Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yaptığımı Yapın Yeter. Sıfır Semaye İle Servet

Başlatangenc_isadamiTarih29/05/2009 21:22:44Yorum74

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Ankarada ikamet ediyorum.Yirmili yaslardayim. İlköğretim yıllarından bu yana ticarete merakım vardı ve hep içli dışlı oldum.Kendime ait ilk işyerimi sıfır semaye ile yani vadeyle satın aldım (Kuruyemiş Marketti),çalıştım ödedim,işyerim borcunu kendi kendine ödedi,sonra daha büyük işler yapmak için devrettim ve elime toplu para geçti. Şimdi inşaat sektöründe alımsatımlar yapıyorum ve Yüzde otuzluk kısmı vade borçlu olsada herbirinin en düşük değeri 100'bin tl olan 3 adet ayrı dairem var..Kısaca Sıfır sermayeyle birkaç yılda yüzmilyarlar kazandım.. 1-) Ticarette alırken kazanacaksın satarken değil 2-) Risksiz ticaret olmaz sözü palavra,aza kanaat edecek Riske girmeyeceksin, az dediğin kazanıp semayen arttıkça çoğalır 3-) Yatırımlarında herzaman nakit paranın en fazla yüzde yetmişini kullanacaksın yüzde otuzunu her an olabilecek krizler için bekleteceksin, çünkü bir düşersen malında para etmez.. Saygılarımla

Öncelikle hazır çalışan,oturmuş ve müşterisi olan devren vadeli satılık bir kuruyemiş işyeri bulun ama iyi inceleyin iş yapıyormu( Bulunmaz sanmayın, emekli olup bu işlere yatırım yaparak başlayan sonra da çoluğu çocuğu ilgilenmeyince yaşı itibariyle Yalnızlık'tan dolayı devretmek isteyipte alıcı bulamayan,vade made her türlü satsamda artık köşeme çekilsem diyen bir dünya insan ve satılık işyeri var,araştırırsanız bir günde bulursunuz) ,benim tavsiyem kesinlikle veresiyesi ve çeşidi bol olan markete girmeyin,bunun yerine hesabını tutmanın kolay olduğu ve peşin satışı olan kuruyemiş olsun.İlk etapta hedefiniz bu işyerinden hem geçiminizi sağlamak hemde kendi kazancıyla vade borcunu ödemek olsun (Merak etmeyin siz işinize sahip çıkarsanız,özelliklede kasaya oda size sahip çıkar).Borcu bitince de ya işinizi ilerletmeye bakın yada aldığınız fiyatın altınada olsa devredip elinize geçecek toplu parayla hayaliniz de başka bir iş varsa onu kurmaya. Ben bugün işhayatına tekrar yeniden başlasam 1 tl bile harcamadan 2 sene vadeyle böyle bir işyerini hemen satın alır (ama iş durumunu ve vergi,elektrik,su borçlarını iyi inceleyerek) 2 seneye kalmaz borcunu kendi kendine ödetir ve sonra hedeflerimi yükseltmeye bakarım.Aynen daha önce başardığım gibi.

Birkaç tavsiye
1: Gerekirse dükkanını kapa ve yandaki esnafa bilgi ver ama işyerini kimseye emanet bırakma
2:Piyasayı iyi analiz et,her kapına gelen toptancıya kanma,spot ve pahalı mal alma
3:Aldığın ürünlerin son kullanma tarihlerine ve markasına dikkat et
4:Müşteriden güleryüzü ve saygıyı eksik etme
5:Müşteri seni kızdırsa bile öfkelenme,adeta bir ölü gibi tevazu ve tebessüm içinde ol
6:Asla haram kazanç düşünme ''özellikle hesap ve terazi de''
7:Alırken peşin al kazan, satarken ucuz sat sürümden kazan
8:Ticaretten korkma kendinden kork,harama el uzatmazsan allah yolunu açık eder yeterki kazandıkça azma..
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
74 yorum
Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - genc_isadami
Ticaret başlıbaşına bir sanattır, bu sanatı icra edemeyecek olan ve karamsar kalan herkes ticaretten uzak durmalı diye düşünüyorum.

Demek benden 1 dolar borç istiyorsun,dur sana ne istediğini sorayım.Diyelimki ben mevduat bozdurmadan 1 dolarımı 1 yıllığına vadeye yatırdım..
1.yıl: 2 dolar
2.yıl: 4
3.yıl: 8
4.yıl: 16
5.yıl: 32
6.yıl: 64
7.yıl: 128
8.yıl: 256
9.yıl: 512
10.yıl: 1024
11.yıl: 2048
12.yıl: 4096
13.yıl: 8192
14.yıl: 16384
15.yıl: 32768
16.yıl: 65536
17.yıl: 131072
18.yıl: 262144
19.yıl: 524288
20.yıl: 1.048.576 dolar
Şimdi sakın bana bileşik faiz hesapları yapma,yüzde seksen yanılma olsa,hatta yüzde doksan 148576 usd eder.
Benden ne istediğinin farkındamısın, ama ben yinede sana bu isteğini vereceğim fakat BU KIYAĞIMIDA UNUTMA

(Çıkarılacak Ders ) : Sermayenin küçüğü büyüğü olmaz, Sermaye büyüdükçe kazanç büyür.Yeterki biryerden başlatılsın.

Bu hesap külliyen yanlış.Bankalardaki döviz faizleri şu anda yıllık 1,25 bundan 10 yıl önce ise 4- 5 civarında gezinir.Yani şöyle bir hesap yaparsak 10 yıl önce 100 dolar bankaya yatıran bir kişi 1 yıl sonra alacağı faiz kesintilerden sonra 4 doları geçmez.Yani 100 dolar 1 yıl sonra sadece 104 dolar olur.İkikatına çıkmaz.Şu andaki faizlere göre ise 100 dolar 1 yıl sonra 101 dolar olur.Saygılarımla...

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye88 yazı
selamlar arkadaslar ben 10 yildan beri norvecde yasiyorum insaat sektørunde calisiyorum insaat sektørunde daha fazla devam etmek isdemiyorum bende cok øncelerden beri ticaret isine girmek isdiyorum 10 bin dolar sermayem var buralarda da arastiriyom ne yapabilirim diye internet de kucuk ølcekde bir ayakkabi veya textil uzerine magaza acmayida dusunuyom ben bu sitedeki yazilari okudum yazanlara tesekkur ederim fikrlerinden istifade eddim ayrica burada ticaret tecrubesi olan arkadaslardan ticaret uzeine ønerlierini ve fikrlerini beklerim yazakcaklari tecrube paylasiminada simdikden tesekkur ederim malemdar1@gmail.com
MEHMET ALEMDAR

Yerleşim Kyrgyzistan / BiskekMeslek Ynsan kaynaklary
Üye2659 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - malemdar
selamlar arkadaslar ben 10 yildan beri norvecde yasiyorum insaat sektørunde calisiyorum insaat sektørunde daha fazla devam etmek isdemiyorum bende cok øncelerden beri ticaret isine girmek isdiyorum 10 bin dolar sermayem var buralarda da arastiriyom ne yapabilirim diye internet de kucuk ølcekde bir ayakkabi veya textil uzerine magaza acmayida dusunuyom ben bu sitedeki yazilari okudum yazanlara tesekkur ederim fikrlerinden istifade eddim ayrica burada ticaret tecrubesi olan arkadaslardan ticaret uzeine ønerlierini ve fikrlerini beklerim yazakcaklari tecrube paylasiminada simdikden tesekkur ederim malemdar1@gmail.com

Sevgili malemdar hoşgeldin yazılarını başlıkla alakalı yerlere yazarsan daha çabuk sonuç alacağına inanıyorum
Fakat bu konuyu açan arkadaş gibi 1 doları bankaya yatırıp milyoner olma ayali kuruyorsan yinede sen bilirsin:))
SEVGİLERİMLE
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye137 yazı
boş teneke çok ses çıkarırmış,gençisadamı arkadaşımız yaptığı işleri gayet açık ve net anlatmış,sizden bir para talebinde bulunmamış,inanıp inanmamayıda insiyatifinize bırakmış,ancak siz inanmamaktan ziyade boş teneke misalisiniz,bu arkadaşımızın bunları burda paylaşmasında herhangi bir menfaat gözetmemiş,ben arkadaşımızın yazdıklarına başından sonuna inanıyorum,bunları becerebilmek kapasitedir,anadan babadan,dededen kalan parayla iş yapmayı herkes becerir, önemli olan kafayı çalıştırarak bişiler yapabilmektir,bak bunları neden söylüyorum,çevremde sıfır sermayeyle başlı**** şu an katır yükü parası olanlar var,gençişadamının yaptıklarına benzer girişimlerle yaptıkları,hem bitane numunelikte değil,gelin tanıştırayım 6-7 kişi var bu şekilde,buna kapasiten yetmiyorsa babadan dededen kalmış bişide yoksa giriceksin bi iş yerine asgari ücrete talim ediceksin,burası koniks forumu,yani girişimciler sitesi,arkadaşımızın yaptığıda bi girişimdir,bu tür kof zihniyetle anca gece gündüz buraya yorum yazarsın başka da bişey yapamazsın

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Ticaret başlıbaşına bir sanattır, bu sanatı icra edemeyecek olan ve karamsar kalan herkes ticaretten uzak durmalı diye düşünüyorum.

Demek benden 1 dolar borç istiyorsun,dur sana ne istediğini sorayım.Diyelimki ben mevduat bozdurmadan 1 dolarımı 1 yıllığına vadeye yatırdım..
Şimdi sakın bana bileşik faiz hesapları yapma,yüzde seksen yanılma olsa,hatta yüzde doksan 148576 usd eder.
Benden ne istediğinin farkındamısın, ama ben yinede sana bu isteğini vereceğim fakat BU KIYAĞIMIDA UNUTMA

(Çıkarılacak Ders ) : Sermayenin küçüğü büyüğü olmaz, Sermaye büyüdükçe kazanç büyür.Yeterki biryerden başlatılsın.

böyle bir hesap mümkünmü değilmi:)) 1 $ bankaya koyulsa %80 yanılma payı dahi olsa 148576 $ edermi?
Bir İşletmeci olarak benim öğrenmek istediğim bu:))

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yeni Üye49 yazı
genc_isadami arkadaşımıza değerli paylaşımından dolayı teşekkür ediyorum.
Bir iş hakkında olumsuz düşüncelerimiz varsa zaten o işi yapamayız ( yapacağımız varsa da yapamayız ),

Sermayesiz iş hakkında şu örneği verebilirim :
Hz Ali parasını sonra ödemek kaydıyla malı alır, kârını koyar, pazarda satar sonra aldığı malın fiyatını ödermiş.
ve Bir hadis : Ashabım gökteki yıldızlar gibidir, hangisine uyarsanız selamete (iyiliğe, güzelliğe,refaha) kavuşursunuz...

genc_isadami Arkadaşımızın ticarete başlaması da Hz. Alinin ticaretine benziyor, başarılı olmuş nitekim, tebrik ederim...
X_WriteR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye2659 yazı
Yani Eder Diyorsunuz :)) Öylemi:))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye14 yazı
50 yaşına kadar mal sahibi olamıyan bir yakınım.Şu son bir kaç yıl içinde sermayesini 10 a katladı diyebilirim.

İnşaat sektörü yaklaşık 5 yıl aç kaldı(marmara bölgesi için konuşuyorum)Bu 5 yıllık açlık,yeni hükümetin kurulması ile birlikte istikrarla karışınca inşaat sektöründe bir patlama yaşandı.

Bu patlama bu işe girişenlere yaradı diyebiliriz.Ancak ortada bir başarı bulunmamaktadır.
İyiler mutlaka kazanır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:

Yahu şu hesabı dogrulatacak bir bankacı Vatandaş yokmu Bizim forumda Allah Allah:))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Alıntı Yapılan Metin:

böyle bir hesap mümkünmü değilmi:)) 1 $ bankaya koyulsa %80 yanılma payı dahi olsa 148576 $ edermi?
Bir İşletmeci olarak benim öğrenmek istediğim bu:))

Sayın Masal06 yukarıda açıklamasını yaptım ancak siz okumamışsınız herhalde.Bu hesap külliyen yanlış dedim dolar faizleri ve kazançları ile ilgili örnek hesaplama yaptım.Daha neyi merak ediyorsunuz anlamadım?

Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kadafa
[quote]Yazıyı gönderen - masal06
[quote]Yazıyı gönderen - genc_isadami

Hesabın doğrusunu aşağıya çıkarrtım
Bugün itibari bankaya gidip 1 yıl vadeli 1 dolarlık mevduat hesabı açtırdık diyelim.Şu andaki dolar faizleri yüzde1,25-yüzde1,5 civarında .Biz yüzde1,5 olarak alalım ve faizlerin hiç değişmediğini düşünelim.(Faizler çok büyük oynamalar yapmaz.Benim hatırladığım dolara en yüksek faizi imar bankası vermişti.O zamanlar yaklaşık yüzde7-yüzde8 civarındaydı en yüksek faizler,ondan yüksekte hiç olmadı)

15.10.2009 : 1 dolar
1 yıl sonra : 1 dolar 015 cent
2 yıl sonra : 1 dolar 030 cent
3 yıl sonra : 1 dolar 045 cent
4 yıl sonra : 1 dolar 060 cent
5 yıl sonra : 1 dolar 075 cent
6 yıl sonra : 1 dolar 091 cent
7 yıl sonra : 1 dolar 107 cent
8 yıl sonra : 1 dolar 123 cent
9 yıl sonra : 1 dolar 139 cent
10 yıl sonra 1 dolar 156 cent
11 yıl sonra 1 dolar 173 cent
12 yıl sonra 1 dolar 190 cent
13 yıl sonra 1 dolar 207 cent
14 yıl sonra 1 dolar 225 cent
15 yıl sonra 1 dolar 243 cent
16 yıl sonra 1 dolar 261 cent
17 yıl sonra 1 dolar 279 cent
18 yıl sonra 1 dolar 298 cent
19 yıl sonra 1 dolar 317 cent
20 yıl sonra 1 dolar 336 cent

Eveeeet 20 yıl yaşlandık ama 1 dolarımız hala yerinde sayıyor.Sadece 0.33 cent yaklaşık faiz gelirimiz oldu.20 yıl boyunca faizler tabiki sabit kalmaz.Diyelim ki biraz yukarıya çıktı.Bugün bankaya koyduğunuz 1 dolar 20 yıl sonra en fazla 2 dolar olur.Sayın masal06 umarım anlamışsınızdır.

Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kadafa
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kadafa
[quote]Yazıyı gönderen - masal06
[quote]Yazıyı gönderen - genc_isadami

Hesabın doğrusunu aşağıya çıkarrtım
Bugün itibari bankaya gidip 1 yıl vadeli 1 dolarlık mevduat hesabı açtırdık diyelim.Şu andaki dolar faizleri yüzde1,25-yüzde1,5 civarında .Biz yüzde1,5 olarak alalım ve faizlerin hiç değişmediğini düşünelim.(Faizler çok büyük oynamalar yapmaz.Benim hatırladığım dolara en yüksek faizi imar bankası vermişti.O zamanlar yaklaşık yüzde7-yüzde8 civarındaydı en yüksek faizler,ondan yüksekte hiç olmadı)

15.10.2009 : 1 dolar
1 yıl sonra : 1 dolar 015 cent
2 yıl sonra : 1 dolar 030 cent
3 yıl sonra : 1 dolar 045 cent
4 yıl sonra : 1 dolar 060 cent
5 yıl sonra : 1 dolar 075 cent
6 yıl sonra : 1 dolar 091 cent
7 yıl sonra : 1 dolar 107 cent
8 yıl sonra : 1 dolar 123 cent
9 yıl sonra : 1 dolar 139 cent
10 yıl sonra 1 dolar 156 cent
11 yıl sonra 1 dolar 173 cent
12 yıl sonra 1 dolar 190 cent
13 yıl sonra 1 dolar 207 cent
14 yıl sonra 1 dolar 225 cent
15 yıl sonra 1 dolar 243 cent
16 yıl sonra 1 dolar 261 cent
17 yıl sonra 1 dolar 279 cent
18 yıl sonra 1 dolar 298 cent
19 yıl sonra 1 dolar 317 cent
20 yıl sonra 1 dolar 336 cent

Eveeeet 20 yıl yaşlandık ama 1 dolarımız hala yerinde sayıyor.Sadece 0.33 cent yaklaşık faiz gelirimiz oldu.20 yıl boyunca faizler tabiki sabit kalmaz.Diyelim ki biraz yukarıya çıktı.Bugün bankaya koyduğunuz 1 dolar 20 yıl sonra en fazla 2 dolar olur.Sayın masal06 umarım anlamışsınızdır.

doğru hesaplayıp yanlış sonuç çıkarmışsınız:)
336 cent zaten 3 dolar 36 cent yapar
yani para 4dolar 36 cent olur

faizler belli hiçbir şekilde para bir yılda 2 ye katlanmaz yoksa çalışmaya gerek kalmazdı zaten

bir yılda%15 artarsa ne ala...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye83 yazı
yaw bu ne :)
adam birşey anlatcağına binpişman oldu.
hem siz ne kadar acayipsiniz ya?
önemli olan orda kendinizin özgüven tazelemesi ..
adam yaptım ettim diyor hem ne olmuş ha yani internette bir forumda yazıyor kimse görmüyor bilmiyor tanımıyor e gurur okşaması yapamaz.
e adam anlatmış birşeyler paylaşmış kılı kılına hesaplar falan vallahi pes ya
yani başka türlü anlatcamda boşver..

benim bildiğim birşey vardır..her zaman kazanmak için yada mutlu olmak yada vs vs için..
tek kural
tek şey..

" deveye diken "..

insanları birşey paylaştığına pişman etmeyin.

Yeni Üye39 yazı
Sayın bluwow sizinki gibi üsluba sahip olanların bu siteye bir fayda getireceğini hiç zannetmiyorum.Birşeyler paylaşmak yerine ona buna sinkaflı sözler söylemek bu siteyi kuranlara burda yazanlara okuyanlara ne fayda sağlayacak hiç düşündünüz mü?Ben size sayın diye başladım ama bence sayın kelimesini de haketmiyorsunuz.

Yeni Üye83 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kadafa
Sayın bluwow sizinki gibi üsluba sahip olanların bu siteye bir fayda getireceğini hiç zannetmiyorum.Birşeyler paylaşmak yerine ona buna sinkaflı sözler söylemek bu siteyi kuranlara burda yazanlara okuyanlara ne fayda sağlayacak hiç düşündünüz mü?Ben size sayın diye başladım ama bence sayın kelimesini de haketmiyorsunuz.

işte dedimya diken mevzusu :)
faydalı olmak için çalışanların halini görüyoruz.
hem üstüne alınma .. senin hayatında hiç mi yok bu laf için biçilmiş kaftan ?

Yeni Üye83 yazı

işte dedimya diken mevzusu :)
faydalı olmak için çalışanların halini görüyoruz.
hem üstüne alınma .. senin hayatında hiç mi yok bu laf için biçilmiş kaftan ?

Üye137 yazı
burda o kadar boş insan varki,tek yaptıkları bütün gün burda yorumları okuyup kapasiteleri yettiğince kendi kendilerine yorumlamak,ancak kapasitelerini aşan durumlarda ise sadece saçmalamak,bu hesabı geçin bikere,ilk yazıya gelin,başından sonuna kadar okuyun,arkadaşımız nacizane yaptıklarını anlatmış,anlatmış olmasının sebebide belki faydalanan olur,arkadaşım senin anlama kapasiten bu kadarsa bırak yorum yazma,başkalarının faydalanmasını da engelleme,sen bu arkadaşımızın anlattıklarını algılıyamıyosun

Yeni Üye39 yazı
Senin kapasitenin çok geniş olduğu belli ki 1 doları bankaya koyup 1.000.000 dolar yapan kişinin yazdıklarını ciddiye alıp savunuyorsun

Üye137 yazı
kadafa sözüm sana değildi,ancak yazımdan anladığın bu mu ))))),ya bu kadar süpersin,buralarda harcama kendini sen ya,ben yazımda hesabı geçin gençişadamı arkadaşımızın yazdığı ilk yazıyı başından sonuna kadar okuytun dedim,maşallah sende anlıya anlıya ))),neyse fazla zaman harcamaya gerek yok seninle boşver,sana da bişi dememiştim zaten

Yeni Üye63 yazı
çok güzel şeyler yazmıssınız cesaretlide çok cesaretsizde ben bunu görüyorum
ticaret cesaret ve meziyet ister bir büyüğüm ticaret hanesinde bir gripin bir kibrit isteyen birine bile çay ikram ederdi şimdi durumu iyi başkabir büyüğüm parası bozuk olmayana git şu parayı bozdur derdi şimdi bir o şaşalı dönem kapandı demek istediğim ufak işletmelerde güleryüz çoooook önemli ben ben bile yüzüme gülen esnafa gidiyorum ikinci herseferinde ilk tercihim o oluyor
genç iş adamı 3 üncü maddeni beğendim
saygılar
Y. Emre YILDIZ

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye3 yazı
www.themadeinturkey.com aracılığı ile ürünlerinizi arap ülkelerinde tanıtabilir, anında çeviri hizmeti alabilir,yine aynı siteden rehber talebinde bulunabilirsiniz. 12 tercüman 21 ülke temsilcisi ile her türlü ürün veya hizmet sunumunuzu yapabilirsiniz. Üye olmanızda fayda çok.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Yöneticilik
Üye2659 yazı
Arkadaşlar genc_isadamı arkadaşın yazdıklarında bir yanlışlık yok. Bahsettikleri nesnel, objektif ve Genel geçer bilgiler.Zaten aklın yolu bir. 2*2=4 nekadar doğru ise o sözlerde doğru bunları yazmak için Usta Tacir olmayada işadamı olmayada gerek varmı? Ayrıca benim inanmamada eminim ihtiyacı yok.

Tabbiki yaptığı hesap yanlış biliyorum.Ancak burada kafama takılan 2 husus var.

1. Arkadaşın hesap yapmadan önceki yaklaşımı "Demek benden 1 dolar borç istiyorsun,dur sana ne istediğini sorayım. Benden ne istediğinin farkındamısın" Ticaret yapanlar paranın nedemek olduğunu bilirler ancak buşekilde değil.

2.Bu hesap doğru olsaydı bile bu hesaptaki mantığı Ticaret erbaplarına lütfen danışın. Ticari ahlaka uygunmu? (Siz arkadaşınıza 1$ verseniz böyle bir ahlaki hesap yaparmısınız) Bu TEFECİ mantığı bana biraz yanlış geldi. Ticaret Erbabı olmakla TEFECİLİK mantığı aynı kefeye koyulurmu?

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye3 yazı
www.themadeinturkey.com aracılığı ile ürünlerinizi arap ülkelerinde tanıtabilir, anında çeviri hizmeti alabilir,yine aynı siteden rehber talebinde bulunabilirsiniz. 12 tercüman 21 ülke temsilcisi ile her türlü ürün veya hizmet sunumunuzu yapabilirsiniz. Üye olmanızda fayda çok.

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - themadeinturkeycom

Birader yazının yeri buramı?

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye3 yazı
www.themadeinturkey.com aracılığı ile ürünlerinizi arap ülkelerinde tanıtabilir, anında ücretsiz çeviri hizmeti alabilir,yine aynı siteden rehber talebinde bulunabilirsiniz. 12 tercüman 21 ülke temsilcisi ile her türlü ürün veya hizmet sunumunuzu yapabilirsiniz. Üye olmanızda fayda çok.

Yeni Üye3 yazı
www.themadeinturkey.com aracılığı ile ürünlerinizi arap ülkelerinde tanıtabilir, anında ücretsiz çeviri hizmeti alabilir,yine aynı siteden rehber talebinde bulunabilirsiniz. 12 tercüman 21 ülke temsilcisi ile her türlü ürün veya hizmet sunumunuzu yapabilirsiniz. Üye olmanızda fayda çok.

Yeni Üye3 yazı

Yeni Üye3 yazı

Yeni Üye3 yazı

Yeni Üye3 yazı