Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternet Kafe Mi ? Giyim Mi?

BaşlatanYARBAYTarih26/06/2009 00:58:43Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye57 yazı
Arkadaşlar,
Ben iş kuracağım fakat bir türlü karar veremiyorum. Şu an aklımda 15 adet bilgisayar alıp internet kafe açmak var ama bir yandanda giyim işine girmek istiyorum. Yani bayan giyim, çocuk giyim, erkek giyim üzerine hangisini yapmam konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

15 adet bilgisayar bana kaça maliyet getirir ve bilgisayarların özellikleri ne olmalı? Bilgisi olan arkadaş varsa cevaplarsa sevinirim. Hiç olmazsa bende ona göre fiyat araştırması yaparım.

Bir de bizim burda ayçiçek yağ, un, yem, pirinç fabrikaları çok var, onlardan toptan alıp perakende olarak dükkanda satsam olur mu?

Bana fikir verirseniz sevinirim.

Oturduğum yer 40.000 nüfüslu, başka ne iş yapılabilir böyle yerde?
GELECEKTEN BEKLENTİSİ OLMAYAN İÇİN YAŞAMAK IZDIRAPTIR. (Cömert)

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Sağlık hizmetleri
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye2311 yazı
Değerli kardeşim sana tekstil konusunda da internet kafe konusunda da bilgi verim tekstil benim uzmanlığım ha internet kafe işide bir dostum için 1 ay araştırdığım bir şey.Ama ben ce yazının başında bulunduğun semt zira kiralar semt semt değişir,artı başlangıç sermayen.. hazırmı, kredilimi bunları bildirirsen seni yanlış yönlendirmemiş oluruz sonra iş tekrar başa dönmeye başlar hem biz yoruluruz hem sen kafanı karıştırırsın..Saygılar..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye36 yazı
Giyim mi? sini bilmem ama İnternet cafe düşünüyorsan 40 defa düşünmen lazım :)

Bayramlar seyranlar dahil yılın 365 günü dükkanı sabah açıp gece 24:00 da kapatmaya hazır mısın ?

Aileni, arkadaşlarını, sevdiklerini görmemeye, onlara zaman ayıramamaya hazır mısın?

Her an her saniyeni insanlara adamaya; sorulara, isteklere, problemlere cevap vermeye hazır mısın?

Her türden, her kafadan ve her düzeyden insana açıklama yapabilmeye hazır mısın?

Bir insan aynı anda 2 iş yapabilir mi sorusunun cevabını, imkansızı yaratırcasına vererek aynı anda onlarca işi yapabilmeye hazır mısın?

İnsanların faydalanması için hizmet verdiğin mekanında, hayvanları (iki ayaklı) da ağırlamaktan memnun olmasan da bazı şeyleri kabullenmeye hazır mısın ?

Patron ve danışmanlık işlerinin yanında, her an her dakika şahsının 3. kopyanın derleyip toparlama, temizleme işlerini yürütmesine, 4. kopyanın da teknik sorunları çözmek, arızaları gidermek üzere yine her her daim faal olmasına hazır mısın?

Yaptığın yatırımın 2-3 sene sonra beş kuruş etmeyeceğini bilerek, bu süre içerisinde hem aylık giderlerini çıkarıp, hem aylık beklenen geliri elde edip, hem de yatırımını geri alabileceğine inanıyor musun?

Her an kapatılma korkusuyla dükkanını açmaya, her an cezai yaptırımlarla karşılaşma korkusuyla çalışmaya, her an yapılan yeni düzenlemelerle ve yasaklarla işlerinin bir kat daha azalacağının endişesiyle yaşamaya hazır mısın?

Ben burda karamsarlık tellalı değilim ama şunu da çok iyi biliyoruz ki insanlar bir yer açmanın heyecanıyla yeterli bilgi ve tecrübeye ulaşmadan kararlar verebiliyor.

İnternet cafe hakkında yeterli bilgilere ulaştın mı, bu işyerini açarsan hayatını nasıl etkileyecek, bunları biliyormusun bilmiyorum ama bunları hatırlatmak istedim.

İşin içindeki insanlarla konuş öğren neler yaşıyorlar nasıl işleri yürütüyorlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye9 yazı

yarbay kardeş arkadaşların internetcafe için söylediklerine bende katılıyorum.
bende düşündüm internetcafe açmayı kendi dükkanımda ama vazgeçtim

internetcafeciler.net sitesine girersen 100 lerce internetcafeci ya kapatıyor ya devrediyor.
yani durumları çok kötü...

allah yardımcın olsun...

herkese bol kazançlı hayırlı işler....

Yerleşim Türkiye / Bursa
Yeni Üye36 yazı
Evet ben de sorularını cevaplayabilirim.

Hatta bu arada sormuş olduğun soruya cevap verebilirim.

Alman gereken bilgisayarlar şu an bana göre GTA 4 oyunun sistem gereksinimlerine bakarsan Minimum değil tavsiye edilen düzeyinde olmalıdır. LCD si falan yuvarlak hesap 1.000 x bilgisayar adedi. Ayrıca çok kabaca bir tahmin yaparsak :

15+1 bilgisayarlı bir yer açman için kira peşinatı, depozit, abonelik bedelleri, masa, koltuk, yazıcı, klima, alet edevat, kap kacak, döşeme, perde-jaluzi, cam çerçeve, boya badana, tuvalet, tabela, muhasebe, defter, nakliye, ulaşım, ıvır zıvır derken

25-30.000 arası bir rakama çıkarsın. Sakın 15 bilgisayarı 10.000 civarı alıp 3-5.000 de diğer şeyler tutsa 10-15.000 e açarım diye düşünme.

He yaparsın ama nasıl yaparsın. Eksiklerle, kalitesizlikle, düşük özelliklerle, ...

Yukarda bahsettiklerimi de ilaveten düşünürsen herhalde böyle derme çatma bir girişim düüşünmezsin.

Yani 15 bilgisayarlı yer için en azından bi 25.000 i gözden çıkaracaksın ve bahsettiğim hususlara karşı hazırlıklı olacaksın göze alacaksın...

Üye2659 yazı
Arkadaşlar piyasaya sürülen her hizmet ve her ürünün başlangıç büyüme çöküş evreleri vardır.
Bence teknolojinin hızla ilerlediği bu dönemlerde İnternetcafe işi bu evreyi çok hızlı doldurdu. Artık bilgisayar ve internet bağlantısı olmayan ev kaldımıki acaba? Artık internetcafeler çocukların oyun için uğrak mekanı oldu
Bir önemli hususta oldum olası ben bu internet cafe işini ciddi bir ticari iştigal olarak göremiyorum. Yatırım kelimesi bile internet işi için çok abartılı geliyor bana.
Eğer sermayeniz var ise daha ciddi , gelişime açık, sektörlere yönelmek daha mantıklı
Açık Söylemek gerekirse iş kurarken birazda işinizin sosyal statüsü, büyütebilme imkanları(şirketleşebilme),girdiğiniz sektörün gelecekteki tahmini durumu, insan ihtiyaçları ile nekadar ilgili olduğu çok önemli
Bence nüfusun hızla arttığı bir dünyada Sağlık, Gıda, İnşaat, Giyim sektörleri hiçbirzaman popülaritesini kaybetmez Önemli olan bu sektörlerin yandallarındaki açıkları iyi sezebilmek
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye36 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06

Eğer sermayeniz var ise daha ciddi , gelişime açık, sektörlere yönelmek daha mantıklı. İş kurarken birazda işinizin sosyal statüsü, büyütebilme imkanları(şirketleşebilme),girdiğiniz sektörün gelecekteki tahmini durumu, insan ihtiyaçları ile nekadar ilgili olduğu çok önemli. Bence nüfusun hızla arttığı bir dünyada Sağlık, Gıda, İnşaat, Giyim sektörleri hiçbirzaman popülaritesini kaybetmez Önemli olan bu sektörlerin yandallarındaki açıkları iyi sezebilmek

Çok doğru sözler. Teşeükkrü ederim. Peki sizin bu düşünceleriniz eşliğinde bu mali çerçevelerde önerbileceğiniz yatırım olanakları varmı?

Üye2659 yazı
Olaya biraz gerçekçi yaklaşmak gerekiyor bence. Şu sektörde Şunu yapmak doğru olur gibi bir fikir bana pek doğru gelmiyor
Bunu bir örnekle açıklarsam daha iyi anlaşılır galiba Çok sevdiğim bir arkadaşım 7 sene önce polisliği bıraktı. Kendisinın oto teyplerine ve ses sistemlerine karşı özel ilgisi vardı. Hiç birimiz onun bu hobisinden para kazanabileceğini tahmin etmiyorduk
Onun bu ilgisi onu bu konularda ister istemez bilgi edinmeye yöneltti
Çok az bir sermayeyle fakat ilgisinin nedeniyle edindiği bilgiyle sonunda Sanayide Otolara Sesistemi kuran ve satan küçük bir dükkan açtı kısa süre sonunda şirketleşerek ve ses sistemi firmalarından bayilik alarak şirketleşti
Tüm bunları 7yılda yaptı
Sözün Kısası Girmek istenilen sektöre ilgi, yatkınlık En önemlisi Bilgi Enbüyük sermayedir

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yeni Üye36 yazı
Dediklerinize katılıyorum.

Ama anlattığınız arkadaş gibi merakının peşinden gidip de ticarette alabora olanlar da çok var.

Yani Bilgi en büyük sermayedir de verdiğiniz örnekteki kişi işin uzmanı olan bir kişi değil sadece hobi düzeyinde merak ve yatkınlığı var. Bu noktadan sonra başta bir miktar para, sonra cesaret ve daha sonrasında işine önemverme iyi yapma, ileriyi düşünme, ileri görüşlülük ve bir hedef olduğu için bu noktalara gelmiş.

Bu noktada bilginin yanına eklenebilecek birçok kişisel özellik de olsa gerek

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - utkugenc
Dediklerinize katılıyorum.

Ama anlattığınız arkadaş gibi merakının peşinden gidip de ticarette alabora olanlar da çok var.

Yani Bilgi en büyük sermayedir de verdiğiniz örnekteki kişi işin uzmanı olan bir kişi değil sadece hobi düzeyinde merak ve yatkınlığı var. Bu noktadan sonra başta bir miktar para, sonra cesaret ve daha sonrasında işine önemverme iyi yapma, ileriyi düşünme, ileri görüşlülük ve bir hedef olduğu için bu noktalara gelmiş.

Bu noktada bilginin yanına eklenebilecek birçok kişisel özellik de olsa gerek

Bir konuya gerçekten ilgi duyan insanlar Farkında olmadan o konu ile ilgili tüm detayları öğrenirler Ve bu bilgi onlarda yine farkında olmadan cesaret ve özgüven + o iş ile ilgili strateji yapabilme yetneği kazandırır

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye36 yazı
evet bu da güzel bir açıklamaydı. :)))))

Yeni Üye57 yazı
hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar bu kadar çok fikir vereceğinizi tahmin etmemiştim internet kafe işinden vazgeçtim şu anda giyim üzerine yöneldim ve bu yönde araştırma yapıyorum

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye36 yazı
Dediğim gibi karamsarlık tellallığı yapmak istemem. Bu konuda da hem kazanan hem hayatından memnun insanlar olabilir.

Ben sadece gerçekleri ortaya koymaya çalıştım. Kafandaki soru işaretlerini bir nebze de olsa giderebildiysek ne mutlu.

İstersen yeni düşüncelerini de yeni başlıklarda burda paylaş eminim ki değerleri koniks yazarları tecrübeleriyle ışık tutacaklardır.

Üye1359 yazı
İnternet kafe açmak istiyorsan hiç boşuna deneme derim ama şöyle bir şey deneyebilirsin.
Çok lüks bir kafe açıp 8-10 pc alıp dekor kullanıma ücretsiz sunup çay + vs şeyleri de 1-2 ytl ve üzeri gibi fiyatlardan satarsan (laptop tarzı da olabilir ) bak o zaman olur.. Ama oyun oynatıp vs diyorsan hiç deneme derim. Tekstil için ise kısmet derim yapıcaksan bayan butik derim pahalı şeyler sat öyle ya da böyle gücü yeten orta kesim giyimden hiç vazgeçmez ve feragat etmez.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye2311 yazı
Arkadaşım Türkiye de bence şu an tekstilde tercih edilmemeli, zira AVM lerde bütiklerde çalışan muhakkak bir eş dost komşu vardır.Bunlardan bilgi alın size eski ve şimdiki cirolarını anlatsınlar ne demek istediğimi anlarsınız.Birde emeğin en yoğun olduğu sektör tekstildir ve hiç de basit bir iş değil.. tedariğide, satışıda ,üretimide bence biraz daha araştırın derim..Ayrıca sizde ilgi alanlarınızı daha önceki deneyimlerinizi anlatırsanız sizide yanlış yönlendirmemiş oluruz...Saygılar..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye57 yazı
metin bey şu anda bir firmada muhasebe bölümünde işe başladım fakat 17 yaşından beri hep aklımda kendi işimi kurma fikri var muhasebe mesleğini nedense birtürlü sevemedim galiba aklımda kendi işimi kurma olduğundan dolayı olsa gerek onun için şu anda ne iş kursam diye araştırma içindeyim ve en kısa zamanda bu fikrimi hayata geçirmek istiyorum .Hep kendi işimi yapmak istiyorum fakat ailem bana karşı çıkıyor sigortalı bir işte çalış diyor.Ama ben ne olursa olsun kendi işimi kurmak istiyorum gerekirse devletin verdiği iş kredisinden yararlanıp yine bunu başaracağım.Sağlıcakla kalın

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye351 yazı
geleceği olmayan iş yoktur geleceği olmayan insan vardır. Sabah 8 de besmele ile açtığın müşterine güleryüzle yaklaştığın gözünü para hırsına bürümediğin her iş olur kardeşim. hiç durma hemen gir tekstile

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama