Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Emlak Danışmanlığı Hakkında

BaşlatanutkugencTarih20/06/2009 17:10:39Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye36 yazı
Herkese merhaba.

Sitenizi çok beğendim. Birçok konuyu takip edip okudum. Ben de üye olup sizlerle görüş alış verişinde bulunmak istedim. Bir süredir emlak danışmanlığı hakkında araştırma yapıyorum. Bu işi meslek olarak edinip kariyer yapmak istiyorum. Özellikle şu an bu işi yapan arkadaşlardan ve bu işle ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan biraz bilgi ve tavsiye istiyorum.

Ben daha çok uluslararası veya ulusal bazda iş yapan büyük şirketleri düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Bu tür firmalarda işler nasıl yürür? Çok geniş bir çevrem yok ama bu işi seviyorum çalıştıkça çevre edinirim diye düşünüyorum.

Bu tür firmalarda herkes kendi masraflarını karşılıyormuş kazancın da yarısını alıyormuşuz. Bu heryerde böylemi? yoksa farklılıklar varmı?

Gerçekten bu iş hakkında ciddi bilgi ihtiyacım var. Özellikle bu şekilde çalışan ya da çalışmış arkadaşlardan yardım istiyorum. Benimle bu işin ayrıntılarını paylaşırmısınız?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye36 yazı
Bir de bu tür işe giriştiğimizde neler gerekli? Araba şart mı yoksa şirketten kullanılabiliyormu? Reklam broşür afiş işleri nasıl oluyor masrafları nasıl oluyor?

remax, eskidji, reality world, century2, retürk, reha medin, turyap gibi firmalardan hangileri hangi yönden nasıldır? tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye36 yazı
Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yeni Üye36 yazı

Emlak danışmanlığı hakkında fikir ve önerilerinizi bekliyorum.

Tanınmış bir marka altında bu işi yapmaya başlamak nasıl olur? Hangi şirketlerin hangi prosedürleri var?

Üye2311 yazı
Sevgili utku genelde gidiyorsunuz 5 yıldızlı otele sonra size önce çalışacağınız şirketin vizyonu farkı vs anlatılıyor,onların bir büro standartı var,m2 bölme vs,sonra bayilik için bir sözleşme formu dolduruyosunuz,tabii yüklü bir isim hakkı ödüyosunuz.Sadece bu gerisi size kalmış sadece markayı satın alıp kurumsallaşıyorsunuz o kadar.Büro olarak sizden ya düz ayak bir dükkan yada birinci yada ikinci katta bir ofis daire şartı isterler,bir müdür yada sözleşme odası bir sekretarya,bir ikinci oda,bir toplantı odası mutfak wc,şart.İçerde çalışan sekretarya yada çay kahve işlerine bakanlara maaş verilir,ama diğer tüm elemanlar genelde yüzde 40 ile yüzde 50 arasında primle çalışır.Bu işte araç olmazsa olamz,zira yeri gelir aynı gün şehrin 4 yerinde randevünüz olur.Bu araçlar ya siz alırsınız ya kiralarsınız,yada çalıştırdığınız insanları araçlı olanı tercih edersiniz.Elemanlar genelde kendi masraflarını kendi yapar,gazete ilanları kelepir olduğuna satılacak yada kiralanacak olduğuna inanılanlar verilir öyle her emlak ilanı verilmez...Artı çok zevkli ama bir o kadar da stresli bir iştir.Böyle bir yer açma bedeliniz bayilik ücreti hariç sadece ofis malzemeleri falan 20000-30000 tl arasını bulur,ha 5000 tl ye ofis açılır,o size kalmış bir şey aylık giderinizde en az 2000 ile 3000 tl arasında değişir,iyi bir ekip kurmanız lazım ,ayrıcada ilk 3 ayı zarar olarak düşününüz...Bir emlak ofisinde en çok gider gazete ilanı,satış veya kiralama flamaları,ve araçlar için benzin,artı kiradır.Eskiden çok ciddi telefon giderleri olurdu şimdi sınırsız sabit ücretli tel. ücretleri bu gideri kaldırmış oluyor..Bu arada eğer birikmişiniz varsa kendinizde alım satım yapmanız çok iyidir....Saygılar..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye133 yazı
utkugenc merhaba. alisikel@mynet.com adresine iletişim bilgilerini gönderirsen görüşmek isterim.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye36 yazı
Sevgili Metin Abi,

Çok değerli yazıların için teşekkürler. Zaten konuşmamız da yarım kalmıştı ama bu aralar msnye giremedim. İnşallah devam edeceğiz.

Bana bayilik alarak yer kurma hakkında bilgiler vermişsin ama ben bu bahsettiğin %50 ile çalışıp masraflarını kendi karşılayan eleman olarak emlak danışmanlığı yapmaktan bahsediyordum.

Yazılarımı okursan aslında belli oluyorda burada genelde girişimcilik üzerine konuşulduğu için direk olarak böyle algılanmış olabilir.

Hatta konuyu açarken iş hayatı bölümünde açmıştım ama editörler buraya taşımayı bulduklarını söylediler.

Değerli katkıların için teşekkürler ve bu anlamda da görüşlerini bildirirsen sevinirim.

Yeni Üye36 yazı
Sayın alisikel,

İlginiz için teşekkürler bilgilerimi yolluyorum.

Ayrıca msn den görüşmek isteyenler için adresim utkugenc@mynet.com ekleyebilirsiniz.