Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Çinden Hediye Lcd Tv

Başlatancafer3821Tarih07/12/2009 14:19:33Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
merhaba kolay gelsin.açıklamalarınız için teşekkürler.ben ticaret için değilde kişsel kullanım ve hediyelik olarak 2 tane lcd tv getirtmek istiyorum.çin sitelerinden biri ile pazarlık yaptım ve 360 dolara 2 tane lcd tv(50inç) üzerinde anlaştık.her biri farklı adreslere gidecek.pazarlıkta eve teslim olacak şekilde konuştuk.parasını west union yoluyla ziraat bankasından yada ptt den yapacağım.şimdi ben bu ürünler hediyelik olarak geleceği için için gümrük vergisi yada başka vergi ödeyecekmiyim.ödeyeceksem ne kadar ödemem gerekir.150 euro belirlenirken neye göre belirleniyor fatura fiyatımı yoksa burdaki değerimi.fatura fiyatı tane başına 180 dolar olacağı için gümrük ve vergilerden muaf mı olacak.yoksa başka bir hesaplama yöntemimi var.bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.ne yapmam gerekiyor.şimdiden teşekkürler.
cafer3868@hotmail.com.

Yerleşim Türkiye / DiyarbakırMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye16 yazı
Cafer Bey Merhaba
Lcd Tv gumrukte kesinlikle takilacaktir.Gumrukten cekme maliyetide urun kadar olacaktir dolayisla Turkiyeden temin etmek daha mantiklidir.
Mail:www.yfkpartners.com
E-mail:fatih@yfkpartners.
Msn:semihfatih@hotmail.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Üye906 yazı
arkadasım hangı sıteden aldın cıhazı site adresi yazarmıısn
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Yeni Üye3 yazı

merhabalar.dediğiniz gibi gümrüğe takılacaksa ve gümrük maliyeti çok fazla olacaksa getirtmenin bir anlamı yok.ama dün ben başka bir tedarikçi ile tekrar konuştuğumda nakliyeyi ve gümrük maliyetlerini kendilerinin karşılayacağını söylediler.aşağıdaki mesajdada açıkça belirttiler. acaba bu gümrük masrafları sadece çin için mi geçerli yoksa ülkemiz içindemi geçerlidir.bana yardımcı olursanız sevinirim.
sipariş vereceğim site alibaba.com.

Hi friend,
Sincerely happy together with you.
Order confirmaiton as below:
Panasonic TC - TC-P42G10 - 41.6" plasma TV - 1080p (FullHD)
United price: 175usd/pc
Quantity: 2pcs
Total price: 175usd x 2 = 350usd
Above mentioned price including the shipping cost,customs fee, all included.
Quality Guranteed:100% Orignal
(Waranttey:3years
you can open the package,then you will find the warranty card on the package,that is the free service for you for 3years.
Address:Quanzhou City,Fujian Province,China.
Pls remember to send me the MTCN No after you paid us,thanks
Now pls send me your two different full shipping address so that we can arrange the shippments for you in advance,we will immediately ship to you just after confirm your payments,.thanks )

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ö?retmen
Üye906 yazı
ARKADASIM 350USD 2 TANE LCD ALACAKSIN GUMRUGUNUDE ÖDESEN YİNE AVANTAJLISIN BİRE BİR KARLI BİR İŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR
miagayrimenkul.net

Üye546 yazı
Fiyata hersey dahil gumruk, tasima da dahil demisler

Bence de gumrugunu ode al derim ama elekrik amper,voltaj farkliliklarindan ortaya cikabilecek sorunlar icin ne yapacaksin ? Onlari da bir gozonune al, cunku mal buraya geldi mi bir daha donusu yok, bozuk da ciksa burada da bozulsa artik yapacak birseyin kalmayacak
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye61 yazı
Merhaba arkadaşım

bu konularda az da olsa kendimi deneyimli sayıyorum. Uzun zamandır çinden ürün getiriyorum. Sana tavsiyem alibaba.com daki her satıcıya güvenme. 180 dolara 50 inç lcd tv hiçbiryerden alamazsın, çinden bile!!!

Parayı western union yada başka bir havale şekliyle gönderdiğin taktirde üstüne bir bardak soğuk su içmen içten bile değil. Alibaba.com daki ucuz fiyatla ürün verdiklerini iddaa edenlerin tamamı dolandırıcıdır. Bir malın ortalama bir fiyatı vardır. 19"lcd satılan paraya bana 50" lcd teklif etmişse bir çinli direk dolandırıcı gözüyle bakarım ben adama.

Sana tavsiyelerim şunlar;

Konuştuğun çinli şirket alibaba.com da Gold member mı? eğer gold member sa en az 2 senelik üye olmasına dikkat et. ve mümkünse parayı western union değilde paypal ile ödemeyi istediğini söyle. Yanaşmazda paypal komisyon alıyor falan derse gerekirse .%4 komisyonu da karşılayabileceğini söyleyebilirsin. Zaten bu konuşmanızdan sonra o çinli arazi olur sanırım.

2 tane lcd nin sırf çinden buraya kargo ücreti dahi 360 dolardan fazla tutar.

Benden sana tavsiyedir. Dikkatli olmalısın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye72 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - netdigital
Merhaba arkadaşım

bu konularda az da olsa kendimi deneyimli sayıyorum. Uzun zamandır çinden ürün getiriyorum. Sana tavsiyem alibaba.com daki her satıcıya güvenme. 180 dolara 50 inç lcd tv hiçbiryerden alamazsın, çinden bile!!!

Parayı western union yada başka bir havale şekliyle gönderdiğin taktirde üstüne bir bardak soğuk su içmen içten bile değil. Alibaba.com daki ucuz fiyatla ürün verdiklerini iddaa edenlerin tamamı dolandırıcıdır. Bir malın ortalama bir fiyatı vardır. 19"lcd satılan paraya bana 50" lcd teklif etmişse bir çinli direk dolandırıcı gözüyle bakarım ben adama.

Sana tavsiyelerim şunlar;

Konuştuğun çinli şirket alibaba.com da Gold member mı? eğer gold member sa en az 2 senelik üye olmasına dikkat et. ve mümkünse parayı western union değilde paypal ile ödemeyi istediğini söyle. Yanaşmazda paypal komisyon alıyor falan derse gerekirse .%4 komisyonu da karşılayabileceğini söyleyebilirsin. Zaten bu konuşmanızdan sonra o çinli arazi olur sanırım.

2 tane lcd nin sırf çinden buraya kargo ücreti dahi 360 dolardan fazla tutar.

Benden sana tavsiyedir. Dikkatli olmalısın.

merhaba: bu yaziya katilmamak elde degil cunku bende Singapur da yasiyorum sayet verdigi fiyat 350 $ dolar ise ben buradan ucakla giderim almaya kargoya vermesine gerek yok :) Cunku bizim burada bile o fiyata ikinci elini almak cok zor.!
``Kurdun yağmurdan korkusu olsaydı kendine bir aba yapardı.``

Yerleşim Singapur / Toa PayohMeslek Esnaf
Yeni Üye21 yazı
fiyatların çok ucuz olması dolnadırıcımı bunlar dedirtiyor ? pek güvenmemek gerek mallar sana ulaşsa bile çalışıp çalışmayacağı yada ilerde bir sorun olduğunda ise ne yapacağın mechul alacağın malın Türkiye'de bir garantisi varmı peki ? Ucuzdur Vardır Bir İlleti Pahalıdır Vardır Bir Hikmeti
lKARAARSLANl

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Yeni Üye3 yazı
yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.yorumlarınıza katılmamak elde değildi.bende dolandırıcılık olduğunu düşündüm.çinden bir türk aracı buldum ve konuyu çözdüm.tvler şu anda kargoya verildi.benim adıma başkası aldı ve bana hediye olarak gönderiyor.komisyonunuda alacak tabiki.tanesi 400 tl. ve kapıda ödenecek.singapurdan yardımcı olan arkadaşım teşekkürler ama o fiyatlara burda zaten var hatta daha düşüğü bile var.orası çin tabiki her türlü mal var.ama burdan aldığım asus notebok için bile servisi bulamıyorum ki .üstelik faturalı ve garantili aldığımız mallardan hangisin üstünde MADEINCHİNA yazmıyorki.

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Ö?retmen
Üye906 yazı
hayırlı olsun arkadasım aracı malı alacak sen parayı burda kendısıne ödeyeceksın pekı gumrukte herhangı bır sıkıntı olacakmı 2 tane lcd tv var çunkı bırde aldıgın urunun foto ve özellıklerını yollarmıısn bu cındekı arkadas kım ögrencimi bilgimiz olsun buradakı arkadaslarda faydalansın tekrar hayırlı olsun
miagayrimenkul.net

Yeni Üye11 yazı
lcdler geldimi..
konu ilgimi çekti merak ettim.
saygılar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Üye379 yazı
bencede bu işe girme.çinde çok fazla dolandırıcı var.ve parayı yatırdıktan sonra hak idaa edemezsin..

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye43 yazı
ARKADAŞLAR ACİL 350 ADET 37LCD LAZIM UYGUN FİYATA.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Gyda
Üye516 yazı
alibaba.com ile alakalı

Ne nasıl alınır - satılır?
Nasıl üye olunur?
Güvenilir firma nasıl olunur?
Güvenilir firmalar diğerlerinden nasıl ayrıştırılır?

Bu ve buna benzer tüm sorular için lütfen bize ulaşın;

Saygılarımla
Alibaba.com Turkey
İhracat Geliştirme Uzmanı
Mustafa SÖZEN

tel: 0543 938 9096
mail: mustafa.sozen@bilginet.com.tr
Alibaba.com
İhracat Geliştirme Uzmanı
Mustafa SÖZEN
0543 938 9096

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat