Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Üzüm Kullanımı Hakkında Bilgi

Başlatanygzfb359Tarih23/06/2009 01:30:58Yorum4

İlk mesaj
Öncelikle bu ilk mesajım olduğu için herkese merhaba.Yazılarınızı dikkatle inceliyorum ve cidden çok faydalı bilgiler var.Artık bende birşeyler yapmak istiyorum ve sizden yardım isteyeceğim.

Bana yaklaşık 20 dönümlük üzüm arsası kaldı.Arsa Manisa Alaşerhirde.Büyük çoğunluğu çekirdeksiz ve çekirdekli olmak üzere damla sulama sistemli üzüm kurutma,çekirdek çıkartma makineleri mevcut.Bu üzümleri acaba en karlı nerelerde kullanabilirim.Şarap üretimi karlı bir işmi acaba?

Şimdiden Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Merhaba-

Öncelikle belirteyim ki her üzümden şarap yapılamaz. Kalecik karası, öküz gözü, merlot, cabernet sauvignon vs... gibi özel üzüm türlerinden şarap yapılabilir. bunun yanında asmaların iyi bakımlı olması gerekir.

saydıklarımın dışındaki üzümler genelde sofralıktır. yani doğrudan tüketilir. bunun yanında üzüm pekmez üretiminde kullanılabilir. üzüm çekirdeği de çeşitli kozmetik firmalarınca talep ediliyor ayrıca. fakat dediğim gibi, her şey asmalarınızın türüne ve bağınızın durumuna bağlı.

saygılar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
alaşehirde %90 oranla şarap yapımına uygun olmayan çekirdeksiz sultani üzüm yetiştiriliyor. bir de bağ yetiştirmek çok zahmet masraf isteyen bir iş bilhassa zirai ilaçlar çok pahalı yaş üzümü satın alan tüccarlar peşin çalışmıyorlar senet ve çekle çalışmayan tüccarların sayısı daha çok bağı söküp bahçecilik yapmanızı tavsiye ederim

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek

Yardımlarınız için teşekkürler ama ailem bağları sökmeme veya satmama izin vermez bana dedemden kaldı.Bu yüzden orayı mutlaka işletmem lazım elimdekileri en iyi nerede kullanabilirm acaba?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
özelini yaz sana muhteşem bir şey söyleyeyim.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat