Ana içeriğe geç

İnovasyon, Yeni Trendler Ve Çözümler

Güzel Bir Sektör Denizcilik. . .

BaşlatanMETTİNYayınlandı

İlk mesaj
Üye2311 yazı
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

YazarMETTİN
Topluluk katkısı2311 katkı
Profil alanıSatış / Pazarlama
Profil konumuAntalya, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

http://www.aa.com.tr/tr/denizcilik-universitesi-ekimde-acilacak.html
Referans bağlamı1 dış bağlantı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Dış web 1 bağlantı

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
80 yorum
Üye157 yazı
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 157Profil alanı İthalat / İhracatProfil konumu Mersin, Türkiye

Profil bağlamını gör →
ya abilerim konustugunuz konular dogru dogru olmasına ama acılan konuyla bır bag kuramadım ben ya baya sapmıs konu
e-broker

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 2.311Profil alanı Satış / PazarlamaProfil konumu Antalya, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Sen sapmayanını al kardeş,bende medyada bir sürü saçmalık koyuyorlar önüme ilgilendiğimi alıyorum..Bizim ki ansiklopedik bilgi değil,forum havasında espri de yapacaz,yeri geldimi geyikte önemli olan kimseye yazdıklarımızdan zarar gelmemesi ,korkma biz zararsızız,sözde aydınlar,siyasiler,yazarlar gibi değiliz yani...Saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye157 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →

BAŞIMLA BERABER Bİ KUSURUMUZ VARSA AFFOLA SEN GÖNÜLLERİN YAZARISIN SAYGILARIMLA
e-broker

Üye157 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
BU ARADA BİLMİYORUM İLGİLENİRMİSİN İLAN DA VERDİM ELİMDE NARENCİYE (PORTAKAL .LİMON , GREYFURT, MANDALİNA )ÜRÜNLERİ VAR. 15 GÜN İÇERİSİNDE LİMON YETİŞİR SONRAKİ YAKLASIK 2 HAFTA İÇERİSİNDE DİĞER ÜRÜNLERDE YETİŞİR ÜRÜNLER SAGLAM 1. KALİTE ANTALYA TARAFLARINDA TALEP OLURSA VEYA CEVRENİZ VARSA BEN BURDAYIM ... İYİ ÇALIŞMALAR

SAYGILAR
e-broker

Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 2.981Profil alanı İmalatProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - merktap
BU ARADA BİLMİYORUM İLGİLENİRMİSİN İLAN DA VERDİM ELİMDE NARENCİYE (PORTAKAL .LİMON , GREYFURT, MANDALİNA )ÜRÜNLERİ VAR. 15 GÜN İÇERİSİNDE LİMON YETİŞİR SONRAKİ YAKLASIK 2 HAFTA İÇERİSİNDE DİĞER ÜRÜNLERDE YETİŞİR ÜRÜNLER SAGLAM 1. KALİTE ANTALYA TARAFLARINDA TALEP OLURSA VEYA CEVRENİZ VARSA BEN BURDAYIM ... İYİ ÇALIŞMALAR

SAYGILAR

helal olsun , allah bol kazançlar versin . Bu arada konu dışına çıktığımız için yaptığın uyarıya teşekkürler .
(: senin limon portakallar, bayağı denizcilik konusunun içine çekti bizi helal olsun . (:

GEMİMİZİN YÜKÜ İNŞALLAH SENİN NARENCİ OLUR DİYELİM
Referans bağlamı1 alıntı

Bu işaretler mesajda yazar tarafından kullanılan bağlantı ve alıntıları görünür kılar. Bir referansın bulunması, içeriğin doğrulandığı veya kaynağın güvenilir olduğu anlamına gelmez.

Alıntı 1 bölüm
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 2.311Profil alanı Satış / PazarlamaProfil konumu Antalya, Türkiye

Profil bağlamını gör →
ABİM KİMSEDEN KUSUR ARADIĞIMIZ YOK KİMSEYE KIZDIĞIMIZDA,AYRICA O ÜRÜNLERİ YURT DIŞINA GÖNDERİRSEN DENİZCİLİKLE ALAKALI OLUR ,MESLEK GÜZEL ALLAH KOLAYLIK VERSİN ,EĞER ÖZELDEN MİKTARINI VE FİYATINI YAZARSAN BAKALIM BURDAN İLGİLENEN ÇIKARMI ,İŞ, İŞ ,...TİCARET, TİCARETTİR..He gönüllerin yazarı benim bir rütbem değil,sitenin verdiği bir ünvan ,önemli olan bir kardeşimizin çorbasında tuzumuz olması ,yazılanların pek de önemi yok yani...Her kardeşimize güzel paylaşımlar...Saygılarımla..

Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Hocam burası Antalya da narenciye deposudur,portakalın değerinide anca bir Rus bilir,Ruslar işin içine girincede ihracat girer, navlun girer ,bak işte o zaman o gemi ile portakal limonunu greyfurtun aşkı başlar işte..Yav ne bağladım yav işi..ATHENA OLDUM BU ARALAR NE İŞ İSE..

Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
Hocam burası Antalya da narenciye deposudur,portakalın değerinide anca bir Rus bilir,Ruslar işin içine girincede ihracat girer, navlun girer ,bak işte o zaman o gemi ile portakal limonunu greyfurtun aşkı başlar işte..Yav ne bağladım yav işi..ATHENA OLDUM BU ARALAR NE İŞ İSE..

hiç belli olmaz ben tesadüflere inanırım . Bir de bakmışsın narenciye ihracaatçısı oluvermişsin ne güzel olur .

Biraz kafa yor kim satar diye.
Bakarsın rus birileri ben burdayım deyiverir
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm
ismail karagülle

Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Valla hocam ben şirketleşmezsem yandım,burda ruslara kendi işimde zaman bulup yardımcı olamıyorum,birde o işlere girersem o portakallar olsa olsa portakal suyu olur..O değil belki burda alan satan ihraç eden arkadaşlar var belki arkadaşımıza öyle bir yardımımız olur..Ah bir bilseniz Metin kardeş nelerle uğraştığını,acırdınız bana ,biz akıllı geçinip dünyanın kahrını çekenlerdeniz, delisin diyorlar ama bir türlü beceremedik o işide olmadık gitti ..

Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Bazı deniz araçlarında yeni kdv ve ötv fiyatları,hadi bakalım inşallah denizciliğimiz canlanması için şu bayrak krizide çözülür, bir an önce..http://www.aa.com.tr/tr/deniz-araclarinda-kdv-indirimi-3.html

Dış web 1 bağlantı

Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
http://www.xsir.net/turk-kulturu-ve-tarihi/42669-resimlerle-kahraman-turk-korsanlari-tarihi.html

Dış web 1 bağlantı

Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - METTİN
Bazı deniz araçlarında yeni kdv ve ötv fiyatları,hadi bakalım inşallah denizciliğimiz canlanması için şu bayrak krizide çözülür, bir an önce..http://www.aa.com.tr/tr/deniz-araclarinda-kdv-indirimi-3.html

gemiciklerin , taksitleri bitti mülkiyeti devri alına,cak herhalde .

Gemicilik sektöründe , sayın, ve sayın yakınlarını bol miktarda seyredeceğiz .
Referans bağlamı1 dış bağlantı · 1 alıntı

Dış web 1 bağlantıAlıntı 1 bölüm
ismail karagülle

Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Aman hocam oraları karıştırma şimdi,geçen burda tirilyonluk bir yat yapılıyor Antalya limanında bir bayrak takmak için milyarlar istenmiş,sırf bu yüzden bizm yatlarımız falan dışarda da kendi sularımızda da ecnebi bayrağı asmak zorunda kalıyor,milliyetçilik yapmayalım diye özellikle yapmışlar herhalde..

Üye157 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
yorumlarınız için cok tesekkur ederım. huyhuyhuy sizede cok tesekkur ederım. mukemmelsınız walla ne yazsam az denız ihracat falan yakıstırması cok guzeldı allah hepımızın gonlune gore versın herkese iyi çalışmalar
e-broker

Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - merktap
yorumlarınız için cok tesekkur ederım. huyhuyhuy sizede cok tesekkur ederım. mukemmelsınız walla ne yazsam az denız ihracat falan yakıstırması cok guzeldı allah hepımızın gonlune gore versın herkese iyi çalışmalar

sen de sağol , allah gönlünün muradını versin .SAĞLICAKLA KAL
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm
ismail karagülle

Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
"SABOTAJ BAYRAMI KUTLU OLSUN"

Liberal Demokrat Parti(LDP) İl Başkanı Orkun Köksoy, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın Kabotaj Kanunu’nun değiştirilmesi sonrası kutlanılmasını istedi. Kabotaj Kanunu’nun ülke denizciliğinin önünü tıkadığını iddia eden Köksoy, “Sen burada düğün dernekle kutlamalar yaparak kendini avut, komşuların pastanın tamamını ***ürsün. Üç tarafı denizlerle çevrili cennet vatanımızın Sabotaj Bayramı kutlu olsun” dedi

LDP olarak 15 yıldır Kabotaj Kanunu’nun değiştirilmesinden sonra bayram olarak kutlanması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Köksoy, “Bu konuyu bizden başka savunan parti yok. Her insan, her şeyi bilemez ama bilmediklerini bilenlere bakarak öğrenir. Üç tarafımızın denizlerle çevrili olmasına rağmen denizlerimizi nasıl verimli bir şekilde kullanarak ekonomiye kazandıracağımızı bilmeyişimizi doğal karşılıyorum, çünkü Orta Asya’dan göçtüğümüzden beri denize alışamadık. Daha yakın zamana kadar, ekilecek tarlalar erkek evlatlara, deniz kenarları da bir işe yaramaz diye kız evlatlara yani damatlara miras bırakılırdı. Kısacası ne millet olarak ne de devlet olarak denizlerimizi ekonomiye kazandırmak yerine onu elimizden geldiğince öldürdük ve ölü gibi durmaya da devam ediyor” diye konuştu.

Denizcilik ve deniz taşımacılığında da komşu ülkelere göre çok geride kaldığımız iddia eden Köksoy, “ Haritada toplu iğnenin başı kadar bile yer tutmayan Malta’nın denizciliğine hiç bakmadık. O kadar uzağa gitmeye gerek yok, burnumuzdaki Yunanistan’ın dünya deniz taşımacılığındaki payının yüzde 18 olmasına, 790 bin nüfuslu Güney Kıbrıs’ın payının yüzde 3 olmasına hiç imrenmedik. Milletimi nasıl zengin ederim düşüncesi taşımayan, denizlerimizde ekonomik manada gemi kavgası yapmayıp da kendi içimizde kayıkçı kavgası yapan siyasilerden ve hükümetten de zaten bir şey beklemek abes olur. Sen burada düğün dernekle kutlamalar yaparak kendini avut, komşuların pastanın tamamını ***ürsün. Üç tarafı denizlerle çevrili cennet vatanımızın Sabotaj Bayramı kutlu olsun” dedi.

LDP İzmir İl Başkanlığı
Basın Bürosu

Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Doğru söze ne denir . kimin söylediğine bakmadan . doğru denir.
verdiği örnekler kötü . Bizim türk milleti olarak orta asyadan geldiğimizi ve o yüzden denizciliğe alışamadığımızı falan söyleyerek beni biraz irite etti ama . neyse cahilliğine verip konunun esası doğru olduğu için . İfade özürlülüğünü görmezden gelelim .
Deniz kenarının kız çocuklarına , ekenek yerlerin erkek çocuğa verilmesi ile ilgili halk arasında dolaşan , aslının ne olduğunu ve neden öyle uygulandığına köyden değil şehirden , toprak zeminden değil asfalt zeminden cevap verildiğini , de söylemeden geçmeyelim . Ama 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin , Deniz ticaret filosu ve deniz kuvvetlerinin bu gün bizim bulunduğumuz yerden çok daha ilerisinde olması gerekliliğine tamamen katılıyorum . Sağlıcakla kalın .
ismail karagülle

Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Hocam öyle bir yere değinmişsiniz ki özellikle Antalya da bu miras dağılımında bataklık tarım yapılmıyor bu yerleri kızlara verelim diyenler bilmeden zengin ettiler kızları,OĞLANLAR,sonradan dava açtılar yanlışlık oldu diye bu yerler prim yapınca,ama boş devlet bile vay uyanıklar şimdi mi geldi aklınıza haksızlık olduğu demiş...Ayrıca Besim Tibuğun eski liberal partinin başkanının verdiği bir rakamlar vardı,İzmir ve Selanik limanlarına Osmanlı zamanı giriş çıkışlar hakkında ,aklım dimam durmuştu,bu gün kü Honk Kong a eşit,yani şu anki bütçeyi bile aşıyor,işte atamızın bile hatası olabiliyor,gerçi Osmanlı padişahına birinci dünya savaşına Almanlar la girerseniz savaşı kaybedersiniz diyen ,soruncada çünkü denizlerde hiç bir üstünlükleri yok diyen biri bance burda hata yapmış olamaz,belkide zamanla bir şeyler yapılır dedi gerisini getiremedi...Burda hep birileri suçlanıyor ,çünkü işin kolayı bunu bulmuşuz,o zamanlar bitti şimdi neler yapabiliriz,eğer sayınlar artık laf değil de icraata geçerlerse ben inanıyorum ne Çin nede başka bir ülke Türkiye deki potansiyelle baş edemez,ve yine cumhuriyetin ilk yıllarındaki rekor kalkınma gerçekleşir,bu başlığı sade bir vatandaş olarak açmada ki gayemizde bu dur zaten,inşallah birileri faydalanır...Saygılarımla..

Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
yönetmeli madd 7
fıkra (5) Motoru on beygir gücünden az özel tekneleri, sadece kürekle yürütülen motorsuz tekneleri, kanolar/kayaklar ile 6 ncı maddenin beşinci fıkrası (a) ve (b) bendinde sayılan tekneleri kullananlarda ADB aranmaz.

ismail karagülle

Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
ÖZEL TEKNELERİN DONATIMI VE KULLANACAK KİŞİLERİN

YETERLİKLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 –2/3/2008 tarihli ve 26804 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Teknelerin Donatımı ve Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Motoru on beygir gücünden az özel tekneleri, sadece kürekle yürütülen motorsuz tekneleri, kanolar/kayaklar ile ulusal ve uluslararası yarış sınıfı (kürek sporu tekneleri ile Optimist, Laser, Fin, 420, 470, Pirat, Dragon, Wind Surf gibi yelken sporu tekneleri) spor amaçlı tekneleri kullananlarda ADB aranmaz.”

MADDE 2 –Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 –Bu Yönetmelik hükümlerini Denizcilik Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.

ismail karagülle

Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Geçenlerde şu Türk yatları yabancı ülke bayrağı takma işinden kurtulacak dendi,gereken düzenleme yapıldı dendi,ama takip edemedim,inşallah bir faydası olur,pratiğe uygun bir şeyler yapılmıştır,lafla düzenleme değildir diyelim...Ama güzel olan ne biliyormusunuz,burda noterler niye her işde var dedik,çoğu belgeyi noterlerden getirme zorunluluğu kalktı,bu bayrak meselesi vergilerin yüksekliğinden bahsettik yine onla ilgili bir düzenleme oldu,bankacılıkla ve şu 3 çocuk yapın davalarında da inşallah birer gelişme olur güzel..

Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Ya metin kardeş bunlar bizden kopya mı çekiyor nedir?(((:

Buradan , bizim ülke meselelerine ne kadar tarafsız bakan, ilgili vatandaş, olduğumuzu da gösterir.
İşte , bunları yapmak lazım dedik yaptılar . Diyorsun ve doğru . Görevlerini yaptıkları zaman memnun oluyoruz.

ismail karagülle

Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Geçen Cemil Çiçeğin çok duygusal bir konuşması vardı,demokratik açılım için,bu sorunun çözümünde katkıda bulunacağın elini de öperiz ayağınada gideriz diye,biz burdan hükümeti eleştriyoruz diye sanki bize yakıştırdıklarını eleştirmiyoruz gibi,bazıları bize yaftalama ya çalışıyor,biz tarafız ama sadece bu ülkenin taraftarı ,aklımız da vicdanımızda kiralık değil,yiğidi öldürsek de hakkını yemeyiz,bu memleket için kim güzel bir şey yaparsa,ama rant için birileri kazansın diye değil,böyle överiz de alkışlarız da...Yeterki çare ilaç olsunlar sorunlara ..

Üye782 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 782Profil alanı Satış / PazarlamaProfil konumu Elazığ, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Portakal-limon-greyfurta gel,gel sende gel batan geminin malları bunlar..;)):
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - selami
Portakal-limon-greyfurta gel,gel sende gel batan geminin malları bunlar..;)):

Selami , kardeş narenciye konusunu yeniden gündeme getirdi . Sahi konudan mı uzaklaştık yoksa .
Konu gemicilik değilde, narenciye miydi? ((:

Yukarıda bir yerlerde , bir arkadaşımız konu gemicilik başlığı , bize konudan uzaklaştın demişti .Ve narenciye konusunu gündeme getirerek . Uzaklaştığımız esas konumuza bizi geri getirmişti . ( şaşırmayın gemicilik esas konumuz ya , narenciye de gemi ile ihraç edilir. eee , narenciye diyerek esas konuya geri geldik. ve biraz zorla**** narenciye ile gemi konusunu metinle birlikte biraz ortasından biraz burasından sündürerek düzeltmiştik . ) Arkadaş kendi bile şaşırmıştı konuyu nasıl bağladığımıza ,nasıl birleştirdiğimize.

Portakal greyfurt mandalina diyerek selami de bizi esas konuya çekmeye çalışıyor galiba .((:
Referans bağlamı1 alıntı

Alıntı 1 bölüm
ismail karagülle

Üye782 yazı
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 782Profil alanı Satış / PazarlamaProfil konumu Elazığ, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Denizlerimizde görülen Balık çeşitleri nelerdir?Balığın ülke ekonomimize katkısı nedir?
Türkiyedeki insanlar ekonomik bakımdan diplere düştüğü için alım gücüde dip yaptı iki tür balık bilirler biri hamsi biri sardalyadır maddi güçleri bunları almaya yettiği için başka balık bilmezler ne yapalım Fakirliğin gözü kör olsun..!
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Denizlerin büyük sorunları arasında şu an kirlenme,balon balığı denen bir balığın,genelde tropikal ve sıcak denizleri seven bir tür,kızıldenizden sonra,önce akdenizi ,sonra egeyi yavaş yavaşta marmarayı kaosa çevirmesi,bu tür ki, balıkçıların ve keyifçilerin, şu an en başını ağrıtan sorun ,zira ne balık ,ne ağ ne, olta bırakıyor,sonra katil yosunlar,zehirli deniz anaları meseleside var,birde ülkemizde hala denizciliğe gereken önemin verilmemesi,bu arada deniz içinde ne derece doğru ama kültür balıkçılığının getirdiği kirlenme de sık sık gündemde..Ama hala işçi ölümleri çözülmesede tekne ve gemi inşaasında artan grafikler de güzel doğrusu..Türkiyede liman kapasitesini ve büyüklüğünün de bir an önce gündeme alınmalı,ve türkiye stratejik konumu transit ve taşımacılığın kilit ülkesi olacak şekilde projeler üretilmeli,3ncü boğaz köprüsü işide istanbulla aynı konumu ve görevi üstlenebilecek Çanakkaleye yapılmalı,bu dünya güzeli şehirde bir rahat nefes almalı artık..

Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
İstanbul , finans merkezi olacakmış . Para bizde yok bildiğim kadarıyla . Nasıl olacak . İstanbul bizim , para ellerin . Bu işte de mi bir yamuk var yoksa ? ( paronayanın son noktası bu olsa gerek )

Yoksa , uluslar arası bir konsorsiyum mu ? İstanbul un idaresini yapacak , Yada ekümenlik maskesi bu işin makyajı mı ?
Gene , konuyu saptırdık .

Biz hamsiye gelelim . Hamsi avında bir ara belli bir boyun altındaki avı yasaklayıp kontrolünü yaptılar sonra ki yıllarda bolluk yaşamıştık . Sonraki yıllarda kontroller azalınca , eskiye dönüldü bu sene hamside , kıt.

ismail karagülle

Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Bu balık ne balığı

ismail karagülle

Üye2981 yazı
Güven bağlamı

Profil bağlamını gör →
Balon balığı bu mu?

ismail karagülle

KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet