Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

K. Irak'ta Ticaret Yapmak İsteyen Varmı?

Başlatanyahya02Tarih02/02/2010 09:53:18Yorum99

İlk mesaj
Üye111 yazı
Arkadaşlar k.ırak'a yılbaşından önce ordaydım. bir hafta kaldım. pazar araştırması yaptım çok canlı bir pazarı var.
aynı zamanda canlı para dönüyor her şey peşin.
arkadaşlar giyim olarak toptane vermek zor bir durum diye bilirım toptancılar hepsıde türkiye ye geliyorlar. ama orada bir dükkan tutarsın kendin işletırsın güzel iş yapar dükkan ların kirası 700 dolardan başlar 3000 dolara kadar var. tabiki yerine göre değişiyor.
ama 1000 dolara güzel iş yapacak bir yer rahatlıkla tutarsınız.
orda türk malı çoktur bay, bayan,çocuk hepsinde var ve her yerde bulabilirsınız.ama hepside iş yapıyor. aynı zamada orda giyim olarak çin ve suriye mallarıda çok onların malları çok ucuz ama beş para etmez onlarında müşterisi var.
Ama türk malları daha çok beğeniyorlar.
Hatta bir dükkana müşteri girdiği zaman soruyor türk malımı değilmı diye soruyor türk malı değil çoğu zaman almıyor.
Yani türk malı orda bir marka dır.
şuan erbilde yeni çok büyük bir alış veriş merkezi açıl türkiyede marka bildiklerımız firmalar hepside ordalar yer almışlar lcvakiki,vakko,damat, vb gibi markalar hepsi ordalar .

ev tekstili orada iyi gidiyor

inşaat sektörü orada çok daha iyi

arkadaşlar k.ırak'a gitmek için istanbulda her pazartesi saat 11.00 da özlem cizre nuh firmasından otobüs k.ıraka gidiyor zaho,dahok,erbil,süleymaniye kadar gidiyor diğer günler ise saat 13.00 ve 17.00 da arabalar var gide bilirsınız silopide taksiciler var onlarla k.ıraka geçebilirsınız ama sakın taksiyi tek başına tutmayın çok para isterler nurmalde 20 tl ye gidiyorlar adam başı tek turtarsanız sizde 80 tl alabilirler onun için dikkatlı olun.
veya uçakla mardine gidersınız mardinde de silopiye her zaman araba var ordan silopiye geçersınız tekrar ordanda taksilerle k.ıraka geçersınız.
arkadaşlar k.ıraka gitmek için pasaport olması yeterlı kapıda 15 tl pul parası verirsiniz vize ise 10 gün için vize istemiyorlar on içinde dönmen lazım ama fazla kalmak istiyorsanız ozaman vize almanız lazım.
k.ırak insanları gerçekten çok iyiler insanlara karşı saygısı var türklerı de severler.
can güvenliği açısında hiç koşkunuz olmasın herhangi olay orada olmaz rahat olun kendi memleketınızdesınız gibi rahat olun. orada sadece bağdat , musul ve tikrit şehirlerde olay var bu şehirlerde araplar yaşıyor. k.ırak la hiç bir bağlantılar yok diye bilirım. erbil,süleymaniye,dahok ve zaho kürt bölgesi buranın yönetimi barzaninin elinde.

arkadaşlar gıda üzeri satış yapmak isteyenler zaho da türk toptancıların olduğu bir bölüm var burdan bütün ıraka dağılım oluyor ve burada bir çok türk firmalar var hepside orada yeleri almışlar toptana mal satıyorlar.
aynı zamanda çimento demir gibi malzemelerde merkezi zaho'dur.
bide zaho'da büyük hal var.
türkiye'de sebze ve meyve öncelikle zaho'ya gider toptan yeri zaho dır.
sebze ve meyve'de çok güzel para var.
zaho da komisyoncularla bağlantılı çalışıyorsun, malını satıyor senden 100%3 komisyon alır. ama paranıda verir. para açısında adamlar sağlamlar paranın kuruşuna kadar verirler

saygılar
yahyakorkut@hotmail.com

yahya korkut

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
99 yorum
Yeni Üye1 yazı
Merhaba yakup bey;

Biz doğal kaplamalı kapı, amerikan panel kapı, mutfak ve banyo mobilyası imal ediyoruz. K.Irak pazarıyla ilgili bilgi paylaşmak isterim.
www.alle.com.tr

yavuzyavuz11@hotmail.com
Yavuz YAVUZ
Orm.End.Mühendisi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye111 yazı
mrb yavuz bey
ben sizin msn adresınize gereken bilgi ve önerilerı yazdım.
saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı

slm/ İnsaat ve insaat malzemesi isleri yapiyorum/.. laminant parke celik kapi vs..kuzey irakta bu isi yapmak istiyorum tavsiyen nedir//
mk

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye6 yazı
slm..kuzy irakta malzeme satmak istiyorum//İnsaat ve insaat malzemesi isleri yapiyorum/.. laminant parke celik kapi vs..tavsiyeniz nedir
mk

Yeni Üye6 yazı
slm..kuzy irakta malzeme satmak istiyorum//İnsaat ve insaat malzemesi isleri yapiyorum/.. laminant parke celik kapi vs..tavsiyeniz nedir 532 6203696
mk

Yeni Üye39 yazı
slm aleyküm kumlucada sebze k. maraşta meyve üreticisiyim k. ıraka bildiğimkadarıyla türkiyeden az sayııda sebze meyve ihracatı yapılıyor eğer prosedürleri tamamlayabilirsem bu konuyla ilgilenmek istiyorum. yada şöyle bi teklfim olsa değerlendirimisiniz ben size malı temin etsem ihracıyla siz ilgilenseni?
mhmt

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?renci
Yeni Üye64 yazı
ya bu adam arkadaslar hıc bır sey yapmamıyor su sıteyı cııdeıye alın artık yok ırak yok su adam suan turkıyededır allah bılır ya kanmayın boyle insanlara ya sırf buraya bır sey yazmak ıcın burdalar kıme yapmayın ınsanlarla oynamayın yahya beyyyy
servet akça

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynsan kaynaklary
Üye111 yazı
servet bey mrb
ben ben bu sitede bi yazı yayınlamışsam bunu herkese fay getirecek diye yayınladım. insanlar k.ırakta bişeyler yapmak istiyorlarsa benim onlara bir faydam dokunsun diye, ben gittim k.ırakı gezdım araştırma yaptım. k.ırakta edindiğim bilgilerı sizler paylaşmış oldum. bence bi nevi gitmek isteyene yol gösteriyorum bilgim dahilinde.
yoksa burda havadan attığım herhangi bişey yok.
bu aralar pek siteye giremedığım için bana yazı yazan arkadaşlara cevap veremedım arkadaşlarda kosura bakmayısın lar
yoksa yazı yazana niye cevap vermiyımki.
onlar bende bişeyler öğniyorlarsa bende onlarda sizlerde bişeyler öğreniyorum.
bu sitede herkes birbirinin fikrinden yararlanıyor diye düşünüyorum.

saygılar

Üye111 yazı
murat bey mrb
k.ırakta mobilya olarak gerçekten çok gidiyor.
tabi orada çok firmalar orda yerlerını almışlar kocaman iki üç katlı mobilya üzeri yer açanlar çok
yani mobil ya olarak sermayen varsa orda kendine yer açmanı tavsiye ederım yoksa biraz zor diye bilirım.
çelik kapı olarak ise şuan inşaat olarak çok var ama tabi gene orda bulunmanız gerekiyor. benim fikrimce iş bağlantı kurması için .
ben mobil ya işinden anlamadıpım için fazla detaylı bişeyde size diyemiyorum.
ama niyetın varsa k.ıraka bir haftalığına gitmenı tavsiye ederım.

Üye111 yazı
scream mrb k.ırakta sebze meyve ***üren çok var.
gümrük olarak rahat geçebiliyorlar fazla sıkıntı olmuyor.
yapanlarda şuan k.ırakta sebze ve meyvede güzel para kazandıklarınıda söyliyorlar.
peşin çalışıyorlar.
ama tek sıkıntı orda sebze ve meyve oraya satma şekli ordaki hal'de komisyoncular var malını onlar satıyor.
yani talep ederek mal göndermiyecen sen kendin orda olacan senin orda komisyoncun oluyor
malını komisyoncu satıyor.
bunun daha detaylısı var ama şuan hepsini anlatmaya zaman yok.
kısacası k.ırakla çalışırsan kazanırsın ama adımlarınıda sağlam at.
sizler bir esnaf olarak daha bilirsınız gerçi gende ben söyliyım.
saygılar

Üye111 yazı
aren - numan bey mrb
mobil olarak
k.ırak ta herşeyde satılır ama uzaktan böyle bakmayın inanki bunu bakın bütün samimiyetimle söylüyorum
gerçek anlamda yapmak istiyorsanız gidin bi oraları görün korkmayın
herhangi güvensizlik yok gerçekten sen onların dilerınde anladıktan sonra hiç dorun yok .
türklere karşı gayet iyi ler.
şunu söyliyım size şuan k.ırakta çok güzel kazanç elde edilecek bir durum var.
hergün gitmek isteyipte gitmeyen derimki zaman kaybediyorsun.
çünkü gerçekten imkanları olanlara tavsiyem gidin orda her türlü iş yaparsınız.
bunu söyleyınce bana bir faydası varmı? yok
k.ırakta yabancılar daha uzaklarda gelipte orda iş yapıyorsa biz kumşu olan bir ülkeye gidip te neden iş yapamıyoruz
iş yaparız yaparız ama cesaret edemiyoruz .

Yeni Üye1 yazı
slm biz yunanistandan tekstil ve ev tekstili corap talepleri aramaktayizanasil bulabiliririz.

Üye300 yazı
yahya bey, katlanir cam sistemleri ve krom balkon korkuluklarinin orada gideri var mi ? ozellikle katlanir cam sistemlerinin olup olmadigini merak ediyorum, showroom gibi biryer mesela..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Üye111 yazı
meleti bey mrb
katlanır cam showrom olarak veya başka ben hiç rastlamadım. belkide ben dikkat etmemişım.
balkon korkulukları gider her yerde gitiği gibi.
ama bu konuda hiç bir araştırmam olmadı şuan gerçek anlamda ne desem yalan olur.
bir işin piyasası ne durumda olduğunu bilmek için o işin piyasasını araştırmak lazım ki doğru sonuca varmak için
sizlerde şayer orda satmak gibi bir niyetınız varsa?
oraya gitmenızı tavsiye ederım gidip gelmek kolaydır zorluğu yoktur aynı zaman da fazla bir masrafta gitmez
iki üç günlüğüne gidip görmenı tavsisinde bulunurum .
güven açıda soru işareti varsa rahat ol gayet güvenli hiç bir sıkıntı yok.

Üye111 yazı
ismail bey mrb tekstil olarak ne istiyorsunuz benim abılarım istanbulda bayan giyim üzeri imalatçılar sizler tam olarak ne istediğinizi yazın size yardımcı oluruz.
evtekstil olarakta vardır.benim tanıdığım, samimi olduğum bir firma var rusya ya evtekstil satıyorlar aynı zaman da rusyada bunların mağazalrı var rusyada toptan ve perakende satıyorlar.
bunların merkezi istanbul.
sizler yunanistanda nasıl satmak istiyorsunuz detaylı mana mail atın size yardımcı olurum. saygılar
yahyakorkut@hotmail.com

Yeni Üye15 yazı
Suriye halepte bayan ayakkabi oretiyoruz kendi imalatimizdir.

Yerleşim Suriye / HalepMeslek Di?er
Üye111 yazı
cüneyt bey mrb bu konuyla ilgili mailinızı aldım teşekür ederim.
sizin işinizle ilgili araştırma yapacan sonra size mail atarım.
saygılar

Üye161 yazı
merhaba arkadaşım... Rusya Kazan şehrinde yaşıyorum... Burada 0 km Kamaz marka kamyonlar pazarlıyoruz... Fiyatları piyasanın çok çok altında (örneğin fabrika satış fiyatı 101.000 $ olan 25 ton kapasiteli damperli Kamaz kamyon bizde 60.500 $)... Irak pazarına sizin aracılığınızla girebiliriz... www.kamaz.ru adresinden modelleri inceleyebilir, beğenilen model için fiyat sorabilirsiniz... Buradan adrese teslim nakliyesini de yapıyoruz... İlgilenirseniz sevinirim...

e-mail: edipaykut@hotmail.com

Yerleşim Rusya Federasyonu / KazanMeslek Serbest meslek
Yeni Üye32 yazı
Yahya bey biz elektrik taahhüt işnde 25 yıllık firmayız. bahsettiğiniz bölgede bina elektrik tesisatı yapma imkanı varmı?
Yilmaz giden

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı
slm yahya by şekerleme ürünlerini arabam ile ***ürsem toptan yada parekende satış yapabilirmiyiz pişmaniye lokum vb. gibi teşekkür ederim.
meraknx

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye32 yazı
Sayın Yahya02 Irak ta bahsettiğiniz bölgelerde inşaatve fabrika elektrik tesisatı iş yapmamız mümkün mü?orada bunun gibi işler yapmanın şartları nelerdir bilginiz varsa öğrenebilirmiyiz? karaelmasli.067@hotmail.com
Yilmaz giden

Yeni Üye62 yazı
SAYIN YAYYA02 BEN TÜRKİYE BİLECİKTEN MURAT KAYA ÖNCELİKLE MERHABA SANA ŞUNU SORAYIM MESELA BEN BURDAN BİR TIR MAL GÖNDERSEM HERHANGİ BİRŞEY GIDA DİYELİM YAŞ SEBZE VEYA KURU GIDA NOHUT MISIR MARUL ISPANAK ELMA ŞEFTALİ VESSAİRE GİBİ BUNUN ÖNCELİKLE PUROSÜDÜRÜ NEDİR MALİYETİ NE OLUR ORDAKİ SATIŞ FİYATI NEDİR BANA AYRINTILI YAZARSAN SENLE ORTAK İŞ YAPABİLİRİZ NEDEN OLMASINKİ ORTAK OLARAKTA YAPARIZ .TLF.05416214092 MSN. polatalem11@hotmail.com SAYGILARIMLA HAYIRLI İŞLER ŞUKRANLARIMI SUNARIM......

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Serbest meslek
Üye111 yazı
elmas2010 mrb k.ırakta inşaat olarak hayli yaygın her tarafta inşaat var.
sizin orda bir yerınız olduğu zaman eminimki çok güzel işler yakalrsınız.
inşaat firmalarıyla anlaşarak çok iş alırsınız.
ama orda kesinlikle yerınız olması gerek hatta gerekirse bir şirket olarak yer açarsan daha çok güven verirsın.
saygılar

Üye111 yazı
meraknx
şekerleme ürünlerini arabam ile ***ürsem toptan yada parekende satış yapabilirmiyiz pişmaniye lokum vb. gibi teşekkür ederim

mrb bu söyledığınız mal ***ürmek o kadarda kolay değil.
yani istanbuldan - adıyamana arabanla mal ***ürür gibi rahat olamaz
sonuçta onlarında gümrüğü var bide her araçta gümrükte geçemez bazı evraklar gerekiyor. o evraklarıda nakliye firmalarında öğrene bilirsınız.
bide malı oraya ***ürmen için k.ırakta birinin adına o malı türkiyeden ancak çıkara bilirsınız.
yani k.ırakta o malın talibi olacak türünde gümrükte ancak geçirirsın.
veya orda senın kendin şirketın olacak ozaman kendi firmanın adına malı türkiyeden sevk edebilirsın.
bu gümrük işlerı nakliye firmalarına sorarsan daha sağlıklı bilgi alırsın.
ama ürünü oraya ***ürdüğün zaman kesinlikle müşteri bulursun.
buzulmayacak ürün olsa senin için daha iyi olur.
çünkü müşteri belli olmadığı zaman ***ürdüğün gibi hemen satamıya bilirsın belki bir kaç gün sürebilir.
ama orda müşterin hazırsa ozaman korkmadan istediğini rahatlıkla ***üre bilirsın.
saygılar

Üye111 yazı
Polat bey mrb
oraya her türlü ürün ***ürürsün ama prosüdürlerı tabiki var.gider masrafları olarak gümrükte gidecek masrafı bende bilmiyorum k.ırak gümrüğü bişey almıyor sadece türkiye gümrüüğü alıyor.
bide ***üreceğin ürün için de k.ırak la çalışan nakliye firmaları var onlardan türkiyeden k.ıraka kadar masraf ne kadar olduğunu öğrenebilirsınız.
sebze veya meyve ***ürmek için kesinlikle orda adamın olması şart ordaki hal da komisyoncun olacak burda malı direk onun adınaçıkaracan ve malın k.ıraka vardığın da komisyoncun senın malını o satacak ve o senın paranı verecek.
diğer ürünlerde ise gene ya k.ırakta şirketın olacak şirket adına ***ürecen ya orda birinın adına malı çıkaracan.

fiyatlarına gelincede her defasında değişır ama sebze ve meyve çok karı olduğunu söyleye bilirım.
yani sebze ve meyve ***ürdüğün zaman ordaki o ürünün çokluğuna ve talebine göre değişiyor.
mesela şeftali ***ürdüğün zaman o hafta ordaki halda pek şeftali yoksa nurmalde beşe satıyorsan sekize satarsın bazende beşe satacağın ürünü dörde satarsın
sonuç olarak bu işi yapan orda güzel kazanıyorlar.
saygılar

Yeni Üye62 yazı
teşekkürler kardeşim

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Serbest meslek
Üye111 yazı
rica ederım polat bey size bi nevi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
allah işin gücün rast getırsın.

Yeni Üye98 yazı
DEGERLİ ARKADAŞLARIM BURDA BAZI ARKADAŞLARIN YORUMLARINI FALAN OKUDUM HAYRET ETTİM İNANIN O PİYASA BURDA KONUŞTUGUNUZ GIBI TOZ PEMBE BIR YER DEGİL ANINDA İNSANI YUTACAK YOK EDECEK BIR YER
İNŞAAT SEKTÖRÜ DIYORSUNUZ MESELA İNSAAT SEKTÖRÜNÜN BÜTÜN MALZEMESİ İRAN GELİYOR HEMDE DAHA UCUZA HEMDE VERGISIZ GÜMRÜKSÜZ
SADECE BURDAN DEMIR İLE ÇİMENTO GIDIYOR SIZIN ONLARALA REKABET EDEBILMENİZ ÇOK ZOR MEVYE SEBZE DİYORSUNUZ BUNU YAPABILMEKICIN IYI ANALIZ ETMENİZ LAZIM BÜTÜN EVRAKLARINIZIN TAM VE EKSIKSIZ OLMASI LAZIM SONUCTA BIR EVRAGIN EKSİK SIZI EPEY SIKINTIYA SOKAR AMA TUTULAN BIR MALINIZ VARSA PİYASAYLA REKABET EDEBİLİYORSANIZ COK GÜZEL PARALAR KAZANIRISNIZ
LÜTFEN DİKKATLİ OLUN BİDE PARA BİRİMLERİ DİNAR ONA GÖRE ALIŞ VERİŞ YAPIYORLAR AMA SİZ PARANIZI DOLAR CİNSİNDEN ALIRISINIZ
BENIMKISI SADECE SIZI BILGİLENDİRMEKISTEDIM HEPINİZE BOL KAZANÇLAR hdilsiz@mynet.com.tr

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Serbest meslek
Yeni Üye32 yazı
Bilgileriniz için teşekkürler sayın yahya02
Yilmaz giden