Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Fikrim Hakkında Fikriniz Nedir

BaşlatanyiganiTarih25/05/2013 00:58:44Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye27 yazı
MERHABA, BEN BULUNDUĞUM İLDE KÜÇÜKLÜ BÜYÜKLÜ LOKANTA VE RESTORANTLARIN PLASTİK EŞYA VE TEMİZLİK MALZEMELERİNİ MOTORİZE EKİP İLE KARŞILAMA DÜŞÜNCESİNDEYİM. BU İŞİN İŞLEYİŞİ ŞU DÜZENDE OLACAK. İLK ÖNCE BİR ONLINE SATIŞ WEB SİTESİ OLACAK. BU SİTEDE BİR LOKANTANIN GÜNLÜK TÜKETTİĞİ DEĞİŞİK EBATLARDA SARF MALZEMELERİNİN HEPSİ (ÖZELLİKLE PAKET SERVİS MALZEMELERİ (PLASTİK TABAK-ÇATAL -KAŞIK- BIÇAK-BARDAK-POŞET-ISLAK MENDİL VB. ))FİYATLANDIRILMIŞ ŞEKİLDE BULUNACAK. LOKANTA ÜYE OLDUĞU ZAMAN ANCAK FİYAT GÖREBİLECEK.SİTE ÜZERİNDEN BELLİ MEBLAĞ ÜZERİ SİPARİŞİ DİREKT ADRESİNE MOTORİZE EKİP İLE GÖNDERİECEK. ÖDEME İSTER KAPIDA İSTER İNTERNETTEN KARTLA ALINACAK.ÖDEMEDE KÜÇÜK FARKLARLA TAKSİT ŞANSI OLACAK.ALDIĞI HER MALZEME İÇİN BONUS BİRİKECEK.INTERNET KULLANMAYAN KÜÇÜK RESTORANLAR BU İŞLEMİ ALO SİPARİŞ İLE YAPACAK.BU İŞLETMELER İÇİN KÜÇÜK KATOLAGLAR VERİLECEK VE ÜRÜN KODUNA GÖRE BU SİPARİŞLER YİNE ADRESE MOTORİZE EKİP TARAFINDAN TESLİM EDİECEK.BURADA HEDEF RESTORANLARIN MALZEME ALMAK İÇİN PLASTİK MALZEME SATICISINA VE TEMİZLİK MALZEMECİSİNE GİDİP ZAMAN KAYBETMESİNİ , ALDIĞI MALZEMEYİ TAŞIMA İŞKENCESİNİ YOK EDİP AYNI İŞİ İSTER İNTERNETTEN İSTER KATALOGTAN OTURDUĞU YERDEN ÜCRET FARKI ÖDEMEDEN YAPMASINI SAĞLAMAK.BU İŞ İÇİN 4-5 ELEKTRİKLİ BİSİKLET ALIP (EHLİYET GEREKTİRMEDİĞİ İÇİN) ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞACAK GENÇLERLE SEVKİYAT YAPMAK DÜŞÜNCESİNDEYİM.ŞU AN BİLGİSAYAR FİRMAM VAR AMA BU İŞE GEREK KAR MARJINDAN DOLAYI GEREKSE KISA VADELİ NAKİT DÖNGÜSÜNDEN DOLAYI DAHA SICAK BAKIYORUM VE BUİŞTE PROFESYONEL ÇALIŞMA İLE BAŞARI ŞANSININ YÜKSEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.HATTA İLERİ VADEDE EL TERMİNALLİ BİR SİSTEM HAKKINDADA DÜŞÜNCELERİM VAR .(DAHA ÜST BİR SEVİYEDE). AMA ONU ŞU AN BURADA PAYLAŞMAK İSTEMİYORUM. FİKRİM HAKKINDA YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.

Not: BU ARADA BU TİP MALZEMELERİ SATAN TOPTANCI ARKADAŞLAR MALZEMELERDEKİ VADE KONUSUNU PAYLAŞIRLARSA SEVİNİRİM.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye27 yazı
Konu mantıklı ve kar marjı yüksek bir iş. Düşünülebilir

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye27 yazı
Konu günceldir.Yorumlarınızı bekliyorum.

Yeni Üye18 yazı

kar marjı düşük. plastik artık restorantlarda olmuyor fazla.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Yleti?im
Üye628 yazı
Merhaba Yurt dışında yaptığım bir işti, profesyonelce çalışırsan özellikle Antalya bölgesinde tahmin edemeyeceğin yerlere kadar gelirsin, kar marjı yüksektir, yanlız finansmanı iyi düzenle, nakiit hemen dönmeyecek sana, kağıt ürünlerinden kürdana kadar hiç bir eksiğin olmasın, müşterinin en çok tükettiği ürünü gitmeden önce belirle ve çok ucuz fiyat ver, o malı ucuz aldığını fark edince diğerlerinden fazlaca bir sual etmez. Yanlız bu işin çeşidi geniştir ben yaklaşık 1800 kalem ürün satıyordum, onun için çok hızlı bir şekilde çeşidini artır.
Son olarak da toptancıları sormuşsun, ne toptancısı kardeşim, daha işe başlamadan gol yiyorsun, direk fabrikadan alacaksın malı, öyle tıngır mıngır atölyelerden de değil direk fabrikadan, fabrika senin küçük mü büyükmü olduğuna bakmaz, çalışma şekline bakacaktır.
Toptancının kendine hayrı yok sana ne hayrı olacak. Bu işle ilgili her türlü detayı sorabilirsin, bu arada unutmadan söyliyim, elektrikli bisikleti falan unut, aklına bile getirme, kirala bir doblo yada minibüs sevkiyatını onunla yap, ne öyle bisikletle Lahmacun mu satıyorsun sen. Firma olarak ciddiye alınmazsın ciddiye alınmayınca da yazık olur hayallerine.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye27 yazı
VSL ilgin ve yorumların için teşekkürler. Bu işi daha önce yurt dışında yapmış olman senden tecrübe konusunda çok bilgi almam gerektiğini ortaya çıkarıyor. Sana soracağım kafama takılan bir kaç konu var.
1- Yurt dışında bu işi yaparken sistem olarak karşılaştığın zorluk neydi ?
2- Satışların nakitmi açık hesapmıydı ?
3- Mal alışların aşağı yukarı vadesi neydi ?
4- İlk başlangıç sermayen neydi? (aşağı yukarı bugüne tekamül eden)
5- Bırakma sebebin neydi ?
6- Bu işin tutunması için minumum ne kadar sermaye bağlamam lazım ?
7- İlk başlangıç için fabrika alımı söylemişsiniz. Fakat ürün yelpazesinin fazla oluşu ilk başlangıçta fabrika alımını imkansız kılar. fabrika küçük miktar siparişle ilgilenmez. Fabrika konusu sistem belli aşamaya geldikten sonra mümkün olabilir. (bence)

Yeni Üye27 yazı
.

Üye628 yazı
Yigani özelden mesaj attığın için sorularının cevabını bende oradan yazdım buraya tekrar yazmıyorum oradan detaylı okuyabilirsin.
İyi çalışmalar

Yeni Üye27 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - VSL
Yigani özelden mesaj attığın için sorularının cevabını bende oradan yazdım buraya tekrar yazmıyorum oradan detaylı okuyabilirsin.
İyi çalışmalar

Özel mesajını okudum. İlgin için teşekkür ederim.Konu hakkında bilgi için zaman zaman seni rahatsız edebilirim. Anlayışla karşılarsın umarım.

Yeni Üye27 yazı
.

Yeni Üye12 yazı
Vls
Keske yaziyi buraya duvara yazsaydin
Yada ozelden yolladigin cevaplari kopyalayip burayada yapistirsaydin
Hatta mumkunse aynini bana da ozelden yollamani rica edecegim. Benim arkadasin bahsettigi sektorle bir alakam yok ama en azindan bir is tecrubesinden elde edilmis degerli bilgileri bilip kendi sektorlerimde benzer kinularda benzer cevaplar bulmama fikir versin.
Tesekkurler
www.indirimde.net
www.facebook.com/kerimogluv
www.twitter.com/kerimogluv

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye12 yazı
Vls
Hatta mumkunse aynini bana da ozelden yollamani rica edecegim. Benim arkadasin bahsettigi sektorle bir alakam yok ama en azindan bir is tecrubesinden elde edilmis degerli bilgileri bilip kendi sektorlerimde benzer kinularda benzer cevaplar bulmama fikir versin.
Tesekkurler
www.indirimde.net
www.facebook.com/kerimogluv
www.twitter.com/kerimogluv

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye27 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - indirimde.net
Vls
Tesekkurler

Merhaba ben yurt dşında bu işi yaparken 3000 m2 alanda bir depocu 2 teslimat yapan kamyon ve şoför 6 ofis çalışanı ve 2 pazarlamacı ile (altlarında araç ) toplam 11 kişilik personelim vardı ve sistem tamamen bilgisayara girip bilgisayardan çıkar ve teslimata geçen süreç idi.
ofis Personelinin 1 tanesi alım diğer bir taneside satışları organize ederdi. Kayıtlı müşterim 800 firmadan oluşuyordu.
250 000 evro luk bir sermaye ile yürüttüm tahsilatlar genellikle aylık rutin bir şekilde aksamadan yürürdü şirketim Almanyada olduğu için orada çok fazla alavere dalavare olmaz, ancak malının ana kalemlerini mutlaka fabrikadan almalısınkarton bazında sattığım ürünlerden %50-- %100 arasında kazanıyordum, ancak palet ve kamyon bazındaki satışlar %13- %25 arasında kar bıraktı elbette burada karlılık durumu farklı olacaktır. Ben ortağımla ciddi sorunlar yaşadığım için bıraktım işi . Bu iş avrupadaki gibi kurumsal anlamda yapan Türkiyede az firma var sermayen var ise devam et, işin gücün rast gelsin

Üye628 yazı
Yigani teşekkür ederim benim yerime yapıştırmışsın , soruların olursa cevaplarım

Üye145 yazı
sayın indirimde.net hani altı ayda 50 binimize 100 bin, 100 binimize 225 bin veriyordunuz ne oldu sesiniz soluğunuz çıkmaz oldu, paralar hazır bekliyoruz.
200620062006

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye27 yazı
konu günceldir.

Yeni Üye54 yazı
fikir olarak güzel arkadaşım.umarım fikrini faaliyete gecirebilmişsindir
herkese ve her fikre saygı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret