Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Koca Koca Harflerle Anlayamadım Ben Bu Ülkeyi

Başlatanamorphis666Tarih03/12/2009 17:55:56Yorum83

İlk mesaj
Yeni Üye27 yazı
Arkadaşlar asabiyetimin kusuruna bakmayın ben 24 yaşında şuan üniversitede işletme bölümünde okuyan aynı zaman da tam zamanlı olarak bir catering firmasında personel şefi olarak çalışan bir şahısım buraya kadar problem yok..

Yaklaşık 3 yıldır bir şekilde didinip edip ticarete atılmak ıstıyorum elimdeki altın bılezıklerın haddi hesabı yok (su tesisatından,ahçılıga) bunların dısında gercekten ıslerme zekama cok guvenıyorum ve bır suru yenı trend yuruyecek ıs fıkrım var ama elimde 1 kurus sermaye yok ve bu ulkene ne kadar zekı olursan ol,ne kadar durust olursan ol,ve ne kadar calıskan olursa ol bıyerlere gelmen İMKANSIZ biri çıkıpta bunu bana acıklaya bılırmı..............
muzzy

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
83 yorum
Üye546 yazı
Iste maalesef dunyanin en gelismis ekonomilerin de bile durum boyleyken hem bizim gelismekte olan ulke sinifinda olmamizdan hem de 80 yildir devam eden yapisal sorunlarimizdan mutevellit bu ulkede yasamak da, is yapmak da, ticaret yapmak da, baskasinin yaninda maasla calismak da cok ama cok zor. Zincirlerimi kirayim harekete geceyim dediginizde bile yunus arkadasin dediklerinden cok daha fazlasi cikar karsiniza.

Bunlarin tamami da kader-kismet-kispet-sans faktorleri ile aciklanabilir sadece. Ne yapilacak,nasil yapilacak,degil biz bizden sonraki birkac kusak bile goremeyecekken gelismeyi-duzelmeyi, o zaman sadece elimizdekilerle idare etmesini bilmekten baska yapacak bir sey yok degil mi ?

Bakin bugun pazar acin okuyun ik eklerini gorursunuz belki, basari oykusu-girisimcilik tarihini degistiren vs bilimum isimlerle onumuze konulan isimlerin hangi koklerden geldiklerine bir bakin, hicbiri senin benim gibi gercek manada dipten gelmemis insanlardir,bunu basitce gorursunuz. Tamam o eklerin sag taraflarinda transferlerle atamalarla alakali bir kisim var ve orada yeni ust duzey gorevlerine baslayacak isimler yazilmis ama nereedn bilecegiz ki o adamlarin basari oykuleriyle mi oralara geldiklerini yoksa baska dumenlerle mi ? Bosverin bu tartismalari, puslu havada bakalim onumuzu gorebilecek miyiz ? yoksa gene pek cogu gibi ucurumdan yuvarlanip gidecek miyiz ? benim tek dusuncem bu. Baskasi ne yapar ne eder kendi bilir.

velhasili kelam ben ce bu konuyu bir daha acmayalim derim ben; neden mi sadece parmaklarimiz yorulur yazmaktan, dusunce firtinalarindan dolayi da beynimiz yorulur, baska da bir ise yaramaz. Hayat hicbir zaman adil degil dostlar, adalet sadece cuzdan agirliginiz arttikca size guler yuzunu gosterecek. Saglicakla kalin.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye546 yazı
Bu arada aramizda ote tarafta var diyen belki olabilir, yani zaten kisitli olan omrumde ne icin mucadele edecekmisim ki diyenler cikabilir simdi benim bu yazdiklarimdan ama ben de simdi onlara sesleniyorum ki sizin yeriniz bu forum degil baska forumlara akin. Benim klasik dusuncelerim bunlardan ibaret degil elbette cok daha fazlasi var ama kimseyi de sikmak istemem.

Nakipoğlu

Üye101 yazı

müslaman insanın önemli vasıflarından biride çok ama çok çalışmaktır. evet ben çok çalışıyorum ama zengin olamıyorum diyorsanız işte demekki kimsenin elinde değil nasip işi işte bu,basitçe.ben herşeyin ALLAH tan geldiğine inanıyorum.yani biz çok çalışacağız taktiri ALLAHA bırakacağız. insanlar ister inansın ister inanmasın ama hakikat budur...başka sitelere akacak insanlara duyrulur......
ticaret cesaret,tecrübe,riks demek.......

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Ticaret
Üye546 yazı
Sn. ahmet 2

musluman insanin en onemli vasfi calismaktir demissiniz ancak bu vasif butun insanligi kapsar, degil ki sadece muslumanlari. Maksat zaten zengin olmak degil var olan dengesizliklere parmak basmak,pekcok kimse zengin olmak icin degil basarili olmak icin calisir zenginlik yada diger sifatlar o ndan sonra gelir bulur o insani ha derseniz ki alemin derdi bize niye gerdi, o zaman burada o kadar zaman yazi yazmamizin da bir anlami olsun degil mi ? Isi sadece dinsel terennumlere baglamak isteyenlere benim lafim, baska da kimseye degil. Sonucu kestirmek tabii ki bizim elimizde degil ancak bu kadar ugrasinin ardindan birseylerin olmamasi da tabii ki insan psikolojisinde tahr;bat yaratabiliyor, bazilari pes eder, bazilari devam eder. Sadece durumu bu acidan degerlendirmek gerekiyor.

Dediginiz gibi hemen hemen hicbir sey insanin elinde degil, cevrenize baktiginizda da bunu rahatlikla gorursunuz zaten, Elimizde olanlarda sadece bizim kendi cabamizla elimize gecirdigimiz seylerdir onlarin da miktari derya da bir damlayi ya gecer ya gecmez.

Yillardir bu ulkenin genclerine ne soylendi, cok calismamiz gerektigi degil mi ? ama kimin icin veya kime calisacagimiz maalesef hep muallakta kaldi, tabii ki ufku aciklar yada benim tabirimle sansli olanlar haric herkes hep baskalari icin cok calisti, ellerine ne gecti derseniz KOCA BIR HIC. Baki yukarida bir ornek verdim ben, universite zamanlarinda basimiza gelen bir hadise, bu adam ulkenin en buyuk is adamlarindan biri, kole-kul olmak icin adeta yalvarmamiz gerektigi animsatildi, kimse de gelip girisimci olun bu ulkenin girisime ihtiyaci var demedi. Hala da oyleymis, bazen duyumlar aliyorum ben, ustelik benim fakultem ulkenin sayili fakultelerinden birisidir hatta ilktir turkiye de. Sen cok calisirsin senin patronun deli gibi zengin olur ama sen hak ettigini alamazsin, iyi de kardesim cok calisacaksin diye hem evde hem okulda hem dinsel manada atilip tutuluyordu, ne oldu ? basimiz goge mi erdi yani ? NIRVANA YA MI ULASTIK SONUNDA. Adina calistigin adam ses duvarini asti ama sen yerinde kaldin, ustelik haksizliklara da ugradin simdi sirasi degil saymanin.

Tabii ki herkes girisimci-zengin olacak diye bir kaide yok,olmayacak da, benim dedigim ne kadar cok sayi olarak artarsa o ulkenin gelecek yuzyillarda ayakta kalma sansi artar. Bir de bizim kulturumuzde mi , genlerimizde mi, baska bir seyimizde mi bilmem hep birbirimizi asagi cekme egilimi gostermisiz yuzyillardir, hani bir de fikra anlatilir cehennemde turklerin kaynadigi kazanin basinda zebani yokmus digerlerinde ise varmis, sormuslar bunlarin basina neden zebani koymadiniz diye, bas zebani de demis ''onlar turktur, ne zaman birisi cikmaya calissa bir digeri hemen asilip o nu tekrar kazanin dibine atiyor o sebeple o kazana zebani koymaya gerek gormedik'' diye. iste benim soylediklerimin ozeti bu.

Sozlerim umarim iyice anlasilmistir. Siz sahip olduklarinizin da sahip olamadiklarinizin da egilimini baska baska mecralara baglayabilirsiniz ama benim kanaatim oyle degil.
Nakipoğlu

Deneyimli Yazar130 yazı
Merhaba Degerli Kardesim,
Yazindaki soru isaretlerine aynen katiliyorum fakat,degil bu memlekette her memlekette durum ayni!Sana senden daha Hayat Tecrübesi fazla olan bir Agabeyin olarak;bir önerim var:Serzeniste ve elestiride bulunmak yerine,devamli bir neden,nicin ,nasil yerine zaman senden ne istiyor onlari yerine getir harfiyen daha az üzülür ve basariya daha cabuk ve dingin bir kafayla ulasirsin!Cok soru sorma bu dünyada yasarken;sadece zaman ve sartlar neyi gerektiriyorsa bence sen onu yap!Bak,cok güzel Isletme okudugunu yaziyorsun;heh simdi;Isletmeyi bitir (Eger Babanin ve akraba cevrenin herhangi bir sirketi,Fabrikasi yoksa eger(!) ) Okuldan hemen sonra """Sales Manager"""lik oku ve en iyi bir dereceyle bitir!!(Iki sömester dir=1 yil) Ondan sonra satis ve pazarlama konusunu meslek olarak sec ve pratik yapmaya basla...Cok gecmeden Sarf ettigin onca eforun karsiligini fazlasiyla alacagina eminim ben,,,Ve bana dua edersin gün gelir!Basarilar dilerim....Saygilarimla,Riza Abin....

KORU Impex Gmbh
Almanya
sharan67

Yerleşim Ysviçre / St. GallenMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye16 yazı
Arkadaslar gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkürler.
Dinimiz bize calismayin,üretmeyin veya miskin,miskin yatin demiyor aksine calismaya tesvik ediyor.Ancak ölcüleri kaciran bizler hirslarimiza maglup oluyoruz.
Hz. Muhammed ticaretin onda,dokuzu kardir diyor.Hic ölmeyecekmis gibi bu dünya icin ,hemen ölecekmis gibi Ahiret icin calisin buyuruyor.Ve Kuranda kac yerde Düsünün,akledin hükümleri var.
Berlin´de duvarlarin acildigi 90li yillarin basinda bizim vatandaslar bire alip onbese sattilar asiriya kactilar hirslarina maglup oldular.Sonuc benim cevremdekilerin bir cogu bu yiyecek ekmege muhtac hale geldiler.

khanofthesky Arkadasa Hakli bir tesbiti var.O durumu bende tesbit ettim Türkiye´de Insanlar Kula,kulluk edilmesini istiyorlar.Üc kurusu olan karsisindakinin tepesine cöküyorlar.
Krizi firsat bilip yanindaki 2 lira alan elamani postalayip onun yerine 1 liraya caliscak elaman aldilar.Tabiiki istisnalar kaideyi bozmaz.Malesef gelir adaletsizligi ülkemizde ve Dünya´da krizle birlikte dahada artti.
Kul hakkina riyayet etmeyenlerin sonu ne feci.Afrikayi sömüren Vahsi kapitalizim simdide Kara kitayi kendi cöplügü haline getirmekte.Vicdanlarin kurudugu bir Dünya´yada yasamak beni boguyor.
Herkesin önüne konan sinav sorularini dogru cevaplarsa ne olur?Iste Hayattta bizimde önümüze cikan olaylari dogru yorumlarsak,Dogrulara ulasmadaki hizimiz artar ve hedefi yakalariz.
Dünya üzerinde yapilan yanlislara ortak tepkiler yöneltmis olabilseydik keske diyorum.
Hatalarim varsa,Af ola.

Hepinize sevgi ve selamlarimla
Sevgi,Saygi ve Güven her isin basidir.

Yerleşim ALMANYA / BerlinMeslek Ticaret
Üye176 yazı
[quote]Yazıyı gönderen - khanofthesky
Kusura bakmayin yukaridaki birkac arkadasa katilmiyorum hem de hic,

Fikri olanin sermayesinin olmamasi kadar dogal bir olay yok, arkadaslar fikre bu ulkede hangi devirde kiymet verilmis sorarim size,fikirler buyuyup olgunlasinca hangi kisi cikaripta gel beraber bu isi yapalim senin elinden tutayim der yada demis. Ya devletin resmi politikasi bile 80 sene byunca girisimciyi ezmek yada pestilini cikarmak arasinda bir yerlerde birakiyor insanlari. Son belki 4-5 senedir bir miktar daha rahatlamis girisimciler ama hala cok yetersiz. Devlet yon-yol gostermeyince de bu sefer bir suru yolu var bu islerin ki kimse vergi vermez olmus. Istemediginden vergi vermemezlik yapmiyor insanlar, hem bilincsizlik hem de ne gordum ki ne yapacagimcilik var bu ulkede ozellikle de insanlarda.

Simdi ben anlamadim, sizin cevrenizde bu turden insanlarin varligini, yani sermayesi olan insanlarla cevrelenmis olmak bir baskasina nasil bir avantaj saglayacak. Isin ucunda tutmak yada ilmegin ucunu tutup asilmak ne demek ? Sanirim biraz biraz anliyorum ama ufak muhitlerde bu eddiklerinizi yapmaniz kolay olabilir ama bizim bulundugumuz bolgede kimse kimsenin eline o ipin ilmeginin ucunu da vermez, olmek uzere olsa bir bardak su da vermez.

Firsatlari degerlendirmek tum insanligin ortak hayali degil mi ? bu yerkure de 7 milyar insaniz, 5 milyari akil-balig desek radikaller haric yaklasik 3 milyarimizin ortak hayali, konusmak kolay,dile guzel geliyor, akillarda utopya yaratiyor da, bu firsat dediginiz sey ne menem bir seymis ki bazilarinin cok cok cok kolay gordugu alanlarda yatarken, aramizda en kallavileri bile sollayip gecip gidebiliyor. Ben bu yasima geldim anlamadim, anlayamayacagim da.

Sn fatihyelmen hala anlayamadim ne demek istediginizi kusuruma bakmayin, benim mantalitemin almadigi bir imece usulu galiba sizin dediginiz

[blue]imece felan yok ortada...para kazandıracaksa düşmanımın fikrine dahi sermaye bağlarım. kusura bakmasınlar ama birçok kişi var , öyle ki; amerika 50 sefer keşfedilmiş fikir bazında kendinin 51. olduğunu görmekten aciz...etrafındakilerin ne olduğunu anlayamaktan aciz,kendndeki vasıfları çok değerli sanan, bunlarla birlikte kendi özeleştirisinden bihaber zengin olamamayı memelekete maletmeye çalışan,düzene, topluma maletmeye çalışan.. ve bunların üstüne: benim çok güzel vasıflarım var, iş fikirlerim var ama öyle bir yerki burası herşey kötü,basıyolar,eziyolar,bitiriyolar ,tekmeler felan... bi sermayem olsa ben çok zengin olurum.... NAH olursun denir rahmetli kemal sunal'ın ağzıyla :)
böyle insanları da hemen destekleyen bilmişler çıkar...bu sitede bile kaç kişi var sermaye elinde nerden geçim yapacam diye cırmalayan,arayışa giren..hergün 2-3 işfikri kurguluyorum kafamda..birçoğuda öyledir....kimi 2 saat dayanmıyo çamura yatıyo,kimi derin araştırma yaptırıyo çamura yatıyo...kaç fizibilite yapmıştır bu yazıları yazanlar acaba...dün aklına düşüp bugün iş kurulmuyor, arkasını getirmeyenler hergün üç kere diyodur zaten..'aha gene sermaye yok yoksa bu aklıma gelen işi yapsam zengin olurdum kesin'diye..araştırsa bi görecek zaten ne olup ne olmayacağını..haa bulursa gerçek bi fikir...önüne kimse geçmeden gelebiliyorsa ben varım burda ...sermayemde var..para kazanaaksam buyursun en akılllısı...

sayın khanofthesky...muhalif olduğunuz konular bi acayip.bence siz bu memleketi hiç sevmiyosunuz,çevrenizde size yakın insanlarla dolu. değiştirin mekanınızı..yetmiyorsa ülke değiştirmek ay'a felan çıkın..gitmeden mutlaka ankaraya uğrayın ama bi yemek yiyelim birlikte..size bazı şeylerin nasıl gerçekleştiğini gösterme fırsatı da bulurum....4 farklı iş girişiminde 4 de 4 beklentilerimi buldum.o sizin beğenmediğiniz düzende...2003 yılından bu zamana yapıldı..çoğu konuda istisnayımdır ama yatırım yapıp kazanma konusunda deil..eliniz sağlamsa sermaye en kolayı hemen buluruz...Allah c.c. nasip ettiği sürece projeler başarıya ulaşır, bu da işin önemli kısımlarındandır, sizin buna pek inancınızın olmadığı varsayımına yazılarınızdan dolayı kapıldım..tevekkül,samimiyet ve teslimiyet nasip etsin Rabbim herkese.
ahmet2 kardeşime saygılar sunarak katılıyorum,
yunus bey, yaşadığınız tecrübeleri birgün paraya çevireceğinize inanıyorum inşallah.
kimseler kırılmasın lütfen kabalık etmek istemedim..
istisnayım,,kaideyi bozarım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye546 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - fatihyelmen
[quote]Yazıyı gönderen - khanofthesky
Kusura
[blue]imece felan yok ortada...para kazandıracaksa düşmanımın fikrine dahi sermaye bağlarım. kusura bakmasınlar ama birçok kişi var , öyle ki; amerika 50 sefer keşfedilmiş fikir bazında kendinin 51. olduğunu görmekten aciz...etrafındakilerin ne olduğunu anlayamaktan aciz,kendndeki vasıfları çok değerli sanan, bunlarla birlikte kendi özeleştirisinden bihaber zengin olamamayı memelekete maletmeye çalışan,düzene, topluma maletmeye çalışan.. ve bunların üstüne: benim çok güzel vasıflarım var, iş fikirlerim var ama öyle bir yerki burası herşey kötü,basıyolar,eziyolar,bitiriyolar ,tekmeler felan... bi sermayem olsa ben çok zengin olurum.... NAH olursun denir rahmetli kemal sunal'ın ağzıyla :)
böyle insanları da hemen destekleyen bilmişler çıkar...bu sitede bile kaç kişi var sermaye elinde nerden geçim yapacam diye cırmalayan,arayışa giren..hergün 2-3 işfikri kurguluyorum kafamda..birçoğuda öyledir....kimi 2 saat dayanmıyo çamura yatıyo,kimi derin araştırma yaptırıyo çamura yatıyo...kaç fizibilite yapmıştır bu yazıları yazanlar acaba...dün aklına düşüp bugün iş kurulmuyor, arkasını getirmeyenler hergün üç kere diyodur zaten..'aha gene sermaye yok yoksa bu aklıma gelen işi yapsam zengin olurdum kesin'diye..araştırsa bi görecek zaten ne olup ne olmayacağını..haa bulursa gerçek bi fikir...önüne kimse geçmeden gelebiliyorsa ben varım burda ...sermayemde var..para kazanaaksam buyursun en akılllısı...

sayın khanofthesky...muhalif olduğunuz konular bi acayip.bence siz bu memleketi hiç sevmiyosunuz,çevrenizde size yakın insanlarla dolu. değiştirin mekanınızı..yetmiyorsa ülke değiştirmek ay'a felan çıkın..gitmeden mutlaka ankaraya uğrayın ama bi yemek yiyelim birlikte..size bazı şeylerin nasıl gerçekleştiğini gösterme fırsatı da bulurum....4 farklı iş girişiminde 4 de 4 beklentilerimi buldum.o sizin beğenmediğiniz düzende...2003 yılından bu zamana yapıldı..çoğu konuda istisnayımdır ama yatırım yapıp kazanma konusunda deil..eliniz sağlamsa sermaye en kolayı hemen buluruz...Allah c.c. nasip ettiği sürece projeler başarıya ulaşır, bu da işin önemli kısımlarındandır, sizin buna pek inancınızın olmadığı varsayımına yazılarınızdan dolayı kapıldım..tevekkül,samimiyet ve teslimiyet nasip etsin Rabbim herkese.
ahmet2 kardeşime saygılar sunarak katılıyorum,
yunus bey, yaşadığınız tecrübeleri birgün paraya çevireceğinize inanıyorum inşallah.
kimseler kırılmasın lütfen kabalık etmek istemedim..

Sayin fatihyelmen

Muhalif oldugum birsey yok, ne fikre ne de sahsa herhangi muhalefetim de yok, olmadi da olmayacak da, prensip olarak asla ama asla sahislarla ilgilenmedim de ugrasmadim da, hep fikirlerle alakali oldum ya da en azinda sinirlerim el verdigince ilgilendim.

Memleketi sevip sevmeme olayi bir farkli, benim turkiye ye geri donus amacim iki dunya arasindaki farki gormek ve gerekirse geri donmekti. Askerlikti vs derken bir takim saglik sorunlari da cikinca olmadi simdilik. Kimse kimseye ya sev ya terket tarzi seyler soyleyemez, ama memleket sahipsiz kalmis, ben giderken kotuydu geldim birkac senedir de burdayim dahakotu olmus. Mekan degistirmeme gerek yok,hele ki sizin dediginiz ay, gunes sistemi, tum kainat perpestifinden bakmama de gerek yok, ben sizin 3 boyutlu evrende gorebildiklerinizi 4. BOYUTTA ANALIZ EDEBILIRIM, iddiali yaziyorsun demeyin, maddeye 4. boyuttan bakabilme olanagi herkeste yoktur, cevremde herkes de farkli dusuncede ama bu benim dogru bildiklerimi degistirmeme sabep degil.

Siz sanirim cok fazla dusunmus ve kafa yormussunuz benim yorumuma, daha da onemlisi bu zamana kadar ne yaptiklariniza, nasil anlatirim, nasil soylemek istedigimi acik yazarim gibi ama kendinizi bosuna zorlamayin, sanirim yurtdisi tecrubeniz yok olsa da pek farketmez, yine bildiginiz yoldan gideceginiz icin. Bakin demek sizin isleriniz tesaduf eseri rast gitmis, ne guzel kimsenin gozu yok, olanin da gozu ciksin ama istisnalarin icinden bir istisnasiz diyede kusura bakmayin agzi acik ayran budalasi gibi yazdiklarinizi desteklemem kimse de sanmam ki desteklesin. girin tobb un web sitesine ocaktan beri kac isletme kapanmis kaci acilmis bir bakin, inceleyin. Bunlarin icinde muhakkak vardir en azindan birkac yuz tane iyi fikir ureten birileri,suoer derecede projelendirme yapmis,gerekli mevki-makamlarla kirtasiye islerini halletmis, arastirma-planlama-koordinasyon asamalarindan gecmis-gecirmis, fizibilite raporlari onanmis-onaylanmis,yurtdisi baglantilari bile hazir ama ne yazikki gene makus talihlerine yenilmisler. Sermayeniz yoksa fikriniz besh para etmez baskalarinin nazarinda, ben fikrimi ele-yele verecegim, sonra onlara guvenecegim ki beni de lutfedip ortak edecekler diye sonra da ...... olme esegim olme durumu.

Simdi ne benim ne de sizin yazdiklariniz pek birsey ifade etmiyor, giden onbinlerce isletme yanlarinda sadece bir top bez ile gittiler,baska da birsey goturemediler o dediginiz yuce kat'a.

Umarim yazim cok iddiali bulunmaz, ben de aynen sizin dediginiz gibi kabalik,haddini bilmezlik etmek istemem kesinlikle, hayatta son isteyecegim sey benim gibi bir insan oglunun kalbini kirmak, o'nu istemeden incitmek. Amacim sadece gerceklere parmak basmak, altini kalin cizgilerle cizmek.

Saygilarimla
Nakipoğlu

Üye176 yazı
saygılar bizden..
benim özet olarak demek istediğim, sadece sermayeye takıldığını zannederek, sermaye olsa kesin zengin olurdum düşüncesiyle memleketi de bu düşüncesine bahane etmenin ve bu fikirlerin desteklenmesinin yanlışlığı..

Üye546 yazı
Yok hayir kesinlikle zengin olmakla alakali kaygilarim yok, zenginlik insanin icinde ( cem yimaz esprisi gibi oldu ama )

Mesele cevremizin zaman zaman isteyerek yada istemeyerek bize yapacagimiz islerde engel olmalari. Sermaye yetersizligi bunlarda en onemli faktor, Ben fikir teatileri arasinda cok enteresan tespitlerde yaparim mesela zart zart atan adamlarin arasinda, tartisma cikar ah be soyle para olacak soyle bir is yapacaksin edikleri anda, mesela hemen atilip '' 500 bin liran olsa ne yaparsin ama bana isin kurgusunu da anlat hele '''' derim.

Inanin bu soruyu sordugum yuzlerce insan honk diye kalakaldi ortada, ayazda kalmis bekci gibi, kipirdayamadilar-hareket edemediler. Belki sizin de haklilik payiniz vardir bu tur durumlarda ama benim basindan beri anlatmak istedigim sey insanin cok guzel fikri kuvvetle muhtemelen sermayesizlikten cope gidiyor bu ulkede. Bakiniz gecenlerde kosgeb e gittim sinerji odagi diye gostermelik bir dalga kurmuslar basina da akademik unvanli birini komuslar. Fikrim ama gercekten de harika bir fikrim olsa siz kobi olarak bana nasil destek verirsiniz dedim yani japonya,kore,cin,abd,almanya,ozellikle hollanda,danimarka,isvec,norvec,kanada hukumetlerinin kendi girisimcilerine verdikleri gibi ne gibi bir destek verirsiniz dedim cunku benim son adimi atilacak isim parasizliktan lagima gidecek, son care sizsiniz dedim, bana dedikleri sadece banka faizlerinden yuzde sifir virgul sifir bilmem kac 12 aylik kredi veririk, baska da bir halt yok bizde dediler.

Anladiniz mi simdi ne demek istedigimi , herkese var ama bu ulkenin esas sahiplerine yok,yok,yok........ Tabii bu ornek meseladan ibaret bir ornek, ama gercek olmasi ihtimali de olan bir ornek olabilirdi degil mi ?

Saygilarimla
Nakipoğlu

Yeni Üye16 yazı
Arkadaslar
Bence fikir üretmek gercekten cok güzel ,Düsünmek düsünce balonlarini sisirmek.Ancak fikir üretirken ve bunu pratige dökerken basit bir kurali gözden kacirmayalim derim.Kendi imkanlarimizla gerceklestire bilecegemiz veya sermeyemiz kadar hayal kurabilmeliyiz.Biraz kisitlayici bir durum gibi oldu galiba,lakin bu gercekten önemli.Bunca edindigim tecrübeden sonra böyle düsünüyorum.(Tecrübe esittir yedigimiz kaziklarin toplamidir.)Insallah Fatih beyin dedigi gibi belki bir gün ise yarar diye düsünüyorum.
Örnek; sermeyem 10.000 TL ise yarisiyla is yapar yani 5.000TL ile bununda 2.500TL sini kullanir kalan 2.500 TL ilede reklam ve dayanma gücümü desteklerdim,Batarsamda cebimde bir atimlik barutum daha olurdu.Yani 5.000TL.Gercekci olmak gerekir.Ha birde batincada maddi manevi her duruma hazirlikli olun derim.Manevi yönünüzü güclü tutun.Insan batmaya baslayinca sahte dostlar terk etmeye,Cevreniz sizi beceriksizlikle suclamaya,o cok güvendiginiz beyniniz ve fikirleriniz sizi terk etmeye baslar.Unutmayin
Tecrübeyle sabittir.
Vahsi batinin materyalist düsüncesini yüklenmis insanlarimizin batan insana yaklasimi budur cünkü düsene bir tekmede sen atacaksin.
Ben batarken arkamdan gülenler ve bana sözde yardim edip sirtimdan mefaat saglayanlar bir cogu zorlu bir sinava tabii oluyorlar lakin insan batakligin icinde oldugunun farkinda olmadigindan veya farkindalarda bilmezlige verip yasama devam ediyorlar.Bence hepimiz bir sekilde yaptiklarimizin karsiligini öderiz.
Biliyorum konulari fazla karisik yaziyorum lakin ne yapabilirim paylasmam gereken o kadar cok sey varki 5 senedir sustum.En azindan sanal alemde bari paylasayim.bekli bir birimize yardimimiz olur.
kalp kirdiysak af ola

Saygi ve selamlarimla

Üye176 yazı
ya bende ki yaklaşımda(uygulandığını çok kez gördüm) devletten ziyade özel sektörün girişimciye sağlayacağı destek...sizin mesela olsa dediğiniz fikre ihtiyacı olan o kadar insan varki..kendini ifade etmeyi beceren birisi projesini hayta geçirir bence..bu konudaki karamsarlıklar yersiz bence..batacak işe bile sırf bişeyler yapma ihtiyacı hissettiğinden giren sermaye sahipleri bile hala var..gerçi son dönemde herkes biraz ürkekleşti haklı olarak..şu var ki ümidini yitiren kişi girişimci ve başarılı olamaz..

Üye546 yazı
Sn. yunus 18

Yaziniz gunumuzde pek cok girisimcinin aslinda cok basit olan ama bir turlu uygulayamadigi bir gercekligi yalin bir sekilde ifade ediyor, dogru cebimde olanin bir kismi ile is yaparim geri kalani da yedek akce olur. Basit olarak bu sekilde ama insanin aklina gelen fikirler maalesef kendisiyle beraber o isin maddi cercevesini de beraberinde getirmiyor sorun da bu. Misalen kendi bolgenizde cok buyuk acik farkettiginiz bir herhangi gida dagiticiligi ile ilgili bir acik pozisyon var, sermayesi olduguna guvendiginiz insanlarla bu meseleyi konustugunuzda hemen herkes o isin aslinda coktan yapildigindan ve uygulanabilirlik sansinin olmadigindan bahseder, hep olmaz olanlardan dem vurur, bazilarinin dedigi gibi bardagin dolu kismi aklina hic gelmez, oysa ki siz daha onceden yapmissinizdir calismalarinizi, birkac araba ve dagitim konusunda deneyimli birkac elemanla bastaki sikintilar haric aslinda bu isin cok rahat kotarilabilecegini ongormussunuzdur.

Bakin son kelimeme dikkat; ONGORMEK dedim, BILMEK-EMIN OLMAK vs vs demedim. Ticarette sadece ongorulerden ibaret degil mi ? Sonra o sermaye sahiplerinin dedikleri bir sure sonra kafanizi kurcalamaya baslar, dusunursunuz 'ulan bu adam bulundugu yere iyi ticaret bilgisi-tecrbesi ile geldi, demek ki bir bildigi var, bosver o zaman bu isi ' dersiniz, yada buna benzer seyler,terennumler. Neticede uygulama sansi bile bulamadan cope gider. Ama sonra bazilarinin dedigi gibi ILAHI-KULLI bir isik dogar cevrenize ve bir bakmissiniz bir baskasi PAT diye sizin bir kac once yapmaya bile cesaret (( parasizlik sebebiyle )) bulamadiginiz isi yapmaya baslamis. SIMDI NE DUSUNURSUNUZ ?????? Aradan bir miktar daha sure gectikten sonra o sermayedar ile tekrar konusma firsati yakaladiginizda hatirlatirsiniz o konusmanizi, daha dogrusu ne dedigini, o da size '' waay waay waay nereden bilebilirdim ki, allah belami verseydi de dinleseydim seni '''' minvalinde seyler soyler. O an anlarsiniz ki sizin bu dunyada pek yeriniz yok,sansiniz yok, yada bazilarina gore kismetiniz kapali,sinav ediliyorsunuz,takdiri ilahi vs vs vs vs

Simdi bu ve buna benzer durumlar icin elbette siklikla yorumlar gelebilir, buna acigim. Ama bunlar da gercekler.
Nakipoğlu

Yeni Üye16 yazı
sayin khanofthesky

Önceden görebilmek,gelecege iliskin dogru tahminlerde bulunmak bunlar gercekten insanlari özel yapan meziyetlerdir.Ancak bunlari destekleyen en önemli sey ise Cesarettir.Cevrenizdeki basarili olmus veya hasbel kader birseyler yapmis insanlarla fikirlerinizi paylasmayi düsündügünüzde karsinizdaki insannin Haset sahibi olmamasi veya paylasmayi bilmesi gerekirki size gerekli destegi verebilsin.Bu konuda benim cok sikintim oldu.Burda sözde Dönerciler krali gecinen vatandasa Döner Kebapla ilgili bir proje ***ürmüstüm.Bu Arkadas ayni zamanda Döner kebap üreticileri dernegi baskaniydi.Projem cok hosuna gitti ve sadece kendi firmasina yapmami önerdi,Bende Bunun büyük bir proje oldugunu tüm Döner üreticilerinin katilimiyla olabilecegini söyledim.Kendisi söz vermesine ragmen beni digerleriyle bir araya getirmedi.Bu sahsiyet haset ve paylasmayi bilmeyen bencil birisi diye düsündüm.Türkiye´nin önde gelen soda üreticisine sizin ürünlerinizi Avrupa´ da pazarlayim diye teklif sundum.Cevap bile vermediler.Bir zaman sonra baktim avrupa piyasasina cikmislar.Simdi burda yazsam fikir üretip projeye cevirdigim kac tane is yan yatti,camura batti.Onun icin diyorimki;Sermayemiz kadar fikir üretmeliyiz.Ne is yaparsak yapalim sermayemizin bir kismini reklama yönlendirelim.
Aslinda ben kendi düsünceme göre ne olursa olsun az veya cok sermaye ile herkesin yapabilecegi bir seyler vardir.Hesabimizi dogru yapalim gerisi Takdiri ilahi diyorum.
Türkiye´de Ar-ge ye ayrilan miktar Almanya´daki Bosch firmasinin harcadigi para kadar ya var,ya yok.
Tasit üretimi ve yan sanayii Türkiye´de kac para ayiriyor Ar-ge icin Kaldiki bu sektör ihracat lideri degilmi?
Birde is yapip para kazanmis tipler karsisindaki adami hic iplemiyorlar.Cünkü sadece onlarin kafasi calisiyor.
Onun icin karsi tarafin fikirlerini dikkatte almiyorlar.
Zaten kafalari bassa bir baltaya sap olurlardi diyorlar.Evet arkadasim malesef durum böyle bunlari yasadigim icin gayet iyi biliyorum.Tüm bu konularin Dünyadaki yerimizle Kafa yapisiyla ilgili.
Ben Firmam battiginda Alman devletinin sosyal yardim idaresinin Müdürü benimle konusmak istemis.Bende zaten maddi manevi bitmisim.Memurlar bana bir sürü zorluk cikariyorlar.Yok su,yok bu diye.Diyorumki;Memurlari bitti bide Müdürleriyle ugras neyse ciktim yukari Kapida oturdum bekliyorum.Baktim Gencten biri kapiyi acti bana dogru yanima gelip Bay Yunus hosheldiniz sizi tanidigima memnun oldum dedi.Ben saskin bir halde bende diye bildim.Neyse odasina davet etti bana yer gösterdi basladik konusmaya ,Daha dogrusu o konusuyor ben dinliyorum.Müdür beni övdü morelinizi bozmayin sizin gibi cesaretli girisimcilere Almanya´nin ihtiyaci var filan dedi biz bayagi bir sohbet ettik.Bana zorluk cikardiklarini söyledim memurlarin .Müdür hemen bana bakan memuru aradi ve Benim dosyamla kendisinin bakacagini bundan sonrada bana daha iyi davranmalarini ve yardimci olmalarini söyledi.Herneyse yani benim gibi Batmis yüklü bir para batirmis ve Devletin kapisina düsmüs adama böyle davranmasini kac sene gecmesinie ragmen unutumiyorum.Bu gün artik yavas,yavas kendimi toparladim daha iyi bir zaman ve ortam bekliyorum.
Türkiye´de olsa bu durumda halim nice olurdu bilemiyorum.Bizde kafanin calismasi kazandigin parayala ölcüldügünden halimiz bu.

Selam ve saygilarimla

Üye546 yazı
Eger Turkiye de olsaydiniz inaniniz allaha sizin gidecek tek yeriniz ahret kalirdi, bu ulke maalesef boyle
Nakipoğlu

Üye546 yazı
Sn Yunus
yaziniz icin gercekten cok tesekkur ederim, benim de basimdan gecen cok ilginc bir ornek var, benim rahmetli dedem 86 da oldu , olmeden 3 sene evveline kadar bir otel isletmeciligi yapiyordu. Otel dediysem ankara nin igrenc bir mahallesinde , kokusmus-izbe bir arka sokakta, 8-10 yatakli bir otel. Neyse uzatmayalim bunu dedemin olumunden yaklasik olarak 25 sene sonra pek sevgili maliye ''''' a ne kadar komik, sizin babanizin su kadar borcu varmis,hemen odeyin '''' dedi. dedem oleli 20 kusur sene olmus ne borcu,ne harci......

velhasili para birsey degildi de, yapilanlar kotuydu, sen anli !!! sanli !! tc maliyesisin !!! borc cikara cikara birinin olumunun ardindan 20 kusur sene mi gecmeisini beklersin diyesi geliyor insanin, ama ortada ne dedem var ne de o'ndan kalan. siz yasadiginiz ulkenin kiymetini biliniz, siki sikiya sariliniz o ulkeye.

Umarim burasi da 3-4 kusak sonra orasi gibi olur
Nakipoğlu

Yeni Üye16 yazı
sayin khanofthesky
Öncelile dedenize Allah´tan rahmet diliyorum.Malesef Memleketimiz böyle komik olaylarin bol oldugu,Mizahcilarin hicmi,hic zorlanmiyacagi bir yer.Yukaridaki yazimdada bahsetmistim.Burda iflas ettigimden Türkiye kadar olmasada burda bayagi ugrastim isin icin cikabilmek icin.Neyse sonunda hallettim fakat 5-6 seneme mal oldu.
Ancak burda yasamakta kolay degil herseyden önce yabancisiniz ve buraya ait degilsiniz mesajini sürekli olarak size vurguluyorlar.Inanin bu böyle.Ancak genelde yerlesmis bir sistem oldugundan kanunlardan faydalaniyorsunuz.Tüm Almanlarda kötü degil veya yabanci düsmani degil.
Türkiye icinde dileginize katiliyorum insallah daha müreffeh yarinlar dilegiyle.
Benim büyük umudum var Türkiye´nin kalkinmis,güclü bir ülke olacagina.Zaten batida dört,dörtlük degil.
Ancak Alman halki disiplinlidir ve isini en iyi sekilde yapmaya calisirlar.Istisnalar kaideyi bozmaz.
Sabah dörtte kalkilir ve saat 6 da is basi yapar.Ben bir ara burda mecliste söförlük yapmistim.Milletvekilleri sabah saat 7 de bürolarina giderlerdi.Bizde millet sanayiye saat 8:30 da gidiyor bu sene Ankara´da ostim´de kendim sahit oldum.Calismamizda disiplin yok.Vurdumduymazliksa cok.Bu gibi sorunlari halledebilirsek daha hizli ilerlemis oluruz.
Neyse fazla kafa sisirmeyim

Selam ve saygilarimla

Üye546 yazı
Sn yunus 18 estagfurullah

kafa sisirmek degil sizinkisi sadece kiyas icin gercekler. Simdi ben en kotusunden diyorum ki; su cinlilerin yaptigini ustelik 1,5 milyar cinlinin yaptigini biz su minnacik ulkede maalesef kisir donguler icinde yapamadik. Adamlar imitasyonla,taklitle,fikir asirmakla basladilar simdi teknoloji satar hale geldiler, bsaindan da takip edin her ulke kuculdu, ama bunlar gene buyudu yuzde 7 gibi bir oranla.

Tespitlerinizde haklisiniz, sorun heryerde, bir de siz eski kita da yasadiginiz icin buradaki gibi sikintilar cekmezsiniz ama yine de o sorunlarin benzerine burada yasayanlar kadar lanette etmezsiniz. Bakin ben de amerika da yasadim bir muddet, orada nedense benim karsima kimse rposedur,burokrasi,sorun,engel vs cikarmadi. Aksine yabanci yatirimci statusunde oldugunuz icin sizleri birde odullendirirler orada, ticaret usulunu,beklentilere,arz ve talebe dikkat edildigi muddetce cok cok cok kolay. Kazandiginizin vergisini de verirseniz eger basiniz kesinlikle agrimaz, kimse de size sacma-sapan alikiran-baskesenlik yapmaz.

Sizin hala umudunuz var ne guzel, benimse yok, genlerimizle oynanmadiktan sonra da pek degisecegini sanmiyorum.
Nakipoğlu

Yeni Üye16 yazı
Selam

Bence genlere gerek yok.Kendimizi degistirmenin yolu beynimizi degistirip yeni düsünceler üretmekten ve bunuda harekette cevirmek gecer.Yani kendini degitir otomatikman degisirsin gibi birsey.Birde ben yasadigim ülkede sunu tespit ettim; Almanlarin % 30 sunun kafasi calisiyor ve bunlar sistemi isletiyor gerisi ise disiplinli bir sekilde uyuyorlar sisteme.Birde ülkelerinin menfaati söz konusu ise akan sular durur her görüsten insanlar destek verir yapilan ise.Yani kisaca insana deger üst seviyede.Cin konusunda haklisiniz yalniz malumunuz cin,japonya gibi ülkelerdede insanlar cok disiplinli ve caliskan.Ayni zamanda cokta fedekarlar Malumunuz Japonya 2.ci Dünya savasindan sonra calistiklari 12 saatin 8 saattinin parasini alip 4 saatte bedeva calismislar.Yönetenlerde dürüstce bu durumu suistimal etmeden vatanlarinin kalkinmsina destek vermisler.Yolsuzlugu en az seviyde oldugu ülkelerden biridir japonya.Amerika´da yasadiginizdan oralari siz benden daha iyi bilirsiniz.O kadar cesitli irktan,milletten olusan toplulugu nasilda Amerika bayragi altinda toplamislar.Hala umudum var benim bu sorunlari asarsak kafa yapimiz degistirirsek ve birbirimizi sevip,sayip ve güvenirsek sorunlar cözüm yoluna girmis demektir.Aksi halde küferle,hakaretle,saygisizca hareketlerle kavga etmekle israr edersek vay halimize.Kalp kirmadan daha mutlu yarinlar dilegiyle.
hatam var ise af ola

selam ve saygilar

Üye2981 yazı
Biryerlere gelmek ; göreceli bir kavram .

Bulunduğunuz yerden yukarılara baktığınızda , oralara nasıl gelinebilir ? imkansız galiba oaralara gelinemez. oralarda doğulur gibi şeyler düşünülür.

Bulunduğunuz yerden , aşağılara doğru bakmak da gerekir. O zaman da (eğer becerebilirsek) şükrederiz halimize .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - yunus 18
Selam

Bence genlere gerek yok.Kendimizi degistirmenin yolu beynimizi degistirip yeni düsünceler üretmekten ve bunuda harekette cevirmek gecer.Yani kendini degitir otomatikman degisirsin gibi birsey.Birde ben yasadigim ülkede sunu tespit ettim; Almanlarin % 30 sunun kafasi calisiyor ve bunlar sistemi isletiyor gerisi ise disiplinli bir sekilde uyuyorlar sisteme.Birde ülkelerinin menfaati söz konusu ise akan sular durur her görüsten insanlar destek verir yapilan ise.Yani kisaca insana deger üst seviyede.Cin konusunda haklisiniz yalniz malumunuz cin,japonya gibi ülkelerdede insanlar cok disiplinli ve caliskan.Ayni zamanda cokta fedekarlar Malumunuz Japonya 2.ci Dünya savasindan sonra calistiklari 12 saatin 8 saattinin parasini alip 4 saatte bedeva calismislar.Yönetenlerde dürüstce bu durumu suistimal etmeden vatanlarinin kalkinmsina destek vermisler.Yolsuzlugu en az seviyde oldugu ülkelerden biridir japonya.Amerika´da yasadiginizdan oralari siz benden daha iyi bilirsiniz.O kadar cesitli irktan,milletten olusan toplulugu nasilda Amerika bayragi altinda toplamislar.Hala umudum var benim bu sorunlari asarsak kafa yapimiz degistirirsek ve birbirimizi sevip,sayip ve güvenirsek sorunlar cözüm yoluna girmis demektir.Aksi halde küferle,hakaretle,saygisizca hareketlerle kavga etmekle israr edersek vay halimize.Kalp kirmadan daha mutlu yarinlar dilegiyle.
hatam var ise af ola

selam ve saygilar

Bizim gariban halk zaten bedavaya çalışıyor sayılır:)) Bir tek öpülmedik kulağının arkası kaldı(çok özür dilerim) :)) :))

Nezaman meclisteki Zengin milletvekili fedakarlık yapıp Milletvekili maaşından feragat eder Belki bende ozaman bedava çalışırım:)) :))

Biz alışmışız birazda demogoji yapmaya :))Almanya veya Japonya gibi 2. Dünya savaşına girip bir darbede oradan alsaydık demekki hiç toparlanamayacaktık

Bu ülkeyi anlamaya çalışmaya uğraşmamak lazım:) Kendimizi tanımak yeterli :))Çünkü Bu ülkenin en küçük yapı taşı bizleriz

Örneğin Rüşvet yapana kızarız dert yanarız fakat birisi bizi torpille bir işi bağlama fırsatı verse hayır demeyiz.

ATIN ÇOK KOŞANI DÜŞÜNEMEZ ÇOK DÜŞÜNENİ İSE KOŞAMAZ

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

Hz. Muhammed ticaretin onda,dokuzu kardir diyor.

Kar değil de ''ticarettir diyor'' değilmiydi ? 10 da 9 kar olursa 1 liraya aldığımızı 10 liraya satmamız gerekecek.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Alıntı Yapılan Metin:

Kar değil de ''ticarettir diyor'' değilmiydi ? 10 da 9 kar olursa 1 liraya aldığımızı 10 liraya satmamız gerekecek.

Editörüm iyi yakalamışsınız :)) :)) Bazen ağlanacak halimize gülüyoruz:))

Bu kar olayı bilinçaltımıza öyle bir yer etmişki :))
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Alıntı Yapılan Metin:

Editörüm iyi yakalamışsınız :)) :)) Bazen ağlanacak halimize gülüyoruz:))

Bu kar olayı bilinçaltımıza öyle bir yer etmişki :))

TEMENNİ ANLAMINDA OLABİLİR , TİCARETİN BEREKETLİ VE KARLI OLMASI HAKKINDA DUA OLABİLİR , allah binbir bereket versin gibi (:
ismail karagülle

Yeni Üye16 yazı
Evet Ticarettir olacaktir.Düzelten arkadaslardan Allah razi olsun.Hatalar bizim icindir.

Fedakarlik milletin tüm fertlerinde olmadikca bir sey degismez.Dürüstlük ve disiplin ön sarttir.Türkiye´de insanlar isini hakkiyla yapmis olsalardi.Herhalde daha iyi durumlarda olamamiz gerekmezmi?Sadece milletvekillerinden ve
siyasilerden fedakarlik beklemek yeterlimi?Yarin onlarin yerine sen gecsen kafa yapisi itibariyla farkli olmassin.
Yurdum insani saat 8:30 is basi yaparken Almanya´da insanlar saat 06:00 da is basinda olurlar.
Akletmek insana mahsustur.Hayvanlar düsünemezler,Cok düsünen insanlar su anda Marsta hayat ariyorlar.Bizim gibi yaya gezmiyorlar.

Selam ve saygilarimla

Üye2981 yazı
yunus istersen , şu almanlara veya başkalarına benzemeyi artık bırakalım . Benim rahmetli babamda Gün doğmadan kalkar evden çıkar dükkanına gider sabah namazını dükkanda kılardı . Alman bizim bu yönümüzü örnek alsın. Tabii bu arada bizlerde , bizde olan doğru hasletlerin , farkına varabilirsek başka yerlerde örnek aramayız.
ismail karagülle

Üye2981 yazı
Alman demeyin lütfen , Avrupalı ve abd hiç demeyin, ne işimiz vardı ? ve ne diye öldü ve gazi oldu , korede insanlarımız . ŞİMDİ AFGANİSTANDA VE IRAK DA AYNI ŞEYLER YAPILMAK İSTENİYOR AMAN DİKKAT

Çanakkale harbinde ne kadar insanımızı kaybettik .

Ve oradaki kumandan kimdi ? ( çok bahs edilmez ama alman bir komutan vardı başımızda )

ve o kadar insan öldükten sonra . Az bir zaman sonra , İstanbul nasıl çok kolayca işgal ediliverdi .

ve Osmanlının dağılmasına sebep olan birinci dünya savaşındaki müttefikimiz kimdi ?
ismail karagülle

Üye546 yazı
Arkadaslar Yunus arkadasin dediklerini dogru analiz etmeye kalkin

Simdi kimse size almanlar gibi dakik, milletini herseyinnustunde tutun falan demiyor, almanlarin '''''deutchland uber alles''''' leri vardir, herseylerini de buna gore insa etmislerdir, haklidirlar da, ama biz ne yapmisiz. ben yazimda dedim ki genlerimizi degistirsinler bizim, evet sonuna kadar da hakliyim ben GENLERIMIZI ALSINLAR KARDESIM, CILGINLAR GIBI OYNASINLAR SONRA BIZE YENI GENLER ENJEKTE ETSINLER baska da duzelme sansimiz yok.

Cevresine bakma,gorme,analiz etme ozurlu insanlar yuzunden her seyimiz eksik,yanlis,sakat su an. Lan ulke bolunme surecine girdi, kimse de gik yok, bu mu canakkale ruhu,,,,

Verilen ornekler uzerinde prim yapmasin kimse, o ulke vatandaslari o ulkeyi sevdikleri icin daha da onemlisi o sevginin iktiza ettirdiklerini hep beraber yaptiklari icin o bahsedilen ulke su an super guc. Sanirim asirlar boyu da oyle kalacak, sadece o da degil digerleri de, ve inanin ismi su olmayan diger ulkeler de super gucler ligine girecekler kisa zaman araliklariyla, biz gorur muyuz ?????? sanmam, o zamana kadar gormem ben umarim.

Nakipoğlu

Üye546 yazı
Son olarak ekleyelim ve kapatalim bence

Herkes kendi gemisinin kaptani, kaptanlar ne yapar, once kendi gemilerini kurtarmaya calisir, siz biz hepimiz oncelikle kendi gemilerimizi bir kurtaralim, cekelim guvenli limanlara sonrasina sonra bakilir.

Nakipoğlu

Yeni Üye16 yazı
khanofthesky

Arkadasim sana tesekkür ediyorum.Beni anlamya calistigin icin.iste sorunda burada Biz bir,birimizi sevmiyoruz,anlamiyoruz.Sokagimizda kendi evimizin önünü bile süpürmüyoruz,halbuki o sokak bizim sokaga inelim ve bastan asagi temizleyelim hep beraber.Türkiye bizim vatanimiz.Ben Vatanin ne oldugunu insanlarin Bulgar zulmünden kacip Kapikulede vatan topragina göz yasi döktüklerinde anladim,Simdi Arabayla sinirkapisindan vatana giriste gözlerim dolar ve tasar,süzülür yaslar.Onun icin diyorumki;Farkliliklarimiz zenginligimizdir.Hadi hep beraber sokaklarimizi temizliyelim.

Selam ve Saygilarimla