Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Aliexpress İle Faturalı Gümürklü Yasal Alışveriş

BaşlatanaristocratTarih04/03/2013 00:43:51Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye13 yazı

Merhaba,

Bir sorum olacak yardımcı olabilirmisiniz?

Şahıs firması ile Aliexpress ya da Alibaba'dan gümrük mevzuatına uygun bir şekilde faturalı alışveriş yapılabilir mi? Bazı ürünler lots olarak kargo dahil çok ucuza geliyor. Fazla risk içermeyecen şekilde 50'şer adetlik alışverişler yapmak istiyorum. Ürünler gümrüğe gelse bir gümrük müşaviri ile çalışarak alabilrmiyiz. Üretici ürünleri faturalı olarak mı göndermesi gerekiyor?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Hukukçu
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye5 yazı
gumruk mevzuatı geregi getirecegin urune dair saticinin saglamasi gereken tum evraklari eksiksiz hazirlamis olmasi ve bu evraklari size veya odeme sekline gore bankana ibraz etmis olmasi gerekmektedir. Evraklari gumruk musavirinize teslim ederek GTIP numarasina gore odenmesi gereken vergileri ve diger masrafları ödeyerek ithalat yapabilirsiniz.

ithal etmeyi dusundugunuz urunu netlestirip gumruk musavirinizle kontrol etmeniz ithalat surecinde minimum problem yasamanizi saglayacaktir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye340 yazı
Urunun gtip kodunu mesaj atin gerekli islemleri söyleyim
Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye61 yazı

Ürünün türüne, yani GTIP koduna göre uygulanacak işlemler değişiyor mu?

Bu arada eminim ki Türkiye'de bu şekilde iş/ticaret yapmak isteyen çok kişi vardır. Bu işlerin naıl yapıldığını başlangıç aşamasındna son aşamaya kadar kısaca madde madde buraya yazarsak sanırım herkes faydalanabilir.

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye49 yazı
ürünlerin faturalı olarak gelmesi gerekir ben gümrük müşaviriyim ürünler hakkında detaylı bilgi verirseniz gümrük kısıtlaması olup olmadığı hakkında bilgi verebilirim.mael.seyfiatalay@gmail.com.tr tel.05549842069

Üye340 yazı
yardımcı olmaya calısıyoruz ama sayın aristocrat konuyla ilgilenmiyor aslında bizimde ilgilenmememiz lazım
Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret

Yeni Üye13 yazı
Olurmu yoldaşım tabiki konuyu takip ediyorum.

Getirteceğim ürünlerden birinin gtip kodu "0501" işlenmemiş ham olarak geliyor. Herhangi bir kısıtlama olmadığını biliyorum.

Yalnız, alibaba nasıl bilmiyorum ama normalde aliexpress gibi yerlerden yaptığımız küçük alışverişlerde fatura göndermiyorlar.

Satıcının normal ithalat prosedürlerine göre ürünü göndermesi için bizim teyit etmemiz gereken evraklar nelerdir? Yani satıcının üzerine düşen görev nedir? Hangi evrakları yollamalıdır? Faturada ürün adının nasıl geçtiği önemli midir, yoksa önemli olan bizim nasıl beyanname vereceğimiz midir?

Ben şimdi size herkesin sorduğu bazı soruları soracağım fakat almak istediğim şey cevapları değil. Cevapları nasıl bulacağımızdır. Bu sayede sürekli soru sormak zorunda kalmayız. Elbetteki eninde sonunda bir gümrük müşaviri ile çalışmak durumdayız fakat ürün araştırması yaparken her an yanımızda bir gümrük müşaviri olmuyor. Yani balık yerine balığı nasıl tutabileceğim konusunda biraz ip uçları verirseniz sevinirim. En azından gümrük müşaviri ile çalışmadan önce biraz ön bilgi edinmek lazım.

* Gtip numarasından gümrük ve kdv oranlarının ücretsiz olarak kolayca öğrenebileceğim bir adres var mıdır? Bulduğum listelerde 474 vergi haddi "25" yazıyor. Bu rakam (25) neyi ifade eder? Bu rakamalara denk gelen vergi haddini nasıl öğrenebilirim.
*Bazı ürünlerde ötv var, bazılarında ise yok. Hangi ürünlerde ötv isteniyor, nasıl öğrenebilirim.

Bu tarz soruları pek çok yerde gördüm ama tatminkar cevaplar bulamadım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hukukçu
Üye516 yazı
alibaba.com ile alakalı

Ne nasıl alınır - satılır?
Nasıl üye olunur?
Güvenilir firma nasıl olunur?
Güvenilir firmalar diğerlerinden nasıl ayrıştırılır?

Bu ve buna benzer tüm sorular için lütfen bize ulaşın;

Saygılarımla
Alibaba.com Turkey
İhracat Geliştirme Uzmanı
Mustafa SÖZEN

tel: 0543 938 9096
mail: mustafa.sozen@bilginet.com.tr
Alibaba.com
İhracat Geliştirme Uzmanı
Mustafa SÖZEN
0543 938 9096