaz.
saygılar

Üye111 yazı
fuatmurat mrb
takı olayı orda baya var gördüğüm kadarıyla
gümüş işide var
bu tür malzeme bildiğim kadarıyla oralarda daha uygun olur.
oaraya olmayan veya nadiren olan bişey ***ürmek bence daha iyi
şimdi dersen ne gibi onu araştırmak lazım.

burda yazdıklarım kendime fir faydası olsun amacıyla yazmıyorum
ben gittim oaraları gördüm gezdim ve bide orda tanıdıklarım da olmasından dolayı baya bi araştırma yaptım.
ben bu sitede insanlara acizane bildiklerımı aktarıyorum.
ama bende herkes gibi k.ırakta iş yapmak istiyorum. iş yapmak için sermaye gerekiyor sermayesiz kesinlikle iş yapmak çok zor. bunuda herkesın bilmesı lazım

saygılar

Yeni Üye8 yazı
slm arkadaşlar benim adım kemal aslan as-aslan company erbilde kalıyorum atölyem var ayrıca danışmanlık ve pazarlama üzerine çalışıyorum 009647507879066 ve 009647712917882 telefonlarından bana ulaşabilirsiniz sizlere yardımcı olabilir gezi tur düzenliyor ve piyasa araştırması ortak bir çalışma yapmaktayım k.ırak ve g.ırak ile çalışmak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilirler. kemalaslan47@hotmail.com - kemalaslan32@yahoo.com ilginiz için teşekkürler

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı
slm arkadaşlar ben erbilde yaşıyorum şirketim ve atölyem var ayrıca danışman ve pazarlama yapmaktayım ırakta çalışmak yatırım yapma gezi için ve tur amaçlı gelmek isteyen arkadaşlara yardımcı olurum bana 009647507879066-009647712917882 nolu telofonlardan veya kemalaslan47@hotmail.com- kemalaslan32@yahoo.com mail atarak ulaşabilirler. her konuda elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Yeni Üye8 yazı
slm arkadaşlar ben erbilde yaşıyorum şirketim ve atölyem var ayrıca danışman ve pazarlama yapmaktayım ırakta çalışmak yatırım yapma gezi için ve tur amaçlı gelmek isteyen arkadaşlara yardımcı olurum bana 009647507879066-009647712917882 nolu telofonlardan veya kemalaslan47@hotmail.com- kemalaslan32@yahoo.com mail atarak ulaşabilirler. her konuda elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Yeni Üye13 yazı
yahya arkadaş teşekkürler cevabına..benim sorumun cevabınıalamadım...ben takı işini(gümüş) toptan dahıtımını vede imalatını yapmak isterim bunla ilgili pazar payıvarmı? bildigim iş bu.veya bujiteriişi..

Yeni Üye13 yazı
as aslan arkadaş nasılsın? erbilde şirketve atölyen oldugunu yazmışsın..ne üzerine atölyen var?

Yeni Üye2 yazı
...

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye3 yazı
Türkiye de Mimari Yönlendirme Levhaları / Endüstriyel Reklam Üretimi yapmaktayız.
Kuzey Irak ta bizim işimiz üzerine bir pazar araştırması yapmak istiyorum.

Ürünlerimiz yeni yapılan hastane / okul / kamu binalarının tercih edeceği alüminyum kapı isimlikleri, kat yönlendirmelerini içermektedir.

Bu konuyla ilgilenen arkadaşlarımız var ise ürün de gönderebilirim. Orada birlikte bu işide yapabiliriz.

İlgilenenler var ise mutlaka benimle irtibata geçsinler.
YönTürk Reklam / Yönlendirme
+90232 459 42 40 - İZMİR
+90442 316 20 20 - ERZURUM

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye3 yazı
Türkiye de Mimari Yönlendirme Levhaları / Endüstriyel Reklam Üretimi yapmaktayız.
Kuzey Irak ta bizim işimiz üzerine bir pazar araştırması yapmak istiyorum.

Ürünlerimiz yeni yapılan hastane / okul / kamu binalarının tercih edeceği alüminyum kapı isimlikleri, kat yönlendirmelerini içermektedir.

Bu konuyla ilgilenen arkadaşlarımız var ise ürün de gönderebilirim. Orada birlikte bu işide yapabiliriz.

İlgilenenler var ise mutlaka benimle irtibata geçsinler.
YönTürk Reklam / Yönlendirme
+90232 459 42 40 - İZMİR
+90442 316 20 20 - ERZURUM

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
Yeni Üye7 yazı
inter-metals dış ticaret ltd.şirketi olarak libyaşbirleşik arap emirlikleri ve kuzay ıraka ihrcat yapan birmayız. kuzey ıraktaki projemızde şirketimiz aracılığıyla üretici firmalarla{ürünlerini k.ırakta saatmak isteyen firmlar] bir araya gelmeyı planlıyoruz.istişare toplantısında alacagımız sonuc doğrultusunda calışcagımız firmların ürünlerıni,calıştığımız,bildigimiz bu bölgede en iyi bır sekılde ürünlerimizii tanıtarak alıcıyla satıcıyı bir araya getırmeyı hedeflıyoruz.yapılcak tüm alış verışlerde şirketımız garantörlüğü üstelenecektir.alış verış bıtınceye kadar her hangı bır ücret almak söz konusu degıldır Sllopide sahamız Erbil’de ofisimiz mevcuttur.ürdün,Libya ve kuzey ırak’a şu an ihracatlarımız devam etmekte.amacımız geniş ürün yelpazesiyle pazara girmektir..calışcagımız firma sayısı sınırlıdır.k.ırak projemizin tüm masrafları şirkemtımız tarafından karşılanacaktır.bizimle calışmak isteyen firmalar aşagıdakı adres ve telefonlardan ulaşabilirler.
adres:barbaros bulvarı no:157/7 balmumcu-beşıktaş-istanbull/türkiye
phone:+90 212 211 66 61
mobile:+90 507 233 06 96
yunus@inter-metals.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye7 yazı
inter-metals dış ticaret ltd.şirketi olarak Libya,birleşik arap emirlikleri ve kuzay ıraka ihrcat yapan birfirmayız.ve aynızamanda kuzey ırak için danışmanlık hzmetide vermekteyız. kuzey ıraktaki projemızde şirketimiz aracılığıyla üretici firmalarla{ürünlerini k.ırakta saatmak isteyen firmlar] bir araya gelmeyı planlıyoruz.istişare toplantısında alacagımız sonuc doğrultusunda calışcagımız firmların ürünlerıni,calıştığımız,bildigimiz bu bölgede en iyi bır sekılde ürünlerimizii tanıtarak alıcıyla satıcıyı bir araya getırmeyı hedeflıyoruz.yapılcak tüm alış verışlerde şirketımız garantörlüğü üstelenecektir.alış verış bıtınceye kadar her hangı bır ücret almak söz konusu degıldır Sllopide sahamız Erbil’de ofisimiz mevcuttur.ürdün,Libya ve kuzey ırak’a şu an ihracatlarımız devam etmekte.amacımız geniş ürün yelpazesiyle pazara girmektir..calışcagımız firma sayısı sınırlıdır.k.ırak projemizin tüm masrafları şirkemtımız tarafından karşılanacaktır.bizimle calışmak isteyen firmalar aşagıdakı adres ve telefonlardan ulaşabilirler.NOT:iş yoğunlugundan dolayı gereklı cevaplerı buradan veremıyoruz.
yunus@inter-metals.com

Yeni Üye7 yazı
İNTER-METALS diş tic.ltd şirketi olrak.KUZEY IRAK projemizde yapcagımız tüm alış verışler resmı prösütür doğrultsunda olcak.o böylegenin insani olrak o böygeyi cok iyi biliyorum.ordaki yerel yönetimindekı insanlarada rahatlıkla ulaşabilme imkanımız vardır..yıkılmış bir ülke yenıden inşa edılıyor ve orda hıc bır sekılde üretım yok.tüm ihtıyacları italat yoluylan karşılanılıyor.türkiyenın yılık ihrcat hacmı yaklaşık 10 milyar dolardır.ordakı tücarlar iki şekılde calışıyor.fob ve akretif şeklınde calışıyorlar.bize her konuda talep vardır.ama taleplerı şu anda karşılayamıyoruz.firma olrak hedefimiz kuzey ırak'a ihrcat yapmak isteyen firmalarla bir araya gelerek genış bir ürün yelpazesiyle pazara girmektir.bizimle çalışmak isteyen tüm firma sahibi arkdaşlarla yemekte bir araya gelmeyi planlıyoruz , projemız hakında gerekli bigi vericektir.İLKEMİZ dürüslük olsun.rızık ve nasip ALLAH'tandır.insanoğlu vesile olur.bizim amacımız hem kazanıp hemde vesile olmaktır.aşağdakı adresve telafonlardan ulaşabılırsınız.tanışmak isteyen biligi sahıbı olmak isten arkdaşları ofızımızede beklerız.saygılarımla yunus TAŞOĞLU
yunus@inter-metals.com

Yeni Üye3 yazı
Be türkiye de ev eşyaları üzerine perakende mağazacılık yapmaktayım...erbil de mağaza açmayı düşünüyorum...Tabii erbil e gidip yerinde arştırma yapıcam tabii sadece..Türk olarak orda mağaza açmanı prosüderleri nelerdir oralı bir ortak alınıyomu yoksa tekbaşına da yapılıyo mu süreç nasıl işliyor..bu konuda bilgi si olan arkadar yardımcı olabilecek kişiler yardımlarınız bekliyorum...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye335 yazı
yahya bey merhaba,
tek kişilik yatak ve çift kişilik yatak imalatı yapıyoruz,
ölçüye ve kişiye özel,
ayrıca ortapedik ve normal yataklar,
kendi imalatımız ve uygun fiyatlı kaliteli yataklar,
bununla ilgili sizin fikriniz ne olabilir....
solhangunay@mynet.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye13 yazı
Irak ile ve özellikle bu bölge ile ticaret yapmayı araştıran arkadaşlara uyarım çok dikkatli olun derim.Ve tavsiyede bulunan arkadaş başta olmak üzere tüm yorum yazan arkadaşlara tavsiyem bu ülke için çok dikkatli olması gerektiği.Bölgenin hep parıldayan yüzünü gösteriyorsunuz fakat mahvedip batırdığı şirketlerin listesininde bayağı kabarık olduğunu biliyorum.Ve tavsiye edilenin tam tersine dikkat edin klasik Irak ticareti 1 peşin 2 peşin 3 peşin 4. bakıyorsunuz ortada ne para var ne adam.Birde en çok dikkat etmeniz gereken resmi olarak tanımadığımız bir bölge olduğu için yasal olarakta bir hak arama yolunu unutun.Ticaret yapın amenna ama özellikle bu ülke için lütfen birkaç kez düşünün.

Saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye4 yazı

Fİrma olarak katı yakıtlı kalorifer kazanı ve doğal gaz kazanları imalatındayız. Irak da bu ürünlerimizi pazarlamak istiyoruz ortaklık veya bayilik söz konusu olabilir. İnşaat sektörünün canlı olduğunu söyleyen arkadaşlar taleplerimizi değerlendirebilirler.
iyi çalışmalar
Zümrütoğulları Isı Makina Otomotiv ve İnşaat Sanayi Tic. Ltd. Şti
Fevzi Çakmak Mah. BÜSAN organize Sanayi 2. Sk. No:14 pk: 42010 Karatay/KONYA
Tel: 0332 345 15 81-82
Fax: 0332 345 15 84
www.zumrutisi.com.tr
bilgi@zumrutisi.com.tr

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ymalat
Yeni Üye13 yazı
Yahya arkadaş cok ballandıra ballandıra anlatmış tum yazılarını ve yorumlarını okuduğumdan bu sonuç cıktı.

15 yıla kadar ticaretle uğraşıyrum gitmesem görmesem hemen soluku Hewler (Erbil) de alırım. iş yapmak isteyen arkadaşlar Şunu bilin riskin olduğu yerde kar imajı coktur ama K.Irakta tiçaret cok riskli orda şirket bir şey satmanız satmanız için oranın vatandaşı biri size kefil veya ortak olamdan birşey satamaz satsanda parasını alamazsınız. bir satar 2 satar 3 de ortada kalırsınız. ve ordada erbile günde 5 bin insan girip cıkıyor günlük kimin kim olduğunu bilmediği için orda tanıdık ve akrabanız yoksa gitmeniz sakıncalı sonra soluğu cezaevinde alıp ajan diye bahane bu genelde cıkcıkabilirsen hak hukuk anayasa daha tam olarak olmadığı için güvenlik sıkıntılı özel arabayla gitmeyin zahodan ta erbile kadar 20 arac peşinize takılır genelde asayiş ekipleri sivil aracla nesin ne değilsin diye tabi onlarda haklı eskiden canları cok yanmış güven kalmamış her han heryerde bomba batmaması olabilir cep tel kartın resimlerine kadar didik didik bakarlar birde kürtçeyi bilmiyorsan işiniz cok zor. benim tanıdığım bir arkadaş 15 ton kahvaltılık zeytin getrdi toptan sattı parasını yarın gel al dediler ve sonra 35 gün cezaevinde kaldığını ve işkence gördüğü tırnaklarının pense ile kırıldığı dişinin sokulduğunu biliyorum. ve bana dediği birdaha butarafa gelirsem ben oraya 15 günde bir giderim tanıdıklarlar askeriye ve emniyetten tanıdıkların refaransıyla iş yapıyorum benim akrabalarım olduğu halde aracımla gitmem akrabalarımla gider işimi yapar gelirim kaldıki tanıdığınız yoksa hiç tavsiye etmem birde internette ve zaxo da gördüğüm kadar komisyoncu adı altında yönetim ve millet vekili tanıdığım var sana iş veririm ihale veririm diyen cok dolandırıcı var onlara cok dikkat edin. orda tiçaret yapanlar bilir bir malın sahtesini ***ürdüğün zaman almazlar cin malı dediğin zaman bedava da almazlar dokuz defa düşünün bir kere kesin herkese hayırlı bol kazanzlar dilerim. Gitmek isteyen gidebilir Yahya bey yardımcı oluyormuş.....

Yerleşim Türkiye / ?yrnakMeslek Ticaret
Yeni Üye17 yazı
k.ıraka piliç-tavuk satmak istiyorum yardımcı olurmusunuz.....

lelino_28@hotmail.com
Anladı, irade, takat, sabır, tevekkül, saf, masum, haya, edep.. kelimelerinin gerçek manasını…
Anladı…
Ve sustu…
Ve ağladı…
Dili, yüreği… Hicabından lal oldu…

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ticaret
Üye111 yazı
SELAM HAKANATAMAN35
BENİM YAZDIĞIMI BALANDIRA BALANDIRA DİYORSUN DA
KARDEŞİM SEN ÖYLE Bİ YAZMIŞSINKİ RESMEN K.IRAK'I İNSAN DÜŞMANIYMIŞ GİBİ BELİRTMIŞSIN.
SEN K.IRAKTA DEĞİL HER NERDE OLURSA OLSUN SEN KENDİN YANLIŞ BİŞEY YAPARSAN HER TÜRLÜ CEZANI TABİKİ VERİRLER HANGİ ÜLKE OLURSA OLSUN.
AMA HAKKIYALA ÜÇ KAĞITÇILIK OLMADAN ÇALIŞIRSAN VEYA ALIŞVERİŞ YAPARSAN KİMSE SENİN HAKINI KOLAY KOLAY YEMEZLER.
AMA SENİN İÇİN DE FESATLIK VARSADA O ZMAAN NE DESEM BOŞ.
BEN BURDA YAZDIKLARIMDA HİÇ KİMSEDE BİR FAYDA SAĞLAMAK İÇİN YAZMADIM SADECE BEN ORDAKİ DURMU YAPTĞIM ARAŞTIRMA VE ORDAKİ TANIDIKLARIMDA ALDIĞIM BİL GİLERI HEWR KESE PAYLAŞTIM.
K.IRAKTA İŞ YAPMAK İSTİYORLARSA DURUM BUNDAN İBARET DİYE.
HANİ Bİ LAF VAR TEDBİRİ ELDEN BIRAKMA DERLER. BU LAFI HER ZAMAN VE HERYERDE UYGULAMAMIZ LAZIM.

SAYGILAR

Yeni Üye9 yazı
Merhabalar Arkadaşlar,
Ben yurtdışından inşaatlık kerestelik odun, tomruk ve benzeri ürünleri pazarlıyorum iletişim için yztezcan@yahoo.com adresine maillerinizi gönderirseniz memnuniyetle yardımcı olurum.

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
merhabalar yahya bey ben yıllardır suruye ile itkalat ihracat yapıyorum ipek tafta türü elbiseler getiriyorum ve buradan abiye ***ürüyorum ırak lada calışma şansım varmı çok iyi arapça biliyorum bana yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürederim nazlı yıldız

Yeni Üye1 yazı
Merhaba günaydın biz Et ve Et ürübleri imalatı yapan ve ayrıca Süt ve Süt ürünleri pazarlaması olan bir firmayız.Kzey Irak'a mal satmak istiyoruz.Bu konuda bize nasıl yardımcı olabilirsiniz.Şimdiden teşekkür ederim Hüseyin Görgülü
H.GÖRGÜLÜ

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
merhaba arkadaşlar irakı ziyaret eden arkadaşlar orda inşaat hengı bölgelerde daha yoğun bizde mobilya üretim ve dekarasyon şirketimiz var bizde içerde daralan diyasadan dolayı dişarı açilmak istıyoruz o bölgelerde iş yapa bilirmıyız araştırma yapıyoruz inşaat dekarasyon ve mimari firmaları araştırıyoruz acaba gidip ordamı bir atolye açmak veya burda üretipte orda bır şovrumaçip yaptıklarımızı pazarlamakmı daha mantıklı bu konuda bilgisi olan şirket ve kişilerin bizimle bilgilerini paylaşmasını istıyoruz
ocaklarmobılya@ocaklarmobilya.com
cetin_ocak@hotmail.com
www.ocaklarmobilya.com
ocak

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Üye183 yazı
merhaba patates üreticisiyiz k. ıraka patates nasıl gönderebiliriz
www.nevkaptarim.com.tr

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
merhaba yahya bey bende ırak'a yaş meyve ihraç etmek istiyorum orada tanıdığınız tüccarlar varmı.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
selam arkadaşlar ben teknik üniversite mezunuyum, kuzey ırak erbil şehrinde sabahları bölgesel hükümetin kültür bakanlığında çalışıyorum part time olarakta erbilde özel bir türk kliniğinde tercuman (kurtçe, arapça, ingilizce, türkçe) olarak çalışıyorum erbilde ticaretle ugraşıp para kazanmak isteyen tüm türk iş adamlarına danışmanlık yapıp yardım etmek isterim, burda ticaret çok büyük bir şekilde artiyor, bölgesel hükümete yanlizca erbil suleymaniye ve duhok şehirleri için yıllık ırak merkezi hükümetten 10 milyar dolar geliyor bunun dışında bölgesel hükümetin sınır kapılarından gelen gelir ve çıkarılan petrolün geliri yıllık paha biçilmez bir servet ve bölgesel hükümet bu paraları bölgeyi kalkındırmak için kullanıyor dunyanın her yerinden buraya gelip ticaret yapan iş adamları var burdaki ticaret ozgür pazar ve kazanca cok el verişli hükümet ve burdaki insanlar turklere çok guvenip türk malını en kaliteli mal olarak görüyor...
burda ticaret yapmak isteyen arkadaşlara yardım edip danışmanlık yapıp istedigi alanda araştırma yapmaya hazırım istediginiz herşeyi bana sorup oğrenebilirsiniz
derin saygılarımla/ mehmet, kuzey irak erbilden

00964 750 430 4708
memo_dj2007@hotmail.com
mehmet erbilli

Yerleşim Irak / ErbilMeslek Ticaret
Üye124 yazı
ben nurettin unat kuzey ırakta inşaat malzemeleri üzeri showroom açtım inşaat malzemesi elinde olan varda iletişim kursun tel 0535 245 11 03 00964 750 735 52 75

Yerleşim Türkiye / ?yrnakMeslek Gyda