Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Devletten Orman Arazisi Kiralayıp Ağaç Yetiştirme

Başlatanrelic07Tarih31/05/2009 22:59:51Yorum101

İlk mesaj
Üye162 yazı
Özel orman oluşturma adı altında teşviğe giren ağaçlardan devlet arazisini kiralama yoluyla yetiştiren arkaşımız var mı?

Bu mevzuyla çok ciddi ilgileniyorum ve bu yönde bilgisi olan arkadaşlardan paylaşım bekliyorum. Olmayıp düşünen arkadaşlar varsa da onlara bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim.

Bu mevzudaki süreçleri de eminim sizinle buradan paylaşırım.

Her işte, herkese başarılar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye91 yazı
Burdaki yazılara bakıyorumda birçoğu 2009 da yazılmış yazılar ver birçok arkadaşımızda ciddi olarak bakıyorum gibisinden yorumlar yazılmış acaba giren kmse tekrar dönüp bi yorum atma lüzmünda neden bulunmamış 2009 da girdiyse eğer şuanda 4. Yaşına girecek hasatını almış olması lazım ne kadar bi yatırımla nekadar bir hasat aldıgını kmse yazmamış bu konuda bilgisi olan bu işi yapan biri varsa gerçekten bana ulaşmasını isterim bende girmek istiyorum orman bakanlığının şu fidan teşviğini tüzel kişilerle ortak olarak % 100 hibedeb yaralanmak istiyorum biri mesajıma alıntı yapar beni bilgilendirirse çok memnun olurum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye550 yazı
orman arazısı surulur sondajı yapılır agac dıkımı yapılır sulaması gubrelemesı yapılır .teslım edılır.
05067222113

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye47 yazı

arkadaşlar ben 1 buçuk yıl önce inceledim bu işle ilgilendim.Öncelikle şunu söylemek istiyorum öyle dışardan bakıldığı gibi kolay değil bu iş.Şunu söyleyeyim devlet fidan başına ortalama 10 tl veriyor yeri siz devletten 49 yıllığına kiralıyorsunuz ama ceviz dediğiniz sizin her yerde yetişmiyor.Ben Tokatlıyım ve orda düşündüm aradım tarım ve köy işleri bakanlığını arkadaş yukarıda ortalama 100 kg demiş öyle bişey söz konusu değil 3 yılda doğru meyve vermeye başlıyor 10 yılda tam anlamıyla verim alıyorsunuz kabuklu hali 40 kilogram oda çok iyi bakarsan cevize yıllık bakımları ve gübrelenmesi gerekiyor öyle ektim damla sulama yaptım oh 10 sene sonra gider alırım satar parasını alırım diye düşünülmemesi gerekiyor çünkü orda ikamet etmek durumundasınız ve devletin belirledi sınırlar içerisinde fidan dikimi yapıyorsunuz 10 m bir fidan dikiliyor.Onun içinde gerçekten çok iyi bir tarla bulmak zorundasınız.Devlet size sizin istediğiniz değil onun size verdiği yeri kullandırıyor.Her arazide yetişmiyor ve belirli analizler yapılıyor.Biz bulduk 175 dönüm 100 dönüm ceviz 50 deönüm badem yaparız dedik ama onun için yeterli parayı bulamadık 150 binden fazla para lazımdı.İthal ceviz fidanları satılıyor devlet dediğim gibi hepsini karşılamıyor 17 $ felandı tanesi yani öyle yapalım hadi hurra demekle olmuyor anlıcanız.Güzel yatırım getiriside güzel ama herkesin yapabileceği bişey değil emek isteyen sabır isteyen bir iş.İnsanlar genelde yatırdık hadi para kazanalım derler bu iş öyle değil uzun vadeli bir yatırım dayanacak gücünüz varsa evet yapılır ama yoksa tavsiye etmiyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahm34
Burdaki yazılara bakıyorumda birçoğu 2009 da yazılmış yazılar ver birçok arkadaşımızda ciddi olarak bakıyorum gibisinden yorumlar yazılmış acaba giren kmse tekrar dönüp bi yorum atma lüzmünda neden bulunmamış 2009 da girdiyse eğer şuanda 4. Yaşına girecek hasatını almış olması lazım ne kadar bi yatırımla nekadar bir hasat aldıgını kmse yazmamış bu konuda bilgisi olan bu işi yapan biri varsa gerçekten bana ulaşmasını isterim bende girmek istiyorum orman bakanlığının şu fidan teşviğini tüzel kişilerle ortak olarak % 100 hibedeb yaralanmak istiyorum biri mesajıma alıntı yapar beni bilgilendirirse çok memnun olurum

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ahm34
sayın ahm34 kardeşim
bizim ağaçlandırma tecrübemiz eski ancak foruma üyeliğimiz yenidir. bu tür forumları uzunca süredir takip etmemize rağmen sanırım teknolojiyi insanlar esas konularda kullanmıyorlar forumlar bir avantajdır. bizim 550 dekar 15 yaşına getirdiğimiz 78 bin sedir ağacımız uygulama gördü. 15 yıl önce 25 bin tl. orman bakanlığından 2027 yılında aynı miktarda ödenmek üzere kaynak kullandık. bakanlık projenin gerçekleştiğini görüp uygulama okeyi verdi. yer orman bakanlığının olup 99.5 yıllığına kiralandı. ceviz ve badem dikimi için sahamız müsaittir. faaliyeti sadece özel ağaçlandırma olan bir ltd. şirketimin üzerinde olan tahsis için yanıma ortak arıyorum

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Üye189 yazı
Valla benim babamda emekli ormancı .daha yeni 49 yıllığına badem ekmek için yer kiraladı.ama orman işletmesinde birsürü arkadaşı vardı.tanıdık oralarda olmayınca zor oluyo diye biliyorum.fakat ilgim olmayan bir iş olduğu için ilgilenmemiştim.fakat ayrıntılı öğrenip burada paylaşırım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye126 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aybar1726
Valla benim babamda emekli ormancı .daha yeni 49 yıllığına badem ekmek için yer kiraladı.ama orman işletmesinde birsürü arkadaşı vardı.tanıdık oralarda olmayınca zor oluyo diye biliyorum.fakat ilgim olmayan bir iş olduğu için ilgilenmemiştim.fakat ayrıntılı öğrenip burada paylaşırım.

Valla öğrendiklerinizi burada yazarsanız seviniriz.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye162 yazı
zaman çok çabuk geçmiş. ilk mesajımdan bu yana 4 yıl olmuş. o günden bugüne gelişmeleri merak eden arkadaşlar için cevabımı vereyim; Hiç.
bu benim için hayaldi hala da öyle. ama aklımdan ve kalbimden atmış değilim. hala bu işe kafa yoruyorum, girince sağlam girmek istediğim için geçen zamını hiçe geçmiş saymıyorum. daha bilinçlendim ve bileğlendim. ceviz hakkında bilgi topladım. ticari yönden en uygun yere en uygun ağacın kondurulması gerektiğini daha bi anladım. doğayı kendimize değil, kendimizi doğaya uyumlu hale getirmemizin önemini kavradım.
yani fiziki bir gelişme yok. ama elbet bu işi eninde sonunda yapıcam. emin olun o zaman tüm adımlarıyla burada veya başka bir forumda bunu paylaşıcam.
aklınız ve kalbiniz paralel olsun. iyi günler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye28 yazı
merhaba hocam geçen sen benim de aklımda böyle bir proje vardı ve başvuruda bulunduk ama 1 sene geçmesine rağmen bir sonuç alamadık daha adımıza tahsis olmadı yer onun için hiç bir şey yapamıyoruz 270 dönüm arazi 210 dönümüne ceviz ekecektik.kısmet neyse böyle bir proje uğraşmaya bence değer
ya hudey

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye162 yazı
ben işin o kısmına geçemediğim için işleyişi bilmiyorum. lakin içerden bir destek gerektiği kesin. biraz olaya müdahale etmeniz gerekebilir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen