Sn Bayrakk, elinizden gelmisse, yapmissaniz o kadar para, ne kadar guzel size. basarili bir girisimde bulunmussunuz ama bu sadece sizin icin gecerli ki sadece su an icin yolun basindasiniz, emeginizin karsiligini almissiniz, paraniza para katmissiniz ama dedim ya sadece su an icin. Umarim hersey sizin icin cok daha verimli ve guzel olur.
Sn huyhuyhuy
Simdi ne ben ne de bir baskasi gecmisin kronolojisini cikaripta burada tarih-sosyoloji-pedagoji vs dersi vermedik, bu turden bir niyetimiz de olmadi. Simdi adi uzerinde GECMIS, GECMIS GECMISTE KALDI, ASLA GERIYE BAKIP BUGUNE KILIF BICEMEYIZ. Eskilerde guzel seyler olmus, yasanmis gecmis bitmis, ama hem siz hem biz hem de digerleri bugunde yasiyoruz degil mi ? Gecmise bakip hayiflanmanin kime ne yarari var, ders cikarmaya calismanin kime ne artisi olacak. Bu toplumsal bir durusun izafesi olabilir ancak. toplum topyekun harekete gecmezse hicbirsey olmaz-olamaz.Sen ben bir de yanimizda 3-5 kisi ne yapabiliriz.Ozetle; Bakin ben yukarida ne demisim; hepimiz kendi gemimizin kaptaniyiz demisim, kendi gemilerimiz var kurtarmakla yukumlu oldugumuz demisim, biz birakalim eskiden soyleydik,boyleydik hamasetlerini de bugunumuze bakalim, anlatmak istedigimi umarim anlatabilmisimdir.
Bizim yabancilardan hayranlikla bahsettigimiz nerede yazilmis; ben mi yazmisim ya da yunus18 arkadas mi ? Bunu nereden cikardiginizi soylerseniz ben de '''''''''''surc-u lisan etmisim, aslinda anlatmak istedigim buydu''''''''' diyebilirim. Bizim uzerinde israrla durdugumuz olgu, sistemlerin her zaman insanlardan once geldigidir. Sistemleri insanlar tasarlar, ve fakat ne icin...... kendileri icin daha rahat etmeleri icin, simdi siz bana 80 yildir bizim uzerinde sadece birkac kez durdugumuz ulkelerdeki gibi bir sistemin parcalari yada daha iyi bir ifadeyle sistemin etkin elemanlari oldugumuzu soyleyebilir misiniz ? EVET SIZIN IFADENIZLE SOYLUYORUM KAOS TA BIR SISTEMDIR AMA BIZ MAALESEF KAOTIK BIR SISTEMIN CAN CEKISEN ELEMANLARIYIZ.
Simdi bazi arkadaslar ben basardim, engeller bizi yildiramaz, su kadar sayi adedince dustum ama yine de kalkmasini bildim, bunlari gozlerinizde buyutmeyin, ben basardim herkes basarabilir vs vs vs vs minvalinde seyler dusunebilir ya da bana cevaben ya da sadece satasma maksadiyla yazabilir bakacagiz hep beraber. ancak burasi sadece sinirli sayida katilimcinin katildigi bir forum ancak BU MEMLEKET 70 MILYON, kac tanesi var olan sistemden ozellikle de ticari sistemden olumlu sekilde bahsedebilir bana ? Hadi anket yapalim.
Bahsedilen ulkelerde sistemler cok guzel kurulmus, trafikte yaya bile once geliyor, inanir misiniz ilk gittigim donemlerde kendimi bilmez sekilde caddenin karsi tarafina gecmek uzere harekete gectigimde ki sadece bir ayagimi yola koydum baska da birsey yapmadim, araclara yesil yanmasina ragmen butun trafik zink diye durdu, butun soforlerin suratlarinda mustehzi bir gulus vardi ( sanirim benim yabanci oldugumu anladilar ) ve hepsi de gecis hakki onlarda olmasina ragmen benim karsi kaldirima gecmemi beklediler. Neyse lafi uzattik.
Kendi iyi taraflarinizi on plana cikarin ama bunu bence kendi mureffehiyetiniz icin yapin derim ben.
Saygilarimla