Editör Toplam 5590 yazı |
|
isguc Üye Toplam 292 yazı | www.kadinforum.net Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Grafiker |
khanofthesky Üye Toplam 546 yazı | 27/03/2011 : 21:07:41 Alıntı
Valla ben emekli olabileceğimi bile düşünmüyorum ki sonrası için planlar yapayım. Nakipoğlu Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
ercanerkan Üye Toplam 167 yazı | 28/03/2011 : 20:59:21 Alıntı
Yaa işte , kiraz yetiştirmek iyi güzel de , İşin içindeki ,"TBUDT üyemizin yazdığı gibi " : öyle dışardan görüldüğü gibi hiçde kolay değil satabilmek, Pazarlama sorunları aşılamadığı sürece , Dünyanın en kaliteli Kirazını üretsen bile , Satamadıktan sonra neye yarar ..? Ticarette bir olay var : İşin içindekilerle konuşacaksın , yeni bir iş kurmanın heyecanı ve hevesi aldatıcı olmamalı , Çoğu zaman hayallerimizle , Gerçekler Farklı Olabilir ... Saygılar ... herkese başarılar : ) Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Bilgisayar-Bilişim |
khanofthesky Üye Toplam 546 yazı | 29/03/2011 : 20:16:51 Alıntı
Dedim ya ben işin yabancısıyım, öncelikle bu 16 ihracatçı var lafı dikkatimi çekti neden bu kadar az diye ama sayı tam olarak buydu. O nun haricinde de sizin söyledikleriniz bu adamın dedikleri ile taban tabana zıt sonuçlar veriyor. Bir tarafta çerçöp olan kirazlar diğer tarafta ihraç edilecek kalitede kiraz bulamayanlar, sanırım ortak platform her şeyde olduğu gibi kirazda da oluşturulamamış. Bir de 2023 ihracat hedefi 500 milyar dolar diyorlar. Hadi hep beraber gülelim, eğlenelim. Nakipoğlu Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
sodra Yeni Üye Toplam 79 yazı | 14/05/2011 : 21:03:41 Alıntı
hep beraber gülüp eğleneceğimize örgütlenelim,ürünümüzü nasıl değerlendiririz onun çözümünü bulalım, yetiştiricileri bir araya getirip ortak yatırım yapmanın yollarını anlatalım,devletin her konuda ciddi kişilere kıredi-teşvikleri var zaten biz hep gülüp eğlenirken elin gavuru kalkınıyor... HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK Yerleşim : Türkiye / Muğla |
sodra Yeni Üye Toplam 79 yazı | 14/05/2011 : 21:08:44 Alıntı
günümüzde tarım ve hayvancılık karlı ve getirisi olan bir sektör,bo sektöre devletin çok çeşitli destek ve teşvikleri var günümüzde yatırım yapmak isteyen bir kaç kişi bir araya geldiği zaman,sınırsız imkanlar var, araştırın göreceksiniz http://www.istekobi.com.tr/default.aspx http://tesvikdestek.com/default.php http://tesvikdestek.com/icerik.php?P_ID=54946584 HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK Yerleşim : Türkiye / Muğla |
akinselcuk Editör Toplam 5590 yazı |
Enteresan olan şey bu saçmalaıklara rağmen Türkiye ha bire Avrupadaki ülkeleri üretimde sollamaya başladı. Ülkemiz bir garip yer. Bu büyük üretimleri yapanların hiçbiri eski çiftçi değil. İnşaatdan, akaryakıtcılıktan, öğretmenlikten vs. sektörlerden tarımsal üretime giren insanlar. 30 yıllık çiftci yıldan yıla büyüyüp ihracatcı olamamış mazot parası çok az diye ağlamakta. Baba mesleği çiftcilik olupda büyüyüp gitmiş, vergi rekorları kırmış bir üreticiye henüz şahit olmadım. tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer |
khanofthesky Üye Toplam 546 yazı | 15/05/2011 : 20:14:46 Alıntı
Zaten çok uzunca bir sürede olabileceğinizi sanmıyorum editörüm. Hani bazen hala tartışılan bir mevzu varya herkes bildiği işi yapsın diye, bizim milletimizin elini ayağını bağlayan diğer bir saçmalık da bu bence. Ya girişimcilik ana-ata mirasımı ki bilmediğim ama ısı-ışık gördüğüm bir alana girmeyeyim, millete ne ki diyebilecek cesarette insan bulmak çok zor bu ülkede. Bende dahil ediyorum kendimi bu gruba.Sadece kiraz örneğinde bile önünüze saçma sapan bir sürü engeller çıkarıyor bu tipler. Nakipoğlu Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
sodra Yeni Üye Toplam 79 yazı | 19/05/2011 : 17:46:15 Alıntı
NEDEN yıllarını tarım ve hayvancılığa vermiş kişiler büyüyemiyorda başka meslekten olupta tarıma ve hayvancılığa başlayan insanlar hızla büyüyor ve kar ediyor ? ÇÜNKİ o insanlar en ince ayrıntısına kadar araştırıyor,uzmanlarından yardım ve destek alıyor, ARTIK günümüzde eski usullerle tarım ve hayvancılık yapma devri geçmiştir. HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK Yerleşim : Türkiye / Muğla |
fishandchips Yeni Üye Toplam 4 yazı | •Leag Grup Ltd. olarak Türkiye'ye Fish & Chips markasıyla giriyoruz. Hedeflerimiz arasında, İzmir'in tüm semtleri, akabinde tüm Ege ve Eylül 2011'den itibaren İstanbul bölgesinde yer almak var. 50 ile 90 metrekare dükkanlarımızla, Türk damak tadına uygun mönülerimizle 6 ila 10.-tl arası fiyat politikamızla hizmet sektörüne merhaba diyeceğiz. Bizlerden franchising talep edip, dükkanlarının konumu ve kendileri uygun görülen kişi ve kuruluşların talepleri anahtar teslimi olarak 15 gün içerisinde hazırlanacaktır. Ekli dosyada detaylarını vermiş olduğumuz şekilde; sanayii mutfagındaki firtözlerinizden davlumbazına, kuzinesine ve dolaplarına , seramiğinden fayasına , dekorundan klimasına , bilgisayarından programına kıyafetlerinden , camları , tabelaları kepengi ve bir adet motorsikletine , aylık cam ve haşere temizliğinden , dükkanın bir aylık sigortasına kadar gerekli tüm ayrıntıları düşünerek sizlere servis vermeyi taahüt ediyoruz. Franchising talep sahipleri 50 metrekare bir dükkana 48 ayda sadece 1.500.-tl ödeyerekten sahip olacaktır. İZMİR için belli semtlerde franchising bedeli alınmayacaktır.. Sadece açılış bedeli alınacaktır. Kapı önundekı standlar BEDAVA verılecektır...buralarda 2-3 TL ürünler serı satabıleceklerdır... Mönülerimizdeki tüm ürünler , Türkiye'mizin önde gelen kuruluşları olan PINAR - SUPERFRESH - UNO COLA ....gibi kalitesi ispatlanmış sektörlerinde lider kuruluşlardan tedarik edilecektir. Cheesecake'den tüm salata malzemelerine ( salata malzemeleri temızlenmıs - yıkanmıs olarak hazır posettlerde ) ,balık köfteden -balık çorbaya- balık kokoreçden - sardalye-hamsi-mezgit- kalamar- karidesine kadar hepsi soslanmış hazır olarak gelecektir. Siz değerli takım arkadaşlarımıza, sadece yağ veya ızgarada ürünlerimizi 2 dakıkada hazırlamak ve nakıtlerı toplamak kalacaktır.. Kurmakta olduğumuz sistemimizde , franchising'imiz olarak , müesseniz ana cadde de ise bir bölümüne hem firmanızı daha ön plana çıkmasını sağla**** " bir fish & chips " corner açabilir , İş birliği imkanımızın doğmasını diler, saygılarımızı sunarız. LEAG GRUP LTD.ŞTİ (532) 350 50 19 ( 232) 445 0 3 6 2 ( 232) 445 0 F N C Yerleşim : Türkiye / İzmir | Meslek : Gıda |
turgaybuz Yeni Üye Toplam 7 yazı | bu yaştan sonra ömrümüz yetmez Yerleşim : Türkiye / Bursa | Meslek : Elektrik / Elektronik |
Yaş kaç ki hocam ? 85 falan mı ? Sonuna kadar mücadele insanın doğasında var. Size yaramasa bile torunlar sevinsin mesela . . . tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer |
İlanınıza uymayan bir başlığın altına yazmışsınız. Ama silmeye de kıyamadım. En azından emekli olunca ne iş yapayım diyenlere hitap ediyor diye belki . . . Bu yazınızı genel ilanlar veya iş kurma ve girişimcilik konuları içine başlık olarak yani yeni yazı olarak girmeliydiniz. tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer |
Aslına bakarsanız eskiden beri çiftcilikle uğraşıp para kazanan çiftcilerimizde var. Fakat bu çiftcilerimizin de hayat standartı çok düşük. Ama para kazanıyorlar. Zira traktörün son modeli, deposu hatta kendine özel biçer döğeri oluyor. Rantbl değiller. Makineleri sadece birbirlerine gösteriş olsun diye alıyorlar. Yaterince para geldiği için batmıyor ve yatırım yapabiliyorlar. Alıcılar ayaklarına gelip onları kazıklamayı düşünmüyor ve hiç bir sorun çıkmadan çarkları dönüyor. Ancak ilk kritik anda batıp gitmeleri için tüm şartlar uygun şekilde yerli yerinde bekliyor. Yani bu eski çiftçiler şanşları yaver gittiği için kazanmaktalar. Bence . . . Sonradan tarımsal üretime yatırım yapıp giren eski çiftçi olmayan insanların bir kısmı zaten tüccar, esnaf. Para yönetme işini zaten yılların tecrübesi ile biliyor. kriz görmüş, tebbir nedir biliyor. Ancak en önemlisi yüksek hayat standartına sahipler. Ayrıca bu işlere kurumsal bir kimlikle giriyorlar. Yani komşu traktörün turbolusunu almış bizde değiştirelim, komşu biçer aldı bizde alalım diye bir kaygısı hiç yok. Sadece cebinden ne çıkınca ne kazanacağını hesap ediyor. Kazandığının da bir kısmını güzelce yiyor. yani piyasaya katıyor. Magazaları, turizmcileri, otomotivcileri, özel okulları, mobilyacıları vs. destekliyor. Örneğin 6000 m2 kiraz bahçesi yatırımı yapmış emekli bir öğremenin kazancı ile ekonomiyi destekleme oranı, 150 bin m2 buğday tarlası olan ataerkil bir ailenin kazancı ile ekonomiyi destekleme oranından çok ama çok daha yükseklerde. 6000 m2 den her yıl yüz kadar insanın çarkı mutlu mesut dönerken, 150 bin m2 den sadece bir kaç kişinin çarkı anca gacırda**** dönüyor. Sebep buğday ya da kirazla ilgili değil. Sebep sadece insan faktörü. Bakış açısı, algılayabilme, hayat standartı. Eski çiftcilerin çoğunun sırtında yumurta küfesi var. Yeni yatırımcı çiftciler ise kuş kadar özgür. tamnland.com Yerleşim : Türkiye / Türkiye | Meslek : Diğer |
issocan Üye Toplam 101 yazı | 16/05/2012 : 18:00:10 Alıntı
her emekli olana arazi veriyorlarda bizim haberimizmi yok. siz toprağı olmayan emeki ne iş yapabilir onu söyleyinde yapalım. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Tekstil |
Freds Yeni Üye Toplam 38 yazı | Arkadaslar Kiraz icin bir sorum olacak, Benim Eskisehir in Sivrihisar ilcesinde bir bagim var babam daha once kavak agaclari dikmis 40 yillik kavaklar onlari ben satip orayi duzenleyip kiraz yetistirsem olur mu oranin mevsimi buna musait midir bilen var mi iklim kislari soguk ve karli yazlari 30 derece ve uzerinde oluyor.Bir de kiraz agaci ne kadar zamanda buyur ? Her agac kac cm ara ile dikilmesi lazim toplan alan cok buyuk degil kabaca olcu olarak 3 futbol sahasi buyuklugunde yardimlariniz icin tesekkur ederim. saygilarimla Yerleşim : Türkiye / Istanbul | Meslek : Yöneticilik |
pazarciogretmen Yeni Üye Toplam 20 yazı | 07/07/2012 : 16:17:31 Alıntı
son 10 yıldır kiraz iyi para ediyor lakin bu böyle devam etmez. bundan 10 sene öncesine kadar vişne o kadar çok para ediyordu ki kütahya afyon o çevre bütün vişne dikti.şimdi ne oldu? bir işçi parasını karşılamıyor gün boyu toplanan vişne. kiraz da aynısı olacak çünkü vişne kadar bile kullanım alanı yok. salihlinin ünlü bağları vardı. zeytinlikleri vardı. şimdi 15 sene önceki bağların %80 i söküldü .kiraz salihli bölgesinde çok fazla dikilmeye başlandı. ben babama 25 sene önce " baba gel herkes vişne dikiyor biz elma dikelim "dediğimde senin aklın ermez diyordu. vişneleri kesip çilek tarlası yapacağım dediğinde benim aklım ermez baba işçi tut kesdir dedim geçen yaz. Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Öğretmen |
muarosso Yeni Üye Toplam 16 yazı | 14/01/2013 : 00:55:17 Alıntı
Akkentten hancalara dogru giderkenki o fabrika konfrut meyve suyu fabrikasi. Ozellikle meyve alim zamanlarinda curuk meyve dolu kamyonlarin onunde siralandigi, kamyonlardan akan curuk meyvelerin suyunun cok kotu bi koku yaydigi o yer :) Yerleşim : Türkiye / Uşak | Meslek : Satış / Pazarlama |
sinanerturk_34 Yeni Üye Toplam 7 yazı | 30/03/2013 : 12:57:08 Alıntı
Emeklilik için günde 15 Dakika Ayırarak Kazanç. Ayrıntılı açıklama için... http://www.Google.com/?ref=sarpcan Bol kazançlar. Yerleşim : Türkiye / Mugla | Meslek : Bankacılık-Finans |
Kafkaskartalı Yeni Üye Toplam 70 yazı | 12/10/2013 : 18:10:58 Alıntı
arıcılık da iyi bir fikir Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Öğretmen |
masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 19/10/2013 : 17:08:35 Alıntı
Bu hayali kurabilmek için önce sigarayı falan bırakmak ve kendimizi sağlıklı yaşam uygulamalarına vermek gerekiyor. 60 yaşını görebilmek zaten bir hayal lakin hayalperest bünye, emekliliği düşünmeden de edemiyor. emeklilik bir nevi öğrencilik hayatı tekrarı. yani para ile olan ilişkin üç ayda bir görüştüğün kadim dost ilişkisine dönüşüyor. biz artık duruyoruz o kendiliğinden geliyor ve uğruna maymunlaşmak zorunda kalmıyoruz. ben şahsen bir sayfiye ili ya da ilçesi hayal ediyorum kendime, deniz kıyısında ama yazları nüfusu ona katlanan biryer olmamalı. Müstakil bir evim olmalı. eğer param olursa kışları oturmak için cumbalısından olsun isterim. balkonundan ya da cumbasından deniz görünmeli. Bahçesine bir erik bir de şeftali ağacı olmalı ki aralarına hamak kurabileyim. Bir eski ağır demir işlemeli bahçe masası. hani üzerine beyaz mermer kesilenlerden; eski türk filmlerinde konak bahçesinde görülenlerden. Çindeki ustadan öğrendiğim thai usulu tavuk yapayım, akşam için tel bir kablo ile bir 60waltlık ampul çekelim bahçe masasının üzerine, minderlerini bağlayayım sandalyelerin. rakıları buzluğa yerleştireyim, deniz şimdiki gibi koksun, kendi topladığım midyelerden dolma yapayım. Kapı çaldığında ellerimle her dede gibi açayım kapıyı, ama hala 25imde gibi sımsıkı sarılayım gelen dostlarıma. Rakı su olsun aksın. gün ağarmaya başlasın pes ettiğimizde, masayı öylece bırakıp yataklarımıza uzanalım. "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama |
şanslı Üye Toplam 437 yazı | 20/10/2013 : 10:18:35 Alıntı
hoca senin çifte emeklilik değil mi?...yurtdışından felan da var heralde.:)).....şaka bir yana,öyle bir yazmışsın ki sanki yaşamış gibi oldum....12 yıl sonra emekliyim herhalde,hesaplar doğruysa.....yaş 38.....erken emekli oluyoruz,görebilirsek inşallah.....pek de düşünmedim aslında,çocukların üniversite çağına denk geliyor,nasipse......çalışmaya devam ederim sanırım,bir sorunum olmazsa....sevdiklerim yanımda olsun yeter,huzurum olsun.....yazlıkta biraz daha fazla kalırım,o ayrı....bu kadar yoğun olmaz.....o yaşlara geldiğimizde sigara ve rakı içeceğimi pek sanmam))....ikisinden birini bırakmak şart gibime geliyor,bu streste koşuşturmada nasıl olacaksa.....Allah bana da nasip etsin diyeyim,o günleri..... Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Esnaf |
masal06 Üye Toplam 2659 yazı | 20/10/2013 : 17:04:29 Alıntı
Amin kardeşim Amin "BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR" "Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir." ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam.... Yerleşim : Türkiye / Samsun | Meslek : Satış / Pazarlama |
eyme Üye Toplam 468 yazı | Tebrik ederim Yerleşim : ALMANYA / Munih | Meslek : Serbest meslek |
davidwalker Yeni Üye Toplam 17 yazı | Herkes iş dünyasına bi yerden adım atmak istiyor ancak gerekli fikirleri bulamıyorlar yada fikirleri hakkında gerekli bilgiye sahip değiller işte bu yüzden basit iş fikirleri hakkında bir blog hazırladım iş hayatına bi yerden başlamak istiyorsanız yararlı bilgiler bulabilirsiniz http://basitisfikri.blogspot.com Yerleşim : Türkiye / İstanbul | Meslek : Diğer |
Araz111 Yeni Üye Toplam 1 yazı | 23/09/2014 : 09:13:46 Alıntı
Emekli olunca en iyisi tatil yapmak! Yerleşim : Azerbaycan / Baki | Meslek : Esnaf |
Roons Yeni Üye Toplam 7 yazı | Ölücem Gönül kimi severse güzel odur... Yerleşim : Belçika / Liege | Meslek : İthalat / İhracat |
kızılkaya Üye Toplam 180 yazı | TON BAZINDA ARİEL (DAĞ ESİNTİSİ) VE OMO MATİK İSTEYEN VARSA YARDIMCI OLURUM.5 KG PAKET HALİNDE 15 TL..8 kg omo matik 22 tl faıry bulaşık deterjanı 1litre 2.50 VE İSTEDİĞİNİZ BAŞKA TEMİZLİK ÜRÜNLERİNDE FİYAT İSTEYİN..(kizilkaya_67@hotmail.com) ... 05333147806.. Yerleşim : Türkiye / Yalova | Meslek : Diğer |
transfermatik Üye Toplam 405 yazı | Emeklilik diye bişey yoktur doğada işe yaramak veya işe yarıyor gibi gözükmek vardır. Asıl emekli olunca demekki insanlar bir işe yarıyor kendilerini buluyorlar yoksa bu başarı kaybedecek bişeyi olmayanların başarısıdır. Yerleşim : Türkiye / Edirne | Meslek : Ticaret |
Aspire Üye Toplam 175 yazı | 04/12/2015 : 23:46:58 Alıntı
Eğer istanbulda yaşıyorsanız genc emekli iseniz kendinize ek iş arıyorsanız çok az sermayeyle gunde size net en az 100 lira kazanabileceğiniz bir iş fikrim var. Ama bunun için muhakkak bir arabanız olması lazım en ucuzundan bir Anadol kamyonet bile işinizi görebilir. Bizzat kendim bu işi Antalyada yapıyorum şu anda Ve İstanbul yada Ankarada benimle çalışacak bir partner arkadaş arıyorum ilgilenenler lütfen arayınız detaylı bilgi verilecektir. Ama kısaca bahsedecek olursam başlıktada belirtildiği gibi işin özü mantar satışı bunun için elinizde 500 lira nakit birde kamyonetiniz olması yeterli İrtibat 0 533 0210797 Ahmet Yerleşim : Türkiye / Antalya | Meslek : Ticaret |
|
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2024 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |