Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yaptığımı Yapın Yeter. Sıfır Semaye İle Servet

Başlatangenc_isadamiTarih29/05/2009 21:22:44Yorum74

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Ankarada ikamet ediyorum.Yirmili yaslardayim. İlköğretim yıllarından bu yana ticarete merakım vardı ve hep içli dışlı oldum.Kendime ait ilk işyerimi sıfır semaye ile yani vadeyle satın aldım (Kuruyemiş Marketti),çalıştım ödedim,işyerim borcunu kendi kendine ödedi,sonra daha büyük işler yapmak için devrettim ve elime toplu para geçti. Şimdi inşaat sektöründe alımsatımlar yapıyorum ve Yüzde otuzluk kısmı vade borçlu olsada herbirinin en düşük değeri 100'bin tl olan 3 adet ayrı dairem var..Kısaca Sıfır sermayeyle birkaç yılda yüzmilyarlar kazandım.. 1-) Ticarette alırken kazanacaksın satarken değil 2-) Risksiz ticaret olmaz sözü palavra,aza kanaat edecek Riske girmeyeceksin, az dediğin kazanıp semayen arttıkça çoğalır 3-) Yatırımlarında herzaman nakit paranın en fazla yüzde yetmişini kullanacaksın yüzde otuzunu her an olabilecek krizler için bekleteceksin, çünkü bir düşersen malında para etmez.. Saygılarımla

Öncelikle hazır çalışan,oturmuş ve müşterisi olan devren vadeli satılık bir kuruyemiş işyeri bulun ama iyi inceleyin iş yapıyormu( Bulunmaz sanmayın, emekli olup bu işlere yatırım yaparak başlayan sonra da çoluğu çocuğu ilgilenmeyince yaşı itibariyle Yalnızlık'tan dolayı devretmek isteyipte alıcı bulamayan,vade made her türlü satsamda artık köşeme çekilsem diyen bir dünya insan ve satılık işyeri var,araştırırsanız bir günde bulursunuz) ,benim tavsiyem kesinlikle veresiyesi ve çeşidi bol olan markete girmeyin,bunun yerine hesabını tutmanın kolay olduğu ve peşin satışı olan kuruyemiş olsun.İlk etapta hedefiniz bu işyerinden hem geçiminizi sağlamak hemde kendi kazancıyla vade borcunu ödemek olsun (Merak etmeyin siz işinize sahip çıkarsanız,özelliklede kasaya oda size sahip çıkar).Borcu bitince de ya işinizi ilerletmeye bakın yada aldığınız fiyatın altınada olsa devredip elinize geçecek toplu parayla hayaliniz de başka bir iş varsa onu kurmaya. Ben bugün işhayatına tekrar yeniden başlasam 1 tl bile harcamadan 2 sene vadeyle böyle bir işyerini hemen satın alır (ama iş durumunu ve vergi,elektrik,su borçlarını iyi inceleyerek) 2 seneye kalmaz borcunu kendi kendine ödetir ve sonra hedeflerimi yükseltmeye bakarım.Aynen daha önce başardığım gibi.

Birkaç tavsiye
1: Gerekirse dükkanını kapa ve yandaki esnafa bilgi ver ama işyerini kimseye emanet bırakma
2:Piyasayı iyi analiz et,her kapına gelen toptancıya kanma,spot ve pahalı mal alma
3:Aldığın ürünlerin son kullanma tarihlerine ve markasına dikkat et
4:Müşteriden güleryüzü ve saygıyı eksik etme
5:Müşteri seni kızdırsa bile öfkelenme,adeta bir ölü gibi tevazu ve tebessüm içinde ol
6:Asla haram kazanç düşünme ''özellikle hesap ve terazi de''
7:Alırken peşin al kazan, satarken ucuz sat sürümden kazan
8:Ticaretten korkma kendinden kork,harama el uzatmazsan allah yolunu açık eder yeterki kazandıkça azma..
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
74 yorum
Yeni Üye3 yazı
www.themadeinturkey.com aracılığı ile ürünlerinizi arap ülkelerinde tanıtabilir, anında ücretsiz çeviri hizmeti alabilir,yine aynı siteden rehber talebinde bulunabilirsiniz. 12 tercüman 21 ülke temsilcisi ile her türlü ürün veya hizmet sunumunuzu yapabilirsiniz. Üye olmanızda fayda çok.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Yöneticilik
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - themadeinturkeycom
www.themadeinturkey.com aracılığı ile ürünlerinizi arap ülkelerinde tanıtabilir, anında ücretsiz çeviri hizmeti alabilir,yine aynı siteden rehber talebinde bulunabilirsiniz. 12 tercüman 21 ülke temsilcisi ile her türlü ürün veya hizmet sunumunuzu yapabilirsiniz. Üye olmanızda fayda çok.

Birader Bu kadar reklam yeter:(( Bune böyle papağan gibi
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - themadeinturkeycom

Birader Bu kadar reklam yeter:(( Bune böyle papağan gibi

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yeni Üye39 yazı
masal06 yukarıda bir soru sormuşsun bu hesap doğrumu diye.Bende cevaplayayım dedim ama bin pişman oldum doğrusu cevap yazdığıma.Söylemediklerini bırakmadılar bana.İşin garip tarafı soruyu soran sensin ama sanki sormamış gibi bu hesabın yanlış olduğunu tabiki bende biliyordum diye devam etmen çok garibime gitti.Neyse yaptık bir hata...

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kadafa
masal06 yukarıda bir soru sormuşsun bu hesap doğrumu diye.Bende cevaplayayım dedim ama bin pişman oldum doğrusu cevap yazdığıma.Söylemediklerini bırakmadılar bana.İşin garip tarafı soruyu soran sensin ama sanki sormamış gibi bu hesabın yanlış olduğunu tabiki bende biliyordum diye devam etmen çok garibime gitti.Neyse yaptık bir hata...

Kardeşim estağfurullah. Nedemek hata yaptık. Aklın yolu bir. Cevapladığın için ayrıca teşekkürler.
Bizim ülkemizin insanı duygusaldır:)) Daha önceki yazımda dediğim gibi genc_işadamı arkadaşın konuyu açarken yazdığı şeyler Her ticaret yapanın bildiği şeyler . Bu konuya yorum yapan arkadaşlar o yazıya bakarak yorum yapıyorlar. Ancak şeytan ayrıntıda gizlidir

Ticaretin etiğini ve Ticari hesap bilen birisi o arkadaşın yaptığı hesabın da yürüttüğü mantığında yanlışlığını anlar.

Zaten O tarihten sonra sanırım fazlada foruma uğramamış o sevgili arkadaş:))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye83 yazı
hay sizin reklamınıza da başlıcam ha !!
bir kere koydun tamam anladık ne 3-5 kere yazıyon yolluon
themadeinturkeycom !! yani reklam yapcan diye yediğin küfürlerin haddi hesabı yoktur herhalde :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye1714 yazı
Sermaye bu kadar kolay büyüse "herkes milyoner" olurdu! Sermaye yaptığın işin kalitesine, şartlara, ekonomiye göre büyür. 1$ oldu 10.000$ öyle veya böyle. 100 bin çok zor 1 milyon olur. Hemde çook :)

Sermayenin büyüğü küçüğü olmaz evet. Büyüksek sermayen büyüktür. Küçüksen sermayende küçüktür. Ama sermayen yok diye birşey yok.

Sermaye = Tecrübe
Tecrübe = Para
Para + Tecrübe = Ticaret
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye15 yazı
Haramdan uzak durun diyorsun , vadeli hesap için insanları teşvik etmişsin. Bu nasıl iş.
Bu ne perhiz , bu ne lahana turşusu.

Benim akrabam antalya merkezde kuruyemişçi dükkanı açtı. 8 ayda 10 bin lira içeri girdi canını zor kurtardı. Buda onun şansı tabiki.
Hayat bir oyun , rolünüzü seçerken onbin kere düşünün ki oynarken zorlanmayın.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye33 yazı
Arkadaşlar bu topiğin sahibinin bırakın 1 evi sigara almaya parası varsa bende barack obamayım:))

Yeni farkettim bu topiğini eğer bana cevap yazarsa sevinirim çünkü değil dükkanı kahveciye borcu vardır bunun gibi insanların...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
dostum ben bunu senin yazını okuduktan sonra 1 aydır deniyorum ama kimse vadeli satmaya yanaşmıyor nasıl olucak.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye34 yazı
1.yıl: 2 dolar
2.yıl: 4
3.yıl: 8
4.yıl: 16
5.yıl: 32
6.yıl: 64
7.yıl: 128
8.yıl: 256
9.yıl: 512
10.yıl: 1024
11.yıl: 2048
12.yıl: 4096
13.yıl: 8192
14.yıl: 16384
15.yıl: 32768
16.yıl: 65536
17.yıl: 131072
18.yıl: 262144
19.yıl: 524288
20.yıl: 1.048.576 dolar
Şimdi sakın bana bileşik faiz hesapları yapma,yüzde seksen yanılma olsa,hatta yüzde doksan 148576 usd eder.
Benden ne istediğinin farkındamısın, ama ben yinede sana bu isteğini vereceğim fakat BU KIYAĞIMIDA UNUTMA

OPPPSS :))

kerveg

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
Ne yazık ki bizim buralarda isim yapmış kişiler kuruyemiş olarak da dahil ne yazık ki kenetlemiş kendine zor çıkılmaz girdap yaptılar kendilerine.
Paranız olmadan kusura bakmayın yatırım hayali çok zor bana göre. Belirli noktalar haricinde kuruyemiş yerleri açlamaz yoksa tehlikedesin, açarsan da oraya kirası çok yüksek. Tehlikeli bir durum anlayacağınız...

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Serbest meslek
Yeni Üye93 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Yukarıdaki hesaba göre 1 dolar 20 yıl sonra 1.048.576 dolar yapıyor fazla çalışmaya gerek yok Koyun 1 doları 20 yıl sonra milyoner olun

Adam ders çıkarılsın diye absürd bir hesap koymuş ki bunun boyle olmayacagını kendisi de biliyor. Burada teşbih , kinaye sanatı var. Senin yazdıkların ise içi boş cevaplar
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye67 yazı
Bİr ankara'lı olarak senınle gurur duydum.. Ankara'da elime uzerı karalanmıs yani kullanılmış a4 kagıt verın onu bıle satarım derdım herzaman.. tabı sonradan memur oldum :) Sen benım emeklı oldugumda alacagım evını arabanı su anda almıssın :) Genclıgının verdıgı hızın ve özguvenın bu işte cok faydası var.. Helal kazanc her zaman kazandırır.. Kuruyemiş dukkanında alkol satısı varmıydı cok merak ettım ? kuruyemıs dukkanları tek basına işletilmek ıcın cok zor.. neredeyse gunde 15 - 16 saat calısırsın kolay iş degildir.

ALLAH yuru ya kulum demiş, yazdıkların ve dusuncelerın cok guzel ama bır sey eklemek ısterım.. musluk akarken kovayı doldurmak lazım..
aykut

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Asker