Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Halk Ekmek Büfesi Hakkında Yardım Ankara

BaşlatantorosssTarih05/05/2009 02:26:29Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
Herkese selam. Öncelikle koniks.com kurucularına ve bilgilerini bizlerle paylaşan üyelerine teşekkür etmek istiyorum. İş hayatı üzerine çok faydalı şeylerin bulunabileceği bir site.
Konumuza gelince ben Ankarada ikamet etmekteyim. Halk ekmek büfesi işletmek istiyorum. Bazı büfelere sorduğumda hiç girme kazancı çok az diyor. Bazıları bakma ben emekliyim boş duracağıma burda duruyorum diyor. Ama yine de muhakkak bir gelirleri var fakat bunun ne kadar olduğunu açıkcası söylemiyorlar.
Sizlerden aşağıda belirtmiş olduğum sorulara , bilgisi
olanların benimle paylaşmalarını istiyorum.
1-Büfeyi yeni açacak olursam yeterli satış yapabilmek amacıyla yer seçimini nasıl yapmalıyım. (Fizibilite raporunu hangi kıstaslara göre belirlemeliyim)
2-İhalelerle (duyduğum kadarıyla 5 yılda bir ihale oluyormuş) büfe devralmam durumumda Ankarada hangi bölgelerde hangi büfelerde çok satış yapılmaktadır?
3-Gelir ve giderleri nelerdir ? (1.000 Adet ekmekten kaç lira kalır? Aylık sabit ödemesi nedir? Büfe için depozito ne kadardır? )
4- Bu büfe kimlerin üzerine açılır? (Emekli üzerine olabilir mi? Sigortalı üzerine olabilir mi?)
5- Büfede unlu mamüller dışında başka ne satılabilir.?

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye23 yazı
Bu konuda bilgisi olan yok mu arkadaşlar?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
Konuyu biraz daha açayım; Çünkü zannedersem bu iş fikri insanlara kazancının az olması sebebiyle fazla cazip gelmedi veyahutta emekli işi zannettiniz bunu. Arkadaşlar ; ben gece çalışmaktayım. bana sabah 2 saat öğleden sonra da 2 saat bilemedin 3 saat olsun iki vardiye şeklinde gündüz çalışmak bir ek gelir olmanın yanında oturduğun yerden para kazanma fırsatını sunmakta olduğundan bu konu başlığını açtım. Ankarada Halk Ekmek Büfesi kendi veya yakını işletip bu siteye giren kişi olabileceğini umuyorum ve konuya yorumlarınızı bekliyorum. Ha! umursamıyorum kardeşim derseniz tabii ki o da sizin bileceğiniz iş.

Üye167 yazı

Halk Ekmek Büfesi almak istiyorum ne yapmalıyım?
EKMEK BÜFESİ BAŞVURUSU
Ekmek satış büfesi işletmek isteyen vatandaşlarımızın ilk olarak Fabrikamızın evrak bölümünden ekmek büfesi başvuru formu alarak doldurması ve bu birime teslim etmesi gerekmektedir. Yapılan bu başvuru komisyon tarafından incelendikten sonra uygun görüldüğü takdirde başvuru sahibi en geç 3 gün içinde aşağıdaki belgeleri hazırla**** fabrikamızın evrak bölümüne teslim edecektir.

Gerekli Olan Belgeler :
• Muhtardan nüfus cüzdanı örneği
• Muhtardan resimli ikametgah ilmühaberi
• Savcılık belgesi
• Büfeyi alacak kişi emekli ise emeklilik belgesi
• Yapılacak senet için emekli kefil (emekli sandığı emeklisi veya çalışan devlet memuru olmalıdır)
• Emekli kefilin emeklilik belgesi
• 324.00 YTL büfe kullanım bedeli
• Her bir kasa için 10.00 YTL ücret alınmaktadır.

senin için baktım arkadaşım verilen bilgiler bunla. bide müdürlüğü ara sor ekmekleri kaçtan veriyosunuz o zaman işte hesap ortaya çıkar. büfede unlu mamülden başka satamazsın yasak oldugunu tahmin ediyorum. sen genede ara sor
saygılar

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emlakçy
Yeni Üye23 yazı
mrtbrt verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. 324 TL. büfe kullanım bedeli her ay mı alınıyor?

Üye167 yazı
onu tam bilmiyorum ama sanırım ilk başta veriyosun sadece. bildigim kadarlıylada fazla kazandırmıyo aylık 400- 500 yeter diyosan gir işe. tabi yer çok önemli öyle bi yerde olursunki 2-3 saatte ekmek kalmaz bazı yerdede 7-8 saaate anca biter oda artk senin şansına

Yeni Üye23 yazı
mrtbrt teşekkürler sağolasın.

Üye167 yazı
rica ederim sende sağol yardımcı olabildiysek ne mutlu

saygılar