Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Lütfen Ciddi Fikir Bekliyorum,yardım Eder Misiniz.

Başlatangül059Tarih10/10/2009 10:16:10Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye22 yazı
arkadaşlar yoğunluktan çoktan beri siteye giremedim ama,şimdi bir arkadaş kerdeşime ortaklık teklif ediyor. dükkan çok güzel,köşe başında akıcı bir yolda,kirası 1500 lira,şarküteri açmak,önüne de meyva sebze koymak istiyoruz.ama daha önce de yazdım bende var 20 bin lira falan,2 ortak 20şer bin koysak 40 bin lira ediyor.ama bir sorun var bu benim son param başka sermayem falan kalmıyor,ya batarsam diye korkuyorum.
ayrıca şimdi işyerlerine bakıyorum da çoğu boşalıyor,insanlar birbir kapatıyor.ama bu dükkanı bende çok istiyordum,kaçırmaktan korkuyorum,acaba intihar mı etmiş oluruz.
bu konuda ki fikirlerinizi açık olarak lütfen yazar mısınız.işimiz mantıklı mı ,ve başka ne olabilir di ki???

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye148 yazı
selamlar öncelikle
YAZDIKLARINIZI ÇOK SAMİMİ VE İÇTEN BULDUM BU SEBEPTEN CEVAP YAZMAK İSTEDİM SİZE.ŞİMDİ BU DEDİĞİNİZ KÖŞABAŞI YERİ BULUNULAN YERİN NUFUSUNU VE BU İŞİN YAPILACAĞI SOKAKTAN GÜNDE GEÇEN İNSAN SAYISI İLE AYNI İŞİ YAPAN ESNAF SAYISI ÇOK ÖNEMLİ.BUNLARI SİZ BAKIP SİZ HESAPLAYACAKSINIZ BUNA BİZ EKRAN BAŞINDAN İSTESEKTE YARDIMCI OLAMAYIZ BİZLER SADECE MANEVİ YÖNDEN BELKİ AZ Bİ DESTEK OLURUZ O KADAR.ŞİMDİ BAKIN YAPACAĞINIZ İŞ HER GÜN TÜKETİMİ OLACAK VE AÇTIĞINIZ GÜN KASAYA PARA GİRECEK BAKIN PARA KAZANMAYA BAŞLAYACAKSINIZ DEMİYORUM KASAYA PARA GİRECEK.İŞTE BU GİRECEK PARADAN GİDERLER DIŞINDA BİŞEYLER KAZANACAĞINIZA İNANIYORSANIZ DURMAYIN AÇIN.
MESELA
*GÜNLÜK GİDERLERİNİZ
*KİRAYA:66,5
*VERGİ TELEFON:5
*İŞÇİ 1 TANE OLURSA:20
*YEMEK GİDERİ:10
*FATURALAR:5
*MUHASEBECİ (AYLIK 50 YL ALIYORLAR HERKESİN MUHASEBECİ TUTMASI ŞART):2
TOPLAM GÜNDE:108.5 TL İŞYERİNİ AYAKTA TUTMAK İÇİN GİDECEK
BUNLAR KABACA RAKAMLAR SİZ BURDAN BU GİDERLERDEN SONRA SİZE PARA KAZANACAĞINIZA İNANIYORSANIZ DURMAYIN AÇIN O ZAMAN RİSK OLMAZ.
DİYELİM Kİ 100 DE SİZE KALSA 50/50 İKİ ERTAĞA ETTİ 210 BU PARAYI KAZANMAK İÇİN %30 KAR DERSEK GÜNLÜK CİRONUZ 500-600 TL Yİ DÜŞMEMESİ GEREK.
BU CİRO ORDA OLURSA RİSK YOK İNTİHAR SAYILMAZ İŞİNİZ YANİ.BEN KABACA HESAPLADIM YANİ FORMÜLÜ BU RAKAMLARI DEĞİŞTİREREK GERÇEK BULGULAR ELDE EDEBİLİRSİNİZ.
ŞU ANDA İŞİNİ OTURTMUŞ HATTA ZENGİN OLAN İNSANLAR RİSK HESABINI DÜZGÜN YAPAN İNSANLARDIR.
MAKSİMUM RİSK>MAKSİMUM KAZANÇ>MAKSİMUM KAYIP BUNLARI ORANLARSANIZ İŞE GİRİP GİRMEMEYE KENDİNİZ KARAR VERİRSİNİZ.
ŞU ANDA ESNAFLAR KAPATIYOR EVET BU HESAPLAR YÜZÜNDEN ALIŞ VERİŞ DÜŞTÜ VE O ESKİ ALIŞ VERİŞ CİROLARINA GÜVENEREK YÜKSEK KİRA İŞÇİ VE GİDERLERİNE TAMAM DEDİKLERİ İÇİN ALTINDA KALIYORLAR.
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN VE YANINIZDA OLSUN HERKES BİR UMUT VE KAZANÇ İÇİN HEP BİŞEYLERİ RİSKE EDİYOR.İNŞALLAH DOĞRU KARAR VERİRSİNİZ.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Üye171 yazı
arkadaş çok güzel yorumlamış.günde 200 ekmek satsan 15o binlira 150 bin lirada tekel ürünü satarsın 300 300 de diğer ürünlerden satılır işiyin başında durur takip edersen yürür aç işin rastgelsin bi işin olur hedefin olur psikolojin düzelir evin mutlu olur bunlarda para kadar önemli KÖTÜ İŞLETME YOKTUR,KÖTÜ İŞLETMECİ VARDIR.

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı

Ticaret bu.. sizinde bahsettiğiniz gibi risk ama işler yolunda gittiğinde kendi işinizin başında rahat erebilirsiniz.
Size yardımcı ve öneride bulunabilceğim bir kaç konu var.
-mekan çok önemli bu konuda..cadde üzerinde benzeri dükkanların varlığıda önemli.hiper marketlere ne kadar yakın önemli..

-yardımcı olabilceğim konu ise; muhasebeciyim, muhasebe konusunda yardımcı olabilirim.bunun dışında şarküteri düşündüğünden "rizeli olarak çamlıhemşinde peteklerimizde var" tek ürün olarak maliyetine bal teminini karşılayabilirim.

"Anılmaya değer bir hayat sürmek ve erdemli bir insan olmak, bize çeşitli vesilelerle dayatılan 'herkes' ya da 'hiç kimse' olmayı bilinçli bir şekilde reddetmekle başlar"

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
Arkadaş bende sana katılıyorum."Kötü işletme yoktur,kötü işletmeci vardır."

Başarılar diliyorum..Önünüz açık olur inşallahh..

AYŞE..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye22 yazı
inanın şimdi gözlerim yaşardı,benim ülkemin insanı gerçekten çok ama çok değerli.AMA BUNU BİLEN BİLİR.
sanmıyorum dünyanın başka yerlerinde,birbirine böyle yürekten yardım edecek bir insan topluluğu olsun.
yani gerçekten değerli olan zmanını başkası için harcayabilsin.
herkese çok ama çok teşekkür ederim.
dükkan tam köşebaşı ve önü çok müsait.ben iş yapacağıma inanıyorum,herşey açık ürün olacak.ve uygun fiyat.çünkü o bölge genelde işçi kesimi.
bir anımı da sizle paylaşmak istiyorum.
beyfendinin biri büyük bir alışveriş merkezinde peynir aldı,kasada kilosunun 15 lira olduğunu öğrenince.15 liraya beyaz peynirmi olur diyerek bıraktı gitti.
Demekki insanlar uygun mallara rağbet ediyor.Benim düşündüğüm bölgede genelde bu tipte insanlar var.
umarım başarılı oluruz .
gül059

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Di?er
Üye2311 yazı
Sayın arkadaşım,o iş çok zevkli ama çok emek isteyen bir işdir,büfecilik olsa biraz daha kolay zira onların akarı kokarı yok,bu tür işlerde çeşit koymak,özellikle şarküteri ve meyva sebze,gazete koymak fark yaratır,bu işte her zaman malı alırken kazanırsınız,yalnız tatili olmayan bir işdir,öyle bir iki kişi ile de yapılmaz..TEKEL ürünleri dediğimiz ürünlerden diğer yerlere fark atmak için ne varsa koymalısınız oda acaip para tutar,kar marşıda çok düşüktür,diğer ürünlere geldimi evet kar marjı yüksektir ama tekelin yarı ciro belki daha fazla tuttuğunu düşünür seniz,siz direk kar marjınızı yüzde ortalama 15 olarak baz alın..nerdeyse 24 saat açık gibi düşünün kendinizi,tabii konumunuz m2si dükkanın ordaki nufus,iş yerleri yoğunluğu bilmediğimiz için dükkan kirası iyimi fazlamı yorum yapamayız.Burda önemli olan bu emeğe bu riske kazanılan para tatmin ediyormu etmiyormu işidir.Ben de arkadaşlara benzer bir hesab yapardım ,100 tl işçilik,50 tl kira,kdv düşük olduğundan gıda da genelde,hadi diyelim fatura diğer giderler,200 tl diyelim toplam gideriniz..yüzde 15 dedik buda yaklaşık günlük ciro için 1500 tl yi çekmek demek..Bu ciroyu daha üst seviyeye çıkarırsanız cebiniz para görecek demek,yoksa kazanmıyor sadece karnınızı doyuruyorsunuz olayına döner...Yani baştan riski buna göre ayrlayın.Şimdi arkadaşlar çok güzel örneklemiş iş yeri açmak ayrı işletmecilik ayrı şeylerdir,kendinizi müşterinin yerine koyun,çeşidinizi güler yüzünüzü eksik etmeyin,kasaya giren paranın hepsinin size ait olmadığını işin matematiğinide doğru tuttar,alımlarda aynı kaliteyi daha ucuza alabilecek politikalar uygularsanız,kazanmamanız için bir sebeb yok.Hatta yeriniz müsaitse su bayiliği,fatura bank(yalnız bu bankada baya bir nakit bulundurmayı gerektirir)DVD CD köşesi ,gibi bir çok değişik şeylede ***ürebilirsiniz işi,çalışmalarınızda Allah kolaylık versin der,ticarette korkak olanların kazanamayacağı hadisinide hatırlatırım.Ama etrafınız da başka bakkal market çok mevki olarak seyrek nufuslu bir konumda iseniz daha işlek bir nokta bakmanızı tavsiye ederim,saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye22 yazı
mettin bey yorum ve düşüncelerin için çok teşekkür ederim.ve de sizn ve diğer arkadaşların yorumlarını gerçekte n beğendim.bakalım hayırlısı olsun.dediğiniz gibi çok adam ister bu işe ...
gül059

Yeni Üye6 yazı
Değerli kardeşim;İnan şarküteri güzel bir iş ama çok emek ister,ürünlerin kalitesini iyi bilmek gerek sırf ucuz satılacak diye ürün alma kaliteli olsun daha güzel olur fazla stoğa girme 4 çeşit zeytin bırak,4çeşit peynir bırak yani demek istediğim hem fiyat hemde kalite alternatifini son müşterinlerine,manav ı ilk başta çok az bir karla satmaya bak,bu hem işi öğrenmek hemde ilk başlarda sebzenin çörütülmesini önler,birde cola dolaplarını bırak tavuk çeşitleri için iyi bir fırmayla anlaş anlaşmanıda şöyle yaparsan iyi olur satarım paranı veririm,yanı bir içeri bir dışarı çalışırsın sakın tavuk ve kırmızı ette vade olayına girme bu sana büyük sıkıntı verir,ödemeler kabarır hem dediğim şekilde çalışırsan peşin iskontusundanda yararlanırsın,çok yakınında büyük mağazalar yoksa iyi olur ama her eve muhakkak sebze ve meyve girer buda sana büyük bir avantaj sağlar çünkü eğer yakında bir mağaza varsa müşteri mağazadan sebze ve şarküteri ürününü senden almak zorunda kalacak çünkü sıraya girmek istemeyecek kasada beklemek istemeyecektir.Gerisi de size kalmış temiz bir ortam güleryüzlü personel iyi bir ödeme dengesi sağlaman gerek.Allah yardımcın olsun.

Yerleşim TürkiyeMeslek Muhasebe
Yeni Üye22 yazı
teşekkür ederim .waninye.
gül059

Yeni Üye12 yazı
syn gül:afyonun tanınmış sucuk ve et mamullerini size gönderebilirim ayrıca yöresel ürünlerde olabilir excellent_a_hotmail.com

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Muhasebe
Yeni Üye35 yazı
kardeşim sen inandıktan sonra neden olmasın rızkı veren allahtır şimdiden hayırlı olsun diyorum

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye7 yazı
sen önce günlük mailyeti hesapaldın mı Gül kardeşim günlük 50lira dükkan maliyeti 10 lira elektirik su 10 lira yemek hadi 15 lirada öyle gitsin yani sen günlük 150 lira dan fazla mal satacan ki kar edesin buna inanıtosan bence yap ben ticaretle uğraşıyorum şükür kazanıyorum ama en önemli günlük maliyettir bi avantajın işçi malitetin yok galiba kendin olduğun için rızkın %90 ı ticarettedir unutma.... ALLAH UTANDIRMASIN KARDESİM KORKMA HİÇBİŞEY OLMAZ SEN RIZKINI ALAAHTAN İSTE
GÖKHAN

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye333 yazı
Karlı bir ticari faaliyet konusunda ithalat ve ihracattaki şirket hacmimizi genişletmek için sermaye yatırımı yapabilecek ciddi ve pofesyonel düşünen sermayesi ile katkı sağlayacak yatırımcı talep edilmektedir. ilgilenenlerden yanlızca ciddi olanlara cevap verilecektir.Saygılarımızla
tel: 0282 263 20 03 0282 263 20 03 gsm: 0541 347 49 59 0541 347 49 59
firmamız tabelacılara inşaat sektörüne hizmet veren firmadır ege ve marmara bölgesi trakyada 800 firmaya yakın müşteirsiyle hizmet etmektedir bu firmalara tabela malzemesi ve dijital baskı makinaları ,cncler,ploterlar ve lazer makinalarıda satmaktayız mail:makkoreklam@hotmail.com haydi arkadaşlar biz şirketi hep iyi iyidercede müşteri portföyüne ulaştırdık sizde bize destek verin ortak olun hep beraber istediğimiz bir şirketi büyütelim.şirketimizin açılımında inşaat,eletronik,turizm,ve reklam sektörü ,endüstriyel ürünler ve makina sztışlarıda bulunmaktadır.
MUSTAFA YAŞAR GÜNGÖR

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Reklam
Yeni Üye54 yazı
mrb.iyi günler
Biz Türkiyede ilkdefa ürüetilen hazır içeceğin toptan ege bölge bayisiyiz,ürünün müthiş pazar ı var ve müthişde talebi oluştu çok pratik oluşundan dolayı düşünürseniz detaylı bilgi için görüşebiliriz.
tel.0544 3224676
msn.ibrahimtopac45@mynet.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye29 yazı
fasfood nasıl olurdu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny