Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Kuzey Irak'ta Ticaret Yapmak İstiyorum

BaşlatanvarvaraTarih10/08/2009 17:30:23Yorum101

İlk mesaj
Üye171 yazı
arkadaşlar merhaba 15 gün önce kuzey ırak ta idim zahoo duhok erbil ve süleymaniyeye gittim piyasa araştırması yaptım.kendimin inşaat ve turizm sektöründe faaliyet gösteren bi şirketim var. kuzey ırakta şirket kuruluşu hakkında ticaret yapma hakkında ciddi insanlarla görüştüm.erbilin en büyük hastanesinin başhekimi ile yine üniversitenin dekanı ile ve birebir pazar esnafı ile orda ticaret yapan türklerle bu arada bahsedeyim azımsanmıyacak kadar türk var biz orda iken gelenler yığınla misal orada tanıştık proton türkiye distribötürü ulular motorlu araçlar aş nin sahibi ile şowroom açıyordu erbile ve satışa başlamıştı çok menmundu yine bursalı tekstilci bi arkadaş mağazasını kurmuş işinden gayet menmundu.hulasa şu kanaate vardım.öncilikli olarak orada şirketi kurmak gerekiyor bu yaklaşık 3000 dolara mal oluyor.ardından bir ofis kurmak elzem çünkü insanlar bi yerinizin olmasını yüzyüze görüşmek istiyorlar buda aylık yaklaşık 1000 dolar site içinde dubleks ofisler var alt kat ofis üst kat yatakhane ardından ticarete başlayabilirsiniz.işin sırrı dürüstlük adamlarda taviz yok bu gün öderim derse o gün öder ödemezse ödetiyorlar zaten olağan üstü sağlamlar söz her şey onlar için bize bakış açıları çok olumlu şimdi asıl konum burdaki ciddi imalatçı arkadaşlarıma çağrım özellikle inşaat imalatçıları mamulunu pazarlamak isteyen 10 adet ciddi imalatçı varsa anlaşmamız halinde ben kuzey ıraka ofis açacağım ve anlaştığım firmaların malını pazarlayacığım ileride uygun olanlarla da orada imaşlatını kuracağım kimseden maddi bir şey istemiyorum ofisde küçük çaplı bir yapı market oluşturacağız cizrede veya silopide bir ambar gerekirse bi araç pazarladığımız malı istenilen anda teslim edeceğiz depomuzda her firmanın bi miktar konsiyye şeklinde malı olacak kuzey ırakta alışveriş peşin veya en fazla 10 15 gün dediğim gibi dedikleri gün ödeme yapıyorlar kuzey ırakta bu konularda bize yardım edecek alt yapım hazır.ben kendim 68 plakalı aksaraylıyım. gö.rüşlerinizi bekliyorum

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye1 yazı
arkadaşım merhaba
ben istanbulda işleri gündengüne azalan ve rekabetin yüksek olduğu matbaa ve reklam sektöründeyim. yaptığımız iş gereği nerdeyse her sektörden özellkle nşaat ve gıda sektöründen çalıştığımız firmalar var. kuzey ırakla ilglili yazdığın yorumları beğendim. orasıyla tıcaret yapma konusunda kendi adıma geç bile kaldığımı düşünüyorum. senin gidip gördüğün ve yaşadığın tecrübeliri paylaşmak isterim. Bu konuyla ilgili irtibata geçersek sevinirim. eposta adresim : acitanitim@mail.com bu adrese mail atarsan sana cevap yazabilirim. Belki birbirimize yardımcı oluruz. Sağlıcakla kal...
aci

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?im
Üye438 yazı
Bende Antalyada galoş üretimi yapmaktayım.Bu konuyla ilgilenirseniz size yardımcı olabilirim.İşlerinizde başarılar dilerim:Minik Dev Pazarlama K.Gökbudak Cep Tel 0507-2824413-506-6352315 ulaşabilirsiniz.İşlerinizde başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / Antalya Minik Dev Üretim Ve PazarlamaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı

ververa kardeşim,benim de bir süredir ilgilendiğim bir konu.bende şu ana kadar çok geciktiğimi düşünüyorum ama sanırım şu an tam zamanı.ceryilmaz@uydunet.net den ulaşmanı rica edeceğim,paylaşabileceğimiz pek çok şey olduğunu düşünüyorum.Sevgiler.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye10 yazı
Selam Aksarayli hemserim.

Ben Konya Kululuyum. Almanyada yasiyorum ve orda ikinci el Lastik toptanciligi ve otomobil isi ile ugrasiyorum.
Almanya dan herhangi bir Ürünü veya Lastik. Otomobil. Kamyon gibi vasitalari burdan temin edebilirim.

Her konuda avrupanin her yerinden size yardimci olabilrim.

Hüseyin Karacadag

Reifenhueska@hotmail.de

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Ticaret
Üye111 yazı
sevgili arkadaşım bende senin gibi ırakla ilgi bilgi topluyorum ve bende orada bişeyler yapmak istiyorum benim aynı zamanda arapçam ve kürtçe var ben adıyamanlıyım istanbulda oturuyorum bizim giyim atölyesi var mont kaban pardesü vb. gibi şeyleri dikiyoruz. aynı zaman da toptana perde havlu vb satan tadınık firmalar var
bende ırakta bişeyler yapmak istiyorum sence giyi üzeri orada ne yapabilirim bana bu konuda nasıl yardımcı olabilirisın
veya beraber veya orada herhangi birileri varmı beraber yapmak
bu konuda bana mail atarsanız sevinirim saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye29 yazı
GEL ZEYTİN SATALIM YAPI MARKETİ FABRİKASI OLAN ARKADASIMDA VAR
AYDIN ZEYTİNİ KENDİ FABRİKAMIZDA KENDİ TESCİLLİ MARKAMIZLA ÜRETTİĞİMİZ İRİ BOY
VAKUMLU KASE 200 GR DAN . 500 GR. 1000 GR. 1300 GR. 2 KG 2.5 KG. 2.75 KG. 3 KG. 5 KG. 10 KG.
10 KG KADAR ÜRÜNLERİMİZ MEVCUTTUR FİYATLARDA ÇOK UYGUNDUR.

0532 251 87 33
SİLVER ZEYTİNLERİ

YETİŞ GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ İTH. İHR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ymalat
Yeni Üye94 yazı
merhaba arkadasım ben sakaryada kürek, kazma, fırca , keser sapı imalatı yapıyorum kuzey ırakta pazarlayabilirmiyiz

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Yeni Üye94 yazı
arkadasım adresimi veriyorum reall54@hotmail.com tanışalım

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Üye171 yazı
arkadaşım her şey pazarlanır önemli olan birleşmek ve başlamak senin gibi 10 değişik kalemde imalatçı toplanacağız 3000 dolar koyacağız gidip orda şirketimizi kurup ofisimizi açacağız her imalatçı arkadaşın ürettiklerinden konsinye hazırlayacağız kataloklar vs.başlayacağız pazarlamaya hepsi bu ama karar vermek ve başlamak önemli

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Di?er
Üye171 yazı
3000 dolar derken firma başı 3000 dolar

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
sn.varvara bende oralarda birşeyler yapmak istiyorum ama şu ana kadar yaklaşık 25 yıldır gıda sektöründe iş yaptım, ortak kurulan bir şirketi paylaşabilirmiyiz ? mail adresim leventirmak@hotmail.com msn'de görüşürsek çok faydalı olur.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
arkadaşım mermer traverten yani doğal taş ile ilgili her ürün satabiliriz lütfen görüşelim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye29 yazı
arkadaslar uzun zamandır düşünüyorduk bizde depo açmayı
şimdi adım atma zamanıdır bizim zeytin işletmemiz var yıllardır bu işte çırpınıp durduk
sonuç olarak elimize bir tesis ve birazda para kaldı. en sonunda anladım ki türkiyede ticaret maalesef ölmüş durumda vadeler 4-5 ayları bulurken paranızı tahsil etme güçlüğüde cabası .
şimdi varvara arkadımızda kendince bir fikir atmıs ortaya ve inanmış bende geliştirmek istiyorum bu fikri.

1. konsinye olayı olmaz.Bu forumda kimse kimseyi tanımaz etmez kimseye de güvenilmez.
2. kendine güvenen ciddi biri gider ofis açar yatrım yapar deposunu kurar ve imalatçıdan kısa vadeli yada peşin aldıklarını satar.kimsede kasılmaz herkes rahat eder.
3.ıraktaki esnafların çoğu dürüsttür ama dolandırıcılık olayı herkesin başına gelmiş maalesef.ve ordada hiçbir hakkınızı arayabileceğiniz bir yer yok.

bende bu hafta oralara gidecem zahoda depo açmayı düşünüyorum görüşmelerimi bitirdim sayılır.hem zeytin hemde ucuz temin edebildiğim her ürünü satmak istiyorum.özelliklede inşaat malzemeleri için direk imalatçılarla irtibata geçebilirim.

05547113900

arman_guney@hotmail.com

SİLVER ZEYTİNLERİ

Üye199 yazı
iyi günler ırak için bende nevresim takımı çarşaf yastık alanında çalışmak istiyorum ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz
ozlam

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye352 yazı
merhabalar, yılbaşından hemen sonra erbil' e gidip ev tekstil (nevresim, bornoz) konusunda birkaç günlük araştırma yapmak istiyorum. orada depo fiyatları ve mağaza kiraları hakkında bilgisi olan varsa beni bilgilendirmesini önemle rica ederim.
info@nevastones.com

saygılar.
Nevateks Tekstil
www.nevatextile.com
Email: info@nevatextile.com

www.facebook.com/neva.tekstil
twitter: @nevateks
instagram: nevatextile

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Tekstil
Üye111 yazı
MERHABA arkadaşlar,
Bayramda Irak'a gitmeyi düşünüyorum pazar araştırmasını yapacam.
Hangi şehre gitsem iyi?

Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim
Ben şuan İstanbul'da karayolu üzeri gidecem, nasıl gidecem ve vize olayını nasıl halledecem?

Irak'ta Erbil mi? yoksa Süleymaniye mi? vb nerde iş yapmak daha elzemdır?

Irak'la ilgili fikri olanların yardımcı olmalarına sevinirım

Üye111 yazı
merhaba arkadaşlar
k.ırak'ta dükkan açık ticaret yapmak isityorum
o rada dükkan açmak için ne tür giderler olur şartları nelerdır
fikri ve bilgisi varolan arkadaşların yardımcı olmalarını istiyorum
saygılar

Yeni Üye38 yazı
mrb yahya bende bayramdan sonra gidicem haberleşiriz orada olursan ırak pazarını bilmiyorum ama arkadaşımın marketi var orada onun yanına gidicem selamlar
www.cihatyildiz.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Elektrik / Elektronik
Üye111 yazı
cihat bey arkadaşın hangi şehirde

Üye131 yazı
MERHABA YAHYA BEY BENİM BİR TANIDIĞIM FİRMA
AMERİKAN ASKERLERİNİN OLDUĞU KAMPTA İHALE İLE HAMBURGER FASTFOOD PİZZA ŞEKLİNDEKİ İŞLETMELERİN İHALESİNE GİRMİŞTİ.BİR MÜDDET ORADA BU İŞİ YAPTI.ŞİMDİ TÜRKİYEDE BİRÇOK ZİNCİR PİZZA PAKET RESTAURANTLARI VAR.NAKİTİNİZ VE TECRÜBENİZ VARSA BUNU DÜŞÜNMENİZİ İSTERİM.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye1714 yazı
IRAK
-------
İhracat: 2,5 milyar dolar ihracat yaptığımız Irak önemli pazarlarımızdan. Irak, yüzde 5.32 payı ile beşinci sırada bulunuyor.
İthalat: Irak ithalatımızda ise yüzde 0,56'lık payı ile çok gerilerde 40'ıncı sırada. İthalat tutarı ise 348 milyon dolar.
Dış ticaret fazlası: 2,2 milyar dolar.
Stratejik ürünler: Çimento, gıda (ihracat)
Petrol (ithalat)
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye71 yazı
gidecek olan arkadaşlar k.ırağı tavsiye ederim. yanlız orada bir tüccar bulmanızı tavsiye ederim. k.ırakta dil sorunu olabilir. tüccar buldunuz iş yaparsınız. gerisi hayal olur. ve k.ırak bir deniz gibi herşey var her şey satılıyor. türkiyede birçok ürünün orada satıldığını göreceksiniz. süleymaniye , erbil, kerkük, zaho, dohuk sağlam gidilebilir. gümrük kapısında vize işlemleri yapılıyor. araca triptik çıkartıktan sonra araç ile giriş yapabilirsiniz. ırak gümrüğünde peşmerge karşılar. haburdan çıkış yapabilirsiniz.
ben beni bırakırsam , sen beni bırakma YaraB

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye111 yazı
mahamad kardeş çok teşekür ederim
önemli bilgiler verdin sağolun
kardeş istanbuldan direk otobüs varmı acaba bu konuda bir bilgin varmı yoksa cizre veya silopiye gidip
ordanmı gidecem
saygılar

Üye105 yazı
iş yapmak istiyosanız erbili tercih edin diger yerlere nazaran daha az olay oluyo süleymenide 2. tercihiniz olsun kuzey ırak inanın çok teklikeli heleki orada size destek olacak yakınınız yoksa dahada tehlikeli
smcyln

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye71 yazı
istanbuldan cizreye otobüs ile gidersiniz. zaten otogardan siz taksiciler çarşılar. o taksilere bindinizmi kuzey ırakta istediğiniz yere gidebilirsiniz. erbil bencede en uygun yöre. ama öncelik dediğim gibi orada oralı bir tüccar bulmalısınız.
ben beni bırakırsam , sen beni bırakma YaraB

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
bakalım bizde gidecez hayırlısı tavsiyem uzun süre kalmanızdır
SİLVER ZEYTİNLERİ

Yeni Üye2 yazı
kuzey ırakta zeytin ve meyve fidanı hakkında bilginiz varmı?
e.kurşun

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye29 yazı
kısmetse salıya ordayım sizin için bakarım 10 gün kalıyorum inş hayırlısı olur.
SİLVER ZEYTİNLERİ

Üye352 yazı
sayın arman_guney,
ben nevresim, havlu ve bornoz ihraç etmekteyim. Özellikle Erbil' de depo kiralayıp ürünleri kuzey ırak pazarında satmak istiyorum. konu ile ilgili araştırma yaparsanız memnun olurum.

info@nevastones.com

saygılar.
Nevateks Tekstil
www.nevatextile.com
Email: info@nevatextile.com

www.facebook.com/neva.tekstil
twitter: @nevateks
instagram: nevatextile

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Tekstil
Yeni Üye10 yazı
Sevgili varvara.Ben yılbaşı sonrası Erbil e gideceğim acaba uçaklamı yoksa cizreden kara yolu ilemi gideyim.Bu arada uçak biletleri fiyatları anormal ne dersin yardımını bekliyorum .oguzicoz@kavsan.net burayada bilgi atabilirsen sevinirim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv