Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fikrinizi Söylerseniz Sevinirim

Başlatanmemos26Tarih01/01/2010 16:35:49Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Değerli forum dostları
Ben daha önce hiç serbest çalışmamış,sermayesi kısıtlı,kendi işini yapmak isteyen bir girişimciyim.Benim fikrim Anaokulu veya anasınıfındaki çocukları doyurmak. Öğretmenler annelere haftalık bir liste verip bunu takip etmelerini istiyorlar.Bunları anneler adına ben hazırlasam ,aynı anda aynı şeyleri yeseler.Veliler sıcak bakarmı ne dersiniz?

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek İşsiz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye126 yazı
Ben çok net fikrimi söyleyeyim. Hiç bir anne dışarıdan ilk defa tanıyacağı bir kişiden çocuğuna yemek yedirmez. En azından Türk anneleri.

Yavrularına kedi muamelesi yapan Avrupalı anneler olsaydı konu farklı olabilirdi.

Yani kısacası fikrim, velilerin bu işe sıcak bakmayacağı şeklinde.

Kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Editör5590 yazı
İhtimal ki olabilir. Çocuk için ödenecek ilave para demektir. Oysa anneler bu kadarcık işi daha çocukları okula yeni başlamışken zevkle de yaparlar. Anne baba çalışıyorsa tamam. Hani şu evden sabahın 6 sında çıkıp akşamın 8 inde ancak dönebilen ebeveynler var ya işte onların çocuklarına olur.

Bir nabız yoklamak gerek belki ama bana çok çekici gelmedi bu fikir . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı

Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.Hafta başında bir sınıf annesiyle görüşeceğim.Olumlu olursa tüm forum dostlarına bildiririm.Saygılar.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
Yeni Üye61 yazı
Çalışan annelere yönelik iyi birşey olabilir ama onlarda genelde yemekleri anaokulunun verdiği okullara veriyorlar çocuklarını. benim eşim 2 anaokulunda psikolog ve okullar kendileri veriyorlar yemeği... Ama her zaman ilkler denemeye değer...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye4 yazı
Sayın Beyat cesaretlendirici desteğiniz için teşekkür ederim.Saygılarımla..

Yeni Üye51 yazı
merhaba arkadaşlar ben okul kantincisiyim.kantin olan yerlerde degilde olmayan yerlerde çok iyi olur.tabiki iyi bir araştırma gerekir.
123

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Gyda
Üye546 yazı
Zannımca kimse kendi çocuğuna kedi yavrusu muamelesi yapmaz ister türk ister avrupa lı olsun ki bilinçli tüketici sınıfında bizden birkaç basamak daha üstte olan avrupalı anneler hiç yapmazlar.

Fikriniz denenmemiş ama annelik duygusu çocuğunun herşeyin en iyisini yemesi,içmesi,giymesi gerektiğini emredeceğinden dolayı bende pek olumlu bakamayacağım. Birde biliyorsunuz ülkemizde gıda teröristleri her zamankinden daha aktif çalışıyorlar ve bu haberleri de herkes sizin benim gibi izledikçe bu konuda çok daha hassaslaşmaya başladı.

Hijyen konusunda anneleri ikna edebilirseniz ki üretim yapacağınız yerleri gezdirmek,göstermek gerek,,,, bir gıda mühendisi ya da ne bileyim bir pediatri uzmanından besin değerleri konusunda gerekli destekleri görebilirseniz ki extra maliyet işidir bütün bunlar,,,, olabilir.

Muvaffakiyetler
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
Fikirleriyle destek olan arkadaşlara!!!!İlk işimi aldım.3 anasınıfı bulunan (90öğrenci)bir okuldan.Haftalık menüler hazırladık.Kalori değerleri konusunda diyetisyen bir arkadaşımız yardımcı oluyor.Düşündüğünüzün aksine çalışmayan anneler bu fikre daha sıcak bakıp destek oldular.Ancak bunda kendi kızımında o okulda bulunması etkili oldu.Çocuk başına günlük 2,5 liraya anlaştık.Yiyen hafta sonunda ücreti ödeyecek.2 haftalık deneme süresi var.Beğenirlerse 2.dönemdede devam edeceğiz.Herkese saygılar..

Yeni Üye60 yazı
tebrikler fazla söze gerek kalmamış.
SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat