Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternet Sitem İçin Fikirlerinize İhtiyacım Var

BaşlatanaryomTarih19/05/2009 17:13:03Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Arkadaslar, internette site kurmak istiyorum. Teknik olarak kendim bilmedigim icin, aranizda kesinlikle birisi vardır diye buraya yazıyorum.

Özet olarak söyle anlatayim: Bu siteye giren kisiler üye olabilecekler ve benim iş fikrimle ilgili bilgilerini yada isteklerini iletebilecekler.
Sonucta ben bu kisilerden aldigim bilgileri değerlendirip, onlara tekrar detayli bilgilerle geri döneceğim.

Bu anlattiklarimi yapabilmem icin neleri yapmam lazım?
Mesela bana gelen bilgileri örneğin Excel ile degerlendirebilirmiyim?
Bu bilgiler nasıl Excel'e ulasacak?
Veya daha kolay yolu varmı?
Sitemi nasıl kurabilirim? Hazır programlar varmı?

Umarim sorunlarımı dile getirebildim. Bu işlerden anlayanlar cevap yazarsa çok sevinirim.
Isterseniz benimle bağlantıya girebilirsiniz.
info@aryom.com

Simdilik tesekkürler
Saygilarimla
Serdar

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye112 yazı
Hazır bi template üzerine kurulabilir.Bi iletişim formu aracılıgı ile bilgiler size e-posta ile iletilebilir.
Excel e aktarmak için;
İletişim formu sayfasından gönderilen bilgiler veritabanında saklanır.PHP ile halledilir burası.Excele aktarmak için veritabanındaki bilgiler çeşitli fonksiyonlar ile excel formatına dönüştürülebilir.
(benim detaylı bilgim yok ama yapılabilir google dan biraz araştırıp buraya yazarım yine..)

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye112 yazı
mysql deki bilgiler kolay bi şekilde phpmyadmin üzerinden excel formatına dönüştürülüp indirilebiliyor.ceviz.net te PHP kodları ile yapan betikte buldum isteseniz upload ediyim...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye53 yazı

üstad tam olarak ne istediğini belirtirsen yardımcı olmaya çalışırız. ama işin özü eğer data analizi yapacaksan asp.net ve sql bilmen lazım. tabi datanın boyutu da önemli. çünkü sen ne kadar bir data analizi yapacaksın, sqllemi yoksa expresslemi olayı çözümleyeceksin. işin açıkçası benim anladığım kadarıyla sen hem web sitesi hem de bunun içinde analiz yapmak için 1 program istiyorsun. aslında iyi bilen bir kişiyle bunu .net in içinde çalıştırarak exeli devre dışı bırakabilirsin. aslında sana tavsiyem ilk olarak ne yapmak istediğini tam olarak belirle, sonrasında çözümlemesi yapılır. ama inan bana bu işi bilmiyorsan bence bulaşma derim çünkü programda öyle hatalar çıkarki sonuçlarına kimse katlanmaz ve çok büyük zararlara katşlanmak zorunda kalırsın.

esen kalın

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye7 yazı
Arkadaslar öncelikle cevaplariniz icin size cok tesekkür ederim.
Ben konuyu baska türlü anlatmaya calisayim.
yapmak istedigim site yeni bir icad olmayacak. böyle siteler var. mesela www.alibaba.com.
burada müsteri mesela ne satin almak istedigini belirtebiliyor. alibaba.com yöneticileri bu bilgileri herhangi bir sekilde degerlendirebiliyor ve buna yönelik islem baslatabiliyor.
benim bilmek istedigim, bu sitenin nasil calistigi ve buna benzer bir sitenin nasil yapilabilecegi.
Excel bir fikir idi. Mecbur excel ile olacak diye bir sart yok. Umarim daha kolay bir cözüm vardir.
Selamlar
Serdar

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Mühendis
Üye139 yazı
serdar bey ekledim sizi umarım yardımcı olabiliriz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı
tekrardan merabalar;

üstad bu işi yapabilmek hayli meşakatli bir olay. sağlam bir database yapısına dayanıyor. bununla birlikte alibabanın gunluk ziyaretçi sayısını düşünürsek olay çok büyük boyutlara dayanıyor. ve tabi dolayısıyla benim düşüncem sadece sizin değil büyük bir ekibin çalışmasını gerektiriyor. bu da eşittir para demek. eğer ciddi iseniz projenin ayrıntılarını benim mail adresime gönderin bakalım. ama dediğim gibi alibaba gibi bir web sitesi işi gerçekten maliyetli olur. bu işin maliyetli olmasınıbn sebebi de yaşayacağınız en küçük problem çığ gibi düşer üzerinize. bunu işi yapmayın diye demiyorum bilhassa bu işin sermayeniz varsa güvenilir kişilerle, bu işi anlayan, bugün git yarın gel demeyen kişilerle çalışın diye diyorum. eğer uygun görürseniz de projenin özet ayrıntılarını yollayın bir bakalım..

esen kalın iyi çalışmalar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye191 yazı
Alibaba.com çok gelişmiş ve bilinmeyen birçok özelliği mevcut öle bir siteyi bir ekip yapabilir ancak bu bile aylar sürebilir.Bu iş size oldukça maliyetli olacaktır.size tavsiyem firmalarla görüşün onlar sizin için gerekli analizi yapacaklardır
ALIENWARE

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye93 yazı
Merhabalar
alıcı ve satıcıların istekleri,teklifleri gibi bir sistemi ben yapabilirim. kullanilacak dil PHP dir.

ornek site : http://www.softbizscripts.com/scripts/b2b/

normal bu script 129$ satiliyor ama ingilizce ve tasarimsiz.

tasarim arti butun gereken yerleri turkceye cevirmek icin uygun fiyat teklif verebilirim.

Detaylar icin ozel mesaj gonderebilirsiniz.
Eger Bir Ek is ariyorsaniz Mutlaka www.ekisfirsati.net ziyaret edin :)

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye93 yazı
veya alibaba sitenin aynisi yapabilirim :)
Eger Bir Ek is ariyorsaniz Mutlaka www.ekisfirsati.net ziyaret edin :)

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ö?renci
Üye2311 yazı
ARKADAŞLAR BU KONU HAKKINDA BİZZAT BENDE İLGİLENİYORUM,AMA BEN SAHİBİNDEN .COM GİBİ BİR ŞEY DÜŞÜNÜYORUM,BURDA VERECEĞİNİZ BİLGİ TEKNİK VE MALİYETLER HAKKINDA HER TÜRLÜ GÖRÜŞMEYE AÇIĞIM.İLGİLENEN ARKADAŞLAR met.tin@hotmail.com yada 05059064764 den beni arıyabilir.BEN SINIRSIZ TARİFEDEYİM SİZE DÖNEBİLİRİM.ilginiz için her kese teşekkürler..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama