Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Org. San. Böl. Şirketlerine Yönelik İş Fikri?

BaşlatannochrreqTarih29/05/2013 11:21:50Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye69 yazı
Merhaba,

Ben Italya'da yaşamakla birlikte ailem Turkiye'nin en buyuk ve prestijli O.S.B'lerinden birinin bulunduğu bir ilçede yaşamakta. Girişim yapacağım sektör konusunda oldukça kararsızım, seneye mutlaka bir karar verip onun peşinden koşuyor olmam gerekiyor.

Şu an Italya'da çeşitli makina alim satim, ticari anlaşmalar gibi konularda tercümanlık ve aracılık, ayrıca Türkiye'deki tur şirketleri için organizasyon hizmetleri (Milano fuarlari icin hostes/stand gorevlisi/tercuman ayarlama, transferler için şoförlü otobüs ayarlama gibi) sağlıyorum. Yapmayı planladığım şeylerden biri eğer İtalya'da kalmaya karar verirsem, Italya genelinden çeşitli ikinci el makinalar alıp Türkiye'ye satmak olacak. Bunun yanında ise girişimciliğin Türkiye'de daha kolay olması (çeşitli vergisel teşvikler, daha az bürokrasi, ülkenin daha ucuz olması dolayısıyla daha az gider, orada bir çevrenin olması) sebebiyle Türkiye'ye dönmek de var aklımda.

Başlangıçta bahsettiğim gibi içerisinde yüzlerce firmayı barındıran bir OSB var ailemin yaşadığı yerde. Sirf bu firmalara iş yapmak bile ihya edebilir kişiyi. Atıyorum;

- Temizlik firması kurup her işletmenin temizlik işlerini almak,
- Bilişim firması kurup işletmelerin bilişim işlerini almak (aile olarak da bilgimiz temel olarak bu sektör için var. Peki IT sistemlerini oluşturmak dışında başka neler olabilir? Örneğin kamera sistemleri kurulumu, ip cam, ip phone kurulumu v.s)
- Catering firması kurup yemekhane işlerini almak
- Araç kiralama firması kurup şirket arabaları kiralamak

v.b gibi fikirler uygulanabilir böyle bir yerde.

Sizden ricam, 200'e yakın şirketin bulunduğu bu tür bir çevrede bu şirketlere ne gibi hizmetler sunulabilir bunları bana bir hatırlatmanız. Eminim bu şirketlere yönelik yapılacak her iş -zamanla bağlanan şirket sayısı da arttırılarak- fazlasıyla kazandıracaktır. Benim aklıma hepsi gelemeyeceğinden ötürü size sormak istedim. Eminim örneklerdeki gibi -ama benim hatırlayamadığım- bir çok iş fikri sunabilirsiniz. Sonrasında ise geçmiş tecrübe ve bilgilerimiz ışığında hangi işi yapılabileceğimize dair çeşitli inceleme/detaylandirma/fizibilite işlemleri yapacağım.

Teşekkürler
Ilke Cetin

Yerleşim Türkiye / BodrumMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye135 yazı
en güzeli yemek firması kurmak. ben tuzla organize sanayide çalışıyor bir çok firma devamlı yemek değiştiriyor. temiz ve hizmetde kusursuz bir yemek firması kurdummu işler mütiş ilerler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye277 yazı
bende söylediğin bölgede yaşıyor ve çalışıyorum. dediğin iş o kadar koaly değil. yemek sektöründe çok rekabet var. gıda olduğu için de uyulması gereken çok fazla prosedür var. o bölgede bu işin en büyüğü obasan. o bile artık dayanamadı yabancıya satıldı.
benim çevremde en az 7-8 organize bölgesi var. ama sermaye olmayınca hiç bir şey yapılmıyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynsan kaynaklary
Yeni Üye69 yazı

catering isi dediginiz gibi oldukca zahmetli. zahmetsiz is olmadigina katilmakla birlikte bu zahmetin seviye olcusunde en tepelerde yer aldigini dusunuyorum ben de.

baska fikirleri de duymak isterim.

Yeni Üye18 yazı
italya türkiye arası danışmanlık yapmanızı söyleyebilirim. ikinci el tarım aletlerini TR ye satabilirsiniz.
veya TR den italya ya gıda türü şeyler satabilirsiniz gibime geliyor.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Yleti?im
Yeni Üye69 yazı
@mikolife

makina alim satimi icin talep yuksek fakat burada hayat hem asiri pahali, hem de pahalilik karsiliginda son derece sikici bir hayat var. italyanlar cok minimal bir hayat yasiyor (gerci avrupanin tamami oyle). bir istanbul gibi degil, her istenen bulunmuyor, eglence yok. yine de oncelikli planim bir 5 sene daha kalarak makina alip satmak ve bu surecte hic degilse surekli oturum almak ve vize derdinden kurtulmak TR'ye dondugumde. lakin dedigim gibi hem burokrasi, hem hayat can sikici.

Yeni Üye56 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nochrreq
@mikolife

makina alim satimi icin talep yuksek fakat burada hayat hem asiri pahali, hem de pahalilik karsiliginda son derece sikici bir hayat var. italyanlar cok minimal bir hayat yasiyor (gerci avrupanin tamami oyle). bir istanbul gibi degil, her istenen bulunmuyor, eglence yok. yine de oncelikli planim bir 5 sene daha kalarak makina alip satmak ve bu surecte hic degilse surekli oturum almak ve vize derdinden kurtulmak TR'ye dondugumde. lakin dedigim gibi hem burokrasi, hem hayat can sikici.

Ne tür makine alım - satım işlerini yapmak istiyorsunuz. Biz İtalya'ya Dijital Baskı Makinelerini Sattık Gayet de İyi Bir Potansiyel Olduğunu Düşünüyorum İtalya'da

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye69 yazı
@sessi01

halihazirda rol aldigim alim satim islemleri endustriyel ve tarim makinalari; genelde kobilerden geliyorlar. tekstil, tarim gibi alanlarda satislar yaptik. benden baska bu islemlerde tecrubesi olan da olmadigindan oturu kendim bu isi yapmayi planliyorum kesinlikle. yalniz ne sekilde yapacagima karar veremedim. turkiye'de sirket kurup, basina da babami dikip, buradan makinalari kendim gonderip yine kendimiz mi satalim yoksa aracilik seklinde mi olsun. bunu dusunecegim. ilk etapta sanirim aracilik sekline devam edecegim italyada kuracagim sirket uzerinden. musteri ve arzci sayimi arttirdiktan ve 1-2 sene daha tecrube edindikten sonra kendim TR'de de bir sirket acmayi planliyorum.

bizim insanlar genelde almanya ile is yapiyorlar turkler cok oldugundan dolayi. burada ise kendilerine el ayak olacak, italyanca ve yol, yordami bilen biri olmadigindan simdiye kadar hic is yapamamislar (kobilerden bahsediyorum, yoksa buyuk olanlar 10-20 milyon euroluk makinalari kendileri aliyor direk. babamin calistigi sirket ornegin tum makinalarini italyadan almakta ve her biri 10 milyon+ euro degerinde).

bu konuyla ilgili de ayrica bir baslik acarak yorumlarinizi alacagim cunku su anda en yuksek potansiyel ve saglam fizibilite bu alanda gorunuyor. ama bir yandan da ailemin yasadigi sehirde de ufak bir isletmeleri olsun istiyorum, yarin bir gun ben dondugumde iyi bir seviyeye gelmis olsun. belki babami TR ayagi yapmak daha mantikli olacak, yolladigim makinalarin bakim ve onarim islerini yapar.