| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - fatihyelmen [quote]Yazıyı gönderen - khanofthesky Kusura [blue]imece felan yok ortada...para kazandıracaksa düşmanımın fikrine dahi sermaye bağlarım. kusura bakmasınlar ama birçok kişi var , öyle ki; amerika 50 sefer keşfedilmiş fikir bazında kendinin 51. olduğunu görmekten aciz...etrafındakilerin ne olduğunu anlayamaktan aciz,kendndeki vasıfları çok değerli sanan, bunlarla birlikte kendi özeleştirisinden bihaber zengin olamamayı memelekete maletmeye çalışan,düzene, topluma maletmeye çalışan.. ve bunların üstüne: benim çok güzel vasıflarım var, iş fikirlerim var ama öyle bir yerki burası herşey kötü,basıyolar,eziyolar,bitiriyolar ,tekmeler felan... bi sermayem olsa ben çok zengin olurum.... NAH olursun denir rahmetli kemal sunal'ın ağzıyla :) böyle insanları da hemen destekleyen bilmişler çıkar...bu sitede bile kaç kişi var sermaye elinde nerden geçim yapacam diye cırmalayan,arayışa giren..hergün 2-3 işfikri kurguluyorum kafamda..birçoğuda öyledir....kimi 2 saat dayanmıyo çamura yatıyo,kimi derin araştırma yaptırıyo çamura yatıyo...kaç fizibilite yapmıştır bu yazıları yazanlar acaba...dün aklına düşüp bugün iş kurulmuyor, arkasını getirmeyenler hergün üç kere diyodur zaten..'aha gene sermaye yok yoksa bu aklıma gelen işi yapsam zengin olurdum kesin'diye..araştırsa bi görecek zaten ne olup ne olmayacağını..haa bulursa gerçek bi fikir...önüne kimse geçmeden gelebiliyorsa ben varım burda ...sermayemde var..para kazanaaksam buyursun en akılllısı...
sayın khanofthesky...muhalif olduğunuz konular bi acayip.bence siz bu memleketi hiç sevmiyosunuz,çevrenizde size yakın insanlarla dolu. değiştirin mekanınızı..yetmiyorsa ülke değiştirmek ay'a felan çıkın..gitmeden mutlaka ankaraya uğrayın ama bi yemek yiyelim birlikte..size bazı şeylerin nasıl gerçekleştiğini gösterme fırsatı da bulurum....4 farklı iş girişiminde 4 de 4 beklentilerimi buldum.o sizin beğenmediğiniz düzende...2003 yılından bu zamana yapıldı..çoğu konuda istisnayımdır ama yatırım yapıp kazanma konusunda deil..eliniz sağlamsa sermaye en kolayı hemen buluruz...Allah c.c. nasip ettiği sürece projeler başarıya ulaşır, bu da işin önemli kısımlarındandır, sizin buna pek inancınızın olmadığı varsayımına yazılarınızdan dolayı kapıldım..tevekkül,samimiyet ve teslimiyet nasip etsin Rabbim herkese. ahmet2 kardeşime saygılar sunarak katılıyorum, yunus bey, yaşadığınız tecrübeleri birgün paraya çevireceğinize inanıyorum inşallah. kimseler kırılmasın lütfen kabalık etmek istemedim..
|
Sayin fatihyelmen
Muhalif oldugum birsey yok, ne fikre ne de sahsa herhangi muhalefetim de yok, olmadi da olmayacak da, prensip olarak asla ama asla sahislarla ilgilenmedim de ugrasmadim da, hep fikirlerle alakali oldum ya da en azinda sinirlerim el verdigince ilgilendim.
Memleketi sevip sevmeme olayi bir farkli, benim turkiye ye geri donus amacim iki dunya arasindaki farki gormek ve gerekirse geri donmekti. Askerlikti vs derken bir takim saglik sorunlari da cikinca olmadi simdilik. Kimse kimseye ya sev ya terket tarzi seyler soyleyemez, ama memleket sahipsiz kalmis, ben giderken kotuydu geldim birkac senedir de burdayim dahakotu olmus. Mekan degistirmeme gerek yok,hele ki sizin dediginiz ay, gunes sistemi, tum kainat perpestifinden bakmama de gerek yok, ben sizin 3 boyutlu evrende gorebildiklerinizi 4. BOYUTTA ANALIZ EDEBILIRIM, iddiali yaziyorsun demeyin, maddeye 4. boyuttan bakabilme olanagi herkeste yoktur, cevremde herkes de farkli dusuncede ama bu benim dogru bildiklerimi degistirmeme sabep degil.
Siz sanirim cok fazla dusunmus ve kafa yormussunuz benim yorumuma, daha da onemlisi bu zamana kadar ne yaptiklariniza, nasil anlatirim, nasil soylemek istedigimi acik yazarim gibi ama kendinizi bosuna zorlamayin, sanirim yurtdisi tecrubeniz yok olsa da pek farketmez, yine bildiginiz yoldan gideceginiz icin. Bakin demek sizin isleriniz tesaduf eseri rast gitmis, ne guzel kimsenin gozu yok, olanin da gozu ciksin ama istisnalarin icinden bir istisnasiz diyede kusura bakmayin agzi acik ayran budalasi gibi yazdiklarinizi desteklemem kimse de sanmam ki desteklesin. girin tobb un web sitesine ocaktan beri kac isletme kapanmis kaci acilmis bir bakin, inceleyin. Bunlarin icinde muhakkak vardir en azindan birkac yuz tane iyi fikir ureten birileri,suoer derecede projelendirme yapmis,gerekli mevki-makamlarla kirtasiye islerini halletmis, arastirma-planlama-koordinasyon asamalarindan gecmis-gecirmis, fizibilite raporlari onanmis-onaylanmis,yurtdisi baglantilari bile hazir ama ne yazikki gene makus talihlerine yenilmisler. Sermayeniz yoksa fikriniz besh para etmez baskalarinin nazarinda, ben fikrimi ele-yele verecegim, sonra onlara guvenecegim ki beni de lutfedip ortak edecekler diye sonra da ...... olme esegim olme durumu.
Simdi ne benim ne de sizin yazdiklariniz pek birsey ifade etmiyor, giden onbinlerce isletme yanlarinda sadece bir top bez ile gittiler,baska da birsey goturemediler o dediginiz yuce kat'a.
Umarim yazim cok iddiali bulunmaz, ben de aynen sizin dediginiz gibi kabalik,haddini bilmezlik etmek istemem kesinlikle, hayatta son isteyecegim sey benim gibi bir insan oglunun kalbini kirmak, o'nu istemeden incitmek. Amacim sadece gerceklere parmak basmak, altini kalin cizgilerle cizmek.
Saygilarimla