Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bilen Var Mı?

Başlatanercanbey07Tarih20/08/2009 16:59:12Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
Çok merak ediyorum Audi, Bmw, Mercedes marka arabalara binen abi ve ablalarım ve bunlara gerekli yakıtı da alanbilen büyüklerim ve evi olan insanlar acaba ne iş yapıyorlar?

Onların bildiği lakin benim bilmediğim bir mevzu söz konusu, lütfen insaniyet namına bu bilgiyi benimle paylaşırmısınız?

Ben de öğrenmek, ben de çalışmak bende kazanmak istiyorum, işin sırrı ne?

Ne kadar çalısmak ve ne iş yapmak?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye62 yazı
Hoppala bu da nereden çıktı. kazanmak ve zenginlik Allahtan gelen birşey, kimse bunu sorgulayamaz.
Allah dilerse her kulunu zengin yapardı. beş parmagın beşi bir mi ? zenginim diye servet sahibiyim diye kimse gururlanmasın. zenginliğin
ne olduğunu görmek için eline, avuç içine tuzu al doldur. benim servetim var de.
rüzgarlı bir yere git avucuna bak elinde ne kalıyor. kimse avucundakine güvenmesin.
önemli olan helal ve temiz rızıklar, iyi bir aileniz ve hayırlı cocuklarınız etrafınızda olsun yeter.
zenginlik olunmuyorsa olmasın huzurun olsun. sağlığın olsun. iyi insan ol yeter. etrafına güzellikler saç.

sakıp aga zengindi.oglu spastik. sakıp ağaya tüm servetini alacağız çocugunu normale çevireceğiz deseler, gözünü kırpmasan hepsini verirdi.
değil mi ? çok zengin aileler genç yaşta evlatlarını topraga verenleri gördünüz ? o kişiler servetim gitsede evladım yanımda
olsaydı diyenini çok gördünüz.

Böyle dünyavi şeylere takmıyalım. Herşey Allahtan, olursa verirse olur. ama şunu tavsiye edeyim size her kazandığın paranın 1/40
her ay fakirlere dağıt. bekletme de durumun hep iyiye gidecektir.zenginliği göreceksin. Allahtan da zenginlik iste, o sana verir.

Zenginlik olmaz sa olmasın bu durumda bir hayır vardır. huzur ve saglık yerinde olsun. yeter. olmaya cihanda bir nefes sihhat gibi........
devletimiz güçlü olsun. allahın işine karışmayın. bir denge var. kafanızı da böyle şeylere yormayın.
biraz da komiklik yapalım. bir insan zengin olmak için 3 sansı var.
ya dogarken zengin dogarsın, ya evlenirken zengin olursun. yada çalışarak zengin olursun. başka şans arama.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Editör5590 yazı
Sevgili Kardeşim,

Ayda 2000- 3000 lirayı düzenli eve sokabiliyorsan istediğin cins arabaya biner ve çevrene karşı istediğin lüks yaşam görüntüsünü yaratabilirsin. Ayda 2000 - 3000 lira civarında bir para eve vasat bir esnaf dükkanından girebilir. Karı koca çalışıp, 1400 er lira maaş alan bir memur evine de bu para girebilir.

Audi A6 2. el 40 bin liradır. Dışardan çok lüks görünür. Bir yıllık diş sıkımı biraz borç ve 2. elin biraz düşüğü seçilerek bu kibir duygusu zorlada olsa çok zengin olunmadığı halde tatmin edilir.

10 - 15 bin liraya harika Mercedes ler vardır. Rahatlıkla alınır. BMW dersen piyasada her cinsi mevcut, çok ararsan 7 - 8 bin liraya geçmişi 10 kazalı olsada pırıl pırıl yapılmış bir sürü bulursun. Bir öğretmen maaşıyla bile bu havayı atmak mümkündür.

Dediğim gibi eğer evine ayda 3000 lirayı sokabiliyorsan , yazın pekala 5 yıldızlı bir otelde 10 gün kalır fotoğraflarla arkadaşlarına hava atabilirsin.

Sonuç olarak gıpta ile baktığın bu durum artık ülkemizde isteyen herkesin kolaylıkla ulaşabileceği durumlardır.

Doğru zamanda doğru işi yapan ileriyi hesap edebilen her tutumlu esnaf krize rağmen halen para kazanmaya devam etmektedir. Esnaflıktan belasını bulmuş perişan olmuşların ya tacirliklerinde bir eksik vardır henüz gelişme aşamasındadır bu yüzden batarlar ya da çok yanlış bir işin içinde kalmışlardır. Yanlış işlerin bir çoğu bol parayı bulup gıpta ettiğin bu görüntüye özenilmesidir. Bir çok tacirin önünü alamadığı kendini kurtaramadığı bir yaşam şeklidir bu.

Plazma TV ile başlar Mercedesin en satılamayacak modelini sıfır almakla devam eder ve Kıbrıs otellerinde yavaş yavaş son bulur !!

Sonra hayat yeniden başlar eğer akıllanıldıysa . . .

Ancak bu takımın bir de baştan akıllısı vardır. Onlar tutumludur. arada bir ellerindeki paranın tadını çıkarsalarda ne arabalarını nede yaşadıkları hayatı sana belli etmezler. Zaten bu hayataıda senin gözlediğin gibi değil çok nadiren yaşarlar. Böyle yapmıyorlarsa yakında durumları bozulacak demektir.

Gözlediğin bu yaşamı hemen gözlemekten vazgeç.

Kendine bir rota belirle ayda 2000 lirayı nasıl kazanabilirim diye araştırmaya , kendini geliştirmeye başla. Bir iş yöntemi keşfettiğinde çok çabuk heveslenme üzerinde iyice çalış. Bütün detaylarını öğrenmeye anlamaya uğraş. Akılcı ol ama duygularını da dinle. Tam sen onu unuttuğunda bir de bakmışsın Mercedes sana gelmiş !

Saygılar . . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı

Para kazanmaya başladığında tutumlu olmayı unutma demeyi unutmuşum . . .
tamnland.com

Üye2311 yazı
İçki içmessen,sıgara tüketmessen,k.kartı banka ile işin olmazsa,en az 3 fiyat almadan bir şey almaya kalkmazsan,akın beyin dediği gibi,madem güzel bir ev güzel bir araba ,güzel eşyalar iyi bir gelir istiyorsan,çıkarırsın maliyetini,10 senelik bir plan yaparsın kendine,ilk ev sonra eşya sonra araba,aylık zaten ne kadar kazanacağın çıkar,eğer eşinde varsa bu parayı hesablarsın onu getirecek işi yaparsın...Karı koca memur olup bu dediğimi yapan bir sürü insan gösteriririm tüm dediklerine sahip,demekki akıllı uslu planlı olduğunda bal gibi oluyor,yok bu gün kazandığını bu gün yersen,arabesk bir yaşam tarzı seçersen,önüne çıkan engellerde küser geri dönersen,hani bir laf var havada bulut sende unut..EN BASİTİ 21 YAŞINDA BİR GENÇ KARDEŞİMİZ SIGARA İÇSİN,,diyelim askerden de geldi ,ayda 120 tl sıgara parası yılda eder 1440 tl,eşin de içiyor,etti 2880 tl çarp on sene ile,30bin tl yapar,bu sadece bir kalem ,daha buna birası rakısı mezesi,k.kartlarına ödediğin komisyonlar,alış verişteki savurganlığını da ekle milyarlar çıkar ortaya,demekki iş sadece akıl ve tutumlu olup çalışmakta,ha babadan zenginler hiç çalışmak zorunda kalmamış lar da var,ama bakın adamların gerçek hayatına çok çiğlikler görürsün...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye135 yazı
Yol uçuruma dayandı diye yeise kapılma
Koş,azmet,çare ara kendine de takılma..
der şair canım gardaşım onu bunu boşver kimseyi yargılama,sorgulama kendine bi çizgi çiz ondan ayrılma.Doğru olana dürüst olana Yüce Mevlam verir.Haraket senden bereket Allah dan dır unutma.İnsanın doğası geregi lüx yaşam ilgisini çeker,güzel olan her şey insanı cezb eder hepimizde durum budur ammavelakin asıl lüx olan bizim yüregimizdir güzelliklerin en güzeli ordadır.Dürüst bir insan temiz bir insan çok zengindir ama bunu göremez zira görülmeyeni görmek herkese olmaz nasip.
nasihat gibi olmasın yazdıklarım haddime düşmez.sohbet babında yazdım.Herkese hayırlı ramazanlar olsun.

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Ticaret
Üye1359 yazı
Marka modellerden öte arkadaşımız su gibi para harcayacak kadar zengin olan insanların ne iş yaptıklarını sormuş bence...

Kara para, uyuşturucu, kumar, insanları sömürerek, kriz var diye çalışana kuruş koklatmayıp zam yapma****, kul hakkı yiyerek istediğin " de luxe " hayatı yaşarsın, hayatında para olur ama "huzur" olmaz.. ya da fark etmez desen de bu ömür gerçekten çok kısa.. Bir insan max 100 küsür yıl ancak yaşıyor bu dünya hiç kimseye kalmadı kalmıyacak da... Değmez bence... Allah korkun yoksa tabi..

Yanlış anladıysam zaten yukarıda arkadaşlar gayet mantıklı anlatmışlar başka söze gerek yok.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye643 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ercanbey07
Çok merak ediyorum Audi, Bmw, Mercedes marka arabalara binen abi ve ablalarım ve bunlara gerekli yakıtı da alanbilen büyüklerim ve evi olan insanlar acaba ne iş yapıyorlar?

Onların bildiği lakin benim bilmediğim bir mevzu söz konusu, lütfen insaniyet namına bu bilgiyi benimle paylaşırmısınız?

Ben de öğrenmek, ben de çalışmak bende kazanmak istiyorum, işin sırrı ne?

Ne kadar çalısmak ve ne iş yapmak?

topçu ve popcu olanlar halaa revaçtada... yapabilene :))

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Yeni Üye49 yazı
Merhabalar ercanbey07,

Halen banka kredisini odemeye calistigim ortanin alti sinif bir arabam var, evin tek arabasi var ve aliem tatile bu arabayla gitti ve bende uzun zaman sonra 3 gundur cesitli vasitalarla gidiyorum(otobus,minibus,aksamda arkadaslar birakiyor). Daha dun sabah durakta otobus beklerken islek sayilabilecek bir caddeden gecen araclari seyrediyorum..

Yukarida cok guzel izah edilmis bazi seyler, calisan bireyler elde edilen aylik gelirler vs. Cok sukur ac degiliz acikta degiliz ancak insan kendinde olmadigi, hosuna giden bazi maddi seylere imrenebiliyor. Durakta beklerken araclara bakiyorumda 5 arabadan 3 u luks sayilabilecek turden, bmw,mercedes,audi vb. Bende dun sabah nasil oluyordu bu insanlar bunlari edinip ,rahatligi yasabiliyor diye kendi kendime ic gecirdim.

Ailemle birlikte yasiyorum, yas 22, ozel bir sirkette orta seviye bir gelirle calisiyorum. Ayrica babam ve anneminde aylik sabit gelirleri var. Eve giren para aylik ortalama 2500TL civarinda. Fakat borclardan bir turlu basimizi kaldiramiyoruz. Yukaridaki hesaplara gore bizimde alt seviye degilde orta seviyeli bir yasantimiz olmali ancak 1 ev ve 1 araba ile bitmeyen borclarla bogusuyoruz.

Bazen canima tak edip farklı seylerde yapmayi dusundugum cok oldu ancak simdiye kadar cok sukur helal olani yedik, insallah bundan sonrada boyle devam eder.

Cok calisip,az harcayip, bol bol dua etmekten baska care yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun..
no sacrifice no victory

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye8 yazı
yorumlarını esırgemeyen arkadaşlarıma teşekkur ederım.

sayın akin selcuk arkadasım mantık dogru ama ıcrası bı haylı zordur zıra ercan tek maaslı ve evlıdır ustelık cocuk beklemektedır

ve degıl 2.el a6 almak 93 serce bugun pıyasada 4000 lıradır ve bunu bıle almak ercan ıcın için buyuk basarıdır saygılar...

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Memur
Üye185 yazı
Valla Ercan bey kardeşim sen bırak onun bunun mercedesini bmw sini, doğacak çocuğa güzel bir çocuk arabası nasıl alırım diye onu düşün.Mal da yalan Mülk te yalan o gördüklerinin çoğu mallarıyla mülkleriyle oyalanıyorlar.Sıkma canını.bir maaşlı iş bir huzurlu ev ,aile, bir kaç tanede çocuk..Al işte sana en büyük zenginlik.Sağlığında yerinde ise senden zengin kimse yok..Ellere özenmekle geçen hayatlar genellikle başarısızlıkla sonuçlanmıştır.Haaa araba mı, bugün taksitle ucuz yolluda olsa ayagını yerden kesecek bir arabayı alman pekte zor değil ,ama bence arabadan önemli , ev var alabiliyosan ev al kira derdinden kurtul.Sana mutlu ve başarılı yarınlar dilerim.
Ormanda tilki en akıllı, koyun ise en saf hayvandır, ancak tilki her zaman aç koyun ise tok gezer...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye26 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

sayın akin selcuk arkadasım mantık dogru ama ıcrası bı haylı zordur zıra ercan tek maaslı ve evlıdır ustelık cocuk beklemektedır

ve degıl 2.el a6 almak 93 serce bugun pıyasada 4000 lıradır ve bunu bıle almak ercan ıcın için buyuk basarıdır saygılar...

Sevgili Ercan,

Ben esnafım. Eşim öğretmen. Evlilikten önce ne benden ne de eşimden gelen bir yatırımımız yok. Eşimin evlendiğimizde arabası vardı , benim de dolu bir dükkanım ile işe yaramaz bir arabam.

C200 Mercedese bindik , Otomatik 2000HB Mazdaya bindik , Alanya , Antalya arasında girip çıkmadığımız tatil yapmadığımız otelde kalmadı.

200m2 orta lüks sayılacak bir evde oturuyoruz. Aslında kiracıyız.

İkinci çocuğumuz dünyaya geleceğinde arabamız otomatik Mazdaydı , doğum özel hastanede oldu.

Aylık gelir 3bin kadardı. Ama kartlara 7 - 8 civarı borç vardı.

Hayatımın bir döneminden kesit sana.

Kaldırımda durup bakılan hayat bu olmasın . . . .
Red Puntakte Lens Esculante

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Psikolog
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

Ercan Kardeşim,

Eğer bir zaafiyetin yoksa , şimdi gıptayla baktığın birşeylere ileride sahip olcağına eminim.

Bebeğin sağlıklı ve mutlu büyüsün.
tamnland.com

Yeni Üye39 yazı
Ben cevremde orta veya vasat durumda yasarken sonradan maddi durumu gayet iyi duruma gelmis tanidiklarim var,iznizle gozlemlerimi anlatayim.

1- Bu insanlar yaptiklari ise dort elle sariliyorlar.Etrafinda onlari kucumseyen yada yaptigi isle dalga gecen insanlar olsa bile onlari dinlemiyorlar.
2- Kafalarinda 24 saat o isi dusunuyorlar.Memur zihniyeti ile calismiyorlar.
3- Denemekten cekinmiyorlar.Ozguvenleri var.
4- Ruzgarin yonunu iyi takip ediyorlar.Karsisinda durmak yerine ruzgari arkalarina aliyorlar.
5- Musrif degiller.Tutumlular.Yuku tuttuktan sonra arabalar alinmaya baslar.
6- Is yaparken zengin olmayi degil,isi iyi yapmayi dusunuyorlar.

Ben bizim cevreden birisini ornek vereyim, bu kisi fakir bir ailenin cocugu imis ,bu kisi yaklasik 30 yil once limanlarda denize dokulecek olan baliklari toplar iclerinden iyi olanlari alir satarmis,cevresindeki insanlar hep kucumsermis bunu.simdi bu kisinin balik fabrikalari ve bircok buyuk balikci tekneleri var,onu kucumseyen insanlarin bir coguda ona calisiyor.
Demek ki oluyor.

Tersine bir ornekde vereyim,bir akrabamin isletmesi vardi durumu iyi sayilirdi,ortanin ustuydu.Isletme babadan kalmaydi.Yukaridaki maddelerin hicbirine uymadi iflas etti,simdide zor gunler geciriyor.Hep baskalarini suclardi ,musteriyi,vergiyi... ama baskalari da benzer is yapiyordu onlar iflas etmedi.

Yerleşim Türkiye / Ordu
Editör5590 yazı
Ercanbey e somut bir örnek gerekiyor belkide;

20 m2 lik bir teknik servis düşünün. Biraz elektronik bilgisi birazda el becerisi yani zanaatkarlık yeteneği. Birazda kimseye para kaptırmama özelliği. Yani sıkı takip. Kimseyi küstürmeme özelliği. Ortalama bir sevilen insan olma özelliği.

Bu servise bu şartlarda günde en azından bir kaç iş gelir. Bazende 10 iş gelir. Buradan günde 250 - 300 lira para kazandığınızı düşünün. Dükkan kirası aylık 150 - 200 civarında olsun. Aidat telefon vergi malzeme vs. de ayda 300 lira civarında olsun. Buradan ayda 6 - 7 bin lira para kazanırsınız. En kötü ayınız 2- 3 bin lira ile kapanır.

Bu şekilde geçen bir kaç yıldan sonra eğer tutumlu bir insansanız rahatlıkla Audi A6 alırsınız.

Önümde bir canlı örnekten yazdım bunları.

Günde 300 lirayı size kazanç olarak bırakacak bir dükkan düşünün, bunun yolunu bulun.

Bu parayı bir kuruyemişci dükkanı da kazanabilir , bir ayakkabıcı dükkanı da .

Sizin yeteneğiniz nedir ? Neyi iyi yapabilirsiniz ? Bunları gözden geçirin.

Sevgilerimle . . .
tamnland.com

Üye643 yazı

Tutumlu olmanın ve para biriktirmenin yollarından biriside durumun düzelinceye kadar araba almayıp (mecbur kalmadıkça dolmuş ve belediye otobüsüne de binmeyip)
bisiklet veya motorla idare edilmesidir.Evinize bir araba alınması, sofranıza bir kaşık fazla konmuş gibi olur, aile bütcenize ortak olur.her yıl arabanın değeri düşer, evin değeri artar...
Ne yapıp edip önce iyi, kötü bir ev alınıp kiradan kurtulmalıdır, sonra hepsi sırayla geliyor
saygılar...

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Üye2311 yazı
BAK ERCAN KARDEŞ HAYATTA EN ÇOK KAYBEDECEK ÇOK ŞEYİ OLAN İNSANLAR KORKAR,ŞU KRİZ ZAMANI BEN HER HALDE KORKARDIM ÇOK LÜKS BİR ARABAYA BİNMEK VE ÇOK ŞEYİM OLMASINDAN,EŞİMİN ÇOCUKLARIMIN GÜVENLİĞİNİ DÜŞÜNÜRDÜM,BU KADAR YOK SIKINTILI ADAMIN ARSINDA BİRDE ACABA GERÇEK KAÇ DOSTUM OLURDU İŞTE ORASIDA VAR İŞİN,O YÜZDEN HANİ BİR LAF VAR GIBTA ETME NE OLUR ÇALIŞ SENİNDE OLUR İNŞALLAH,BEBECİĞİNE VE AİLENE ALLAH HAYIRLAR VERSİN HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK,O OLDUMU HER ŞEY OLUR,O OLMADIMI DA NEYİN ÖNEMİ VARKİ..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2981 yazı
İlk bir milyonu kazanmaktır . Zor olan . Yani duran bir otoyu yada, başka bir şeye ilk hareketi vermektir esas güç olan .
Sanırım , ERCAN BEY 07 nin problemi de burada , bir çoğumuzda olduğu gibi. ilk hareket için gerekli enerji ve bilgi . Yada gerekli diğer şeyler.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat