Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ucuz Kumaş

BaşlatanMCSTarih21/09/2009 19:11:06Yorum63

İlk mesaj
Yeni Üye53 yazı
Merhaba arkadaşlar,
Ben bir üniversitenin son sınıf öğrencisiyim ve ticarette halen bunun sıkıntılarını yaşamaktayım. Her gören 1 kere kazık atmaya çalışıyor en az. Kazık yemediğimizi görünce de iş yapmayı zorlaştırıyor. Alım gücümüz de çok yüksek olmadığı için sıkıntılar yaşıyoruz, ciddiye alınmıyoruz. Bu sebeple sizden ( Tekstil ve ticarette tecrübe ve bilgisi olan arkadaşlardan) biraz bilgi edinmek istedim.
Bir arkadaşla yaklaşık 6 aydır tekstil işindeyiz. Allah 'a şükür iyi bir fikrimiz var ve biraz biraz kazanmaya başladık. Tek alakamız olan kumaş 30' a 1 süprem likrasız opanet kumaş. Biz kilosu 6.5 TL den (ribana'sı hariç) temin ediyoruz. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bu fiyatın iyi mi kötü mü olduğunu benimle paylaşabilirse çok memnun olurum. Bu fiyata da anca pazarlıkla ulaşabildik. Çok yüksek miktarlarda alımlar yapmadık ancak önümüzdeki günlerde tüp şeklinde 1 ton alacağım. Bu tip kumaşın bu aylarda fiyatının düşmesini de göz önünde bulundurursak kaça temin etmem gerekir bu kumaşı? Bu kumaşın hangi kumaşçılarda ve nerelerde stok halinde bulunduğunu ve nasıl ucuza getirebileceğimi bilen var mı aranızda ? Bu kumaştan elinde kalmış olan atölyelerin mutlaka bulunduğunu düşünüyorum, malümünüz yaz sezonu sonundayız. Pahalıya aldığımı biliyorum ancak kaça almam gerektiğini kestiremiyorum. Bizim Zeytinburnu'nda bir kumaşçımız var şu ana kadar ordan temin ettik ancak dediğim gibi kilosu 6.5 bizim için yüksek bir fiyat. Konuyla ilgili bilgisi olan ve yardımcı olmak isteyen arkadaşlar yorum yaparsa çok mutlu olurum.
Herkese iyi şanslar,
Teşekkür ederim,
Adımı vermiyrem

Yerleşim Türkiye / İstabulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
63 yorum
Yeni Üye4 yazı
konuyu açtığın iyi oldu mehmet bey .bende yeni imalat başlayacak olan birisiyim bir iki kumaşçı yazı yazarsa benimde sorularım olacak bende bayan elbise imalatına girmeyi düşünüyorum allah herşeyi hakkımızda hayırlısını versin

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Yeni Üye42 yazı
Merhaba,

Kumaş işi borsa gibidir. Fiyatları tutturmanız çok önemli. "cent'ler" le iş yaparsınız. İmalat deneyimim olduğu için size şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Regüle kumaş alıyorsanız şayet aldığınız rakam makul. Kesinlikle pahalı değil. Kimsenin gazına gelmeyin. Parti kumaş kapatırsanız rakamlar daha da düşer. Yani sizin deyiminizle atölyelerde kalan kumaş. Ancak piyasa tabiriyle buna depo kapatmak deriz ki çöpüne kadar almak zorundasınız (işinize yarayan yaramayan ne varsa). Ayrıca particiler diye tabir ettiğimiz yine artık kumaşları toparlayıp çuvallara basan arkadaşlardan da faydalanabilirsiniz. Ancak firesi fazla olur. Maliyetinizi etkiler. Geçen senelerin aksine artık tekstilde çeklerle uzun vade senetlerle iş yapılmıyor. Ödeme şeklinizi bilmemekle beraber tamamını nakit öderseniz belki bir kaç kuruş daha düşebilirler. Diğer taraftan kumaş fabrikaları Denizli, Antep, Maraşta bulunmaktadır. Ancak bir tonluk alımınıza yanaşırlarmı bu tartışılır. Deposunda ucuz kumaş bulunduğunu iddia eden toptancılara da lütfen dikkat edin. Genellikle kumaş menşeeleri Çin, Pakistan, Malezya, Hindistan ve Afganistan dır. Ki genellikle kanat farkı dediğimiz problemlerle çok karşılaşırsınız. Yada telafisi mümkün olmayan başka problemlerle. Ucuz kumaş her zaman risktir. Bunu unutmayın. Mümkünse kumaş sarımlarını sizin gözetiminizde yaptırın. Her iki yorumcu yada başarılar dilerim. Umarım biraz da olsa yardımcı olmuşumdur.

İyi çalışmalar.
A&T

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye53 yazı

Çok saolun tavsiyeler için. Ben araştırmalarıma devam edeceğim. Bunun dışında iplikten kumaş üreten bir tanıdıgım var ancak o da kumaşı boyamıyor sadece üretiyor. Boyayıp yıkamayı ve kumaşı satılık hale getiren yeri bulmak gerek. Tekrar teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstabulMeslek Serbest meslek
Üye358 yazı
slmlar bu konuda bilgim var yanlız siz bu kumaştan ne üreteceksiniz mesala tişortmu ,atletmi,boxser,yani baskılıkmı olacak yoksa baskısızmı
fewamp arkadaşa katılıyorum ayrıca ,ama şu var bu kumaştan ne üretiyortsunuz onu derseniz daha acık bilgi yazabilirim.
örnek olarak 30/1 openend iplikten kumaşın gramajı çok önemli bu bile fiyat degişimine yol acar,ayrıca kaç fayn igne gurubundan kumaş alıyorsun veya almak istiyorsun bunlar önemli bunları bildirirsen daha saglıklı bir yazı yazabilirim .birde kumaşı ham olarakmı 6.5 tlden alıyorsun yoksa işlenmiş(boya,baskı, vs) kumaşımı 6.5 tlden alıyorsun?
saygılar....
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye358 yazı
mehmet şimdi şöyle diyim kumaşı alırken kullanacan yani yapacan kumaşa uygun kumaş alırsan öyle fazla kuruş hesabına girme örnek
vereyim bu kumaşı5.50 tl yede bulursun7.00 tl yede ben satıcı degilim ama bilgimi paylaşmak bildigim kadarıyla bilgilendirmek isterim arkadaşım.
gelelim konuya
şimdi kumaşı alırken iki özellik vardır tüp olarak almak karlıdır tşört için yanlız kilodan 5 tişort çıkması işte karın gitmesi demektir.
örnek gramaj olayı dedigimiz olay bir kilo kumaşta 7 adet t shirt çıkar. yanlız örme makinasında gramajı düşük olursa o sayı degişir.
aynı ebattaki tişorttan kiloda 7 adette çıkar 9 adette hatta bir kilo kumaştan 10 adet bile çıkar.
burda önemli olan kumaşı alırken kar etmek .
kumaşın gramajı=130gr olursa 7 adet shirt çıkar
eger 105 gram olursa 9 adet shirt çıkar.
biraz işim çıktı devam edecem birazdan
saygılar....

Üye358 yazı
devam ediyim özür yarım bıraktıgım için bu arada'
siz neden bir kilodan 5 adet t shirt yapabiliyorsunuz o kadar fazla fire veriyorsun onu anlıyamadım.
ben 7 yıl örme ham kumaş üzerinde işçilik yaptım gerektigi kadar bilgim var yazılarımda yanlışlık veya eksiklik gören arkadaşlar olursa uyarmısını isterim. ve dikim bilgim biraz olsun var.
renge görede fiyat degişir koyu renkli kumaşlarda her zaman artı fiyat çıkar ama beyazda fiyat ucuzlar.
gelelim kumaş secerken t shirt için uygun kumaş hangisidir.
örme makinalarında en ince ayrıntı makinanın pusu ve fayn ıdır.
pus= kumaşın enini belirler.
fayn= ignenin kalınlıgı
ignenin kalınlıgının faydaları zararları= igne inceldikce örme sıklıgı artar.
kalınlaştıkca kumaş seyrelir
t shirt için en uygunu 28fayn igneden örülen kumaştır sık ve kaliteli olması için.
şimdi ürettiginiz t shirtlar bedenlimi yoksa standartmı bilmiyorum .
işte konu burda inceligini alıyor.
eger standartsa iş biraz daha kolay kumaşı almak için firenin az olması için tek pus makilinanın kumaşı alınır.örnek 18-20 pus kumaş işini görür.kol ve kayası içinde makinanın pusu çok fark etmez ribana kumaşı olması yeterli
yok bedenliyse fire olayını azaltmak için en ince ayrıntı alacagın kumaşın pusunu bilmek örnek 16-17-18-19-20 pus makilinalardan ayrı ayrı almak gerekir kumaşı fire olmaması için.
pusu halledilir örme ona göre makinada yapılır.
kullandıgın 30/1 openend ip en kalitesiz ip oldugunu biliyorsundur.
yaptıgın baskı çok abartılı degilse alacagın kumaştaki en uygun gramaj sana tavsiyem 115 gr lık kumaş kullan rahat 8 adet tshirt çıkar.
eger bunları kumaş aldıgın yere demezsen senin yeni başladıgını anlarlar en fireli elinden zor çıkardıgı kumaşı sana satmak isterler dikkat etmen gerekir başka bir bilgi istersen seve seve paylaşırım veya kafana takılan bir yer varsa sorabilirsin.
saygılar...

Yeni Üye53 yazı
Çok saol verdiğin bilgiler için kayserim. Gramaj olayını biliyorum ancak fayn terimini bilmiyordum. Bundan sonra alırken kaç fayn iğneden örüldüğünü sorarak kumaş arayacağım. Ancak bu kadar detaylı bir konuda yanımda bilen birileriyle gitmek en iyisi galiba. İş kumaşda değil kesimde bitiyor o zaman. Even 30' a bir openend ' in en kalitesiz olduğunu biliyorum. Bizim bedenlerimizde M,L,XL ve XXL bulunuyor. Kumaşın pusunu buna göre ayarlamaya çalışacağım. Daha önce kumaşı enini bile sormadan alıyorduk. Bir kilodan 7-8 tane çıkması bizim için muhteşem olur tabii ki. 30'a 1 de 115 gramajlı kumaş olabiliyorsa almayı deneyeceğim. Kumaşı almadan önce Metrekare gramajını nasıl ölçeceğim? Kumaşçılara pek güvenesim gelmiyor. Kumaşı kesip tartarak ölçmemi mi tavsiye edersin?
Çok teşekkür ediyorum bilgiler için,
Adımı vermiyrem

Üye358 yazı
bilgi paylaşmayı severim görev olarak algılıyorum kendime sendesagol ilgi duydugun için yazdıklarıma
gramaj konusuna geliyim öncelikle basit bir aleti var ucuzdurda ama satan yeri araştırmadım hiç .
ama şöyle diyim bu alet örme kumaşın metre karesinin agırlıgını veriyor o zaman başka türlü ölcebilirsin 1 metre kare kumaşı ölç arkadaşım eger 115 gramlık kumaş alacaksan yani metrekaresi kumaşın115 gr demektir .
1 metrekare kumaş=115 gr geliyorsa aradıgın kumaş bu.
zaten piyasada en çok şu gramaj aralıkları olur t shirt için kumaş
130gr
125gr
115gr
105gr
gramaj arttıkca kumaşta kalınlık ve kalite artar ama tabiki bu seferde kumaşın uzunlugu azalır .
sonuç yüksek gramajda örnek 1kilo kumaş130 gr lık olursa 6-7 adet t shirt yapılabilir
1kilokumaş105grlık olursa 9-10 adet t shirt yapılabilir.
yani incelik gramajda tabi şuvar yukardabahsettim düşük gramaj kaliteyi düşürür kumaş seyrelir.
eni niye önemli dersek mesala kaliteyide artıran bir unsurdur ürettigin t shirtte iki yanında dikiş bile olmaz en çok tutulanı ve para edenide budur zaten artı olarak fire %0.5 düşer düşünsene iki yanını hem dikmiyeceksin işçilik ve magzemeden kar edeceksin hemde firesiz üretim olacak sadece kol acacaksın ordaki fire 0
yakadaki oymadakinde fire olarak oda nerdeyse hiç diyecek kadardır.
kol dikecek firelik kumaş bile çıkmıyacak normal kumaşından kesim yapacaksın en karlısı kumaşı alırken kar etmek yani eni !
şimdi sen sormadan açıklayım baskı nasıl olacak diyeceksin ben tek yüzünü gönderiyordum baskıya diye
kumaş eger 105 grmajlıksa sıkıntı oluyor ama çözümü çok basit
sıkıntısını anlatıyım kumaş yani t shirt tüp şeklinde yaptık tek tarafına baskı yapılırsa diger yüzede çıkıyor.
bunu baskıcı ayarlar kumaşım ince dersen şayet eger oda yeniyse baskıyı yapan kişi tarif edersin araya kagıt koyacaz dersin sorun çözülür.

soracagın başka şey varsa sorabilirsin zevkle yazarım.
saygılar....

tüp şekilndeki kumaşa kol nasıl dikilir yaka falan bilmiyorsan kol yerini hafif belirtikten sonra tersten dikeceksin.yada yüzünden ama maklinaya iç kısmını vereceksin.

Üye124 yazı
Bu yazıyı tesadüfen okudum,aslında kısaca aradığınız kişilerden biriyimde diyebilirim,çünkü penye grubu kumaşların alım ve satımını yapmaktayız. hemde uygun fiatlara nasılmı? Bizim işimizde bu, çünkü ortalama 6-7 arası heryerde temin edebilirsiniz ama onların altında fiatlarada bizler bulup piyasaya sunuyoruz.
siz renk ve gramajını belirtin biz çok daaha uygun fiatlara temin edelim saygılar..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye365 yazı
biri benim sorumada cevap versin lütfen..anne elbisesi diktireceğim basma viskon kumaş arıyorum fiyatları nerelerde acaba fiyat alabileceğim kişiler mesaj yazarsa sevinirim
DEĞER VERDİK YETERİ KADAR, ARTIK HERKES EDERİ KADAR

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye53 yazı
Kayserim tekrardan cok tesekkürler. Yazdıklarını bir bir kenara yazıyorum ben de.
Biz kesim dikim ütü ve paket toplam 1 liraya yaptırıyoruz. T- shirt basına. Sence bu fiyat iyi midir? Eski bir dikim kesimci olarak ne düşünüyorsun?
Bu fiyat 1000 T shirt için geçerli. O dediğin aletten hemen bakacağım. Walla piyasa o kadar ucuza mal istiyor ki her şey maliyette bitiyor. Baskı işine gelince, zaten bizim için en önemli konu baskı ve detaylı ve güzel baskılarımız var. Konsept T shirtler yaptığımız için baskılar önemli. Ancak baskı maliyetlerimiz ucuz değil. Baskıyı 800 kuruşa yaptırıyoruz Tshirt başına. Ama baskılarımız en az A 4 boyutunda kaliteli emprime baskılar. Yani bize bir T shirt, nakliyesi ve vesairesiyle birlikte 3.2 tl ye geliyor yaklaşık. ( kumaş 1.3, baskı 0,8, dikim kesim ütü paket 1 arti diğer masraflar )Bunu 2.8' e çekmemiz gerek en azından. Ancak bu durum kilo başına 5 t shirt için geçerli tabii. Kilo başına 6 bile çıkarsak bizim açımızdan çok iyi. Diğer t shirtçülere bakıyorum. Adamlar işin kurdu olmuş bir şekilde çok ucuza mal ediyorlar. Ancak ben de yavaş yavaş anlıyorum ki bu iş hammadde maliyetinden çok fire vermemeye bakıyor. Bizim kadar kaliteli olmasa da piyasa ucuz mal istiyor, özellikle bizim esnaflar ucuz değilse ne ***ürsen almıyor. Ne desen inandıramıyorsun ucuzunu seviyor alıyor.
Tekrar teşekkür ediyorum yardımların için.
İş hayatında şans ve başarı diliyorum,
adımı vermiyrem

Üye358 yazı
öncelikle slmlar
şimdi kesim ,dikim,ütü paket fiyatı 1 tl demişsin.çok pahalı bu fiyat.
örnek vereyim sana bir
ben yazın iş üstlügünün içene koymak için dedigin yani 30/1 openend 115 grlık t shirt için pazarlık yaptım.
yani hazır dikilmiş beyaz t shirt 1000 adet alımda ütü hariç belki şaka gelebilir.1.20tl fiyattan ben geri döndüm.
üstlügü alacak kişiden referans alamadıgım için.
şimdi dedigim gibi 1 kilo bu kumaştan 8 adet t shir çıkar.
yani sırf kumaşı 6.50 tl den desek bu fiyat biraz pahalı ama çok fark yok.8 adet çıksa rahat çıkar.
adeti 800 kuruş eder.dikim bilgim benim az ama t shirt başı 200 kuruşa diktirilebilir. yanlarının dikişi olmaması kaydıyla.kesim dahil zaten üst üste koyup kesilecek diken kişi keser.
ufak bir ütü makinasıylada tabi durumun uygunsa zamanın varsa sen küçük bir buharlı ütü al ütüle çok basit ütü olayı t shirt için diyorum basit diye koy pakete onlara neden para veriyorsun.
diyelim zamanın yok pazarlamayla ugraşıyorsun en fazla vermen gereken rakam dikim parası kadardır paketin maliyeti eger sen karşılıyorsan.gerçi oda çok tutmaz.
toparlıyalım ne kadar etti
800+200+200=1.20 tl baskı hariç t shirt tümüzün maliyeti.
yani üreticinin bana verdigi rakam çok uygundu.maliyet fiyatına burda üretici ipi kendisi yaptıgı için kazanacaktı
örme makinasıda var.ordan kar elde edecekti neyse konumuza dönelim.
ney kaldı baskı olayı baskı olayında dedigin fiyat kullanılan boya en iyi boyaysa normal ama ucuz boya kullanıyorsa pahalıya boyatıyorsun birde burda baskının yogunlugu önemli onu bilmedigim için normal diyim resim eklersen biraz daha yardımcı olurum.
bunları anlatıyorum bak şimdi ben baştada dedim satıcı falan degilim diye sadece ilk yazına nazaran yazıyorum.
eger bu sektörde büyümek istiyorsan fire vermiyeceksin birde bu sektörün ilerleme önü çok acık tabi yaptıgın ürünü pazarlamak kaydıyla
kolay pazarlamaya başladıgın an neden olmasın örme makinası alırsın kendin kumaş örersin maliyet düşer.ipi ucuza bulmak kolay örmede maliyetide istersen açıklarım ama çok uzun bir yazı olur başlıgı farklı sektöre kaydırmayım en iyisi.
hafta içi boşlugum olsa karşılık beklemeksizin burdan hazır baskısız tek renk beyaz olan kumaşı sorardım ama hafta içi çalışıyorum bir boşluk yakalarsam sorarım yinede.
örme makinan olsa fiyat çok aşagı düşer.nedeni dedigim gibi ipi ucuz alırsın. bu seferde kumaşı boyatmak zor olur dersen onun hakkındada biraz açıklayım.en az kumaş 500 kilo boyanır boya kazanının o zamanlar en küçügü 500 kiloluktu yoksa pahalıya boya masrafı çıkar.
ama başka yolu var tabiki her şey bir örme makinası kazanmanda bitiyor.
örnek 1 kilo boyalı ip dedigin openendten 1.200 grlık ip fiyatı 5.00 tl dir. hem boyası kaliteli hemde kumaş boyanmadıgı için ip boyandıgı için renginde sonradan ne solma olur nede yıkamada akma
şimdi sonuç olarak ilk ne demiştik bir fire olayı onu anlattım heralde kafana yattı kumaşın eni
ikincisi örme makinası almak tabi zamanla sermayen yoksa tabiki.
ikincisinin sagladıgı yararlar çok hem kalite hemde ucuzluk.
sormak istedigin bir şey olursa zevkle yanıtlarım.
saygılar...

Üye173 yazı
Bu konuya yazı yazan herkeze teşekkür etmek istiyorum. Yardımlaşma ve paylaşım böyle olmalı. Koca sitede buna benzer pek yardımlaşma uzun süredir görmedim. Sağolun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye53 yazı
Kayserim çok teşekkürler. Açıkça anlatmışsın. İnan verdiğin bilgiler çok değerli. Karşındaki adamla iş yapıyorsan sen de bilirsin ki bilgi almak gerçekten çok zor. Hele ki yeniysen. Düşe kalka ancak öğreniyorsun. Ticarette bilgi ve tecrübe herşeyden önemli. Biz de ilk üretimde zarar ikinci üretimde daha az zarar ve ancak üçüncüsünde o da sadece biraz kar edebildik. Mould' un dediğine ben de katılıyorum. Şu anda derslerim dolayısıyla kısa bir ara verdim üretime ancak gelişmelerden seni kesinlikle haberdar edeceğim. 1 ay içersinde tekrar üretime geçeceğim.
Saygılar,
adımı vermiyrem

Üye358 yazı
ben sizlere yorumlarınız için teşekkür ederim.
Mehmetcan kardeşim derslerinde başarılar dilerim.
mould arkadaşım yorumunada acıkcası gururlandım. sagolasın.
imzam her bildigim konuda gecerlidir arkadaşlar.
2yıl market+dondurma
7yıl tekstil (örme agırlıklı)
7 yıl mobilya boyası
yaşım 30 anlıyacagınız gibi küçükken başladım çalışmaya bir yandanda okudum ama hayat şartları zor oldugu için liseyi bitirdikten sonra devam edemedim.hatta üniversite sınavına bile hiç giremedim.maddiyattan dolayı.Allah a şükür şimdi orta halli bir durumdayım.
şu anki meslek 7 yıl tekstilden sonra tekrar mobilya boyası işine devam ediyorum.
herkezin çalışma hayatında ve okulunda başarılar dilerim.
saygılar....

Üye2311 yazı
kayserilim kardeşimi tekrar kutluyorum,özenli ve sabırlı paylaşımı için,inşallah burdan diğer arkadaşlarda feyz alır biraz,korkmayın kayserilim sevap ve gönül kazandı ayrıcada birilerine faydalı olduğu işini kolaylaştırıp güzelleştirmeye çalıştığı içinde eminim cenabı Allah da onun işlerini aynı şekilde mukabele edecektir,saygılar tebrikler..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye44 yazı
MC S arkadaşım çok güzel sorular ve cavapları takip ettim .eğer sana uygun olursa aldığın kumaş için bir fiyat verebilirim,1 kg.-6.35 tl den sana temin ederim .500kg.-siyah,500kg.beyaz . Görüşmek istersen cep tel yazarsın görüştürürüm sizi. saygılar
nnn

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye261 yazı
Kayserilim sayende ben de fikir sahibi oldum. Konuyla ilgim yoktu ama tam derslik açıklamalar olduğu için sonuna kadar okudum. Bir gün bize de lazım olabilir.Bilgini bizimle paylaştığın için teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Üye782 yazı
[ALIS]
AVRUPADAN KULLANıLMıŞ GIYSI VE AYAKKABı ALıNACAKTıR
avrupa ülkelerinden düzenli olarak yüksek miktarda peşin ödemeli ve yerinde teslim olarak kullanılmış giysi ve ayakkabı alınacaktır. irtibat orc_3435@hotmail.com e mail yazınız.

Ürün Adı: TÜL PERDE KULLANıLMıŞ GIYSI VE AYAKKABı
Marka: kullanılmaz
Menşei: avrupa ülkeleri
Ambalaj: balya
Teslim Şekli: yerinde teslim
Ödeme Şekli: peşin ödeme

Firma Adı: ŞAHıS
İlgili Kişi (Görevi):ORCUN AYTAÇ ( )
Adres : 1620/16 sok no :13 bayraklı
35000 - izmir - Türkiye
Tel : 537 211 52 98 Fax :
Url : orc_3435@hotmail.com

insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye782 yazı
[SATIS]
ÇAMAŞıR IMALATıNA UYGUN
2600 kg yarısı siyah,kalanı ekru,açık ve koyu kahve

Ürün Adı: 40|1 KAŞKORSE
Marka: yağmur tekstil
Menşei: türkiye
Ambalaj: 1top 20 kg
Min. Sipariş: 2600 kg
Fiyat: 2,5 tl
Örnek Fiyatı:
Teslim Süresi: hemen
Ödeme Şekli: nakit

Firma Adı: YAĞMURTEKSTİL
İlgili Kişi (Görevi):ŞAHİN DOĞAN ( sahibi )
Adres : Seyit nizam mah.balıklı çırpıcı yolu.no:6 zeytinburnu
34200 - istanbul - Türkiye
Tel : 05357186113 Fax

Üye782 yazı
[SATIS]
30/16 VE 40/16 PAMUK SATEN SATIŞI
30/16 Ve 40/16 Pamuk Saten Ham Ekru Taleplerinizi Karşılarız...

Ürün Adı: 30/16 VE 40/16 PAMUK SATEN
Ödeme Şekli: PEŞİN

Firma Adı: AKÇAOVA TEKSTİL
İlgili Kişi (Görevi):BURCU ÖZUSTA ( )
Adres : YENİ YALOVA YOLU BUTTİM İŞ MERKEZİ B-4 OSMANGAZİ
- BURSA - Türkiye
Tel : 902242115951 Fax : 902242112673

Yeni Üye1 yazı
selam arkadaşlar akarboya kumaşlar hakkında yıkamaları akmazlıkları hakkında bilgi alabileceğim birileri varmı

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Tekstil
Üye786 yazı
MCS arkadaşa böyle bir konu açtığı için kayserim abimizede yanıtları için teşekkür ederim çok güzel ve detaylı açıklamalar yaptınız. Bende Öğrenciyim Şubat ayından sonra böyle kendi tasarımlarımızı bastırıp piyasaya açılmak istiyoruz fakat işin bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim hiç maliyet bakımından ben tişört alır bastırır satarım düşüncesi vardı fakat hazır tişörtlerde baya maliyetli sanırım, birde satacağımız ürünün kısa ömürlü olmasını istemiyoruz kaliteli kumaş ve baskılı olsun istiyoruz bakalım olmadı yaptırabilirsek bizde kumaş bulup üretsekmi yoksa hazır uygun fiyattan bulabilirmiyiz bilmiyorum bu işi yapan arkadaşlarla fikir alışverişi pazar hakkında bilgi fikir düşünce alışverişi yapmamız her iki taraf içinde faydalı olur diye düşünüyorum tekrardan tüm açıklama yapan arkadaşlara ve abilerimize saygılarımla teşekkürlerimi sunarım...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye906 yazı
guzel konu ve fıkırler elımde turlu vıskon örme kumaş vardır ilgilenen arkadaslar irtibata geçsinler ister düz ister emprime
olarak verilebilir ayrıca tekbay arkadas aradıgın vıskon emp kumaslar vs bizde vardır temasa gecelım msj beklıyorum.
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Yeni Üye4 yazı
merhaba bana 30/1 açık en boyalı turlu viskon kumaş lazım ne kadar olursa aşabilirim partidende olabilir fiyatım 6.00 ila 7.00türklirası arasında nakit lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz tuncaytextil@hotmail.com 05366143766

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye358 yazı
tuncaybys merhabalar
Ürüne yabancı degilsiniz umuduyla size yardımcı olmaları bazından ürünün pusu=eni konusudada yazarsanız daha saglıklı olur .
ayrıca istediginiz kumaş kaç gramajlık kumaş secenek çok garmaja göre kalite degişir şimdi sizin yazdıgınaza göre6-7 tl demişsiniz örnek vereyim 95 gramda olur 150gamajda vs de olur. garmaja göre kalite degişir.
istediginiz kumaşın heralde özellikleri vardır diye düşünüyorum bunu yazmamın sebebi istemediginiz bir ürünle karşılaşmayın diye dediginiz fiyat kalitesiz mal fiyatına eş düştügü için yazmak istedim
saygılar...

Yeni Üye3 yazı
slm yazılarınızı okuyorum ve bilgi alıyorum tskler bu islerle ugrasmak zormus gerçekten ben sadece birazda olsa dikimden anlayıp yapıyordum su an is kurmaya çalısıyorum baya zor olacak gibi görünüyor ama ins olacak zaman verdiginiz bilgiler için çok tskler

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye4 yazı
gramajı 200 220 arasında full riklalı eni en az 1.80cm bütün renklerdende alabilirim partidende olabilir bu aradığım kumaş lütfen yardımcı olurmusunuz ... saygılar..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye13 yazı
sayın kayserim MCS kardeşin sorularına yazdığın cevaplar bizler için de çok aydınlatıcı oldu.Çok teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny
Üye358 yazı
Sağolun,
bilgi paylaşıldıkca anlam kazansın.

Her şey para olmaması düşüncesindeyim bazen bilgi paradan degerli duruma geliyor.
Saygılar...