Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizin Elinizde 30000 Tl'niz Olsa Ne Yapardınız?

BaşlatanpulsegifTarih06/12/2009 13:18:56Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
iyi hafta sonları ,
12 yıl GSM sektöründe faaliyet gösterdikten sonra teğet geçmeyen kriz yüzünden faaliyetimize son verdik nisandan ayından beri tüm internetteki is ve eleman arama motorlarına basvurmamıza rağmen bir sonuc alamadık elimizde son 30000 civarında bir sermaye kaldı süreki araştırma yapmamıza rağmen belkide birazda korktuğumuz icin bir girişimde bulunamadık sizin elinizde 30000 TL niz olsa ne yapardınız değerli düsünceleriniz icin simdiden tesekkurler yer değistirme gibi bir engellimiz yok suan istanbuldayız ama dogdugumuz değil doyacagımız yerde yasamayı tercih ederiz

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye1359 yazı
yemekle ilgili birşeyler yapın ölmeyecek tek sektör.. lokanta / kokoreç / döner / köfte / börekçi / çorbacı / kahvaltı evi vs..

24 saat çalışan bir yer olursa daha iyi..geceleri de sanılanın aksine bazı şehirlerde yüksek satış olabiliyor.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye31 yazı
Kardeş geçmiş olsun ama geçmez biliyorum size tavsiyem eğer yeterli alt yapınız varsa pazarlama sektoru uzerıne bir girişimde bulunun. Pazarlama firması gibi. fazla açmıyorum konuyu ilginizi çekerse bu sektor bana yazın lütfen
Hüseyin DEDE 0216 4278301

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye31 yazı

keşke yarısını altına yatır saydın. kalan paray uygun yatırım yeri bulana kadar .pazarlarda birşeyler satarsın.

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye31 yazı
keşke yarısını altına yatır saydın. kalan paray uygun yatırım yeri bulana kadar .pazarlarda birşeyler satarsın.

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye21 yazı
haklısın malavek ama bu tur yatırımlardan GSM sektorunde cok agzımız yandı urunu alırsın euro bazında satarsın tl ye dalgalı kur sutten agzımız yandı son sıkımlık kursunumuzu yogurt gıbı ufleyerek ıcmemız gerek ama dusuncen icin tesekkurler
haklısın deploy bununla ilgili devredenleri takip ediyorum dusuncen icin tesekkurler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye2981 yazı
12 yıl az zaman değil . Neyi yanlış yaptığınızın , analizini yeniden yapsanız da bu kadar tecrübe boşa gitmese, iyi olur kanaatindeyim . Yeni bir işe gireceksiniz ve bir çok bilmediğiniz şey olacak ve işi başarmak için gereken tecrübeden mahrum olarak işe başlıyacaksınız.

Halbu ki bu bildiğiniz sektördeki tecrübeleriniz. Sıkı bir öz eleştiri ile sizi başaroya daha kolay ulaştıracaktır.

Bu sektörde karşılaştığınız zorluklar sizi bu sektörden soğutmuş olabilir ve oradan uzaklaşmak istiyor olabilirsiniz.

Biraz uzaklaşarak bu duygunuzu yenmenizi ve kendinizi topladılktan sonra daha bilgili bir şekilde aynı sektörde daha emin ve bilgili olarak çalışmalarınıza devam etmenizi öneririm .

Kolaylıklar dilerim .
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
birazda korktuğumuz icin bir girişimde bulunamadık sizin elinizde 30000 TL niz olsa ne yapardınız

30.000 lirayı tam da şimdi bir işe yatırıp paranın üzerine 40 tane risk yüklemektense bir bankada vadesiz altın hesabı açtırırdım. 10 gün içinde bankada duran faizsiz ve vadesiz değerin 2500 lira fazlalaştığını izlerdim. Alış satış farkını çıkarsanız durup dururken ortalama veya yaklaşık 1000 lira kazanmış olurdunuz, 10 günde. Daha en az bir yıl bu iş böyle sürecek. ( 20 yıldır hiç yanılmadığım şahsi düşüncem )

Herkes böyle yaparsa çark nasıl dönecek ? Dönmez durur doğru. Ama sizin etik davranışlarınıza birileri plaket verecek mi ? Veyahutta kalbinizin sesi size paraları batırdın ama çok etik davrandın aferin sana diyecek mi ? Çocuklar aç kaldığında bir çok etik otomatikman ortadan kalkacağına göre . . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye2981 yazı
neredeyse aylık yüzde otuza yakın mı ben mi yanlış hesapladım .

Bu doğru olunca , enflasyon hesabı nasıl , yapılıyor.

Dolara karşı tl nin değer kaybı , ile altına karşı değer kaybını da birlikte düşünmek gerekmez mi?

Bu hesaplamalar sadece bir göz boyama mı ? .

Bildiğin işi yapmanızı önermeye devam ediyorum .

Eğer bir işiniz varsa ve birikmiş bir paranız varsa yeni bir riske girmeden , altın sertifikası veya başka enstrümanları inceleyin .

Ama bir işiniz yok da bu parayı bankaya spekülasyon saikiyle bir değere yatırırsanız . Bu pek doğru olmaz .

Ama garanti bildiğiniz bir iş yoksa .
O zaman bilmediğiniz bir işi yapıp riske girmektense . Bankalar sisteminden bir şeçim yapmak minimum risk bakımından daha doğru bir seçim olacaktır.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye27 yazı
12 yılda elde ettıgınız para cok ama cok ufak resmen gunde 1 tl kenara koymuşsunuz keşke biraz daha akarken doldursaydın.
kış var ayaz var
kent_var_mallbro_var

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye1359 yazı
gıda tabiki
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye124 yazı
arkadaşımın yazdıkları çok normal geliyor bana,şu an bende aynı durumdayım,çok iyi anlıyorum.5 şubeli marketim,6 tane aracım,47 tane personelim,ağzına kadar dolu depom ve aylık 1 milyon lira civarında nakit döngüsü.Her şey 8 ayda eridi gitti.Şuan 850 bin tl civarında borcum var ve elimde 30 bin tl param kaldı.bende ne yapsam diye bir aydır düşünüyorum.Bu son kurşunum,hedefi bulmak zorunda.Ama ya bulmazsa korkusu,bu duygu anlatılacak bir duygu değil ve kimsenin yaşamasını da istemem.Tek düşüncem tekrar ayağa kalkıp bana güvenen insanlara borcumu çoook uzun vadede olsa da ödeyebilmek.Belki çok uzak bir umut,çok zor bir ihtimal ama umut işte...Ve bu piyasada bu ülkede bu nasıl olacak çok merak ediyorum.O yüzden sevgili yorumcular bu gibi yazılara yapacağınız yorumlar en azından insanın umudunu kırmayan içinde fikirde olmasa,insanı manevi olarak gaza getirecek yorumlar olsun.Burada ki herkes her şeyi gerçekten çok iyi biliyor her şeyin çok fazla farkında.Şuraya iki satır yazı yazabilme kabiliyetinde olmak bile çok büyük bir ayrıcalık,lütfen bu ayrıcalığınızı bizim gibi insanları daha çok düşünerek iyi kullanın.saygılarımla.
Honoré de Balzac

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye21 yazı
yorumunuz icin tesekkür ederim balzac

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye18 yazı
selamlar tum yazan ve cizen ve unerilerimizi bekliyen arkadaşlarıma.
arkadaşlar ben bu yazıyı sadce oneride bulunmamızı isteyen arkadaşımıza yazmıyorum hepinize yazmak ıstıyorum.
arkadaşlar gercekten ben 10 yılık ticarete tecrubeme dayanarak hepinize şunu soylemek ıstıyorum bakın bu 10 yılık zarfında gıda ve inşaat sektorun de faliyet gosteren bir firmayız bir kurumuz ve biz firma olarak şimdiye kdar ıkı tane cok geniş caplı kırız ve ıkı tande kucuk caplı kırız atladık ülke olarak. ama gercekten parası olan ve ya sermayesı olan .şuanda elınde avuncunda bırkmışı olan arkadaşlara şu oneriden bulunmak ıstıyorum .
iş kurmaktan ve kucuk işletmeci olup buyuk uretici veya buyuk perekende satış veya pazarlama yapan firmaların hun harca rekapetlerine sakın ha sakın elınızdekı avucunuzdakını bir illere yatırmaya kalkışmayınız..
yok ben ticaret yapmak ıstıyorum ilakı diyorsanız .her kese burda bu oneride bulunmak ıstıyorum .
çok hızlı koşan malara lütfen yonelın ticaret olarak.terci yapın .. bu konuda yazmak ısteyen verasa bana mail den yazın ben size donerım .
şuanda itahlata cok guzel ticaretler oluyor ama mutlaka sırtınızı oz gecmişi temiz olan firmalara dayanın yatıracağınız paranız kadar kazanını....
girisimpazarlama@hotmail.com
saygılarım

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Gyda
Üye306 yazı
benim elimde 30000 tl olsaydı ya ticaret ile ugrasırdım yada paramı dovize yatırım yapardım.Borsa da olabilir.

Yerleşim Avusturya / ViennaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye54 yazı
mrb.iyi günler
Biz Türkiyede ilkdefa ürüetilen hazır içeceğin toptan ege bölge bayisiyiz,ürünün müthiş pazar ı var ve müthişde talebi oluştu çok pratik oluşundan dolayı düşünürseniz detaylı bilgi için görüşebiliriz.
tel.0544 3224676
msn.ibrahimtopac45@mynet.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda