Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yaptığımı Yapın Yeter. Sıfır Semaye İle Servet

Başlatangenc_isadamiTarih29/05/2009 21:22:44Yorum74

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Ankarada ikamet ediyorum.Yirmili yaslardayim. İlköğretim yıllarından bu yana ticarete merakım vardı ve hep içli dışlı oldum.Kendime ait ilk işyerimi sıfır semaye ile yani vadeyle satın aldım (Kuruyemiş Marketti),çalıştım ödedim,işyerim borcunu kendi kendine ödedi,sonra daha büyük işler yapmak için devrettim ve elime toplu para geçti. Şimdi inşaat sektöründe alımsatımlar yapıyorum ve Yüzde otuzluk kısmı vade borçlu olsada herbirinin en düşük değeri 100'bin tl olan 3 adet ayrı dairem var..Kısaca Sıfır sermayeyle birkaç yılda yüzmilyarlar kazandım.. 1-) Ticarette alırken kazanacaksın satarken değil 2-) Risksiz ticaret olmaz sözü palavra,aza kanaat edecek Riske girmeyeceksin, az dediğin kazanıp semayen arttıkça çoğalır 3-) Yatırımlarında herzaman nakit paranın en fazla yüzde yetmişini kullanacaksın yüzde otuzunu her an olabilecek krizler için bekleteceksin, çünkü bir düşersen malında para etmez.. Saygılarımla

Öncelikle hazır çalışan,oturmuş ve müşterisi olan devren vadeli satılık bir kuruyemiş işyeri bulun ama iyi inceleyin iş yapıyormu( Bulunmaz sanmayın, emekli olup bu işlere yatırım yaparak başlayan sonra da çoluğu çocuğu ilgilenmeyince yaşı itibariyle Yalnızlık'tan dolayı devretmek isteyipte alıcı bulamayan,vade made her türlü satsamda artık köşeme çekilsem diyen bir dünya insan ve satılık işyeri var,araştırırsanız bir günde bulursunuz) ,benim tavsiyem kesinlikle veresiyesi ve çeşidi bol olan markete girmeyin,bunun yerine hesabını tutmanın kolay olduğu ve peşin satışı olan kuruyemiş olsun.İlk etapta hedefiniz bu işyerinden hem geçiminizi sağlamak hemde kendi kazancıyla vade borcunu ödemek olsun (Merak etmeyin siz işinize sahip çıkarsanız,özelliklede kasaya oda size sahip çıkar).Borcu bitince de ya işinizi ilerletmeye bakın yada aldığınız fiyatın altınada olsa devredip elinize geçecek toplu parayla hayaliniz de başka bir iş varsa onu kurmaya. Ben bugün işhayatına tekrar yeniden başlasam 1 tl bile harcamadan 2 sene vadeyle böyle bir işyerini hemen satın alır (ama iş durumunu ve vergi,elektrik,su borçlarını iyi inceleyerek) 2 seneye kalmaz borcunu kendi kendine ödetir ve sonra hedeflerimi yükseltmeye bakarım.Aynen daha önce başardığım gibi.

Birkaç tavsiye
1: Gerekirse dükkanını kapa ve yandaki esnafa bilgi ver ama işyerini kimseye emanet bırakma
2:Piyasayı iyi analiz et,her kapına gelen toptancıya kanma,spot ve pahalı mal alma
3:Aldığın ürünlerin son kullanma tarihlerine ve markasına dikkat et
4:Müşteriden güleryüzü ve saygıyı eksik etme
5:Müşteri seni kızdırsa bile öfkelenme,adeta bir ölü gibi tevazu ve tebessüm içinde ol
6:Asla haram kazanç düşünme ''özellikle hesap ve terazi de''
7:Alırken peşin al kazan, satarken ucuz sat sürümden kazan
8:Ticaretten korkma kendinden kork,harama el uzatmazsan allah yolunu açık eder yeterki kazandıkça azma..
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
74 yorum
Yeni Üye40 yazı
Birkaç maddesini büyüklerimden duyduğum yukarıdaki sözler altın değerindedir.
Yazıyı okurken de anlaşılacağı üzere özellikle yazarın özgüveni, kararlılığı ve (dediklerini yapan birisi olduğunu düşündüğümden) adaleti takdir ile alkışlanacak türdendir.

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye41 yazı
arkadas hayati ticareti okadar toz pembe gostermiski /ticareti bilmeyenler hemen inanir.kim kime kefilsiz ceksiz senetsiz vadeli yer verir hele bu devirde. hem taksit ode hem para birktir getirisi cok iyi olmali.kusura bakmayin ama bu devirde arkanda kimse olmadan yada cok iyi bir is kolu bulmada kimse sermayesiz turkiyede zengin olamaz.sabancilarin koclarin hayat hikayelerini okuyupta kimse umutlanmasin o devir turkiyede kapandi belki baska ulkelerde olabilir.ayaklari yere basarak is yapmak lazim hayalle degil

Yerleşim Kazakistan / AktauMeslek Di?er
Üye1714 yazı

İlköğretime artık ilkokulda dahil sanırım. Size alfabe yerine ticareti öğrettiler sanırım.

Müşteri her zaman haklıdır ve nakit kraldır.

articel: Verirler. Eğer piyasada biraz isim yaptıysan verirler. Ama dediğin gibi, herşey tospembe arkadaşın ticaretinde. Peki sen zarardasın. Konut fiyatları dip yaptı. :)

Herkes kuruyemişçi ile mi başlasın yani.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye15 yazı
belli bir nakit olmadan vade ilen mekanı devralmak 100 de 1 ihtimaldir.oda denk gelirse.ben de kuruyemişçiyim.tekel bayim var 4 senedir işletiyorum.bu konuda sana katılıyorum geliri baya iyi.tabi iş yaparsan iyi.kuruyemiş tekel le başlamak istiyosanız yer iyiyse sürkülasyon fazlaysa kaçırmayın derim.5 senede ev inide alırsın arabanıda ,yeterli sermayeyide oluşturursunuz.
dünya üretmeden kazanılmayacağını anlıyacak.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye8 yazı
ticaret o kadar kolay olsaydı şimdi herkes bir koç, bir sabancı olurdu......

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Kamu sektörü
Üye643 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - genc_isadami

Birkaç tavsiye
1: Gerekirse dükkanını kapa ve yandaki esnafa bilgi ver ama işyerini kimseye emanet bırakma
2:Piyasayı iyi analiz et,her kapına gelen toptancıya kanma,spot ve pahalı mal alma
3:Aldığın ürünlerin son kullanma tarihlerine ve markasına dikkat et
4:Müşteriden güleryüzü ve saygıyı eksik etme
5:Müşteri seni kızdırsa bile öfkelenme,adeta bir ölü gibi tevazu ve tebessüm içinde ol
6:Asla haram kazanç düşünme ''özellikle hesap ve terazi de''
7:Alırken peşin al kazan, satarken ucuz sat sürümden kazan
8:Ticaretten korkma kendinden kork,harama el uzatmazsan allah yolunu açık eder yeterki kazandıkça azma..
Saygılarımla

sayın genç işadamı tebrikler, tavsiyeleriniz çok güzel bunları gerçekten uygulayabilen hayatta başarılı olabilir
(sayılar ve rakamlar herzaman değişkendir yanında bir belge olmadıkça inandırıcı olmayabilir)

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
dostum yirmili yaşlardayım diyorsun 20 yaşında kuruyemiş dükkanını satın alsan satan adamda sana o yaşta güvevenmiş hiç para almadan o dükanı vadeli satmış vaya o yaşta arkanda bir olmadan gittin bankadan 2 yıllık kredi kullandın ve 2 yıl sonra borcu bitirdin sen vadeli alıyorken biri geldi sana tingo para yıı saydı sende onunla birden bire emlekçı oldun ve daha otuzyaşına varmadan hiçkimseden yardım almadan 3 daire sahibi oldun. şimdi baştan alalım 20 yaşında dükanı aldın 22 yaşında sattın her sene bi daire aldın yaş 25 eder ticaret güzeldir dee bukadar da kolay degildir bence
a güngör

Yerleşim Türkiye / Sivas
Yeni Üye11 yazı
Derdi yok kardeşim;
1- Evet satan adam o anda bana güvendi ( yada güvenmek zorunda kaldı çünkü zor durumdaydı )
2- Kredi kullanmadım dükkandan kazandıkca peyderpey ödedim (Krediye karşıyım bulaşmayın, az kazanın öz kazanın)
3- Evet ben değeri 30 bin tl olan dükkanı vadeli 35'bine aldım ama satmak istediğimde peşin 25'bine sattım.Fakat çark dönmezse 25 değil 5'te desem satılmaz dı,fark bu.
4- Evet aynen dediğin gibi kimseden yardım almadan ama büyüklerimin vede ( bir işi iyi yapmak istiyorsan o işi en iyi yapanlarla çalış ) prensibiyle kimseyi küçümsemeden ve ben bilirim demeden yeniliklere açık bir anlayışla bugünlere geldim, ama daha yapılacak çok iş var.
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Üye195 yazı
Özelde mesajımı cevaplarsanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Üye1359 yazı
paylaşım için teşekkürler..
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye40 yazı
hakanuysalca'ya katılıyorum. Bugun Sabancı veya Koç olamadık diye, yukarıdaki öğütler işe yaramıyor diyemeyiz.
Kaldı ki Koç veya Sabancı olmak dışardan bakıldığı gibi o kadar da kolay değil bence.

Yukarıdaki yazarın yazdıkları, kendisi için kolay ve yapabilecekleridir. Kapasitemiz yetmiyor diye bize zor gelebilir. Önemli olan içerisinden alabildiklerimizdir.
Ben Koç ya da Sabancı kadar olmak istemem. Memleketime yapabileceğim en iyi katkıyı sağlarsam Allah'ın izniyle benim için en hayırlısı olur. Ben, ben olmak isterim. Bu devirde; "Koç olamam!" diye yolu yarıda bırakmak, "Elimden tutan yok, arkamda birilerini göremiyorum" diye işe hiç başlamamak Sabancı'nın, Koç'un yaptığından daha kolay değil midir efendiler ?

Bu sebeple ben genc_isadami'nin bu konuyu "İşini toz pembe göstermek" için değil, cümle aralarındaki "Ticaretin altın vasıflarını" sergilemek için yazdığını düşünüyorum, inanıyorum ve biliyorum.

Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye11 yazı
Sağol hddn çok iyi anlamışsın ve anlatmışsın demek istediklerimi. Ben burda birnevi kendimi geliştiriyor ve boş zamanlarımda sizlerin bilgi ve birikimlerini paylaşarak zihin jimnastiği yapıyor, diğer yandanda kendi birikim ve tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum, hepsi bu. Ayrıca okula biryerden başlarsınki en baştan, evliliğe biryerden başlarsınki en baştan, çalışmaya biryerden başlarsınki en baştan, ticarette aynen böyledir. Biryerden başlarsın ve başlangıç noktan ister 100 milyon sermayeyle kurulan bir simit tezgahı olsunki bunun bile aylık kazancı araştırsanız şaşırtıcı bir rakamdır,ister 1 trilyonla kurulan bir şirket olsun aslında işin başlangıcıdır, Bu yüzden kimse ne kendini nede kuracağı işi küçümsemesin vede kimse sabancı,koç ile yarışıcam diye işe başlamasın.Aksine allah koç'u olsun,sabancısı,bakkalı olsun esnafı,herkese helaliyle çalışıyorsa ve daha fazlasını versin diyerek kendine bir istiyorsa başkalarınada 2 istesin. Kısacası vizyonu kendiyle yarışmak olsunki gerisi kendiliğinden gelir zaten.
Saygılarımla

Yeni Üye36 yazı
yirmili yaşalrda böyle servet edinmen bence biraz şans olmuş.ama yinede başarının(şansının)devamını dilerim.ama bir yerde kendinle çelişiyorsun.alırken kazanacaksın diyorsun.ama 2 sene vadeli işyeri devralıyorsun atıyorum 3 e alacaksan 5 e alıyorsun baştan kaybetmiyormusun...
hakkı

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Esnaf
Yeni Üye5 yazı
arkadasim
helal olsun sana, en cok da enson yazdigin satir hosuma gitti.

TICARETTEN KORKMA KENDINDEN KORK,...........................................................YETER KI KAZANDIKCA AZMA........

Yerleşim Avustralya / MelbourneMeslek Saty? / Pazarlama
Üye195 yazı
Burda bilgi paylaşmayı sevdiğini belirtmişsin ama mesajıma hala cevap yazmadın.......?

Yeni Üye20 yazı
değerli arkadaşlar yazılan yazıları okuyunca siteye üye oldum. gençişadamı arkadaşımız güzel yazmış ama herkese aynı şekilde hayat gülmüyor. ben 26 yaşındayım. internet cafe işletiyorum. daha önce matbaa işlettim onu kapatmak zorunda kaldım. şimdi de işlerim pek parlak gidiyor denilemez. yani siz bazen ne yaparsanız yapınız hayatınızın önündeki taşları asla kaldıramazsınız....
MUSA OLMAYI BİLİRSEN YOLDAŞIN GELİR SENİ BULUR....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye218 yazı
Her dükkan açan zengin olsaydı bunun adı ticaret olmazdı.ticaretinde olmazsa olmazları vardır.1-zeka 2-ahlak bence bu ikisi yeterde artar bile. birde şansın olacak elbette.zaten arkadaşımızında belirtmek istediği noktalar bunlar.
www.tohumfide.net

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Üye1714 yazı
ahlak konusu biraz tartışılır deep78. Tabii yani başlayan girişimciler için olmazsa olmazlardan biri. Fakat genelde işadamlarının ahlak çerçevesinde girişimleri olduğunu düşünmüyorum. Ticaret dediğin gibi. Şartlar durumları doğuruyor.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye11 yazı
O kuruyemiş marketini devir alabilmen için en az 18 yaşını dodurmuş olman gerekir, öyle bahsettigin gibide iyi kazanmıyo kuruyemişçiler. ben işlek bi yerde oturuyorum karşımızdada ünal kuruyemiş marketi var sahibi 50 yaşlarında bi adam yıllardır bu işi yapıyor daha bir tane bile arabası yok her akşam otobüs bekliyo durakta. sen öyle bir anlatmışsınki güya 2 yılda hem borcunu ödemiş hemde yüz binler kazanmışsın gibi..
adamı olmadan parası olmadan 18 yaşında bi adama kuş kafesi bile devretmezler sen nasılda gidip hemen devir aldında bu paraları kazandın. hadi devir aldın diyelim genede bu işten bu kadar para kazanamazsın bu paraları bu şekilde kazanman imkansız heleki 2 yılda ve kuruyemişcilikten.
Peki ben burdan ne çıkardım sen bi hayal kurmuşsun sonrada buraya yorum diye yazmışsın. ticaret için risk palavra demişsin. Arkadaşım ticaret tabikide risktir sen düzenli disiplinli çalışarak bu riski en aza indirgiyebilirsin dükanının bi yangında yanmıcagı ne malum risk geniş düşünülür. hiç bir şeyin garantisi yoktur.
Eger ticaretten bu kadar anlıyosan biliyosan bu dediklerimede güzel bi cvbın vardır elbet

1- 18 yaşından küçük olursan babanın veya başka güvendiğin bir büyüğün üzerine devrettirirsin dükkanı
2- Aza kanaat etmeyen çoğunu bulamaz, o amcaya bir sor kimbilir ya çoluğundan çocuğundan yada başka birtakım şeylerden dolayı ne dertleri vardır. Klasik vereceği sevabı söylüyeyim: Dünyanın parasını kazandım ama hala bir araba sahibi dahi olamadım. Allah kimseyi dert sahibi yapmasın.
3- Hayır 2 değil 1 yılda ödedim,Dahada kısa sürede yani ve sonrasında devredip aklımı ve paramı işlettim.
4- Ben 2 yılda kazandım demiyorum,kuruyemiş market dükkanımın borcunu 2 sene dolamdan ödedim diyorum ama şimdiki tecrübemle başlasam evet 2 yılda belki şu anki durumumada yükselirdim.Yani o konuda haklısın bu kapasite meselesi ( O zamanki kapasitem okadarına yetti )
5- İmkansız diye bir tabire inanan birisi ticarette zaten başarılı olamaz,bu benim lügatımda yoktur yeterki sanal ve titan saadet zinciri benzerleri gibi oturduğun yerden para kazandıracak gibi gözüken işler değil,emek isteyen mantıklı işler olsun
6- Dükkanını yangına ve her türlü afete karşı sigortalat ( dask gibi mesela )
7- Ben hiç ticaretten bukadar anlıyorum dedim mi,övündümmü. Sadece tecrübelerimi ve başarımı anlattım ki genç girişimci arkadaşlarımla paylaşıp isterseniz olur,yeterki çalışın ve azim edin demek istedim. Ve yine diyorum ki kimsenin ümidi kırılmasın,insanların ümidini kırmak doğru değildir,belkide çalışkan ve azimliyken ihtiyacı olan ve eksik kalmış tek şey odur.
8- Ticarette hiçbirşey İmkansız değildir İmkansız olan tek ticari şey ise TERECİYE TERE SATMAKTIR.

Saygılarımla :)

Üye195 yazı
Arkadaşlar daha çok genç yaşta bazı işler yapıp başarmış olabilirsiniz . Fakat ticaret hayatını bir süreç olarak görmenizde fayda var yani anlık veya dönemsel başarılara çok kaptırmayın kendinizi. O anın zevkini çıkarın ve geleceğe bakın. Birşeyler kazanmak zordur ama onu korumak çok daha zordur.
Bu arkadaşımızın kısmetide yaver gitmiş ve bir birikim elde etmiş belki 2 sene sonra 500 de yapar parasını ama bu birikimin yanlış bir kararla veya hareketle bir andada gideceğini bilip ona göre davranmaktır önemli olan.
Bu yönde yazılan kitaplar bir kişi en az 3-4 defa sağlam bir şekilde batmadan iş adamı olamaz diye yazar. Önemli olan düştüğün yerden bir şekilde kalkabilmesini başarmaktır.

Yeni Üye11 yazı
Alıntı: sen bu paraları kimsenin yardımı referansı olmadan kazanmış olabilirsin o zaman işte gelecegin en büyük işadamı olucaksın demektir
( Evet öyle ama hiç bir zaman bunu düşünmedim, felsefem hep allah bugünümü aratmasın ve namerde muhtaç etmesin oldu,bu düşünce insanı yanlış bir karar alabileceğini hissettiği anda kamçılayıp araştırma yönüne çekiyor,yinede iltifatınız için teşekkürler. )

Alıntı :''Bu yönde yazılan kitaplar bir kişi en az 3-4 defa sağlam bir şekilde batmadan iş adamı olamaz diye yazar. Önemli olan düştüğün yerden bir şekilde kalkabilmesini başarmaktır.

Çok doğru,bende 2 kez battım ama şöyle oldu. Ben daha küçüklüğümde su satar,turbo sakızı satar,simit satar,ayakkabı boyar,çizgiroman dergisi satar,vb benzeri işler yapardım.Üstelik ozamanlar yaşım ya 12 yada 13'tü.Belki bugün bunu anlamak zor ama ogünleri görmüş 30 yaş ve üstü kişiler iyi bilirki ozaman ne internet vardı nede teknoloji. Çocukluğumuzun en zevkli oyunu ya birdirbirdi,ya futbol, yada mahallenin tulumbasından bir bidona su doldurup sonrada tren istasyonları veya pazarlarda satmak. Bu okul okumamızada mani olmazdı,aksine şimdiki nete ayırdığınız zamanı buna ayırdığınızı ve çocuk olduğunuzu düşünün. derken işleri ilerlettim ve yine kendi kazandığımla 18 yaşıma bastığımla bir cafe açtım ve battım,yılmadım bir büfe aldım ve yine battım.Ama ne oldu,ilk etapta çok büyük rakamlar riske etmediğim için kolayca durumumu düzelttim ve sonrasında o kuruyemiş market dükkanını alınca işler değişti. Arkadaşlar, inanınki eğer yerinde ve zamanında bir iş yaparsanız kazanırsınız ama dediğim gibi şu 2 olay çok mühim
1_ işine sahip çıkarsan oda sana sahip çıkar,ama az ama çok kazanırsınız ve sermayeniz büyüdükçe kazandığınız rakamda büyür.
2_ Asla kazanmaya başlayınca gidip paranızı kahvede,kızlarla veya eğlencede yemeye başlamayın,çünkü o tip yerlere takılan ve bugün size yaklaşmayan insanlar kanki diye gelirler yanınıza.
3_ Biraz cesaret, cesaret olmadan ticaret olmaz
4_ Sizce benim konuma bu kadar yorum yapılması tesadüfmü, sizce attığım başlık ve yazdığım yazı rastgelemiydi, burda konu açan herkes konusuna yorum istemezmi...!! Emin olun nasıl başlık atsam,nasıl bir şekilde derdimi anlatsamda konum kendi reklamını kendisi yapsa diye düşündüm, yoksa aynı şeyleri farklı yazsam kimsenin dikkatini çekmez di, bu ne demektir burda bile bunu düşünürsek ticarette diğer önemli faktör reklamdır ve en iyi reklam ucuzluktur,ucuzluğun dilden dile dolanmasıdır. Ama fiyatı ikiye katlayıp kampanya ucuzluğu yapmak değil, harbiden ucuza satmak.

Üye167 yazı
Ne diyim arkadaşım o zaman hayırlı kazançlar diliyorum sana. sen genede msnimi bi ekleyiver muratbarut13@hotmail.com
görüşmek üzre

Üye206 yazı
arkadaşım sana katılıyorum benimde yasım 18 ama inanmayanlar olabilir çok şey yaşadım ha tek başıma olmasada babamla beraber oldu bizim bursa ilinde işlek sayılacak bir yerde marketimiz var 1999 yılında babam devir almıştı ben marketi 13 yaşında kendim açmaya başladım herşey güzeldi taki geçen seneye kadar 99 alınmıs olan is yeri bu sene tam 10 sene oluyor.biz bu iş yeri sayasinde ew sahibi ve araba sahibi olduk diye bilirim ama 6 ayda olan mevzu yüzünde birikimlerimiz gitti allaha şükür ew arabamız duruyor.ve işimiz devam ediyor yani anlatmak istedigim arkadaşlar herşeyden önce AZİM ŞÜKÜR İSTEK olacak TEMİZ VE TİTİZ olacaksın ÇALIŞACAKSIN kendi iş yerin sonucta Bu dediklerim oldukca emin olun gerisi geliyor para suan burayı arkadaşımın dedigi gibi devir etsem 100 bin rahat alıcısı olur ozman ne kadar alınmıs simdi ne kadar bunlar kardır arkadaşlar SAYGILAR

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Alıntı: sen bu paraları kimsenin yardımı referansı olmadan kazanmış olabilirsin o zaman işte gelecegin en büyük işadamı olucaksın demektir
( Evet öyle ama hiç bir zaman bunu düşünmedim, felsefem hep allah bugünümü aratmasın ve namerde muhtaç etmesin oldu,bu düşünce insanı yanlış bir karar alabileceğini hissettiği anda kamçılayıp araştırma yönüne çekiyor,yinede iltifatınız için teşekkürler. )

Alıntı :''Bu yönde yazılan kitaplar bir kişi en az 3-4 defa sağlam bir şekilde batmadan iş adamı olamaz diye yazar. Önemli olan düştüğün yerden bir şekilde kalkabilmesini başarmaktır.

Çok doğru,bende 2 kez battım ama şöyle oldu. Ben daha küçüklüğümde su satar,turbo sakızı satar,simit satar,ayakkabı boyar,çizgiroman dergisi satar,vb benzeri işler yapardım.Üstelik ozamanlar yaşım ya 12 yada 13'tü.Belki bugün bunu anlamak zor ama ogünleri görmüş 30 yaş ve üstü kişiler iyi bilirki ozaman ne internet vardı nede teknoloji. Çocukluğumuzun en zevkli oyunu ya birdirbirdi,ya futbol, yada mahallenin tulumbasından bir bidona su doldurup sonrada tren istasyonları veya pazarlarda satmak. Bu okul okumamızada mani olmazdı,aksine şimdiki nete ayırdığınız zamanı buna ayırdığınızı ve çocuk olduğunuzu düşünün. derken işleri ilerlettim ve yine kendi kazandığımla 18 yaşıma bastığımla bir cafe açtım ve battım,yılmadım bir büfe aldım ve yine battım.Ama ne oldu,ilk etapta çok büyük rakamlar riske etmediğim için kolayca durumumu düzelttim ve sonrasında o kuruyemiş market dükkanını alınca işler değişti. Arkadaşlar, inanınki eğer yerinde ve zamanında bir iş yaparsanız kazanırsınız ama dediğim gibi şu 2 olay çok mühim
1_ işine sahip çıkarsan oda sana sahip çıkar,ama az ama çok kazanırsınız ve sermayeniz büyüdükçe kazandığınız rakamda büyür.
2_ Asla kazanmaya başlayınca gidip paranızı kahvede,kızlarla veya eğlencede yemeye başlamayın,çünkü o tip yerlere takılan ve bugün size yaklaşmayan insanlar kanki diye gelirler yanınıza.
3_ Biraz cesaret, cesaret olmadan ticaret olmaz
4_ Sizce benim konuma bu kadar yorum yapılması tesadüfmü, sizce attığım başlık ve yazdığım yazı rastgelemiydi, burda konu açan herkes konusuna yorum istemezmi...!! Emin olun nasıl başlık atsam,nasıl bir şekilde derdimi anlatsamda konum kendi reklamını kendisi yapsa diye düşündüm, yoksa aynı şeyleri farklı yazsam kimsenin dikkatini çekmez di, bu ne demektir burda bile bunu düşünürsek ticarette diğer önemli faktör reklamdır ve en iyi reklam ucuzluktur,ucuzluğun dilden dile dolanmasıdır. Ama fiyatı ikiye katlayıp kampanya ucuzluğu yapmak değil, harbiden ucuza satmak.

Anlat kardeşim Anlat Nasılsa görmüyoruz

Reklamdaki gibi:)) Bilmiyos, Görmüyos ,Para vermiyos, Adios
Okuyos ,Yazıyos ,Rahatlıyos, İnanmıyos, Adios

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar ben liseyi bititrdikten sonra hep ticaretin içinde oldum ve şuan 30 yaşındayım
10 12 yıldır hiç ticaret yapmayan bile
işine sahip çıkarsan oda sana sahip çıkar,ticaret cesaret ister gibi yuvarlak kelimeri herkes der durur hep hikayee
ben dedimya 30 yaşındayım çok bişiyde anlamam ticaretten ama şunu biliyorum kii sermayesiz iş olmaz sermayesiz olursa el becerisi gereken işler olur adamaın sanatı varsa mesela adam marangozsa adam su tesisatcı gibi bişiyse istedigi yerde işini yurutür
ama sermayesiz parakendecilik olmaz olursada sonu bataga cıkar adamın ömrünü yer 3 beş kuruş kazanacamdiye ya arkadaşlar bi düşünün yaa bi işyerinin hergün ödemesi olsun buna canmı dayanır
kimse hayal kurmassın hikeye anlatmayıda bırakalım bence 20 25 yaşlarında iseniz baba parası varsa belli bi özsermayeniz varsa inşaat- teknoloji-enerji gibi işlere yogunlaşın derim yoo para pul yok sada yine bu iş dallarının kalifiye elemanı olmaya calışın derim
parakendecilik adamın ömrünü yer küçük yerlerde nüfüs yok, büyük yerlerdede ciddi rakipler
saygılar herkese

Yerleşim Türkiye / Sivas
Yeni Üye11 yazı
Ticaret başlıbaşına bir sanattır, bu sanatı icra edemeyecek olan ve karamsar kalan herkes ticaretten uzak durmalı diye düşünüyorum.

Demek benden 1 dolar borç istiyorsun,dur sana ne istediğini sorayım.Diyelimki ben mevduat bozdurmadan 1 dolarımı 1 yıllığına vadeye yatırdım..
1.yıl: 2 dolar
2.yıl: 4
3.yıl: 8
4.yıl: 16
5.yıl: 32
6.yıl: 64
7.yıl: 128
8.yıl: 256
9.yıl: 512
10.yıl: 1024
11.yıl: 2048
12.yıl: 4096
13.yıl: 8192
14.yıl: 16384
15.yıl: 32768
16.yıl: 65536
17.yıl: 131072
18.yıl: 262144
19.yıl: 524288
20.yıl: 1.048.576 dolar
Şimdi sakın bana bileşik faiz hesapları yapma,yüzde seksen yanılma olsa,hatta yüzde doksan 148576 usd eder.
Benden ne istediğinin farkındamısın, ama ben yinede sana bu isteğini vereceğim fakat BU KIYAĞIMIDA UNUTMA

(Çıkarılacak Ders ) : Sermayenin küçüğü büyüğü olmaz, Sermaye büyüdükçe kazanç büyür.Yeterki biryerden başlatılsın.

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Ticaret başlıbaşına bir sanattır, bu sanatı icra edemeyecek olan ve karamsar kalan herkes ticaretten uzak durmalı diye düşünüyorum.

Demek benden 1 dolar borç istiyorsun,dur sana ne istediğini sorayım.Diyelimki ben mevduat bozdurmadan 1 dolarımı 1 yıllığına vadeye yatırdım..
1.yıl: 2 dolar
2.yıl: 4
3.yıl: 8
4.yıl: 16
5.yıl: 32
6.yıl: 64
7.yıl: 128
8.yıl: 256
9.yıl: 512
10.yıl: 1024
11.yıl: 2048
12.yıl: 4096
13.yıl: 8192
14.yıl: 16384
15.yıl: 32768
16.yıl: 65536
17.yıl: 131072
18.yıl: 262144
19.yıl: 524288
20.yıl: 1.048.576 dolar
Şimdi sakın bana bileşik faiz hesapları yapma,yüzde seksen yanılma olsa,hatta yüzde doksan 148576 usd eder.
Benden ne istediğinin farkındamısın, ama ben yinede sana bu isteğini vereceğim fakat BU KIYAĞIMIDA UNUTMA

(Çıkarılacak Ders ) : Sermayenin küçüğü büyüğü olmaz, Sermaye büyüdükçe kazanç büyür.Yeterki biryerden başlatılsın.

Bu ne biçim hesap:)

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye1359 yazı
güncel
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Yukarıdaki hesaba göre 1 dolar 20 yıl sonra 1.048.576 dolar yapıyor fazla çalışmaya gerek yok Koyun 1 doları 20 yıl sonra milyoner olun

'Keşke'Leri Sevmem !!