Tamamen kayıt dışı iş yapan birçok yerler olduğu gibi kayıt altında olup da işlerinin %90 'ını kayıt dışı yapan yerler de var.
Devletin küçük esnafı zor durumda bırakacak yönde yeni uygulamalar içinde olmasının nedeninin uzun vadede kayıt altındaki büyük yerlerle çalışmak istemesi olarak düşünülebilir. Ancak sadece büyükler ayakta kalırsa küçük esnaf ne yapacak?
Her zaman devleti suçlamakla olmaz. Herkes üstüne düşeni yapıyor mu? Herkes en ufak bir açıkta kaçmanın kaçırmanın yolunu ararsa biz ülke olarak nasıl kalkınacağız?
Açmayı düşündüğümüz işyerlerinin tek amacı çok kazanmak, maksimum kazanmak mı? Yoksa istihdam sağlamak, hizmet sağlamak, toplumun faydasına olacak ürünler üretmek, ülkemizin dışan bağımlılığını azaltmak, gibi sosyal sorumlulukları olmayacak mı?
Yoksa hepimiz bencil miyiz? Açıkça söyleyin!
Samimi bir açıklama ve soru :
Ben bir sektörde mal alımı satımı yapmak istiyorum, araştırma aşamasındayım. Şu anda bu işi yapanların hepsi kayıt dışı çalışıyorlar. Ben üstüme düşeni yapmak ve gereklilikleri yerine getirerek çalışmak istiyorum. Fakat %10-25 arası kar oranlarıyla satılması gereken ürünlerde sadece % 18 kdv’li fatura kestiğimde daha karımı koymadan diğerlerinin üstünde bir fiyata ulaşıyorum. Bu durumda bu deveyi gütmek zorunda mı kalacağım yoksa başka diyarlara mı gitmek zorunda kalacağım?
..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..