Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Koca Koca Harflerle Anlayamadım Ben Bu Ülkeyi

Başlatanamorphis666Tarih03/12/2009 17:55:56Yorum83

İlk mesaj
Yeni Üye27 yazı
Arkadaşlar asabiyetimin kusuruna bakmayın ben 24 yaşında şuan üniversitede işletme bölümünde okuyan aynı zaman da tam zamanlı olarak bir catering firmasında personel şefi olarak çalışan bir şahısım buraya kadar problem yok..

Yaklaşık 3 yıldır bir şekilde didinip edip ticarete atılmak ıstıyorum elimdeki altın bılezıklerın haddi hesabı yok (su tesisatından,ahçılıga) bunların dısında gercekten ıslerme zekama cok guvenıyorum ve bır suru yenı trend yuruyecek ıs fıkrım var ama elimde 1 kurus sermaye yok ve bu ulkene ne kadar zekı olursan ol,ne kadar durust olursan ol,ve ne kadar calıskan olursa ol bıyerlere gelmen İMKANSIZ biri çıkıpta bunu bana acıklaya bılırmı..............
muzzy

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
83 yorum
Üye546 yazı
Arkadasim bu dediklerinin altina imza atilir da, dunyada da ayni sey gecerli farkli olarak karsina cikabilecek pek bir uygulama goremezsin. Bak ne guzel catering firmasinda calisiyormussun, okulun da var, bu sekilde devam etmeni tavsiye edebilirim sana.

Sermaye yok demissin, sanirim o firmada kazandiklarinin tamami okul harcligi olarak mi kaliyor, eger oyle ise ya az kazaniyorsun ki nufusun yuzde 90 i gibi ya da cok mu savurgan bir yapin var ? onu anlayamadim ben. Bu hususlarin haricinde fikirlerin eger orijinalse illaki zamani geldiginde degerlendirecek birileri cikar karsina diyebilirim sana, ama dikkat et orijinal fikirlerden bahsediyorum.

Zeka, durustluk, caliskan olmak guzel erdemler ama bence pek fazla da takilma bu duruma, anladigim kadariyla ticarete atilmak istiyorsun ama gunumuzun ticari anlayisinda bu erdemlerin oncelik siralari ziyadesiyle degismis durumda. Istersen cevrene bir bak , isini tikir tikir yurutenlerin ne kadari zeki yada diger bir degislee senden zeki,,,, ne kadari durust ve ticaret ahlakina yakisir sekilde calisiyor,,,,,, ve en onemlisi ne kadar calismislar ki o noktalara gelebilmisler, gecmiste neler olmus,neler yasamislar,hangi gelismeler yada midern tabirle trendler o nlari bu noktalara getirmis, bence iyi analiz et.

Bence simdiden bunlari kendine dert etme, firsat illaki cikar karsina bir zaman, ama donemi cok fazla kafana takma. Olacagi varsa olur merak etme, ama illaki olacak diye de kendini sartlandirma, sukut-u hayale ugrayabilirsin.

Saygilarimla
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
Sonu saçma olmuş ne yapmaya çalıştığını anlamadım birilerini mi suçladın sitemmi ettin anlamadım doğrusu, bir insan ne kadar çok iş değiştirdiyse o kadar az iş biliyodur emin ol bi tek bir işte ama sürekli olrak çalışan bir kişi topluma senden daha çok şey kazandırır. Proje konusuna gelince projelerin gerçekten orjinalse internette bir çok proje yarışmaları var çok iyi sermaye destekleri de var her türlü imkanı sağlıyorlar, ne bekliyosun birinin gelip al şu parayı iş kur demesini bekliyosun

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Ö?renci
Editör5590 yazı

Hayata serzenişte bulunmuş. Bir bakıma bu doğal tepki çok haksız da değil. Yaş ülkemiz için genç sayılır. Fakat eğer 24 yerine 34 de olsaydı aynı duygular içinde bulunması çok şaşırtıcı olmazdı.

İki şekilde bakabılabilir. Ülkemiz insanını harcıyan bir düzene sahip yeteneklerimi paraya çevirebileceğim bir sistem yok.

Ya da insan şansını kendisi yaratır.

Tavsiye ; insanlar nasıl para kazanıyor incele. Kendini geliştir. Magazinle gerçek hayatı birbirinden ayır. Piyangodan çıkmadığı sürece hiç bir zengin insan çok paraya kolayca ulaşamıyor.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - amorphis666
Arkadaşlar asabiyetimin kusuruna bakmayın ben 24 yaşında şuan üniversitede işletme bölümünde okuyan aynı zaman da tam zamanlı olarak bir catering firmasında personel şefi olarak çalışan bir şahısım buraya kadar problem yok..

Yaklaşık 3 yıldır bir şekilde didinip edip ticarete atılmak ıstıyorum elimdeki altın bılezıklerın haddi hesabı yok (su tesisatından,ahçılıga) bunların dısında gercekten ıslerme zekama cok guvenıyorum ve bır suru yenı trend yuruyecek ıs fıkrım var ama elimde 1 kurus sermaye yok ve bu ulkene ne kadar zekı olursan ol,ne kadar durust olursan ol,ve ne kadar calıskan olursa ol bıyerlere gelmen İMKANSIZ biri çıkıpta bunu bana acıklaya bılırmı..............

Sıkıntıda aslında burada güvendiğimiz zekamız sermaye bulmaya gelince duruyor:))
Yani asıl çalışması gereken yerde işlevini yapmıyorsa bu zeka neye yarıyor:))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2981 yazı
projem var . Yetenekliyim de , bende olmayan sermaye , diyor arkadaş .

eğer param var ama , diğer şeylerde bende yok diyorsanız .

bir araya gelip bir iş yapılabilir mi ? diye soruyor ve böyle birini arıyor arkadaş.

bazen konikste bu tarz yazılar çıkıyor . Şu kadar param var ne iş yapayım diye .

inşallah denk gelir.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye546 yazı
Aslinda bir onceki yazimda da soylemeye calistim, sermaye en buyuk engellerden bir tanesi, her seyi halladecek noktaya geliyorsunuz ama is para konusuna gelince tikanip kaliyorsunuz,

Simdi bu arkadas orijinal fikirlerim var demis, inaniyoruz hepsi guzeldir ancak fikirler proje asamasina gelebilir mi ? Neticede kafasinda ne var ayrintilari ile anlatda diyemeyiz ama her fikrin de projelendirilmesi imkansiz, bazen is dunyasi gereklilikleri sebebiyle bazen de diger milyon sebepler yuzunden. Ancak haksizca da suclamamak gerekiyor.

Sermayem yok demis, amenna ama bu handikabi nasil asmasi gerektigi konusunda elle tutulan bir yol da maalesef yok, kime gidecek, bankalara mi ? melek yatirimcilara mi ? kosgeb e mi ? ticaret ve sanayi odalarina mi ? yada diger yonlu sorayim bu kurum ve kuruluslar ne kadar yardim ve destek verebilirler. Ben size simdiden soyleyeyim kosgeb size sadece dirsegini gosterecek, kucuk-orta olcekli isletmesiniz ama sen once kendi imkanlarinla yap,sonra gerekli gorursek biz sana destek veririz dedi. Ulan ben once yaptiktan sonra senin kapini neden calayim, gerizekali miyim ben ? diyecek oldum, sustum sustum sustum.

Sanirim cogu zaman isler boyle gidiyor bu ulkede, bizim de misir ithalatinda kdv yi bir geceligine yuzde 1 yapip hemen ertesi gun tekrar yuzde 18 e cikaran bir babamiz ya da gene minik ebatlarda gemicik alacak bir dayimiz olsaydi bu forumlarda bunlari yazmazdik sanirim. Olay gene firsat esitsizligine gelip tikaniyor.
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Ben tabii ki Sener Sen ve rahmetli Kemal Sunal in bir filminde Sener Sen in bahsettigi gibi bir gomu bulup bir elim lahmacunda diger elim cigkofte de bir yasam da istemedim hic bir zaman ama is hayatina atilmak, girisimci olmak isteyen her insana esit mesafede destek olacak kurum ve kuruluslarin varligini savundum.

Ha bunlar demek degil ki kardesim yapacak birseyin yok, vazgec,bitir kafanda herseyi. Asla mucadeleye devam edeceksin, karinca misalinde oldugu gibi, KAVUSAMASAM DA YOLUNDA OLURUM
Nakipoğlu

Yeni Üye61 yazı
Eğer ki çok bilen çok başarılı olsaydı profesörlerden zengin kimsenin olmaması lazımdı ama çoğu karnını doyurup kirasını faturalarını zor ödüyor..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye61 yazı
Size bir hikaye anlatayım..
Bir adam eşeğine tuz yüklemiş yolda gidiyormuş. Bir taraf ağır bastığından yük o tarafa kayıyor eşeğin dengesi bozuluyormuş.
Yolda bir filozofla karşılaşmış.
Filozof demiş ki ey adam şu eşeğin üstündeki fazla yükü al öteki tarafa koy böylece eşitlenir eşek de rahat eder dengesi bozulmaz.
Adam yapmış, hakikaten dediği doğru..
Yahu demiş ben nasıl bunu düşünemedim, sen ne kadar çok bilen adamsın herhalde çok zenginsin.
Filozof demiş ki hayır zengin değilim.
Evin barkın ? Yok.
Altın , gümüş hazine ? Yok demiş filozof. Ben sabahtan akşama bir tafatan öteki tarafa koşar bir parça ekmek bulduğumda sevinçle yerim, dünyada hiç varlığım yoktur.
Adam kızmış.
Çekil yanımdan ! demiş. O kadar bilgin olup da kendine hayrın yoksa o zararlı bilgilerini bana bulaştırıp yolumdan etme ben halimden memnunum.
Yani çok bilen çok kazanmaz.

Editör5590 yazı
Okumak isteyipte okuyamamış birinin kızgınlığı, kıskançlığı var sanki.

Faturasını rahat rahat ödeyen çok profesör var emin olunuz.

Hatta bir tüccarın hayatta tutunma çabasının binde birini bile yapmak zorunda kalmadan her ay bankaya paranın yatması için okumuş olanlarda var.

Sonuçta bu da en az bir tüccarınki kadar başarıdır. Paraya ulaşmış bir şekilde . . .

Çorumlu bir hastaya akciğer nakletmiş bu profesörlerden biri. Demin haberlerde izledim.

Ayda 30 milyarı tokalayan ilkokul mezunu ama çok çalışmış feleğin çemberinden geçmiş bir kabzımal olduğumuzu farzetsek bile bu yedi milyarlık dünyada sadece 50 - 60 kişinin becerebildiği bir işi yapan bu profesörün önünde saygıyla eğilmekten başka ne yapabiliriz ki ?
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye176 yazı
sıfırdan zengin olan o kadar insan var...herkesin çevresinde vardır mutlaka duyduğu..sizce onlar sermaye bulduda mı zengin oldu?
o bahsedilen iş fikirleri , yetenekler felan şu durumda işe yaramaz..sebebi ise bence şuan arkadaşın bir işi var,,,,öğrenci de,,,ne ala güzellik...okul bi bitecek, iş bulunamayacak. bi çaresizlik,boluk yaşanacak.işte o zaman sadece yakın çevresinden bile bulabileceği 3-5 kuruşla kendi fikirlerini hayata ufaktan geçirerek en geç altı ayda şimdi istediği sermayeyi kendi yaratmış büyütüyo olacak,kendi işine hiç bırakmayacak gibi sarılacak..o yetenekler o zaman gösterilecek tam anlamıyla.
o sıfırdan gelenler çaresizliği görüpde geliyo beyler...bu benim tespitim tabi (istisna olabilir ama o da sıfırdan gelme olmaz :)).
istisnayım,,kaideyi bozarım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye546 yazı
Profesor ornegine ben de pek katilmadigimi belirmek isterim, Ben isletme fakultesi mezunuyum, oyle ornekler gosterebilirim ki size pek cogu orta capli bir sanayiciden cok daha iyi sartlarda yasiyorlar,kazanc itibariyle.

bir de isin egitim - ogretim boyutu varki o bambaska bir mevzu. Kendi dallarinda uzman hocalarimiz tabiiki de kazansinlar buna da lafimiz yok. Benim demek istedigim bu arkadasin onunde daha alinmasi gereken bayagi bir mesafe var, uzaklara bakmak guzel, hayallare dalmak, kendi hesabini kitabini simdiden yapmaya calismak guzel ama bana sanki erken bir takim feveranlar olarak geldi. Dur bakalim daha okul bitmemis, hem okul bitene kadar belki bu ekonomik krizin etkileri de gecmis olur, kendini daha sosyal bir sistemin icinde bulursun. Simdiden bunlari hesap etmek sadece benindeki sorunlari cozumsuz hale getirir.
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Sn fatihyelmen

Benim cevremde oyle sifirdan gelme kimse yok, hele ki sermayesi olmadan bir hedefe ulasmis birisini hic gormedim hic dymadim, sadece zamanin kosullarina gore belli bir miktar potansiyel ile kucuk bir is kurmuslar ve o islerde zamanla tutmus ve devam etmisler ama dedim ya o is O ZAMANIN KOSULLARI ICINDE DEGERLENDIRILMELI. Sizin ornekleriniz muhtemelen 30-40 yil evvelin gerceklikleri ama ne dunya o donemki dunya ne de turkiye o donemdeki turkiye. O zaman ufak is kurmanin maliyetleri hem maddi hem manevi simdi ayni ebatlarda is kurmanin maliyetlerinin 10 da birinden bile azdir. Belki cok daha az , bunlari sizlerde dusunurseniz anlayabilirsiniz. Bakin mesela kendi ailelerinize eskiden sadece babanin calistigi bir ailede babanin kazandigi idare ile de olsa yetebiliyorken, simdi hem babanin hem annenin kazandigi bile yetmeyecek durumlara gelebiliyor. Bunlar genel tespit degil ama toplumumuzun cogunlugu bu sekildeydi. Yasca benden buyukler bu tespiti daha dogru yapabilirler.

Nakipoğlu

Üye176 yazı
var öyle kişiler sayın khanofthesky..:)
bazı işler oluyorki....şu zamanda bile
sadece birisi ilmeğin ucunu tutup asılacak..iş o kişiyi bekliyor..
çevresi para kazanan insanlarla dolu birisini düşünün..hiç sermayesi olmayıversin.. gözünü açsın elini attığı yerden para çıkar. ben taşrada yetişen birisiyim, buralarda sıfırdan çıkan o kadar çok kişi var ki, hala da oluyor. bu sitedede var öyle insanlar..gözünü açıp fırsatları değerlendireceksin..
devir değişti derler ya... parası olup ne yapcağını bilmeyen yığınla..para kazanacağını aklına yatıran herkesten sermaye toparlarsın ..onlar kazandığı sürece kendi sermayeleriyle seni zengin,patron,usta vs.. yaparlar ...sermaye olsa şöyle olur böyle olur diyen adamların çoğu girişimci deil o işleri yapıp para kazananların oluşturduğu sermayeyi gözlerine alıp kendilerini kandıran insanlar.. demek çok süper bi iş fikrin olacak, sermaye yok diye kalakalacak.. iş fikrini yeniden değerlendirsin,yada kendini... canavar gibi iş fikri olan adam, buna inanan adam o işi becerir, sermayeye felan takılması mümkün deil....."sermaye yok" herkesin alıştığı bir türkü bence.......
istisnayım,,kaideyi bozarım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye2659 yazı
İşfikrini bulan zeka nasıl olurda sermayeye gelince bulamıyorum diyor :))

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye643 yazı
''bu ulkede ne kadar zekı olursan ol, ne kadar durust olursan ol,ve ne kadar calıskan olursan ol bıyerlere gelmen İMKANSIZ ''
Sözünü bu güzel cennet vatanımız için söylemeden önce araştırmamız gerekir
isteyerek veya istemiyerek bu ülkemize bunu diyebilmek için en azından birkaç ülkede yaşamış,
oralarda çalışmış olmalıki bir karşılaştırma yapılabilsin
yurt dışında çalışıp gelenlere sorun niye geri geliyorlar yüzde kaçı oralarda kalıyor?
bülbülü altın kafese koysalar ah vatanım dermiş
insan bazı şeyleri belli bir yaşa geldikten sonra daha iyi anlayabiliyor
şimdiki gençlerimiz çok sabırsız,
hemen herşeyleri olsun istiyorlar
hemen en iyi mevki sahibi olmak istiyorlar
bu o kadar kolay deyil ki hele şu zamanda
yinede sabırlı olalım sahip olduklarımızın kıymetini bilelim elimizde yoğurt varsa onu ayran yapalım
''elbette sabrın sonu selamettir''
Yalancinin mumu yatsıya kadar yanar,
Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner,
Aldatanlar bir gün olur aldanır,
Kimse sanmasın yaptığım yanıma kalır,
Kul hakkı yiyenler büyük günah alır.

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Yeni Üye61 yazı
mehmetustam size katılıyorum.. gençlerimiz çok sabırsız bir de benim gözlemlediğim mesela fabrikaya gidiyorsun işçiye bile müdürüm nasılsın diyorsun laf atma babında.. hani bi müdürlük havası var hepimizde işçi olmak için doğan yok.

Üye438 yazı
Burdaki yazılan yazıları okudum,Nedense çoğu arkadaşlarımızda sanki herkes hayatından bıkmış ve hiç birşey yapamayacak kadar takatsiz kalmış gibi ifadeler kullanmaktalar.Eğer herkes bir şeyler üretmemiş olsaydı bizler bugün bu internet üzerinden bu yazışmaları dahi yapamazdık.Cep tel.kullanamzdık ve diğerleri gibi herkes elinden geldiğince katkıda bulunabiliyorsa ne güzel.Çalışarak üreterek,girişimci olarak birşeyler yapmak zorundayız.Bunu paylaşarak veya beraber üreterek ülke olarak,şirketler olarak,şahıs olarak,birey olarak neticede mutlaka üretmek ve girişimci olmak mecburiyetindeyiz.Bunu hiç bir zaman unutmamalıyız.Herkese Selamlar Minik Dev Üretim ve Pazarlama

Yerleşim Türkiye / Antalya Minik Dev Üretim Ve PazarlamaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye27 yazı
Arkadaşlar çoğunuzun yorumlarını okudum sanırım büyük bi kesim bana hak veriyor tşk ederim bu ülkede gercekten yaşamak,yaşlanmak,iş sahibi olup çalışmak zor şimdi belki aranızdan bikaç arkadaş çıkıpta sakın diğer ülkelerde bu işlere girmek daha zor demesin o ülkelerdeki gençlere verilen eğitim o ülkelerdeki okumuş insana gösterilen iltizamın ülkemizde yüzde 1 ine dahi rastlanamıyor hal bu hal olunca bu ülkede yaşamak gercekten zor oluyor...

kafamda gerçekten bir sürü kaliteli hatta bazıları 1 - 2 sene içinde bayileşebilecek fikirler var ama ne fayda bu arada kimseden sermaye falanda aramıyorum sakın ha beni yanlış anlamanızı istemem çünkü biliyorum bir gün kendime ve cevremdeki benımle aynı yola baş koymuş arkadaşlarıma bir cıkış yolu bulacağım tek korkum bu yolu geç bulmak....

bu arada daha önce almanya(hockenhaim) ve Rusya(krasnadar) bölgelerimde ankraj projele üretiminde kısa süreli de olsa çalışma fırsatı buldum...
muzzy

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye546 yazı
Kusura bakmayin yukaridaki birkac arkadasa katilmiyorum hem de hic,

Fikri olanin sermayesinin olmamasi kadar dogal bir olay yok, arkadaslar fikre bu ulkede hangi devirde kiymet verilmis sorarim size,fikirler buyuyup olgunlasinca hangi kisi cikaripta gel beraber bu isi yapalim senin elinden tutayim der yada demis. Ya devletin resmi politikasi bile 80 sene byunca girisimciyi ezmek yada pestilini cikarmak arasinda bir yerlerde birakiyor insanlari. Son belki 4-5 senedir bir miktar daha rahatlamis girisimciler ama hala cok yetersiz. Devlet yon-yol gostermeyince de bu sefer bir suru yolu var bu islerin ki kimse vergi vermez olmus. Istemediginden vergi vermemezlik yapmiyor insanlar, hem bilincsizlik hem de ne gordum ki ne yapacagimcilik var bu ulkede ozellikle de insanlarda.

Simdi ben anlamadim, sizin cevrenizde bu turden insanlarin varligini, yani sermayesi olan insanlarla cevrelenmis olmak bir baskasina nasil bir avantaj saglayacak. Isin ucunda tutmak yada ilmegin ucunu tutup asilmak ne demek ? Sanirim biraz biraz anliyorum ama ufak muhitlerde bu eddiklerinizi yapmaniz kolay olabilir ama bizim bulundugumuz bolgede kimse kimsenin eline o ipin ilmeginin ucunu da vermez, olmek uzere olsa bir bardak su da vermez.

Firsatlari degerlendirmek tum insanligin ortak hayali degil mi ? bu yerkure de 7 milyar insaniz, 5 milyari akil-balig desek radikaller haric yaklasik 3 milyarimizin ortak hayali, konusmak kolay,dile guzel geliyor, akillarda utopya yaratiyor da, bu firsat dediginiz sey ne menem bir seymis ki bazilarinin cok cok cok kolay gordugu alanlarda yatarken, aramizda en kallavileri bile sollayip gecip gidebiliyor. Ben bu yasima geldim anlamadim, anlayamayacagim da.

Sn fatihyelmen hala anlayamadim ne demek istediginizi kusuruma bakmayin, benim mantalitemin almadigi bir imece usulu galiba sizin dediginiz.

Bu arada zeka ile sermaye cok farkli mefhumlar birbirlerinden, illaki zeki adamlari sermaye bulacak yada sermaye hep zekilerdebulunacak diye bir kaide yok. Ustelik cok zeki olup harika fikirlere sahip olan birisi bile hayatinin geri kalanini pislik icinde surunerek gecirebilir ki ornekler icin 3.sayfalar her zaman yazip duruyor. Bu forumda da zaman zaman cikiyor, sermayesi az-cok olanlar yaziyorlar bu kadar sermayem var ne yapayim diye, simdi sermayenin zeka ile butunlesik oldugu ongorusunu ele alirsak o zaman bu arkadaslarin hicbirisinin zeki olmadigini soyleyemeyiz degil mi ?

Kisacasi herkes en iyisini yapmak istiyor, en iyisini yaparak da en guzelini kazanmak,,, ancak unutulmamasi gereken siz de ne kadar zeki, ne kadar sermaye,ne kadar calisma azmi, ne kadar durustluk vs vs vs vs vs vs vs vs olursa olsun ,, SU SONUNDA YATAGINI BULUR,ONUNDE HICBIR ENGEL KALMAZ,KALAMAZ,,,, BAZI SEYLER SADECE AMA SADECE OLACAGINA VARIR, OLMUYORSA DA ELINDEKILERLE YETINMEK GEREKIR DEGIL MI ?
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Sn Mehmetustam

illaki dedikleriniz dogru ancak bir de aynaya tersten bakmayi denerseniz o zaman dengesizlikleri cok daha duzgun gorebilirsiniz, belki cevrenizde vardir sizin durust,zeki,akilli,caliskan vs vs vasifli biryerlere gelmis birileri ama bu istisna olmanin disinda degildir ve istisnalar kaideyi kesinkle bozmaz. Bu erdemlere sahip olmak mukemmel insan olmanin anahtarlari ama kimler sahip bu vasiflarin tamamina ve bu vasiflara ayni anda sahip olan kim belli bir noktaya gelmis bir dusunun..

Kimse ama kimse bir anda biryerlere gelemeyecegini bilir, gencler ozellikle son zamanlarda bu konuda inanilmaz elestirilere maruz birakiliyorlar ben inanmiyorum genelinin boyle olduguna. Bircogu piril piril, kendilerini de iyi yetistirmek yolunda guzel adimlar atiyorlar ama maalesef ulkenin icinde bulundugu durum sebebiyle yine pekcogu bu dislilerin arasinda sikisip kayboluyorlar. Bizim universite zamaninda da vardi, derlerdi bize patronlarinizin gerkeirse kapisinda yatin ,kulu hatta kolesi olun ki size is versin, gerekirse aylarca eve ugramayin isyerinde yatin issiz kalmamak icin derlerdi bazi hesapta durust,namuslu,akilli,caliskan vs patronlardan bazilari. kendisinin o noktaya nasil geldigi de kimsenin malumu degil ki oralara bu vasiflarin bir sonucu olarak gelmesi de imkansiz, *** olmayan birisi cok kolay anlayabilir. Siz de bilirsiniz 1980-90 arasi hayali ihracat furyasi bir suru adami zengin etti, ama ayni zihniyet simdilerde arazi islemleriyle yine bir suru adami daha da zengin etti, belediyeler vasitasiyla emsal degerlerin inanilmaz artirilmasi,ihaleye fesat karistirilmasi, babasi bir sy olanlarin cok guzel imkanlarla ticaret hamleleri gerceklestirmesi falan filan.

Iyi de simdi burda inanilmaz sekilde elestirilen genclerin sucu ne, babalari guclu-kuvvetli-arkali olmadiklari icin mi kabahatliler ? Sebat etmeleri gerekir belki birseyler yapabilirler sadece ben de katiliyorum ama birazda el insaf diyorum ben.
Nakipoğlu

Üye643 yazı
Sayın khanofthesky bana Nasrettin Hocanın bir fıkrasını hatırlattınız =

''Nasreddin Hoca'nın kadılık (hakimlik) ettiği günlerde adamın biri yanına gelir. Adam,
komşusundan şikayetçidir. Derdini anlatır. Hoca, adamı güzelce dinledikten sonra:
-- Haklısın! diyerek gönderir.
Biraz sonra adamın şikayetçi olduğu komşusu çıkagelir. O da az önce gelen komşusundan
şikayetçidir. Derdini anlatır, hakkının verilmesini ister.
Hoca onu da güzelce dinler. Sonra: - Haklısın! diyerek onu da yollar.
O sırada Hoca'nın yanına gelmiş bulunan ve konuşulanlara kulak misafiri olan karısı, bu işe şaşar.
Hocaya:
-- İlahi Hoca Efendi! Sen ne biçim kadısın? Birbirinden şikayetçi olan iki adamın ikisi birden hiç
haklı olur mu? diye sorar.
Karısının bu sözleri üzerine Hoca, bir süre düşündükten sonra ona şöyle der:
-- Hatun, sen de haklısın. ''

Bugün güncel bir olay var eczaneler kapalı...
Sebep =ilaç fiyatlarının yarıya inmesine eczacılar öfkeli (niye ilaçlar ucuzladı eczacılar zarar edecek)
hasta olup ilaç alanlar, ilaca fark ödeyenler memnun (alacağı ilaca daha az para ödeyecek)

Hayat öyle hızlı değişiyorki her an kendimizi her türlü değişikliğe göre hazırlamalıyız...Bugün işçi olanın, yarın işveren olmayacağı ne malum...
saygılar...

Yeni Üye61 yazı
mehmetustam erdal demirkıran okuyorsunuz galiba :)

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mehmetustam
Sayın khanofthesky bana Nasrettin Hocanın bir fıkrasını hatırlattınız =

''Nasreddin Hoca'nın kadılık (hakimlik) ettiği günlerde adamın biri yanına gelir. Adam,
komşusundan şikayetçidir. Derdini anlatır. Hoca, adamı güzelce dinledikten sonra:
-- Haklısın! diyerek gönderir.
Biraz sonra adamın şikayetçi olduğu komşusu çıkagelir. O da az önce gelen komşusundan
şikayetçidir. Derdini anlatır, hakkının verilmesini ister.
Hoca onu da güzelce dinler. Sonra: - Haklısın! diyerek onu da yollar.
O sırada Hoca'nın yanına gelmiş bulunan ve konuşulanlara kulak misafiri olan karısı, bu işe şaşar.
Hocaya:
-- İlahi Hoca Efendi! Sen ne biçim kadısın? Birbirinden şikayetçi olan iki adamın ikisi birden hiç
haklı olur mu? diye sorar.
Karısının bu sözleri üzerine Hoca, bir süre düşündükten sonra ona şöyle der:
-- Hatun, sen de haklısın. ''

Bugün güncel bir olay var eczaneler kapalı...
Sebep =ilaç fiyatlarının yarıya inmesine eczacılar öfkeli (niye ilaçlar ucuzladı eczacılar zarar edecek)
hasta olup ilaç alanlar, ilaca fark ödeyenler memnun (alacağı ilaca daha az para ödeyecek)

Hayat öyle hızlı değişiyorki her an kendimizi her türlü değişikliğe göre hazırlamalıyız...Bugün işçi olanın, yarın işveren olmayacağı ne malum...
saygılar...

Orhan Gencebayın "Sende Haklısın " şarkısı aklıma geldi:))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye546 yazı
Sn, mehmetustan ve Sn Masal06

Tesekkur ediyorum sizlere, cevaplari maalesef elimizde olmayan sorularla karsilasinca sanirim hepimiz hep hakli oluyoruz gibime geliyor. Mucadeleye devam edecegiz ama biraz da sans faktoru bizimle olursa o zaman bazi seyleri hayata gecirmek daha kolay olacak hepimiz icin.
Nakipoğlu

Üye139 yazı
Derin içten bir sitem.Fikir ve planlarınla ilgili olarak sakın pes etme derim sadece.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye546 yazı
Kesinlikle durma, yolunda yurumeye devam et bence.

Hepimiz hayatimizin pek cok doneminde pes etmek zorundaydik yada birakildik, sende istisna degilsen oyle olacaksin ama onemli olan mucadeleyi elden birakmamak. Illaki cok buyuk dev olma ikballerin yoksa inandiklarinin arkasinda dur, azimle kararlilikla yoluna devam et, onun oncesinde de simdilik kafana bu mevzulari pek takmamaya calis, daha henuz senin icin erken cunku.

Tecrube de cok onemli bir etken, hem senin hem de baskalarinin tecrubelerinden onemli miktarlarda istifade etmeye calis,bunun icin de zaman gerekiyor degil mi ?

Hadi sana kolayliklar,muvaffakiyetler
Nakipoğlu

Yeni Üye16 yazı
Arkadaslar ben aranizda yeni sayilirim onun icin hatam olursa simdiden özür dilerim.Ben yurtdisinda yasiyorum.Bulundugum ülkede degisik is alanlarinda kendi isimi kurdum ancak basarili olamadim.Bence Hatanin cogu kendimde,yaptigim en son istede firmamin iflasini verdim.Ancak para kaybetmekten cok insanoglunun nankörlügünü,düsenin dostunun olmadigini görerek ve yasa**** üzüldüm,hayal kirikligina ugradim.Ve agir yarali olarak ciktim.Yani basta Depresyon ve seker,yüksek tansiyon gibi hastaliklara yakalandim.Üzüntü ve stres baslica sebeplerdir bu hastaliklarda.Depresyondan kendime morel vererek Allah´in inayetiyle yenmeyi basardim.Lakin halen basarisizliga ugrayinca tekrar nükseden bir hastalik,Allah korusun insani intihara kadar sürüklüyor.(örnek gecenlerde intihar eden Alman kaleci Enke)Allah´a sükür imanimiz sayasinde intihar etmenin Haram oldugunu bilerek böyle bir seyi asla düsünmedim.Hayat imtihandir ve bunu basarmak icin mücadele etmeliyiz.Neyse Aslinda sunu belirtemek istiyorum Dünyanin heryerinde is yapmak zordur kolay diye birsey yok.Almanya´da Disiplin ön plandadir.Her Allah´in günü mektuplariniz eksik olmaz her yerden gelir.Bunlarla ugrasmak icin ekstra bir adam tutsaniz yeridir.
Burada Bankalar size kredi filan zor verirler.Yaninizdaki calisan kisi Rahatlikla kredi veya kart alir.Siz beklersiniz taki hesap nr. girdi ciktilar incelenir ondan sonra karar verirler.
Senenin son ayinda firma kurdum.yani 12.ci ayin 10.da bana ertesi yilin ilk ayinda ocakta Alman maliyesi hesap göndermis 10.000 € para istiyorlar.Neyse gittim itiraz ettim 12.ci ay Almanya´da tatil ayidir yani son 20 günün 10 günü tatildir. on is günü icin yeni kurulmus bir firmadan vergi olarak bu kadar para istiyorlar.bunun gibi bir cok sorunlar.Neyse hallettim Ancak halletmek icin bir kac günümü heba ettim. Arkadaslar hayat hikayemi yazmak filan istemiyorum.Bir kac tesbitte bulunmak istiyorum.

Biz üretmeden,tüketmeyi seven insanlariz.Yani Armut pis ,agzima düs misali.Onun var benim niye olmasin.En büyük ispati kredi karti borclari veya harcalamalari.

Kanaatkar olmayi bilmiyoruz.Zenginlik istersen kanaat yeter.

Müsriffiz Türkiye´de her gün kac ton ekmek cöpe gidiyor biliyormuyuz?

Havayi,gösterisi seviyoruz.asiri harcalamarda bulunuyoruz.
Bir dügün yapiyoruz vur patlasin,Cal oynasin.Varmi yokmu hic sormuyoruz.Hic bir sey eksik olmasin istiyoruz.Halbuki evlatlarimiz hazira konuyorlar ve kiymeti olmuyor hic birseyin cünkü terlemeden kurulan yuvalarda cabuk dagiliyor.
Türkiye´de her sene aile bosaniyor?

Basimiza gelen müsibetleri baskasindan biliyoruz.Halbuki yasadigimiz sikintilar kendimizdendir.

Haram,Helal,kul hakki ve adil olmaya ne kadar riayet ediyoruz.Yanimizda calisanin alin terinin,emeginin karsiligini hemen veriyormuyuz?ve gercekten hakkinimi veriyoruz?

Aslinda hepimiz zenginiz ancak zenginligimizin farkinda degiliz.Cünkü hep kendimizden yukariyi görmeye calisiyoruz.Bizden Fakir ve daha zor durumda olanlari görmüyoruz.Kafamiz yukarilara bakiyor Cözümü baska yerlerde ariyoruz.Saglikli bir beden gören gözler bunlar nedir deger bicebilirmisiniz?

Üc kurusu kazanan herseyi kendinde görüyor.Gurur ve kibrinde gecilmiyor.Halbuki verilenin emanet oldugunu ve bunun sorumlulugunun oldugunu bilmiyoruz.

Paylasmayi ,verilene sükrü unutmusuz.

Doymayan gözlerin bir gün toprakla dolacagini UNUTMAYALIM.

Arkadaslar amacim kimseyi üzmek,yermek,kirmak degil.
Hatam varsa af ola.

Selam ve saygilarimla
Yunus Celik
Sevgi,Saygi ve Güven her isin basidir.

Yerleşim ALMANYA / BerlinMeslek Ticaret
Üye546 yazı
Tespitlerinizde inanilmaz haklisiniz, siz almanya ornegini vermissiniz bende zaman zaman amerika ornegini veriyorum burada, ama turkiye de ticaret is yapmak o ulkelerden cok cok cok daha zor, bakin siz nihayetinde bu sorununuzu halldebilmisiniz ama turkiye de basiniza gelseydi bu is takriben bir kac ayinizi alirdi, bir de size haksiz kesilen bedelin yarisindan fazlasni da yollarda-bellerde yerdiniz, sermayenizi de kediye yuklemis olurdunuz.
Nakipoğlu

Üye643 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yunus 18
.Burada (almanyada) Bankalar size kredi filan zor verirler.Yaninizdaki calisan kisi Rahatlikla kredi veya kart alir.Siz beklersiniz taki hesap nr. girdi ciktilar incelenir ondan sonra karar verirler....
Senenin son ayinda firma kurdum.yani 12.ci ayin 10.da bana ertesi yilin ilk ayinda ocakta Alman maliyesi hesap göndermis 10.000 € para istiyorlar.Neyse gittim itiraz ettim 12.ci ay Almanya´da tatil ayidir yani son 20 günün 10 günü tatildir. on is günü icin yeni kurulmus bir firmadan vergi olarak bu kadar para istiyorlar.bunun gibi bir cok sorunlar.Neyse hallettim ......
Allah´a sükür imanimiz sayasinde intihar etmenin Haram oldugunu bilerek böyle bir seyi asla düsünmedim.Hayat imtihandir ve bunu basarmak icin mücadele etmeliyiz.Neyse Aslinda sunu belirtemek istiyorum Dünyanin heryerinde is yapmak zordur kolay diye birsey yok.Almanyada Disiplin ön plandadır......

Geçmiş olsun kardeşim ALLAH c.c. cümlemizin yar ve yardımcımız olsun.