Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bodrum'da Paslanmaz Çelik Ve Kons.

BaşlatandeniizTarih19/06/2009 12:32:43Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar merhaba,
Siteye yeni üye oldum. Aslında 45 güne kadar bizde bir arkadaşımla beraber bir işletme kurmayı düşünüyoruz. Ben Pamukkale üniversitesi işleme bölümü mezunuyum.(2004) Bodrum'da yaklaşık 9 yıldır çeşitli sektörlerde muhasebe uzmanı olarak çalıştım. Şimdi bir arkadaşımla beraber paslanmaz çelik, otomasyon sistemleri ve çelik konsiriksiyon üzerine bir imalathane açmak istiyorum.

Arkadaşım bu işi tam anlamıyla anlayan ve profosyonel olarak yapan birisi. İşçilik yönünden hiç bir endişem yok. Biz bu işyerinde sıradan bir atölye değilde tam inşaat sektörüne hitap eden gerekli teknolojileri kullanıp bu işi yapmak istiyoruz. Yani amatör olarak değil. Pazarlama ve satış konusunda gayet deneyimliyim. Gerekli sermayemizde mevcut.

Ne dersiniz sizce bu iş yapılabilir mi?

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye148 yazı
sayın deniiz

siz işe başlamak için gerekli bilgi ve sermayeye sahipsiniz gibi görünüyor.yinede fikren destek iyidir tabiki ama kötü yöndende eleştiren olacaktır moralinizi bozmayın.bakın ben 27 yaşında çok fazla sermayem olmamasına rağmen yüksek sermayeli bir işe girdim her kes farklı şeyler söyledi ama ben azmettim ve başarmak içinde hala uğraşıyorum vaz geçmeyeceğim sizde öyle yapın bence.bu işin devleri dev olarakmı başladı sanki deil tabikide herneyse asıl konuya gelmek istiyorum.bu gün bir beyefendi aradı beni almanyadan.işyeri istanbuldaymış paslanmaz çelik ithal edip türkiye içinde satıyormuş ve benden paslanmaz hurda temin edip edemeyeceğimi sordu aylık 300 ton kadar bende araştırma içerisine girdim siz bu sektörde imalat yapmak istediğinize göre tanıdığınız paslanmaz işleyen firmalar vardır bana onlardan sizde paslanmaz hurda bulabilirmisiniz.bulabilirseniz ne kadar miktarda bulursunuz ve fiyatları ne olur acaba?
işe belkide hurda paslanmaz bularak başlamak nasip olur.
şimdiden her ne yapacaksanız size başarılı günler dilerim.
MELİH KUŞ

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Esnaf
Üye2311 yazı
EKSİĞİNİZ YOK BENCE FAZLANIZ VAR,BURAYA GİRİP SORU SORMANIZ BİLE HALA BİR ŞEYLER DAHA ÖĞRENEBİLİRMİYİM YADA DİKKATİMİZDEN KAÇAN NE OLABİLİR GİBİ DOĞRU ARAYIŞLAR.BUDA SİZİN BAKIŞ AÇINIZI GÖSTERİR...ARKADAŞIM BENCE YAPILMAYAN İŞ YOK,ÖNEMLİ OLAN SEKTÖRLERİN EKSİKLERİNİ HATALARINI GÖRÜP DAHA İYİ HİZMET VERMEK,BEN OLSAM ŞÖYLE YAPARDIM DİYEBİLMEK,ZATEN BUNLARI GÖRÜP DİĞERLERİNDEN FARKLI OLACAK PROJELER GELİŞTİRİRSENİZ,BAŞARI KENDİLİĞİNDEN GELECEKTİR.SADECE İLK BAŞLARDA SABIRLI OLMAK LAZIM.YANİ İLK EKİP BİÇECEK SONRADA BUNUN KEYFİNİ ÇIKARACAKSINIZ.ÖRNEĞİN ÜLKEMİZDE BİR SÜRÜ HAZIR KONUT FİRMASI VAR,İTHAL VE YERLİ ÜRÜNLER VAR.AMA BEN BU KONU İLE İLGİLENDİĞİMDE BARİZ SEKTÖRÜN ÖNÜNDE ENGELGÖRÜNEN 3-4 TESPİTİM OLDU.MESELA FİRMALARDAN İTHAL ÜRÜNLERİ OLANLARIN MİMARİSİNİN HİÇ DE BİZİM ALIŞTIĞIMIZ TARZ A UYGUN OLMADIĞINI GÖRDÜM..ARTI ARSAYI GÖSTERİYORSUNUZ 90 GÜNDE EV YAPIYORUZ DİYORLAR,ÇOĞU SU BASMAN İŞİNİ YAPIN ÖNCE DİYOR.ARTI BU 3 AYLIK ZAMAN ZARFINDA İNŞAATTA GÖREV ALAN İNSANLARIN YEME İÇME BARINMA SİZE YÜKLENMESİ,BİRDE GEREKLİ İZİNLER RUHSATLARA KARIŞILMAMASI..BUYRUN BAKALIM ŞİMDİ OLDUMU İŞ,EMEKLİ BİR ALMANA,YADA EŞİNİ KAYBETMİŞ YEK BİR BAŞINA KALAN BİR İNSANIN TÜM BUNLARLA UĞRAŞMASI MANTIKLIMI,ARTI BİR SÜRÜ ARSA FİYATINA ATIL VİLLA VARKEN.İŞTE BU KETLERE ÇÖZÜM BULAN FİRMALAR ALIR GİDER DİĞERLERİDE SADECE NEMALANIR,TABİİ NE KADAR YETERLİMİ ONU BİLEMEM.İŞTE BAŞTAN SEKTÖREL PAZARI ARTILARI EKSİKLERİNİ İYİ CE DİKKATE ALIR BUNLARA KATMA DEĞER VEREBİLİRSENİZ EMİNİM HANGİ İŞİ YAPARSANIZ YAPIN BAŞARILI OLURSUNUZ.KALIN SAĞLICAKLA BAŞARILAR..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye86 yazı

http://www.tebkobitv.com/category.aspx?grp=4&ktg=25

Bu sitede özellikle metal alanında çalışan kobilerle yapılan röportajları izlemenizi tavsiye ederim.Yapacağınız işte size esin kaynağı olabilir.
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ediyorum. Her nekadar kendime güvenim olsada yine insanın için ufakta olsa rahatsız eden bişeyler var. Bunlarıda bu şekilde sizlerden destek ve fikir alışverişinde bulunarak tamamlamak istiyorum. Hayatımda hiç ticaret yapmadım ama ticaretinde tam anlamı ile içeresindeyim. Teoride neyin nasıl olduğunu biliyorum. İnşallah hayırlısı olur. Haftaya çalışmalara başlayacağız.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Muhasebe
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - MESATİCARET
sayın deniiz

siz işe başlamak için gerekli bilgi ve sermayeye sahipsiniz gibi görünüyor.yinede fikren destek iyidir tabiki ama kötü yöndende eleştiren olacaktır moralinizi bozmayın.bakın ben 27 yaşında çok fazla sermayem olmamasına rağmen yüksek sermayeli bir işe girdim her kes farklı şeyler söyledi ama ben azmettim ve başarmak içinde hala uğraşıyorum vaz geçmeyeceğim sizde öyle yapın bence.bu işin devleri dev olarakmı başladı sanki deil tabikide herneyse asıl konuya gelmek istiyorum.bu gün bir beyefendi aradı beni almanyadan.işyeri istanbuldaymış paslanmaz çelik ithal edip türkiye içinde satıyormuş ve benden paslanmaz hurda temin edip edemeyeceğimi sordu aylık 300 ton kadar bende araştırma içerisine girdim siz bu sektörde imalat yapmak istediğinize göre tanıdığınız paslanmaz işleyen firmalar vardır bana onlardan sizde paslanmaz hurda bulabilirmisiniz.bulabilirseniz ne kadar miktarda bulursunuz ve fiyatları ne olur acaba?
işe belkide hurda paslanmaz bularak başlamak nasip olur.
şimdiden her ne yapacaksanız size başarılı günler dilerim.

Elbette temin edebilirim. Miktar konusunda bi araştırma yapmam lazım.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Muhasebe