Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternet Cafe Ve Ps Salonu

BaşlatanDUM4NTarih22/05/2009 15:04:58Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
İleride Yapmak İstediğim İş Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum

Kendime Ait Geniş Bi Dükkanda Şehir İçinde 60.000 YTL Sermaya İle Cafe Ve Ps2 Ps3 Salonu Açarsam İşler Mi?

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Yeni Üye86 yazı
Eğer işlek bir yerdeyse süper işler.Biraz kalite bi yer olursa çok kar bırakan bir iş.Ama konum çok iyi seçilmeli.Gençlerin uğrak yeri üzerinde olsun yeter.Ama sermaye kısmını tam olarak bilemiyorum.Bir araştırma yaptınız mı bu konuda?
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye29 yazı
arkadaşım işlek bir yerdeyse tutar bu iş yalnız masraftan kaçınmayacaksın görsellik çok önemli eşyaların kaliteli dükkan içi dekarasyonu dört dörtlük olmalı o zaman müşteri daha çok ilgi gösterecektir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye1359 yazı

bana pek akıl karı gelmedi... sektörde daha önce calıstıgımdan biliyorum... teknolojik şeylere yetişmek zordur... para kazanırsın ama yine yatırıma verirsin parayı tekrar... 1 yıl önce dünya para verdigin şey bir yıl sonra yarı parası etmez...

60 milyara bence daha farklı sektörlere yönelmelisin.. en azından kar marjı bundan daha kat kat olur orası kesin... yemek/ fastfood sektörü bence ideal..
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
Yemek Fastfood mekanı açmak için bu işten anlamak lazım aldığın ii pc ler en az 4 yıl seni idare eder 4 yılda kâr yapamıorsan zaten işi beceremiyorsundur

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ö?renci
Üye114 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - DUM4N
Yemek Fastfood mekanı açmak için bu işten anlamak lazım aldığın ii pc ler en az 4 yıl seni idare eder 4 yılda kâr yapamıorsan zaten işi beceremiyorsundur

Duman, cevabı biliyormuşsun madem, o zaman buraya bile soru sorma, gir işe, dene.

--
http://www.dikkatfikirvar.com
http://forum.dikkatfikirvar.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı
Ben Cafe yerine Fastfood yeri açsam daha mı iyi olur diye bi soru sormadım bahsettiğim iş ne şekilde Kar yapar ne şekilde yapmaz bunun bilgisini almak istedim sen bana cevap vermek için girmiceksen buraya avukatlık yapar gibi cevapta yazma;)

Üye194 yazı
nintendo weee yi de katmalısın bu projene bu ara cok popüler
nasıl oynandığını ve oyunları bir araştır ne demek istediğimi anlarsın :))

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye10 yazı
Bildiğin şeyleri yaz adres söyleme şaklabanlık yapman için açmadım bu konuyu

Yeni Üye40 yazı
Konu açman senin deyiminle "şaklabanlık yapanları dinlemek" değildir ama bu her türlü fikre saygı göstermeyeceğin anlamına gelmez DUM4N. Burada herkes sana birşeyler yazıyorsa saygısından yazıyordur buna emin ol.

Demek istediklerime gelince, İstanbul'da Play Station salonları akşam 17:00 'den sonra hizmete açılıyor gibi bir ibare ile karşı karşıya kalıyoruz son günlerde. Bu durumun gerçekten yurt çapında bir yasallaşmış durumu mu var araştıramadım. Ancak bu konuyu işinin önüne ileriki günlerde taş koymaması için bir araştır istersen.
Diğer bir taraftan, 60.000 TL bu iş için biraz yüksek meblağ... Tamam, bizler bir salona gittiğimizde konfor ve Elektronik demirbaşların kalitesine önem veriyoruz. Ancak bu kadar sermaye ile girmek, her türlü lüksü sağlamaktan öte israfa dönüşebilir. Tabii ben bunu son günlerde 100 mt.de bir beliren Play Station salonlarına & Int. Cafelerine göre söylüyorum. Eğer İzmir'de bu potansiyel daha çok hissediliyorsa ve sen inanıyorsan, aklında soru işaretleri olmadığından bizim burada daha fazla yardımcı olabileceğimiz bir konu yok demektir.

Son olarak "...bahsettiğim iş ne şekilde Kar yapar ne şekilde yapmaz bunun bilgisini almak istedim sen bana cevap vermek için girmiceksen buraya avukatlık yapar gibi cevapta yazma;)..." demişsin biz burada yıllık bilanço hazırlamıyoruz ama ; "pc ler en az 4 yıl seni idare eder 4 yılda kâr yapamıorsan zaten işi beceremiyorsundur" sözünden de anlaşılacağı üzere sen işin Kârını bize sorarken, diğer yandan kâr yapamayan beceriksizdir diyorsun. Sen "Ben Beceriksiz miyim?" olarak mı bu başlığı açtın, anlayamadım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye10 yazı
Durmadan Pc Yenilenmez Demek İstedim;) Konuyu Başka yere Çekme Ve Ayrıca saat 17 den sonra diye bişe olduğunu sanmıyorum istanbulda olabilir ama başka yerde olduğunu duymadım ayrıca tşk ederim yazınız için azıcık fırça çeker gibi konuşmuş olsanızda alacağım cevabı aldım tşkler

Yeni Üye3 yazı
DUM4N ben internet cafe işletiyorum 2 sene oldu acalı şuanki aklımı sorsan girermiydim girmezdim yatırdıgım paraya yazık deployun dediklerine bire bir katılıyorum zannetme para kazanmadıgım icin diyorum sükür kazanıyorumda tutabiliyorum tutamıyorum paranın bereketi var yada yok bunlar ayrı tartışılır şahsı şeyler öyle senin uzakdan gördügün gibi 4 sene giderle olmuyor.
Asus
İntel
Microsoft
EA
vs. vs.
onlar senden daha akıllı :) adamlar eskiden aylık bir model degiştiriyorlardı simdi zannederim 15 günde bi yeni bişiler cıkarıyor sen bugun alırsın sıfır güncel bir pc 22 inc lcd asus p5 anakart cift cekirdek işlemci 4 GB ram 500 gb hdd sana kaliteli olupda minumum oluvercegi fiyat 1250 ytl senin bu makinelerin bugun en güncel süper ya tarih tut 60 günü gecer yeni bir oyun cıkcak senin ya ekran kartın kaldırmıayacak ya işlemcin yetmiyecek ya vs. vs. yetmiyecek öyle senin dedigin gibi 4 sene gider nerde :) benim pc ler simdi GTA 4 kaldırmıyor CALL OF DUTY 5 kaldırmıyor Napıyım simdi ? ekran kartla HDD leri güncellemem 6-7 milyar satsam yenilesem komple 11-12 milyar 2 sene olmadı daha açalı. Sen acacan kafeyi mausların bozulcak klavyelerin bozulcak çay dökcekler bilmem nolcak birisi gelcek mönitörünü patlcak bi yerlerini cizcek webcamın kapagını sökcek kulaklarını kemircekler asılcaklar koparcaklar oooo saymakla bitmez zararları bide sana rakip geldimi yakınlarına bi yerlere bak gör o zaman en kötüsüde maddiyat bi kenarda günde 15 saat calısacaksın mecbur yada iki kardes yapcaksın ortakla hayatta olmaz elemana burakıp gidemez sen ne kadar takibi ederim desende onlar formulunu buluyo yada dört dörtlük adam tutcaksın oda aklı basında minumum oda asgari ücret +ssk+yemek vermek zorundasın ve onuda 15 saat calısmaz aklı basında bir insan o paraya senenin 12 ayı extra Full calısmak zorundasın neyse daha fazla anlatıpda kafanızı şişirmiyim kısacası uzak dur o işden sana bi tavsiyem bak git go kart aç o paraya yerine açarsan 2 ayda yatırdıgın paranın 2 katını alırsın işlek bni yerdeyse 4 arabalı ortalama masrafı 70-80 buluyordu ama muthis ve cok çılgın bi parası var o işin Kal sağlıcakla

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye86 yazı
İşte bu yaaa.İşin içinden birinin bakış açısı nasıl da belli oluyor.Herşey dışarıdan ayrı içeriden farklı gözüküyor.Benim aklımın bir köşesinde vardı bu iş ancak yazıyı okuduktan sonra direk sildim kafamdan...
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford

Üye1359 yazı
ben pek ayrıntıya girmedim ama sen az çok bahsetmişsin. Dışarıdan millete yalan gibi geliyor ama dışı seni içi beni yakar hikayesinde olduğu gibi ne yazık ki gerçek :)

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - MeHMeT23
DUM4N ben internet cafe işletiyorum 2 sene oldu acalı şuanki aklımı sorsan girermiydim girmezdim yatırdıgım paraya yazık deployun dediklerine bire bir katılıyorum zannetme para kazanmadıgım icin diyorum sükür kazanıyorumda tutabiliyorum tutamıyorum paranın bereketi var yada yok bunlar ayrı tartışılır şahsı şeyler öyle senin uzakdan gördügün gibi 4 sene giderle olmuyor.
..........................................
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye10 yazı
Valla Kafam Çok Karıştı Bu Sitede:) Ne İş Söylenmişse İllaki Bi Sıkıntısını Söleyip Vazgeçirilmiş Genelde O Zaman Şöyle Sorayım.Tekirdağ gibi Bi Yerde Şehrin İçinde 100m2 Dükkanın Ve 50-60 Milyar Paran Var Ne İş Yaparsın:)

Üye1359 yazı
peynir helvası, köfte ve rakı aklımıza geliyor dermişim :)
dükkanın tam olarak nerede ? hükümet meydanına yakın mı yoksa sahil boyunca mı ? cep telefoncu dolu malum o paraya da zor zaten.. kahvaltı evi / börekçi / döner vs karışımı diyecem ama var zaten benzeri yerler... tekstil desen tekira, çorlu avantaj ve orion zaten çarşıyı bitirdi... tekirada çarşıyı bir nebze de olsa bitirdi malum trakyanın en büyük alışveriş merkezi.. ki pazar yerine yakınlığı da avantaj oldu onlar için... üniversitenin orada olsa kafe aç derdim malum kışın üniversite yazın değirmenağzında yazlıkçılardan 3-5 kazanırdın...ama oralarda kafeyle tıka basa dolu... kumbağ müdavimleri şehrin içini kullanıyorlar her ne kadar alternatif yol açılsa da maxiye doğru :)
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye86 yazı
Dükkanı ikiye böl.Gücün varsa bi yere doldurma parfümcü diğer yere de bijuteri aç.Kira getirisi yüksekse bi yeri kiraya ver diğer yere bijuteri aç.

(Bunlar gelişi güzel yorumlar.Dükkanın konumunu,potansiyeli vs vs... gibi daha birçok etkeni analiz etikten sonra somut bişeyler çıkar aslında.Ama yine de bir fikir olması bakımında değerlendirebilirsin.)

Yeni Üye10 yazı
Biliyordum Bu Söylediğimede Mantıklı bi cevap gelmiyeceğini:) Deploy şunu yaparsan olmaz şu war şunu yaparsan olmaz bu war diyip diyip yazısını bitirdi:D

Üye1359 yazı
Yoo aslında yazının ana fikri Tekirdağ hakkında bilgi sahibi olduğumdu.. Edirne ve Tekirdağ iyi bildiğim iki şehirdir mesela :)
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yeni Üye3 yazı
ya güzel kardeşim senin önce kendine öz güvenin olcak 2. nasıl bi arabada direksiyonu oturmak 2/8 suçu kabullenmekse ticarettedede bir işe girmek bir işi yapmak %50 riskdir zaten bir işe girerken minumum hesaplarını yapcan en kötü ihtimallerini göz önünde bulunduracan oturacan hesap kitap yaparken kazancagını deyil ben bu işe girersem en kötü kaç para ciroyla kaparım dükkanı bu işi beceremezsem kaç param gider diyeceksin yatırdıgın paranın 1/3 gider ne iş olursa olsun zaten ama 2/3 kurtarabilcegin bir iş varsa hic düsünme terettüt etme mesala sende elindeki 50-60 milyar parayı degerlendiresiye biz Avrypa birligine girecez € gececez bak paranın degeri kalmayacak bir iş yap artık :Pp

bahsettigin sehri meviki bilmiyorum ama bak ordada yazdım go kartta çılgın para var ama işi tutturamazsan mevkiin iyi deyilse yatırdıgın paranın %70 gibi bir miktarın gider asfaltya yatırcan asıl parayı cunki ama tutturursan varya yatırdıgın parayı 2 ayda ciro edersin gerisini sen düsün bu işe ortalama 60-70 gider asfaltı beleşe getirebillirsen 20 ye bile varmaz :) belediyeden torpilin varsa al sana iş git sehir dışına yap 2-3km pist yap bak o zaman sen yada sehir işinde işle bi yerde olcak minumum 600-700 metrekare olması lazım netten arastır istersen Go Kart diye

Üye1359 yazı
go kart tekirdağda var.. sahilde
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Üye515 yazı
bu senede paintball gelecek büyük ihtimalle kamp yerine

Yeni Üye23 yazı
ASUS M3N78-VM Nvidia 8200 AM2+ DDR2 1066MHz VGA HDMI Anakart 156 TL
2Gb (2Gb) Plat. Ed. 1066MHz CL5 Dual Kit Ram 70 TL
500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK 102 TL
BLACK VALUE PACK 2.0 klavye mous 34 TL
PK635K A4TECH Webcam 29 TL
ELITE RC-332 390W MidT ATX SİYAH KASA 118 TL
Phenom X3 8650 2.3Ghz 2MB L3 Cache 65nm CPU (HD8650WCGHBOX) 156 TL
HD3850 512Mb GDDR3 256Bit Ekran Kartı (11121-42-20R) 136 TL
OEM MS WINDOWS XP PROFESSIONAL TÜRKÇE 266 TL
19" 190V9FB Lcd Monitör PHİLİPS 252 TL
SNOPY SN-4388 MULTIMEDIA COMPUTER HEADSET 9 TL

1328 tanesi

19920 15 tanesi.

Kesintisiz Güç Kaynakları BNT-800AP 800VA LINE INTERACTIVE UPS 107 TL
ZYXEL DIMENSION ES-124P 24 PORT SWITCH 114 TL
MF 4150 LAZER YAZICI, TARAYICI, FOTOKOPİ, FAKS 513 TL
SL-25 3.5" INTERNAL KART OKUYUCU SİYAH USB 2.0 10 TL
Arçelik Active Plasma Plus Klima 852,00 TL.,
GET GENUINE KIT (LİSANSLAMA KİTİ)WIN XP PROFESSIONAL TR anamakına için benim pc için. +1 316 TL
AKINSOFT CafePlus 9 220 TL
CafePlus Filter 100 TL
yazar kasa 500 TL
Ruhsat 600 TL
4 tane camera 1 milyar

4332 yTL

Playstation 3

Lcd Philips tv 1200 2 tanesi..

Playstation 2 tanesi 1846

200 ytl pes 2009 2 tanesi.

3250

Toplam : 27502

sandalye masa 16 adet...

3500 ytl

kira : 5

36 milyar...

15 bilgisayar + 2 playstation 3 eksikler olabilir bende böyle bişey düşünüyorum..
TİCARETTE GÖZÜNÜ KARARTMAYAN BİGÜN NAMERDE YÜZÜNÜ KARARTIR

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Y?siz
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aLy0328
ASUS M3N78-VM Nvidia 8200 AM2+ DDR2 1066MHz VGA HDMI Anakart 156 TL
2Gb (2Gb) Plat. Ed. 1066MHz CL5 Dual Kit Ram 70 TL
500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK 102 TL
BLACK VALUE PACK 2.0 klavye mous 34 TL
PK635K A4TECH Webcam 29 TL
ELITE RC-332 390W MidT ATX SİYAH KASA 118 TL
Phenom X3 8650 2.3Ghz 2MB L3 Cache 65nm CPU (HD8650WCGHBOX) 156 TL
HD3850 512Mb GDDR3 256Bit Ekran Kartı (11121-42-20R) 136 TL
OEM MS WINDOWS XP PROFESSIONAL TÜRKÇE 266 TL
19" 190V9FB Lcd Monitör PHİLİPS 252 TL
SNOPY SN-4388 MULTIMEDIA COMPUTER HEADSET 9 TL

1328 tanesi

19920 15 tanesi.

Kesintisiz Güç Kaynakları BNT-800AP 800VA LINE INTERACTIVE UPS 107 TL
ZYXEL DIMENSION ES-124P 24 PORT SWITCH 114 TL
MF 4150 LAZER YAZICI, TARAYICI, FOTOKOPİ, FAKS 513 TL
SL-25 3.5" INTERNAL KART OKUYUCU SİYAH USB 2.0 10 TL
Arçelik Active Plasma Plus Klima 852,00 TL.,
GET GENUINE KIT (LİSANSLAMA KİTİ)WIN XP PROFESSIONAL TR anamakına için benim pc için. +1 316 TL
AKINSOFT CafePlus 9 220 TL
CafePlus Filter 100 TL
yazar kasa 500 TL
Ruhsat 600 TL
4 tane camera 1 milyar

4332 yTL

Playstation 3

Lcd Philips tv 1200 2 tanesi..

Playstation 2 tanesi 1846

200 ytl pes 2009 2 tanesi.

3250

Toplam : 27502

sandalye masa 16 adet...

3500 ytl

kira : 5

36 milyar...

15 bilgisayar + 2 playstation 3 eksikler olabilir bende böyle bişey düşünüyorum..

1. ps ile pc leri aynı yerde işletemezsin ruhsat vermezler yasak eskiden işleten yerleri bile iptal ettiriyor ya ps 2 den vazgececeskin ya net cafeden
2. 512 ekran kartın seni 1 sene bile ***ürmez
3. ve en önemlisi daha önce yazdıgımı okuduysan hangi türden alırsan al bugun en kral pc olsun seni maximum 1 sene ***ürür bu işi vur kaç işi olarak düsüneceksiniz cok işlek bi yerde 6 ayda kendini ciro edecek ondan sonra iş yapmasada olur pc ler gözüyle gireceksiniz benim düşüncem tabi herkezin Hayatta Herseye Farklı bakış acısı yorumları vardır Saygılar.

Yeni Üye54 yazı
birde bu bilgisayarı sana kim topladı ise 1328 ytlye 4 çekirdekli teknoloji harikası pc 521 mb 1700mb destekli ekran kartlı 500gb hdd li 4 gb ramli pc su an 1100 ytl ve sen toplu alacaksın adam indirim yapmalı buda 1000 ytl desek 1 makina bu kadara geliyor (biz bilgisayar satıyoruz bu makinayı ben 1 milyara bırakırım yani.ekranda içinde eger toplu alacaksan.) ps işine gelincede orjinal oyun bitti artık 98 yılındamı kaldın herkes memory karta yüklüyor 50 tane oyun bakıyor keyfine birde mehmet arkadasın dediği gibi playstation salonu oyun salonu olarak geçiyor 2 ayrı ruhsat alman lazım bu işletmeyi acman için

Aly0328 eger kaynagın var ise beni ara sana bu fiyatları cok cok asagıya cıkartırım. ve cok daha kalitelisini. ilgileniyorsan ekle webmaster_mustafaydin@hotmail.com bizim dükkan izmirin bergama ilçesinde su an hp bölge bayi ve pro 2000 bölge bayiliği bizde onun için normal fiyatların altında satıyoruz elimizdeki ürünler stoklarla sınırlıdır. elini cabuk tut derim :)
mustafaydin_35@hotmail.com

Bilgiye aç insan :)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye20 yazı
duman halen işe koyulmadıysan gel istanbul şirinevlerdeki internet cafemi sana devr edeyim. yer çok müsait hertürlü geliştirebilirsin. ve dediğin paranın yarısına hepsini yapabilecek teklifim var.
MUSA OLMAYI BİLİRSEN YOLDAŞIN GELİR SENİ BULUR....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Yeni Üye81 yazı
şaşırıyorum insanlar hala internetcafe için 60 000 lirayı heba edecekler,hiçmi başka işiniz kalmadı yapacak o kadar çok iş varken 60 000 lira yatır git internetcafe aç... tebriklerr..eğer bu konuda çok ısrarcı isen dene gör.

Üye1359 yazı
fırın aç mesela
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir