Giyim mi? sini bilmem ama İnternet cafe düşünüyorsan 40 defa düşünmen lazım :)
Bayramlar seyranlar dahil yılın 365 günü dükkanı sabah açıp gece 24:00 da kapatmaya hazır mısın ?
Aileni, arkadaşlarını, sevdiklerini görmemeye, onlara zaman ayıramamaya hazır mısın?
Her an her saniyeni insanlara adamaya; sorulara, isteklere, problemlere cevap vermeye hazır mısın?
Her türden, her kafadan ve her düzeyden insana açıklama yapabilmeye hazır mısın?
Bir insan aynı anda 2 iş yapabilir mi sorusunun cevabını, imkansızı yaratırcasına vererek aynı anda onlarca işi yapabilmeye hazır mısın?
İnsanların faydalanması için hizmet verdiğin mekanında, hayvanları (iki ayaklı) da ağırlamaktan memnun olmasan da bazı şeyleri kabullenmeye hazır mısın ?
Patron ve danışmanlık işlerinin yanında, her an her dakika şahsının 3. kopyanın derleyip toparlama, temizleme işlerini yürütmesine, 4. kopyanın da teknik sorunları çözmek, arızaları gidermek üzere yine her her daim faal olmasına hazır mısın?
Yaptığın yatırımın 2-3 sene sonra beş kuruş etmeyeceğini bilerek, bu süre içerisinde hem aylık giderlerini çıkarıp, hem aylık beklenen geliri elde edip, hem de yatırımını geri alabileceğine inanıyor musun?
Her an kapatılma korkusuyla dükkanını açmaya, her an cezai yaptırımlarla karşılaşma korkusuyla çalışmaya, her an yapılan yeni düzenlemelerle ve yasaklarla işlerinin bir kat daha azalacağının endişesiyle yaşamaya hazır mısın?
Ben burda karamsarlık tellalı değilim ama şunu da çok iyi biliyoruz ki insanlar bir yer açmanın heyecanıyla yeterli bilgi ve tecrübeye ulaşmadan kararlar verebiliyor.
İnternet cafe hakkında yeterli bilgilere ulaştın mı, bu işyerini açarsan hayatını nasıl etkileyecek, bunları biliyormusun bilmiyorum ama bunları hatırlatmak istedim.
İşin içindeki insanlarla konuş öğren neler yaşıyorlar nasıl işleri yürütüyorlar.