Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tavuk Çiftliği Açmak

Başlatanjay86Tarih29/09/2009 13:17:21Yorum18

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar,
Başlangıç olarak 1500-2000 tavukluk bir çiftlik açmayı düşünüyorum yer konusunda sıkıntım yok diye düsünüyorum eski bir evim var 2-3 dönem kendimi böle denemek istiyorum hafta sonu fason iş yapan biriyle görüşeceğim fakat sizinde fikirlerinizi almak istiyorum önceden büyük baş yapıyordum umduğumu bulamadım fazla bir sermayem yok bu iş için nekadar gerekli yem fiyatları nekadar bir dönemde bu sayıdaüretim yapmak için nekadar sermaye gerekir???

Yerleşim Türkiye / Aydın İzmirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Yeni Üye44 yazı
arkdaşım 1000 yada 1500 hayvanla hiç bir şey olmaz artık tavuk kümesleri en küçügü 40000 lik durumda

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Di?er
Üye113 yazı
Arkadaşım benimde bildiğime göre eğer büyük firmalarla anlaşma sağlarsanız. Kümes varsa 20-30.000 lik kümesler ancak geçiminizi sağlar. para kazanmak için 200-300.000 lik işletmeler gerekli. O bile zaman zaman zarar yapıyor. Piayasa iyi araştırmalı. Eğer işi biliyorsanız girin. Üç beş tavuk besleme ile bu işe girilmez diye düşünüyorum. İşi profesyonel düşünmek gerekli.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye2981 yazı

Madem yerin müsait . Küçük çapta tavuk zarar eder. Seanen keçisi al . Biraz incelersen , çok daha iyi bir teşebbüs. Yer kendinin ise kredi bile alabilirsin . İkişer ikişer yavru yapıyor. Sütü çok kıymetli . günde 1,700 ile üç kilo arasında süt veriyor. Bakımı kolay , süt satımı kolay, peyniri kıymetli . Biraz incelersen hak verirsin . Tavuktan daha , kolay bir iş . Elimdeki para yetmez diye az sermaye ile bir şey yapayım ve uzun dönem bekleyecek gücüm yok kısa dönemde kara geçeyim diyorsan . Elindeki para kadar , keçi alırsın . Sütünü hemen sağmaya başlarsın . Bir sene sonra bir keçin iki veya üç oğlak olur ikinci sene üç misli ve üç oğlak . Yani geometrik dizi ile artar . 5 sene sonra kim tutar seni durumu.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye128 yazı
Tavuk sktöründen pek anlamıyorum fakat birsürü satılık tavuk çiftliği var...Hepsi iflas
Bir öneri;Eger hayvancılıkla ugraşmak istiyorsanız, Angora tavşanıyla ilgili bir araştırma yapın...Bu hayvanın yünü cok degerlidir, eti degerlidir, tezegi değerlidir,cok fazla ürer,yavrularının ve yetişkinlerinin fiyat olarak bir o kadar değerlidir,bir araştırın derim...Güzel bir sektör ,Türkiye'de kapsamlı olarak bu işi yapan sanırım Kayseri de veya Konya'da bir fabrika vardı...

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Angora tavşanı konusunda, kayseri üniversitesinde bir hocanın önderliğinde kurulmuş bir koop var. Gaziantepte de var . Bulgaristanda var . Bursada var.

ET bakımından sözcüğü hariç tamamı doğru . Et konusunda ki tavşan cinsi başka . İnternette ki bazı yerlerde angora tavşanı anlatılırken et konusunu da yazıyorlar ki bu doğru değil , Angora tavşanı yedikçe et değil yün yapıyor. ( bu yünü işleyecek birilerini bulursan durma yap . Yünden yapılmış şapka, atkı, bere, eldiven çok kıymetli .Kuzey ülkelerinden bir çoğu emniyet ve askeriye mensuplarına bu yünden yapılmış iç çamaşırı giydiriyor. )
ismail karagülle

Üye128 yazı
Eti de yeniyor diye biliyorum hatta üretim çiftliklerinde kesim haneleri var yanlış mı biliyorum??

Yeni Üye50 yazı
Bence işe başlamadan burda danışman çok iyi olmuş! Fikrimi sorarsan sakın girişme bu işe. Bunu çok büyükler yapıyorlar, onlarla boy öcüşmek çok zor!

Ancak araştırıp Devekuşu işini de düşünebilirsin. Zraata başvurup nerde neye talep olduğunu sorup önce bilgi edin derim.

Başarılar dilerim.

Yerleşim ALMANYA / MünihMeslek Di?er
Üye2981 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - togayhan67
Eti de yeniyor diye biliyorum hatta üretim çiftliklerinde kesim haneleri var yanlış mı biliyorum??

Üreticiler , doğan yavrulardan erkek olanlarını uzun süre beslemeleri ekonomik olmadığı için bir müddet sonra keserler. Ama angora tavşanını et için beslemek rantabıl değil .Yediği yem ile et verimi arasındaki hesap karlı olmadığı için .Et için beslenmez. Angora tavşanı yediğini neredeyse yüne çevirir desek yeridir.

Et için beslenen tavşan ırklarıda var . ( aklıma gelmedi ülkenin adı ile anılır)

Ama eti tabii ki yenir . Kollestrol oranı çok düşük ideal bir rejim etidir. Kestikten sonra , önce iyice yıkamak lazım , bir kaç kez suyu değiştirilerek iyice kanı temizlenir. soğan,sirke biraz da tuz dan oluşan sosa yatırılır. Ve bir gün bekletip güzel bir yahnisi yapılır afiyet olsun .
ismail karagülle

Üye128 yazı
Onu biliyorum sayın huyhuyhuy et için üretilmedigini ben yalnızca etinin de para ettiğini söyledim...
Saygılarımla

Üye2981 yazı
[quote]Yazıyı gönderen - togayhan67
Onu biliyorum sayın huyhuyhuy et için üretilmedigini ben yalnızca etinin de para ettiğini söyledim...
Saygılarımla
[/quote

Her şeyi para , ayrıca gübresi müthiş .
ismail karagülle

Üye782 yazı
Sektör: MAKİNE VE AKSAMLARI
Konu: 150.000 kuluçkalık yumurta kapasiteli broiler kümes tedarik ve tesis edebilecek Türk firmalarıyla temas
Ülke: PAKİSTAN
Firma Adı: ECIL (ENGINEERING CONSULTANTS INTERNATIONAL LIMITED)
İlgili Kişi: KHALID MIRZA
Adres: 29 BLOCK 7/8, D.C.H.S., SHAREA FAISAL, KARACHI-75350, PAKISTAN
Telefon: 92 - (21) - 4542290
Fax: 92 - (21) - 4545255
E-Mail: khalid.mirza@ecil.com, info@ecil.com
Web Adres: www.ecil.com
Tarihi: 02/10/2009
Kaynak: Karaçi Ticaret Ataşeliği
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye26 yazı
slm arkadaşlar hayvancılık yapmak isteyenlere maliyet ve yapımda yardımcı olurum karmen_er@hot
catı

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ymalat
Yeni Üye17 yazı
istediğn kadar tavuk verebilirim.....
Anladı, irade, takat, sabır, tevekkül, saf, masum, haya, edep.. kelimelerinin gerçek manasını…
Anladı…
Ve sustu…
Ve ağladı…
Dili, yüreği… Hicabından lal oldu…

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ticaret
Yeni Üye12 yazı
şimdi yorumları okudum saçmalıklar ile dolu..Angora tavşanı piyasası biteli 10 yıl oluyor.Gider kalkışırsınız bu işe elinde patladığı ile kalır.Aldığın hayvanlara yazık.Artık ne yünü değerli ne eti..Zaten angoradan et filan çıkmıyor.Tavşan eti yapan bir dünya adam var.Zaman ve para kaybı olur..
Tavukçuluk işine gelirsek Keskinoğlu gibi beyaz et piyasasına yön veren bir firmada çalıştım.Tavuk çiftliği için 1500-2000 gibi rakam komik rakamlar bu aklında olsun.Kar etmez zarar edersin çünkü bu kadar az sayıyı bir firmaya satamazsın.Şimdi 100.000-150.000 lik civciv çifliğinde aşağısı zor.Ha ben hobi için yapacağım dersen al 30-40 tavuk 1-2 horoz günlük yumurta ve et ihtiyacını karşılasın.Bunları satmak senin için önemli ise bir firma ile anlaşma yapman lazım.Sen sadece firma standartına göre bir çiftlik yapıyorsun(standartlarda alan,havalandırma,ısı,nem,sulama ve yemleme ve ulaşım gibi özellikler devreye giriyor)Firma sana civcivi,yemi,aşılarını ve kontrollü bir şekilde civcivleri damızlık olarak büyütmen için veteriner hizmeti veriyor.Sen sadece hayvanın fire vermesini önleyecek ve belirtilen sürede (50 gün yaklaşık) civcivleri damızlık haline gelişmesini sağlayacaksın.Sonra senden kilo hesabına göre alıyorlar. Yaklaşık bir yıl içinde 5-6 devre yapabilirsin.kazançlı iş ama bakım ve emek istiyor.eğer isterseniz ta fiyatları öğrenebilirim.
tarikgoral

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye816 yazı
yahu adam konuyu açalı 8 ay olmuş halende yorum yapıyorsunuz
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye26 yazı
tavuk kümesi yani yavuk çiftligi yapımı anahtar tesli bilgi almak isteyen arkadaşlar bu adrese yazarsa hada saglıklı bilgi vermeye çalışırım karmen_er@hotmail.com
catı

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ymalat
Yeni Üye81 yazı
Seanen keçisi için süt besiciliği yapmak karlımıdır? 25-30 baş keçi iel başlanabilirmi. damızlık maliyetleri ne kadar sütünü nerelere satılıyor.konu hakkında bilgisi olanlar işin içinde olanlar yazarsa faydalı olur.
Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
civcivler 80 kuruşla 1lira arası kim ne tutturuzsa firma herşeyini karsılarsa senden 42. günde önce kilosunu 25 kuruştan aalıyor sen herseyini karsılarsan 3 liraya kadar alıyor bir şirketle anlaşman varsa en az yüzde 50 kar edersin

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Mühendis