Güzel Bir Sektör Denizcilik. . . - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Güzel Bir Sektör Denizcilik. . .
 1 

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
29/07/2009 :  00:54:40 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

http://www.aa.com.tr/tr/denizcilik-universitesi-ekimde-acilacak.html

Yerleşim : Türkiye / Antalya  |  Meslek : Satış / Pazarlama
huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
30/07/2009 :  00:38:53 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
İşin başın Metin Kalkavan . Var .
Proje çok eski .
Öncesinde iki yıllık yüksek okul olarak bir çalışma yapmışlardı . Beşiktaştan orta köye giderken deniz kıyısında harika bir okul , kaptan ve makinacı yetiştiriyordu . Kalkavanların bir girişimi . Çok başarılı bir okul buda mutlaka öyle olacaktır. Yetişmiş elemanı deniz kuvvetlerinden emekli olanlardan temin eden deniz sektörü kendi elemanını yetiştirecek . Mezunlarının iş arama derdi hiç yok . Maaş çok yüksek
ismail karagülle

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İmalat
METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
30/07/2009 :  00:59:09  Alıntı
Hocam biliyorum o sektörde gemi adamlığı belgesi alan ve hem dünyayı gezen hemde çok iyi paralar kazanan bir sürü insan duydum,HEMDE DÜZ VASIFSIZ İŞÇİ,200TL YE HALK EĞİTİM YADA SANATOKULLUNDA GALİBA EĞİTİM VERİYORLARDI ABİMDE KAPTAN TABİİ UFAK TEKNE İÇİN BİR BELGE ALDI ARDINDAN DA 8.5 METRE BİR BALIKÇI TEKNESİ,ŞİMDİ kurs 400TL OLMUŞ,MERKEZİ SINAVA DÖKTÜLER NEYMİŞ DERS VERECEK HOCA BULUNMUYORMUŞ,ama tabii mektepli olma,eğitimli olma çok önemli,üç yanı denizlerle çevrili bir ülkede örneğin ANTALYA MIZ DA BOMBOŞ BİR DENİZ İNSANIN CANINI ACITIYOR,BİLİYORMUSUNUZ KEYİFÇİ TEKNESİ İLE BALIĞA ÇIKMAK İÇİN BİLE TARIM VE KÖY İŞLERİNDEN BELGE İSTİYORLAR O YOKSA BALIĞA ÇIKTINSA YANDIN,MİÇO BELGESİ GİBİ ABUK SUBUK BİR BELGE,HEMDE HİÇ BİR GEÇERLİ YANI YOK,YANİ HEM MEMUR HEM MİÇO NASIL OLACAN,AMA BURASSI TÜRKİYE ELİNE YÜZÜNE BİR YERİNE HER ŞEYİ BULAŞTIRANLAR ÜLKESİ,TEKNE SAHİBİNE VE SANA CEZA GELİYOR,YA BÖYLEMİ DENİZLERİ SEVDİRECEKSİNİZ YIL 2009 DA,ARTIK BALIĞA GİDEMİYORUM AĞBİMİN TEKNESİ İLE YA NİYE BELGEYİ ALMIYORSUN ALT TARAFI 30TL DİYORLAR BENDE DİYORUM VAKTİM OLMADI ALACAM,ASLINDA İŞİN ASLI SORDUNMU ...BALIKÇI TEKNELERİ İLE İNSAN KAÇAKÇILIĞI YAPILIYORMUŞ YUNAN ADALARINA, ONUN İÇİN MİŞ BU BELGE,YA BİNLERCE DOLARI VEREN BU İŞ İÇİN O 30 TL Yİ Mİ VERMİYECEK,VALLA DERİM YA KAFAMIN BASMADIĞI İŞE AYAĞIM GİTMİYOR DİYE,ÜSTELİK BALIĞA GİDECEM DENİZE AÇILACAM TARIM KÖY İŞLERİNDE NE İŞİM VAR,TARIMI ,KÖYLERİ HALLETTİLER ŞİMDİ DENİZLERDE ANLAŞILAN,NE DİYİM HOCAM HANİ BİR ŞARKI VAR OYNATMAYA AZ KALDI DOKTORUM NERDE DİYE...doktorum her keze kendi haline bırakın demiş...

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
30/07/2009 :  01:15:27 Yazarın websitesine git Website   Alıntı

Bana da aldırdılar o belgeyi mecburen . Ama bizim ki daha da komik . Kursa falan gitmek yok . Bizim dernek yani kayıkları çekmek için kurulmuş bir dernek.( nasıl ve neden bilmiyorum ), başkan topladı evrakları ve belgelerimiz geldi . Dernek aidatı falan da vardı ve 75 tl aldılar . Deve boynun eğri demiş, nerem doğru ki
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
30/07/2009 :  02:06:55  Alıntı
Bence aslında biz zeki değiliz SAYINLARIMIZ ÇOK ZEKİ her zaman ki gibi, bakın şimdi bu işi sevdirseler,birincisi denizde trafik artacak zaten trafik kazalarında dünyada ilk lerdeniz ,al sana önlem tekne yok kazada yok....İkincisi şimdi hepimiz kahvelerde duman yutacağımıza teknede temiz havada alıyorduk soluğu demi,ama ne yapıyorduk balık tutuyor,denizlerimizde balıkları tüketiyorduk,üstelik akşam yemeği beleş ve vergisiz oluyordu,birde içimizde muzipler vardı rakıda açar yanına,alkolizm e doğru sürükleniyorduk,sonrada kafayı bulup içki masasında vatan kurtarmaya çalışıyorduk,hatta bu yüzden içimizde bir sürü ergenekoncu çıkmıştı......Ama şimdi hem balıkların azalmasını önlediler,hem alkol satışını azaltılar,hemde anarşizimin önüne geçtiler,hemde komşumuz yunanistanın gönlünü kazandılar(zira şimdi benim tutamadığım balığı yorgo amcam tutuyor bence)yani uluslar arası bir başarı yani,ama ben salağım sonra düştü jeton,o yüzden gerçi biri daha evvel kurdu galiba,***LAR DERNEĞİ VEYA KONİKS DEĞİL HUNİLİLER DERNEĞİ,FALAN KURACAM ..BUNLAR İDARECİ, AKILLI ,MÜDÜR,MÜSTAŞAR,BAKAN,BAKMAYAN YA ONLARDAN KESİNLİKLE AYRILMAMIZ LAZIM...SAYINLARIMIZA SAYGISIZLIK OLMASIN,...ASLINDA TÜM BUNLARDA BU ÇERNOBİLİN ETKİSİ VAR BENCE BİZ MUTAND OLDUK...BEN BİRAZ ÇAYYAŞIMDA..

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
30/07/2009 :  12:28:59 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
...BEN BİRAZ ÇAYYAŞIMDA..

Demek ondanmış , benim da çay tiryakiliğim üst düzeydedir.
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
30/07/2009 :  13:42:47  Alıntı
TAMAM İŞTE HOCAM NİYE BU HALE GELDİK BELLİ OLDU İŞTE,EN İYİSİ BAKIN BEN İÇİYOM, BU ÇAY RADYOSYONLU DEĞİL DİYEN, GAZETELERE POZ VERAN O BAKANI BİRİ BANA BULSUN, ÇOK KÖTÜ YAPACAM,BİZİ GETİRDİĞİ HALE BAKIN HOCAM ,NE GÜZEL EKMEK ELDEN SU GÖLDEN BİZDE YAŞARDIK,NE BU MİLLETİN KAFASINI ÜTÜLEYİP DURUYORUZ HABİRE... O SAYINIMIZ YÜZÜNDEN ,NE DEMİŞLER AKILLI OLUP DÜNYANIN KAHRINI ÇEKECEĞİNE, DELİ OL DÜNYA SENİN KAHRINI ÇEKSİN...

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
30/07/2009 :  14:55:37 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Mettin sonun da bu sayın lar , dediğini yapacaklar, ve dünya bizim kahrımızı çekecek.(:
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
30/07/2009 :  16:55:32  Alıntı
Hocam ben lan bile demem ama kırk yaşıma kadar sövmediğim kadar sövüyom 2yıldır,ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI YA YAPACAKLAR YA YAPACAKLAR....HANİ BİR ARGO KELİME VAR SESE,SİSİ..........ARTIK YETER ...BARDAK DAMLAYA DAMLAYA DOLAR BİR DAMLA İLE TAŞAR,KENDİLERİ BİLİR VALLA...YA BU DEVEYİ GÜDERLER YA BU DİYARDAN GİDERLER...

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
30/07/2009 :  17:40:00 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Pek sayın , sayınlarımız .Kendilerine emredilmeyen hiç bir şeyi yapacak kudrette değiller. O yüzden bir operasyonla , muhtar bile olamayacakken başbakan olan sayınlarımız olduğu gibi . Devleti mahkemeye verip sonradan devletin başına başka bir devlet sayesinde gelivermiş sayınlarımız var. ( Yanlış anlaşılmasın ABD falan değil bu devlet , bahçeli devlet )
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
30/07/2009 :  17:53:26  Alıntı
Bakınız hiç bir lider hiç bir hükümet ne işte ne dışta halkın desteğini almadan başarılı olamaz,yani kısaca adam yerine konmaz,sonra bu gücü nasıl kullandığına bakılır,oltada balık sanız yine olamaz,sonra ülkenin kaynaklarını nasıl kullandığınıza bakılır,zamanı nasıl değerlendirdiğinize ,eğer siz har vurup harman savurursanız o destek hızla tersine döner geldiğiniz gibi gidersiniz,doğru olmanız ,olmamanız hiç bir şey farketmez,o sandalyanin bir ayağıdır sadece, tüm dengeleri gözetmek lazım,işte burda ister pusula deyin, ister rota,ister tartı ,o bozuksa yandınız,ata gerçi bandırma gemisinde bu sorunla karşılaştı da ,sorun bizimkilerin son model yatla bu işleri becerememesinde,denize açılacan aracın iyi değilse kaptanın iyi olmalı,bizde varda bunlar hiç hayatta fırtına görmemişki,sadece bizim gibi denizi balık tutulan bir yer sanıyorlar,tekne ile transatliğide karıştırıyorlar,yaptıkları işde, hep bir yere giderlerse enin de sonunda karaya varmak işi ,bende varırım o meziyet gerekmiyor,dünyanın yuvarlaklığından,ama gemiyi batırmazsak tabii,atatürk den başkası da yok daha karaya adam gibi çıkan, malları canları sağ salim teslim eden,bunlar habire bermuda şeytan üçgeninde kayboluyorlar...Öf hocam ya ne bağladım yine denizle........Konuya yakın olsun istedimde...bu arada burda akdenizde deprem olmuş tüm balıklar arazi, bir de balon balığı muhabbeti var ne olta, ne balık bırakmıyo bu namussuzlar.. orda nasıl işler,ya bu balonlarda ergenekondu ların işi olmasın acaba..

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
30/07/2009 :  20:18:31 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Burada kaplumbağalar yumurta bırakmaya geldiklerinde , O nun mıntıkasına girersen yapıyor ve kurşun bırakmıyor.
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
30/07/2009 :  22:01:00  Alıntı
Ha demek kaplumbalarda ergenekondu olmuş,canım kurban onlara valla..Anlaşıldı biz balık yiyemeyeceğiz,hocam sayın BesimTibuk bir kabatoj işini beğenmezdi atamızın,valla eski selanik ve izmir limanları ile bu günkü hong kongun istatisliklerini verdi,sonrada denizlerimizin son durumunu bu iş iyi olmadı demişti bende hak vermiştim siz takip edebilmişmiydiniz onu,ayrıca gençlere bakın güzel bir şey dedik,kimse oralı değil,yoksa sitedeki her kes tekavüd mü acaba bizim gibi..

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
02/08/2009 :  11:55:21  Alıntı
http://www.aa.com.tr/tr/tekne-sahiplerinden-eylem-2.html-ilk insanına saygı ,doğru uygulama,yanlış uslub...

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
02/08/2009 :  13:40:03 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
''sitedeki her kes tekavüd ''

zihnen tam tekaüt
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
02/08/2009 :  14:32:19  Alıntı
Zaten hocam faas food fikirler olmalı, bizim gibi kim uğraşacak,tek tek ürünü seçecen,ayıklayacam,yıkayacan,ne büyük ne küçük doğrayacan,yanında ne gider garnütünü özene benezene seçecen,en güzel şekilde pişirecen,içine tuzunu karabiberini koyarken sevgi de akıl da katacan,sonra sofra adabına düzenine dikkat edecen,arkadan tatlısını kahvesini çayını sunacan,bunlar zor iş,zıkkımlanıp kalkmak en iyisi galiba,boş ver hocam biz bir iki tek te atarız yanında,hani bir laf var eşek hoşaftan ne anlar diye...

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
02/08/2009 :  15:23:14 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
O hh AFİYET OLSUN . vE DA YARASIN
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
02/08/2009 :  15:55:30  Alıntı
Ne demişler kahve bahane maksat muhabbet olsun,Erkin Koray ın şarkısı geldi aklıma birden..

ASİL TURK
Üye

Toplam 303 yazı
03/08/2009 :  16:42:08  Alıntı
BURASSI TÜRKİYE ELİNE YÜZÜNE BİR YERİNE HER ŞEYİ BULAŞTIRANLAR ÜLKESİ... aynen öyle altına imzamıda koyuyorom
: ASİL TÜRK...::)
İSTİSNA BENSEM, KAİDELER BOZULUR...

Yerleşim : Türkiye / Kahramanmaraş  |  Meslek : Öğrenci
METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
08/08/2009 :  00:58:39  Alıntı
Ahşap Gemi Yapımı Mezunları Kapışılıyor

Pek çok üniversite mezunu, iş bulmakta sıkıntı çekerken Güzelbahçe'deki meslek okulunun ahşap gemi yapımı bölümündeki gençler, eğitimleri bitmeden teklifler almaya başlıyor...

Bu okulun öğrencileri mezun olmadan kapışılıyor

Türkiye'de pek çok üniversite mezunu, iş bulmakta sıkıntı çekerken Güzelbahçe'deki meslek okulunun ahşap gemi yapımı bölümündeki gençler, eğitimleri bitmeden teklifler almaya başlıyor

Türkiye'de birçok üniversite mezunu iş bulma konusunda sıkıntı yaşarken, Güzelbahçe İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, gençlerin iş bulmasına olanak sağlayacak bir çözüm buldu. Üç yıl önce kurdukları Ahşap Gemi Yapımı Bölümü'nde öğrenciler, daha mezun olmadan kapışılmaya başlandı. Okul müdürü Emin Coşkun, bölümü kurmadan önce bölgede araştırma yaptıklarını ve araştırmaları sonucunda gemicilik sektöründeki sıkıntıları görme imkanı bulduklarını belirtti. Böylelikle Ahşap Gemi Yapımı Bölümü'nü kurduklarını belirten Coşkun, "Öğrencilerimiz daha mezun olmadan birçok firmadan teklifler gelmeye başladı. Piyasada muazzam eleman açığı var. Öğrencilerimiz mezun olur olmaz çok tatminkar ücretlerle çalışabilecekler" dedi.

AYDA 700 YTL

Geçtiğimiz yıl yaz tatilinde usta dahi olmayan, fırça ve keser tutmayı yeni öğrenen 10. sınıf öğrencilerinin yeme, içme, yatma masraflarının karşılandığını ve kendilerine ek olarak 700 YTL ücret verildiğini belirten Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki yıl için çok daha oturmuş bir sektörün teklifi oldu. Bir tersane bizden önümüzdeki yıl için 30 kişi istedi. Bizim çocuklarımıza okullar açılana kadar çalışmaları için yalvardılar desek yerinde olur. Muazzam bir eleman açığı var. Usta ücretleri 2 bin ile 5 bin arasında değişiyor, hatta daha yukarı çıkanlar da var."

İSTİHDAM SORUNU

Türkiye'de alanında başarılı olan tek okul olduklarını söyleyen Coşkun şunları söyledi: "Her geçen yıl öğrenci sayımız artıyor. Birinci yılda 3 öğrencimiz vardı. İkinci yılda 10 öğrencimiz oldu. Bu sene 56 öğrencimiz var. Buna hem seviniyoruz hem de talebi karşılayamayacağımızdan korkuyoruz. Çünkü bir atölyemiz var. Ama bölümümüz istihdam sorununa çok güzel bir cevap verdi. Mezunların tamamının iyi ücretle iş bulabileceği bir sektör var. Denizcilik sektörü tamamen ilgiye muhtaç. Bir doktor 10 yıla yakın okuyor, bin 800 YTL maaş alıyor. Bizim mezunumuz kesinlikle aynı parayla işe başlar."

SEKTÖR SAHİPSİZ

Öğrencilerin çalışması için teklif veren firmayı görmek için Marmaris'e gittiklerinde sektörün çok muazzam olduğunu gördüklerini ifade eden Coşkun, "Bugün bir oto sanayi dediğinizde oturmuş bir sanayi aklınıza geliyor. Ama insanlar bu sektördeki parasal büyüklüğü keşfedip bir şekilde bu sektöre yatırım yapmaya çalışmışlar. Çok cüzzi rakamlarla sektöre girmiş olanı, iş değiştirip sektöre gireni, ihracata yönelik çok büyük rakamların döndüğü firmalara da rastlıyoruz. Yaklaşık 35 metreyle 50 metre arasındaki yatlar yapılıyor. Küçük yatlara kimse dönüp bakmıyor bile" diye konuştu.

İki yıldan önce teslim etmiyorlar

Marmariste yaptığı incelemelerde firma sahipleriyle görüştüğünü ve onların muazzam tekliflere eleman yetersizliği nedeniyle cevap veremediklerini belirten Okul Müdürü Emin Coşkun, "Şu anda Güzelbahçe'de ona yakın tersane var. Dünyada hiçbir sektörde olmayan bir şey. Gidin herhangi bir kayık sipariş edin, 6 aydan önce başlamaya söz vermezler. Bir yıl sonra başlarlar, iki yıl sonra teslim ederler. Güzelbahçe'de bile, ki Türkiye'deki sektörün yüzde biri bile değildir, bu kadar yoğunluk mevcut" dedi.

Türkiye'de bu yıl bir buçuk milyon üniversite mezunu işsiz olduğunu, bugün bir lise mezununun 2007 rakamlarıyla sadece yüzde 7'sinin üniversiteyi kazanabildiğini açıklayan Coşkun sözlerine şöyle devam etti: "Bunların istihdam oranı yüzde iki. Buradan hareketle çocuklarımızın meslek için ille de üniversiteyi düşünmeleri gerekmiyor. Dolayısıyla birçok meslek, lise düzeyindeki eğitimle yapılabiliyor. Üniversiteyi bitirenlerin bugün ne yaptıklarını biliyoruz. İşsiz kalanların sıkıntıları daha başka. Üniversiteden mezun olmuşlara da gece eğitimi açma çalışmalarımız sürüyor. İşsizler bu işi öğrencekler bu işten para kazanacaklar."

HÜSEYİN YİĞİTER(HABER MERKEZİ) Yeni Asır

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
08/08/2009 :  01:37:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Demek ki her şey var planlama yok .Esas ihtiyaç duyulan elemanları yetiştiren okullar yerine , nelerle uğraşıyor Türkiye'm .
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
08/08/2009 :  02:13:24  Alıntı
Ya buna kızıyorum işte,çalışma hayatında bir sürü ünüversiteden mezun kişilerle tanıştım, yaptıkları işle branşlarının alakası yoktu,gülmeyin bizde ki sistemin aynısı ile ilgili Fransa da da bir sıkıntı varmış,yani Avrupa falan farketmiyor,geçen çok saygın bir üniversite paralı, öyle pek pahalı değil70bin dolar ödüyorsun ,mezunu mahkemeye vermiş üniversiteyi bana iş bulma konusunda doğru dürüst yardım bile etmediler diye,turizm altın bilezik dendi ,kalifiye adam bulamıyoruz dendi,bir sürü okul açıldı memlekette,şimdi olaya bakın turizm den mezun olanların yüzde 70 i başka sektörlerde çalışıyor,niye ya adamın ailesi bi ton para harcamış,verilen ücreti gördümü birde habire zırt pırt işten çıkarmalar ,bida turizm in semtine uğramıyor..yazık değilmi o kadar masrafa,yazık değilmi bu gençlere,biri işini düzgün yapsa şu sayınlarda adına hatim indirtecem....

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
08/08/2009 :  12:10:24 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
İhtiyaç kadar imam yetiştiriyoruz. Fazlasını başbakan yapıyoruz.
O kadar iyi yetişmiş ki ,bizde başbakanlık yaparken, boş zamanlarında ABD ye ortadoğu politikalarında eş başkanlık ediyor. Şimdi bu aralar ABD nin , Aslında izrail in , büyük kürdistan (izrael güdümlü) politikalarının Türkiye ayağını inşa etmekle çok meşgul. Çok çalışıyor . ÇOOK .
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
08/08/2009 :  12:43:22  Alıntı
Ya hocam valla veriyon gazı bana ,bak karışmam sonra...

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
08/08/2009 :  12:53:46 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Senin gaza ihtiyacın yok ki , Zaten yeteri kadar potansiyelin var.
ismail karagülle

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
08/08/2009 :  12:55:22 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
potansiyel ; birikmiş enerji, birikmiş bilgi ,
anlamında kullanılmıştır.
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
08/08/2009 :  13:51:48  Alıntı
Ha tamam, ben birden kendimi GAZMEN gibi hissettim de..

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
17/08/2009 :  20:54:04 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
Ha tamam, ben birden kendimi GAZMEN gibi hissettim de..

uçmak için bahane mi arıyorsun . Gazmen falan
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
17/08/2009 :  22:54:45  Alıntı
Hocam keşke uçabilsek te bizde şans yok bombalayıp havaya uçururlar bizi ..

huyhuyhuy
Üye

Toplam 2981 yazı
17/08/2009 :  23:01:49 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
Hocam keşke uçabilsek te bizde şans yok bombalayıp havaya uçururlar bizi ..

Boş ver . Bizim ayaklarımız yere sağlam bassın bize yeter . Uçupta ne yapacağız.
Bak aklıma güzel bir söz geldi .

Yüksek tepelerde , hem kartala rastlanır . Hem yılana .
Biri sürünerek , diğeri uçarak varmıştır zirveye .
Sizce hangisi daha uzun süre orada olacaktır.
Sürünerek çıkan mı?
uçarak çıkan mı ?

Tabii bizim gibi sürünerek çıkmışsa , oradan söküp atmak çok da kolay olmaz.
ismail karagülle

METTİN
Üye

Toplam 2311 yazı
18/08/2009 :  01:20:21  Alıntı
Hocam bence o yılan kaşınmış ,kartala meze olacak,biz en iyisi yürüyerek çıkalım dediğin gibi..

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

13.85 saniye.
05:03:56, 25 Nisan 2025, Cuma

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım