Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Devletten Orman Arazisi Kiralayıp Ağaç Yetiştirme

Başlatanrelic07Tarih31/05/2009 22:59:51Yorum101

İlk mesaj
Üye162 yazı
Özel orman oluşturma adı altında teşviğe giren ağaçlardan devlet arazisini kiralama yoluyla yetiştiren arkaşımız var mı?

Bu mevzuyla çok ciddi ilgileniyorum ve bu yönde bilgisi olan arkadaşlardan paylaşım bekliyorum. Olmayıp düşünen arkadaşlar varsa da onlara bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim.

Bu mevzudaki süreçleri de eminim sizinle buradan paylaşırım.

Her işte, herkese başarılar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye0 yazı
Arkadaşlar sayfayı biraz inceledim .Genelde arkadaşlarımız Brokrasinin zor aşılacağından bahsediyor ama inanın insan istedikten sonra aşamayacağı bir konu yok diye düşünüyorum. Hazine arazisi için müracatta bulundumm 15 Günde Olur belgesini aldım.Şimdi ağaç ekimi için seçim aşamasındayım hayırlısı ile onuda bi aşarsam öncelikle yeşil bir alan ve kar edeceğim ek bi işim olmuş olacak sizlerede başarılar diliyorum.
SANCI

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Muhasebe
Yeni Üye23 yazı
013316 arkadasım msn adresinizi yazarmısınız Konuşabilirmiyiz msnde arazi kiralaması hakkında
TİCARETTE GÖZÜNÜ KARARTMAYAN BİGÜN NAMERDE YÜZÜNÜ KARARTIR

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Y?siz
Yeni Üye11 yazı

arkadaşlar geçenlerde ilçemizin orman işletme şefi ile görüştüm. devletten orman arazisi kiralama işi ile ilgili olarak. kendi arazin varsa daha iyi olur, ormandan yer kiralamak öyle sanıldığı gibi ucuza gelmez dedi, sadece direk ve tel örgü işiyle kalmayabilirmiş, arazi bozuksa düzeltme işi, çalılıklar varsa temizleme işi vs. bunlar için küçük traktörler iş görmez, illaki ormanın büyük araçlarını kiralamak zorunda kalabilirsin dedi. benim duyuşum böyle. yinede iyice bir araştırmak lazım.
Hem niye illaki ceviz diyorsunuz. bakımı cevize göre daha basit ve zararlısı daha az olan bademi düşünmüyorsunuz. cevizi bilmiyorum ama türkiyenin ihtiyacı olan bademin yüzde 60 ı halen yurtdışından geliyor. üstelik 3. yılda verim alınmaya başlıyor. ceviz gibi illaki su da istemiyor. bu konuda birsürü site var bir dolaşın derim.
selam ve saygılar.
tanertek

Yerleşim Türkiye / Burdurye?ilovaMeslek Memur
Üye162 yazı
badem de çok iyi tabi. çiçekli bitki ama sonuçta iklimler karışıyor, çok da erken çiçek açıyor nimet. ilkbahar donları vurdu mu seneye talim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Üye599 yazı
sayın relic07 hakkınızda hayırlısı olsun öncelikle..
arazi konusunda; kendi yerimiz olması durumunda,devletin teşviki ve desteği varmı..manisa-salihli uygun olurmu sizce..
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
ceviz ağaçlarıyla ilgili bir kitap aldım bende onu okuyucam öğrendiğim bilgileri izle paylaşıcam
metalone76
lookoutme

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
devletten araziyi paraylamı alıyorsun yoksa devlet sana fidan dikmek için bedavamı veriyor bu araziyi.
lookoutme

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye2 yazı
arkadaşlar nisan 2009 akadar ağaçlandırma genel müdürlüğü özel ormanla ilgileniyordu butarihten sonra orman bölge müdürlüğü görevi devraldı bazı kurallar deyişti orman alanlarında 30 dönüm olan alt sınır 5 dönüme düştü en önemliside bu zaten
A

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
bazı arkadaşlar özel ağaçlandırma yapmak istiyor görüyorumki bu konuyada ilgileri var yapmaları gereken
uygunbir arazi keşfetmek daha sonra bir haritacıya gidip alanın kime ait olduğunu öğrenmek orman alanı ise orman bölge müdürlüğüne hazineye ait ise defterdarlıklara mal müdürlüğüne gitmek
çizim ve harita çıkarmadan önce o bölgeye bakan orman şefliğine başvurun ve arazinin uygun olup olmadığını muhakkak sorunuz.
arkadaşlar acizane bildiklerimi size anlattım eğer faydalı olabildim ise nemutlu bana
A

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye599 yazı
arazi konusunda; kendi yerimiz olması durumunda,devletin teşviki ve desteği varmı..manisa-salihli uygun olurmu sizce..
saygılar
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye23 yazı
Relic Hocam Arazi Kiralamayı araştırdım 49 yıllıgına üçretsiz sen gidip tesbit ediyorsun Görev'Liler Gelip inceliyor uygun görürse Onaylıyorlar.
Kredi İşinide Sen bahceyi kurduktan sonra gelip bakıyorlar uygun görürlerse krediyide veriyorlarmış
TİCARETTE GÖZÜNÜ KARARTMAYAN BİGÜN NAMERDE YÜZÜNÜ KARARTIR

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Y?siz
Üye162 yazı
bir miktar sermaye gerekiyor. ağacı yetiştirdikten sonra anca teşvik ve kredi alabiliyorsun. konteynır falan sağlanıyor diye duydum. eniştem muğlada su başı bir yeri kiralamak istemiş. brarj bölgesi olduğu için direkten dönmüş. söylediğine göre arazinin içinde belli bir kısmı bile ağaçlandırıp başka amaçlar için kalan yerlerini kullanabiliyormuşsun.

Üye218 yazı
bu konuda girişimde bulunan yokmu acaba? detaylarını öğrenebilseydik keşke...
www.tohumfide.net

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Editör5590 yazı
Bunun için önce milli emlak web sayfasına gidip kiraya çıkarılmış ihaleleri bulmak gerek. Uygun vasıflı bir arazi var ise ihalesine girip kiralamak gerek. Kiralanan arazide yeri konumu vasıfları uygunsa ticari bitkisel ürün yetiştirilebilir. Bir çok tarım teşviği arazi mülkiyetine sahip olmayı gerektir. Fakat kiralık araziyede bazı fidan veya ekipman teşvikleri var.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
relic07 bende antalyadayım,senın dedıgın işi bende yapmak ıstedım ama tam arastırma asamasının basında cevremdekıler hevesımı kırmayı basardı.arastıramadan bıttı... antalyada merkezdeyım ben. bu cıvarlarda yapmak ıstersen tanıdıgım cok zıraaat muh. arkadaslarım var yardımcı olabılcek.antalyada olursa aynı yola bırlıkte gırebılırız..adım metın cakallıklı.
gorusmek uzere

Üye162 yazı
metin bey;
bu iş ortak nasıl yapılır bilemiyorum. çünkü arsa birinin üstüne olacak sonuçta. prosedürü aşmanın yolunu da buldum lakin sermayesiz dalmak istemiyorum. yakın çevremden tanıdık birkaç hevesli kişi var eğer olursa onlarla girmeyi düşünüyorum.
bir akrabam bursadan içbadem diye tabir edilen badem çeşidi ekmiş kendi tarlasına birde boyutları çok büyük çeviz veren fidanlar varmış, olursa bu ikisinden karışık ekicez. benim düşüncem 50 ile 100 dönüm arası. girmişken tam girmek lazım.
sizinle veya daha başkalarıyla da yapmak isterim fakat güven meselesi çok önemli, neyi nasıl yaparız bilemiyorum gerçekten.

Üye1714 yazı
Arkadaşlar belediye arazi bulursanız ve bu işi yapmaya karar verdiyseniz hiç düşünmeyin. Birkaç yıl sonra çıkacak bir yasa ile belediyelere ait olan mal ve mülkleri işletmesini alanlara cazip fiyatlarla bu yerler satılacak ve ilk alma hakkı kiracıya-işletmeciye verilecek.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye14 yazı
Sizin yazınızı okuduktan sonra hemen zir.müh arkadasımı aradım,konustuk ve heyecanımız tekrar alevlendı. orman bolge mudurlugunde tanıdıgı kısıye detayları sorucak,hafta ıcı gorusecegız bakalım nasıl bılgıler ulasır elımıze gorecegız..uzaktan esımın bır arkadasıda buyuk organızenın cıvarında bagdem agaclarını dıkmıs,onuda bır takıbe almak gerekır. etrafımdakileri gorunce heveslenıyorum ıyıce.
guven olayında haklısınız.bende yabancı bırısıyle gırısımde bulunurken cekınırım dogrusu..hayırlısı

Üye162 yazı
detayları bekliyorum sabırsızlıkla. organizenin orada badem yetişirmi acaba? biz yayla taraflarından düşünüyoruz.

Yeni Üye77 yazı
balıkesir ilçelerinde merkezinde arazi ucuz ne eksn olur buralarda badem ve ceviz üzerinde düşünebilirsiniz.kırsal kalkınmadan hibe desteğide alınabilir.ama tarlaya verilmiyor.dikilecek bademlere destek veriliyor.buayın sonuna kadar projeler il tarım müdürlüklerine verilmelidir.

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye3 yazı
evet relic bende geldim bende ceviz işine kafayı taktım bende senin gibi yer arıyordum bugün ilçe tarım müdürü ile görüştüm orman arazisi fikri ondan geldi bende akşam merak ettim araştırırken sizin forumu gördüm gördümki sizle aynı kafadayız çocuklara bişeyler bırakmak derdindeyiz aynen sizin gibi düşünüyorum 50 hektar alan bulsak süper olacak
ama orman arazisi bulmak zor tabi şöyleki o araziler köylümüz tarafından kullanılıyor haliyle bırakmak böyle bir yer varsa bile ama araştıracam
sizde gelişme varmı görüşelim bir gelişme olursa.....

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Doktor
Yeni Üye3 yazı
evet relic bende geldim bende ceviz işine kafayı taktım bende senin gibi yer arıyordum bugün ilçe tarım müdürü ile görüştüm orman arazisi fikri ondan geldi bende akşam merak ettim araştırırken sizin forumu gördüm gördümki sizle aynı kafadayız çocuklara bişeyler bırakmak derdindeyiz aynen sizin gibi düşünüyorum 50 hektar alan bulsak süper olacak
ama orman arazisi bulmak zor tabi şöyleki o araziler köylümüz tarafından kullanılıyor haliyle bırakmak böyle bir yer varsa bile ama araştıracam
sizde gelişme varmı görüşelim bir gelişme olursa....

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Doktor
Üye183 yazı
arkadaşlar bu konuda torpil yok aksine devlet bu gibi projeleri destekliyor tek sorun birokrasi çok yavaş ilerliyor gerekli evrakları elden çevirebilirseniz işiniz çabuk görülüyor yok normal yoldan gitsin diyorsanız vay halinize biz tarım la ugraşıyoruz KAPARİ,K. MANTARI,PEPİNO,BADEM yetiştiriçiliği yapıyoruz ve devlet destekli tarımsal eğitim veriyoruz
nev_kap@wwindowslive.com www.nevkaptarim.com
www.nevkaptarim.com.tr

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye6 yazı
Ceviz ağacı dikmem için öncelikle nereye hangi kuruma başvurmam gerekiyor.devlet arazi gösterme konusunda yardımcı oluyormu.yoksa araziyi bizmi gösteriyoruz.bende 50 dönüm düşünüyorum.sizden yardımlarınızı bekliyorum.
hakan_calisir@hotmail.com
F.KUTRGÖZÜ

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye16 yazı
Selamlar Herkese... Evet ciddi olarak son 2 aydır bende bu işi araştırıyorum.. Ve sanırım haziran temmuz ayı gibi başlayacağım ceviz bahçesini kurmaya.. Ben bahçeyi Kaman'a kurucam çünkü arazimiz orda.. Ankara'da yaşıyorum ben ama ceviz ile ilgilenicem.. toplamda 80 dönüm arazimiz var fakat parça parça yerlerde .. Ancak bu 80 dönümün 30 dönümü tek parça ve ben bu 30 dönümlük araziyi komple ceviz dikmek istiyorum.. bende direk 5-10 sene sonrası için yatırım olsun diye düşünüyorum.. Ve bilirsiniz ki Kaman cevizi çok meşhurdur :) .. Şimdi arkadaşlar kafamı karıştıran sorular şunlar.. devlet destek ce teşvik veriyor fakat komple sulama sistemi, etrafının çevrilmesi, ve bahsedilen ilk 3 yıllık giderleri komple bahçeyi kurduktan sonra mı veriyor ?? önceden tarla üzerine kredi vermiyor mu ? bi yerde okumuştum, ceviz bahçesi kurmak isteyenlere 5 yıl ödemesiz çok düşük faizde kredi veriliyor diye bu doğru mu ?? çünkü 30 dönümlük bi arazinin etrafının çevrilmesi, damlama sistemi ve bakımları aşılı filan fiyatları vs..vs.. baya bi tutuyor ? bu kredi teşvik konusunda bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Üye162 yazı
sanırım şöyle;sen ağaç için çukurları açıyorsun kontrole geliyorlar ve çukur başına belli bir fiyat veriliyor. fidanlar içinde böyle fakat fidan tane fiyatları ormanın kendi fidan fiyatları üzerinden yani düşük. tel sulama da aynı şekilde mi onu bilmiyorum. 15 yıl sonra ödemeli ve çok düşük faizli kredi veriliyor.
diye biliyorum. başarılar, tebrik ederim.

Yeni Üye16 yazı
ya mesela benim şöle bi düşüncem var sizce olur mu ?? ben mesela 5 yada 15 sene ödemesiz olan krediden çeksem, atıyorum 30 milyar çektim.. bu 30 milyarı bu otuz dönümlük arazi için kullansam.. etrafının çevrilmesi, damlama sistemi, fidan alımı, gübre alımı vs.vs.. Bunların tamamını yaptıktan sonra diğer hibeler için başvursam acaba geçerli olur mu ? yanii atıyorum ilçe tarım müdürlüğüne gidip , ben bahçem, yaptım gelin bakın :) dedikten sonra, e adamlar da gelicek gelip gördüklerinde yanii teyit ettiklerinde, bu benim yatırdığım paraların, mesela atıyorum damlama sisteminin maliyetinin (internetteen edindiğim bilgi kadarıyla) yarısını devlet hibe olarak geri veriyor.. bunu alabilir miyim ? bi diğeri de şu , dönüm başına 200-250 tl teşvik veriyorlar, 30 dönümde 6000 lira gibi bi para yapar.. bu teşvikin kalkma durumu ne ? bi de biz bu bahçeyi kurunca teşvikler kalkarsa :))

Yeni Üye16 yazı
Ya bişi daha arkadaşlar :) Şimdi internette araştırırken okudum ve mantıklı geldi sizinle de paylaşmak istedim..
Ceviz şu an getirisi güzel olan bi meyve fakat ciddi anlamda bu işe girişenler ve girişmiş olanlar var kii, çok büyük arazilerler giriyorlar 300-500 dönüm vs..vs.. .. Peki arkadaşlar bizler ise max. 30 dönüm ile giriyoruz ve nerdeyse 5-6 sene bu iş ile uğraşıcaz emek vericez...
Peki bu kadar ceviz üreticisi olmuşken sizce 5-6 sene sonra ceviz fiyatları düşerse nolur sizce ?? :)) 1-2 liraya kadar düşme ihtimali ne sizce ?

Yeni Üye2 yazı
merhaba arkadaşlar bende geldim aranıza orman konusunda bende araştırıyorum antalya bölgesinde verdiginiz bilgiler için hepinize teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye16 yazı
arkadadilar selam,
ben adanada ikamet ediyorum. adanada ceviz ağacı dikilebilir mi? burada bir arazi vari bu araz,dddddde dyabani zeytin ağaçları var. ben bu ağaçların yerine nasıl ceviz dikebilirim.
atatolga

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek