Konu: Hayvancılık - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Konu: Hayvancılık
 1 

kayserim
Üye

Toplam 358 yazı
16/08/2009 :  18:51:58 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

hayvancılık sektörünün içinde olanlardan bilgi almak isterim ilgilendigim konu;mal çeşitlerinden en iyi süt veren cinsinde olan inek ne kadar günlük süt verebilir.
karşılıgında kaç tl lik yem gideri olur.
bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
not: yer,kira elektirik,ahır masrafı,veteriner,vs vs tüm her şey dahil diyelim.
süt 1 mal= kaç kilo
yem 1 mal= kaç tl

hayvancılık işini yapmıyacam ama işimin temeli bu işe baglı
buna göre ilerde yol alacam.

saygılar....
bilgi paylaşıldıkca anlam kazanır.

Yerleşim : Türkiye  |  Meslek : Diğer
fantom
Yeni Üye

Toplam 31 yazı
17/08/2009 :  17:23:40  Alıntı
Süt ineklerinin günlük olarak yaşama payı için canlı ağırlıklarının 1/40 ı kadar kuru kaba yeme ihtiyaçları bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 500 Kg canlı ağırlıktaki bir ineğin yıllık kuru kaba yem ihtiyacı 4 ton kuru yonca eş değerindeki çeşitli kaba yemlerden oluşur. Bu kaba yemler kuru veya sulu ( slaj) gibi yemlerden oluşabilir.4ton kuru yonca yaklaşık 200balya eder onunda en iyi 'üretim' maliyeti 400tl.dir.(1balya20kg./2tl.)Piyasada 4-8tl arasıdır.Saman yöresel olarak değişmekle birlikte 100krş.altında bugüne kadar olmamıştır.Bunun yanında mısır silajının kg. fiatıysa 50krş lardadır.

Yaşama payını yediği kaba yemlerden sağlayan ineğin süt verimi için ayrıca kesif yeme ihtiyacı bulunmaktadır. Vereceği her 2,5 Kg süt için 1 Kg konsantre yeme ihtiyaç duyar. Süt ve yem fiyatlarına göre yedirilecek yem ve elde edilecek süt çiftçi tarafından ayarlanmalıdır. Ekonomik olmadığı taktirde fazla yem yedirip süt almak çiftçinin zararına neden olur.1kg yem 50krş. 2,5kg.süt 1,25 tl.dir.

Karlı süt sığırcılığında verime göre yeterli beslemenin yanında ucuza üretilen yemlerle beslemekte önem arz etmektedir. Süt sığırcılığında temel prensip kaba yem üretiminin işletme arazilerinde üretilmesidir. Kaba yemin dışardan satın alınması süt maliyetlerini yükselteceğinden çiftçinin zarar etmesine neden olacaktır.

Süt maliyetini düşürmek için sulu kaba yem olan slajı rasyonlarda mutlaka kullanmak gerekir.

Sağmal ineklerde gıdalardaki kokular kolayca süte geçtiğinden, kokulu sulu yemler sağımdan sonra yedirilmelidir.
Ayrıca en iyi süt veren ırk olarak holstain yani siyah alacalar yüksek süt verimli ırkdır.Ayrıca çok iyi bakım ister.En az 20 litredir ortalama.Bunun yanında 30-40 hatta daha üste süt verenleride vardır.Sabah akşam sağımda.Bakımla doğru orantılıdır.
Genel olarak söylemek gerekirse sağlam bir işletme modelinde gelirin %50si bütüngider olarak gözönünde bulundurulmalıdır.(Bence) tabii daha iyi bilenlerde yorumlarıyla bizi bilgilendirebilir.Saygılar.

Yerleşim : Türkiye / Sivas  |  Meslek : Ticaret
kayserim
Üye

Toplam 358 yazı
17/08/2009 :  20:16:00  Alıntı
Mete bey
çok güzel açıklama yapmışsın .
eline , gönlüne saglık.
başka bilgi verecek olan arkadaşlar olursa konuya farklı yaklaşacam. mesala inek yerine başka bir türden devam edecem.
saygılar....
fikri olanları bekliyorum.

Yatirimci.
Üye

Toplam 180 yazı
20/08/2009 :  12:43:10  Alıntı

Konu var iken hazir bende bişey sormak istiyorum,
Mesela ben köy'de bir tanıdığımız ile 10 tane ben süt ineği alarak ortak olmak istiyorum veya besi alarak ortak olmak istiyorum ne kadar bir giderim olur bu ineklere süt veya besiye ve ne kadar ortalama bir geri dönüşümü olur yem konusuna gelince hem kendi otlatiyor hemde yem aliyor köy'deki ortak girecegimiz kişi?

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Ticaret
fantom
Yeni Üye

Toplam 31 yazı
21/08/2009 :  12:24:35  Alıntı
Merhabalar.10 tane ineği kaç paraya alacağını malın cinsi,yaşı,kalitesi gibi özelliklerinin neolduğunu bilmeden bişey demek doğru değil ama süt ineği dediğin için en az 2-2bin beşyüz gibi alabilirsin. Üstü olur altı olmaz.Sana lazım olanda kaba yem hariç,500 teneke (arpa,yulaf,çavdar)yem kırması,10teneke fiğkırması,100torba süt yemi,1 araba pancar küspesi sana yeter.Oda Şöyle böyle yaklaşık 5-6bine gelir.8 buzağın olsa yıl sonunda 8bin ortalama süt gelirinde günlük 20litreden 10X20=200litre sütX0,6krş.=120tlX30 gün=3600tl aylık en iyi gelirin olur.8 ay sağabilirsen 3600x8=28800gibi süt gelirin olur toplamda da 28800süt+8000buzağı=36800tl yıllık kazancın olur.Yem ve bakım gideri olarak 16800 kaba tahminle gider çıkarsan 20000tl. yıllık bir gelirin olur.Tabii bu yazdıklarım en iyi şartlarda ve tahmini değerlerdir.Bu süt içindi.Besi içinde dersen aynı yemi 3,5-4 ayda yedirirsin aldığın hayvanın üstüne en az %40 fazlasına satabilirsin.Saygılar.

Yatirimci.
Üye

Toplam 180 yazı
21/08/2009 :  20:17:03  Alıntı
Şimdi ben kendim yapmayacağim köy'de tanıdık ile birlikte yapacagiz o besi yapiyor 10-15 tane besi her yil satiyor ben onun besilerinin yanına süt inek'i mi alsam daha yararli olur yoksa besi mi alsam daha yararli olur o besileyecegiz için gelirin belli bir bölümünüde ona vermem lazim ne kadar kalabilir bana 30 bin'lik yatirim sonucu?

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
21/08/2009 :  20:27:54 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
dondurmacılar , artık seanen keçisi besliyorlar.
ismail karagülle

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İmalat
huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
21/08/2009 :  20:42:42 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Bu makina değil . canlı hayvan , hergün aynı yemi yemediği gibi (yesin niye yemiyor diye veterinere getirirsin ) aynı yemi yese bile diğer bir sürü etken yüzünden aynı verimi veremez. Her hayvan aynı verimde olamaz . Bu değerler , Mutlaka önemli bilgiler, göstergelerdir . Bütçeleme tahmininden , hayvanın sağlık durumunu anlamaya kadar bir çok şey için de gereklidir.
Süt verimi yalnız sütün litresi ile ölçülemez . Yoğunluk , kesafet ve lezzet , yağ durumu yani kısaca kalitesi de çok önemlidir. Aynı köyde ki ahmet ağa mesela sütünü 50 krş a satarken diğeri daha aza veya daha iyi fiata satabilme durumu söz konusudur.

Mesela dondurma imalatçıları için gerekli olan kalite ile , ve tabii fiat ile
yoğut imalatçılarının veya muhallebi imalatçısı için gerekli o0lan süt kalitesi aynı değildir.

Bence esas , önemli olan yem bitkisi üretimi , ve yem üretimidir önemli olan . Hayvancılık bunlar sağlandıktan sonra , yapıldığında bir şey ifade eder.

dondurma imalatı için süt lazım nasıl üretirimin cevabı . İnek fiatı ve yem fiatı ile değil .
arazi fiatı veya kirası ve yem bitkisi ekimi için gerekli diğer bilgi ve ekipmanlar vs dir .
Kolay gelsin , bol kazançlar.
Bu işin ırkı aşağıda ki gibidir (:

ismail karagülle

babacanbaba
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
21/08/2009 :  21:20:25  Alıntı
Slm lar.Bizim 40 dönüm susuz yerde arazimiz var.Bu arazide yonca yetiştirebilir miyiz?Kaç tane sağmal ineğin kaba yem ihtiyacını karşılayabilirim?Kesif yem almak zorunda mıyım?Sırf kaba yemle nasıl bi verim elde ederim?Hayvanlar hastalanırlar mı?Süt yemi kullanmazsam.Vereceğiniz bilgileriniz için şimdiden teşekkürler

Yerleşim : Türkiye  |  Meslek : Esnaf
huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
21/08/2009 :  21:39:26 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Tarla toprağının analizini yaptır. İlçe tarım md yardımı ile ve onlar sana hangi yem bitkisini ekmen gerektiğini ve sertifikalı tohumu nasıl tedarik edeceğini her konuda yardım ederler.
40 dönüm ciddi bir miktar hayvancılık için .
bence daha iyi bir tahlil gerek ,
sorular cevbaplanırken kaç hayvan alınması doğru kendiliğinden çıkar ortaya . tarladan şu kadar yem bitkisi çıkar o miktar şu kadar hayvana yeter yeterli bnir soru değil . daha bir çok bilinmeyeni var . ,
Ahır var mı ? varsa kaç hayvanlık , ona göre hayvan sayısı , araziden elde edilecek yem yetmezse , arazi kiralamak rantabl olurmu yoksa pazardan zamanında, yem alıp ambara atmak yeter mi?
Hayvana bakacak adam var mı ? Siz ne kadar bilşiyorsunuz daha da önemlisi o hayvanlarla birlikte yaşamaya hazırmısınız . Başında durmayacak ve her daim onlarla birlikte olmayacaksanız ( işleri yapacak adamınız olsa bile ) Adam hayvanı güdecek siz adamı .. Yoksa boşuna heba olur emekler ve para
ismail karagülle

fantom
Yeni Üye

Toplam 31 yazı
22/08/2009 :  11:22:37  Alıntı
Öncelikle 'yatırımcı'rumuzlu arkadaşımıza.
Besi işi genelde şu şekilde yapılmaktadır.İlkbaharda et tutacak karkas yapı ve yaşta düve veya tosun alınır,sonbahara kadar merada yaydırılır,otlakta bişey kalmayınca ahıra çekilip bi 3 ay daha fenni yem vs. ile besiye alınır.Tabiki bu arada yıl boyunca 1 sefer besi yapılmış gelecek kara göre gelir gider dengesi ayarlanmaya yani para kazanmaya çalışılır.Kalan para yıllık gelirdir.
Fakat böyle yapmak yerine 3,5-4 aylık periyodlarda kontrollü bir şekilde besi yapılırsa aynı yıl içerisinde 4 sefer besi yapılıp satılmış olacağından yıl içinde elde edilecek kar ona göre artacaktır.Madem siz işin içinde olmayacak,başka bir arkadaşla yapacaksınız 'bence'siz besi yapın.Çünkü süt inekçiliği besiye göre daha fazla emek , hizmet ve sermaye ister.Bana ne kalır derseniz o aranızdaki anlaşmalara bağlı.
'babacanbaba' arkadaşımıza ise ;
Genelde hayvan başı enaz 5 dönüm yem bitkisi ekilecek arazi lazımdır.Kıraç arazide yonca ekilir.Kıraç yoncası.Fakat buradan sulanmadığı için 1 sefer ürün alınır.Sulanan yerde 3 defa biçim yapılabilir.Kesif yem eğer kendinizin sahipolduğunuz arpa,yulaf,çavdar,fiğ gibi hububatınız yoksa almanız lazım buda gider olarak artışa neden olur para kazanamazsınız.Sadece kaba yem vermek suretiyle inekleri değil bakımsızlıktan çabuk hastalanıp ölecekleri için kapınızdaki kedi ve köpekleri beslemiş olusunuz.Aman ha...Hayvanlarda da çevre,bakım ve salgınlarla ortaya çıkan hastalıklar mevcuttur.Kolay gelsin...

fantom
Yeni Üye

Toplam 31 yazı
22/08/2009 :  11:27:48  Alıntı
Bu arada 'huyhuyhuy' rumuzlu arkadaşımızın yazdığı gibi diğer etkenleri de gözönünde bulundurmak lazımdır. Saygılar.

kayserim
Üye

Toplam 358 yazı
22/08/2009 :  13:31:11  Alıntı
İsmail abi
Saanen keçileri hem çok süt vermesiyle ünlü hemde yem oranı az tüketen cinstendir.
Büyük baş hayvanla kıyasladıgımızda 10 saannen keçisinin yedigi yemi 1 büyük baş yer.
Süt olarak ortalama kıyasladıgımızda 10 keçi=60 kilo ortalama süt verir.
Büyük baş ortalama en iyi cinsi 1 inek=40 kilo ortalama süt verir.
Saannen keçisinin sütü oldukca kaliteli ve anne sütüne en yakın süttür.
Ben hayvancılık konusunu bu olaya çekecektin siz arkadaşlara ufak bir kopya verdiniz.

AMA BENİM DÜŞÜNCEM YİNE FARKLI
TAMAM BESLENECEK BANA GÖRE EN İYİ CİNS KEÇİ (saannen türü) BUNA OK.
DİYECEK HİÇ BİR ŞEY BULAMADIM.Bilgisi olan arkadaşları bekliyorum.ilgilenen olursa acıklamaya devam edebilirim.
Yorumları bekliyorum
SAYGILAR....

babacanbaba
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
22/08/2009 :  23:23:29  Alıntı
Kurak arazi yoncası verimi ortalama dönüm ne kadar olur?Fantom arkadaşımız verdiğin yemleme şekli daha ekonomik buldum.Nasıl bi yemlemek rasyonu yaptın?Günlük inek başı hangi tarz yemlerden ne kadar şeklinde?İlginize çok teşekkür ediyorum?

aLy0328
Yeni Üye

Toplam 23 yazı
23/08/2009 :  11:49:29 Yazarın websitesine git Website   Alıntı

hayvancılık...

10 inek 30 milyar

Günde 1 inek 25 kilo süt verse
Sütün kilosu : 450
10 * 25 = 250 kilo süt.
250 * 450 = 112500 günlük.
112500 * 30 : 3375000 aylık kazanc.

aylık masraf : 875

aylık kar : 2500

yıllık kazanc 40 milyar Tahmini yıllık masraf 10 milyar
TİCARETTE GÖZÜNÜ KARARTMAYAN BİGÜN NAMERDE YÜZÜNÜ KARARTIR

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : İşsiz
babacanbaba
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
23/08/2009 :  12:03:07  Alıntı
Slm lar.Kendi ahırım var ben hem bu işle ilgilenmek hemde bir yardımcıyla çalışmak istiyorum.Kendi bir tane güvenilir yardımcım var.

Yatirimci.
Üye

Toplam 180 yazı
24/08/2009 :  00:54:01  Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aLy0328

hayvancılık...

10 inek 30 milyar

Günde 1 inek 25 kilo süt verse
Sütün kilosu : 450
10 * 25 = 250 kilo süt.
250 * 450 = 112500 günlük.
112500 * 30 : 3375000 aylık kazanc.

aylık masraf : 875

aylık kar : 2500

yıllık kazanc 40 milyar Tahmini yıllık masraf 10 milyar

Aslında mantıklı yada 8 ay olarak hesaplayacaksin 4 ay'da buza'ya çikacaksin
buza'dan gelecek gelir'de zaten süt'ten gelen gelirle aynı seviyede...
Bunun besi olarak hesabini yaparsak ne kadar kazanabiliriz 30.000 Tl'den

gokselozkaraca
Yeni Üye

Toplam 17 yazı
07/09/2009 :  08:48:54 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
ARKADAŞLAR HER İŞİNDE KURALLARI OLDUĞI GİBİ BU İŞİNDE KURALLARI VARDIR.
1.BU İŞE GÖNÜL VERECEKSİN (tATİLLER DAHİL),
2.bU İŞİ BİLİYORSAN YAPACAKSIN YADA BİR BİLENDEN AKIL ALACAKSIN BU İŞTE KAÇAK GÖÇEK ÇOKTUR.
3.BU İŞİ HAVASINA VE SUYUNA VE DE BAKICISINA DİKKAT EDECEKSİN
4.NERELERDEN KAR EDECEĞİNİ BİLECEKSİN NASIL DESTEKLEME ALACAĞINI ÖĞRENECEKSİN
5. BU İŞ ATRIK SANAYİ SEKTÖRÜ OLDU 5-10 TANE İLE DEĞİL 500-1000 SAĞMAL HAYVANLA YAPILMAYA BAŞLADI
6.çOK İYİ BİR DANIŞMANLIK ALACAKSIN

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : Veteriner
meanca
Yeni Üye

Toplam 30 yazı
07/09/2009 :  13:08:24  Alıntı
Gözünü seveyim cem yılmaz:)ne kadar meraklı insanlar şu kadar para var şu alınır şu yapar şu olur şu kalır ve kar(!!)hadi ya çok kolaydı.

Bak kardeşim 30 milyarla girersin alırsın 8 inek öyle babanın çiftliği yok sana 3 milyardan ineğini satacak..hadi kırptın aldın 9 tane ineği getirdiğin

günün akşamı sağacaksın ve sana 25 kilo süt verecek:)vereceği sana 18 kilo süt ha bu arada inek alıyorsun ya ekipmanlar nerede sütü koyacağın

tank nerede?hazırmı sağdığın gibi 160 kilo sütü satacağın yerin?zannetmem :)

Sütü sağdın kesilmesini hiç hesaba kattınmı?ilaçlarını verimsizliğini ve 4 aylık buzağı dönemi ondan sonraki sütün azalmasını??

Hiç zannetmem bunun hesabını yapmazsın.ne güzel ver 30 milyarı şu kadar kazan oldu gözüm oldu:)

Yem getirsen nakliye ektirsen mazot işçilik vs..kardeşim her şey para ve süt 450 kuruş(!!!)

Bırakın bu işleri kardeşim hayvanın yanında kalabilecekmisiniz zannetmem anca çan çan çene..

Haaaa kazanacaksan yolu var al kredini teşvikten ağılına koy 300 den aşşağı olmayacak kadar hayvanı kazanırsın kardeşim o zaman süt üreticisiyle

pazarlıkta yaparsın desteklemede alırsın ve en önemlisi yanında çalışan "iş" olduğundan savsaklamaz seni.gerisi boş arkadaşım..

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Diğer
huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
07/09/2009 :  13:40:41 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Yani bakkala iş yok açacaksan süper market aç diyor . Malesef doğru söylüyor. Arkadaş bu işi biliyor.
ismail karagülle

babacanbaba
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
07/09/2009 :  23:39:54  Alıntı
Slm lar.Dana veya kesimlik inek alıp kestirsek kar oranımız ne olur veya olur mu?.

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
08/09/2009 :  01:02:36 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
babacan baba , ucuz alırsan , almayı becerebilirsen kar edersin . Ve satarken nerede satacağına bağlı . Çok deyaylı bir şekilde değerlendirebileceğin bir ticaret şeklide olabilir . Kesip kasaba vereceğin bir şekilde olur ki o zaman para kazanacağını pek zannetmem.
ismail karagülle

babacanbaba
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
09/09/2009 :  00:26:49  Alıntı
et balık kuruma kestirsek?saygılar.Tşkürler

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
09/09/2009 :  00:46:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - babacanbaba
et balık kuruma kestirsek?saygılar.Tşkürler

etbalık kurumunun bir çok yeri kapatıldı mal varlığı satıldı bir kaç yerde faaliyet gösteriyor .Ama eskisi kadar faal değildi bildiğim kadarıyla .fakat son zamanlarda etbalık kurumunun canlandırılması için bir takım çabalar var bildiğim kadarıyla askeriye , et alımını et balıktan yapacağı için önemli miktarda hayvan alımı yapacakmış .
O yüzden bu konuda , önce hayvancılık yapacağınız yere yakın et balık et kesim konbinası varmı ? ve şartları nelerdir bir bakmak lazım .,
yüzde 55 randıman üzerinden alım yapıyorlar diye biliyorum . fiatta zannederim 8,5 tl bu bilgileri yeniden test etmek lazım aklımda kalan bunlar . birde paranın dörtte birini peşin geri kalanını bir buçuk ay sonra veriyorlardı.
en iyisi bir kasap dükkanı açmak
ismail karagülle

babacanbaba
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
10/09/2009 :  00:38:57  Alıntı
yüzde 55 randıman vermezse çünkü baktım yüzde 55 randımanlı fiyatı yüzde60 randımanlı fiyat hep ayrı.birinci ve ikinci kalite et ne oluyo?Mesela dana birinci kalite ise düve veya inek eti tosun eti ikinci kalite mi oluyor?Bunların fiyatları değişken?hayvanı ***ürdüğümüz zaman hemen kesim yapıyorlar mı yoksa tarih mi veriyorlar?Beni bilgilendirirseniz çok sevineceğim saygılar.Bide dana en fazla iki yaşına kadar olan erkek demi yoksa 12 aylığa kadar olan erkek dana mı?

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
10/09/2009 :  00:49:39 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Sayın babacan baba , bu konularda bizim vereceğimiz kulaktan dolma bilgiler veya bayat bilgiler olacak . En doğrusu , hayvancılığı nerede yapmayı düşünüyorsanız oradaki et balık kurumundan bilgi almak . ( eğer varsa)
ismail karagülle

babacanbaba
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
10/09/2009 :  12:02:10  Alıntı
kısaaca biraz bilgi verseniz.Tşkler.Saygılar

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
10/09/2009 :  15:55:05 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
A) büyük baş hayvan , erkek bir yaşına kadar DANA denir .

Etin tasnifinde 1) dana düve gibi
2) normal erişkin tosun inek gibi
3) manda , yaşlı inek ve düşkün hayvan gibi
ayırım yapılır .Fakat bu bilgilere çok güvenme ve tekraren söylüyorum . en yakın et balık kurumuna veya hiç değilse belediyenin mezbasına gidip .Bu soruları oradan çok rahat en doğru şekilde öğrenirsin .

Ben 3 yıl önce dana ve buzağı toplayıp bir yaşına gelince sattım . Diğer sınıflar la ilgili pek bir bilgim olmadı kulaktan dolma bilgi bunlar.
Mezbaha ya gidince göreceksin , cambaz denilen bu işin kompedanı tipler vardır . Konu oldukça bilgi isteyen bir konudur .Sadece teorik değil , pratik bilgide ister.
ismail karagülle

babacanbaba
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
11/09/2009 :  12:15:22  Alıntı
Tşk.Buzağı toplayıp sattığınızda nasıl bir bakım uyguladınız ve nasıl bi kar elde ettiniz açıklayabilir misiniz?.

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
11/09/2009 :  13:43:17 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Buzağı ları ahırın kapısı açık , etrafı çevrili bahçede rahat dolaşılabilen istediğinde kapalı yere girebilen bir ortamda yaptım . buzağı yemi diye satılıyor . veterinere ilk aldığımda kontrollarını yaptırdım . İlaç larını iğnelerini yaptırdım . bir kaç gün karantina , diğerlerinin içinde ama etrafı çevrili yerde tuttum . Veterinerin tavsiyesi böyle. hem varsa hastalık bulaştırmıyorsun. Hem de biribirlerine zarar vermeden alışıyorlar.
kilosu 100 civarına gelince satıyordum . Kurbana iki yaşını dolduracak gibi olanlarını ayırıp özel bakım ile kurbanlık ayırıyordum . Kilo almıyacak gibi görünenlerini ayırıp , kasaplık yapıyordum . Hasta gibi olanlarını sucukçuya satıyordum . 9 aylık iki periyot yaptım . Topladım . ve dokuz ay sonra tekrar topladım .

bu anlattıklarımın her bir tarz farklı kazanç sağlar. Veya zarar da eder.
kurbanlık en iyi fiatla sattıklarındır . Yüzde ikiyüz bile kazanabilirsin . Buzağı , yaşından evvel 100 kilo cıvarında satımı yüzde yüz kazandırır. Kilo almıyacak gibi olan kasaba verildiğinde alış fiatına göre zarar da edebilir. Hasta olup sucukçuyu boylayanlar ise tamamen zarardır.
ismail karagülle

babacanbaba
Yeni Üye

Toplam 11 yazı
11/09/2009 :  16:31:20  Alıntı
Şuan yapıyor musun?Bıraktıysan neden acaba.Saygılar.

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

12.93 saniye.
20:22:39, 3 Aralık 2024, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım