Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Var Olan İşi Geliştirmek

BaşlatankarayipprensTarih02/06/2009 14:07:27Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye20 yazı
Merhaba arkadaşlar,
Bu siteye yeni üye oldum. Yazılan yazıları okudum, bazıları mantıklı bazıları ise uçuk. Ama yine de güzel bir site...

Bana gelince şu an bir internet cafe işletiyorum. Yeni oldu devr alalı ama günlük cirom çok düşük. İş yerim iki katlı ve ben üst katı kullanamıyorum. Gerek maddi açıdan gerekse yalnız olmamdan dolayı...

Sizce alt kat internet cafe olarak işletip üst kata ne gibi bir iş yapabilirim? Ve en önemlisi kredi olayını nasıl çözerim?

Malum bankalar internet cafelere kredi imkanı vermiyorlar ki burası yeni iş yeri olduğundna hiç vermezler. Yani anlayacağınız arkadaşlar neredeyse tıkandım. Bir an önce çıkış yolu bulmak istiyorum. Bu konuda farklı düşüncesi olan arkadaşlar varsa paylaşmaları dileğiyle...

Saygılarımla...
MUSA OLMAYI BİLİRSEN YOLDAŞIN GELİR SENİ BULUR....

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İnternet
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Üye2311 yazı
İlk önce aramıza hoş geldin,anladığım kadarı ile bütün paranı bu işyerine yatırdın,ama memnun değilsin,ve doğal olarakta nasıl en az parayla bu alanıda kullanıp rant elde edebilirim demişsin.İlk önce bunu sorgulaman ve atıl kapasitede bir yeri nasıl canlandırmaya çalışırım sorusu bile senin iyi bir işletmeci olduğunu gösterir.B en sana 2 şey öneririm,birincisi burayı bir bilgisayarcıya kirala en mantıklı ve pratik çözüm....teknik servis olarak,bilgisayar satış olarak,pc toplama olarak,2nci el pazarı olarak, hizmet verir.Yada bu işleri yapacak teknik ekip topla sen bu işi yap,bunun daha boş dvd,cd,film satışı,oyun satışı,parça satışı gibi bir çok alanı var.Benim aklıma terettütsüz ilk gelenler bunlar,m2 ve yer durumunu bilseydim sana daha çok yardımcı olmaya çalışırdım,kolay gelsin hayırlı işler..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye20 yazı
öncelikle teşekkür ederim yorumuz için. ben bilgisayar programcılığı mezunuyum. budan dolayı bu işe girdim. ve paramı haliylen buraya yatırdım. iş yerim farklı iş yapmaya çok müsait. 2 katlı ve 180 m2. alt katta 16 pc kurulu. diğer pcleri yukarı çıkardım ama kurmadım zaten 16 pc çok bile. üst katta cafeterya türü birşey yapayım diyorum o da 5.000 gibi birşeye mal olur tabi borca girmiş olacam. ve burda kararsız kalıyorum ya iş yapamazsam o zaman daha da kötü olmuş olacak. farklı birşey yapayım diyorum yine iş gelip parada tıkanıyor. bazen şöyle bi düşüncemde oluyor. üst kata damacana suları koyup satayım diyorum. tamda zamanı zaten. ne bileyim daha başka bir sürü iş imkanı çıkıyor ama bunu pratiğe nasıl dökerimin sıkıntısını yaşıyorum. iş yeri hertürlü işe müsait. konumuda güzel. bazen düşünüyorum acaba bende mi sorun var. müşteri ilişkisi açısından değil, acaba diyorum beddua mı var arkamda :)
saygılar......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet
Üye339 yazı

1.seçenek
Lig tv abonesi olup bir projeksiyon ve büyükçe bir perde ile maç seyrettirebilirsin.
stadyum tipi koltuklar koyarsın çay vermeye gerek yok kimsenin çayla falan ilgilendiği yok sadece girişte 2 TL gibi bir rakkam alırsın ortalama maç başına 50 kişi gelse 100 TL yapar buda sana ek gelir olur.
Alet edevatı taksitle alabilirsen kendi kendini öder.

2.seçenek
Bilardo salonu açabilirsin birkaç masa koyarsın başında durmana bile gerek yok yukarıya bir web cam ko**** masaları kontrol edersin saat takibi ve top işlemlerini alt kattan yaparsın.
Bu işle ilgili ciddi piyasa araştırması yapman gerekir masalar pahalı kendi çıkardığı para ile kendini ödeyebilirmi
araştırmak lazım.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar Kolay gelsin.....
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye20 yazı
yorumunuz için teşekkür ederim. 1. seçeneğiniz için en az 6.000 tl lazım. bunu geçtik 2. seçeneğinizi düşünmedim değil ama masa fiyatları nasıl onu araştırmadım hiç.
saygılar....

Üye185 yazı
Anlaşılan az sermaye ile tez vakitte bir iş kurma çabasındasın (bir çok insan gibi) .Ama bunu yaparken herşeyi iyi hesaplamanı tavsiye ederim...Danacana su işinden bahsetmişsin, en az 1 araç ve bir kaçta elaman lazım öncelikle ki buda epey bir sermaye ister...Cd işi demiş bir arkadaş bencede o işte güzel para var ,okul yada gençlerin takıldığı bir mekana yakın bir yerde ise cafe tarzı bir yer olabilir...Hatta ve hatta şu simit dünyası denilen işletmeler varya onlarıda bir düşün derim...Başarılar
Ormanda tilki en akıllı, koyun ise en saf hayvandır, ancak tilki her zaman aç koyun ise tok gezer...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye218 yazı
Bence dükkanın önünden geçen insan profillerini bir incele,yaşlısı,genci,orta yaşlısı.çevrendeki esnaflararı ince.olmayan bir şey yakalayabilirsin belki.
www.tohumfide.net

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
Yeni Üye20 yazı
deep78 yorumun için sağol ama ben millete baksam kapatıp giderim herhalde :)
birde arkadaşlar bu kosgeb'in vermiş olduğu kredilerden haberi olan var mı veya alan. veya bunun dışında ve de bankaların dışında kredi veren kurum vs. var mı?

Yeni Üye79 yazı
dükkanın önü yoğunsa bardakta mısır, veya playstation, oyun, film satışı vs yapabilirsiniz.
Http://www.Hediye10.com Sevgiliye Hediye Sitesi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye107 yazı
karayipprens kardes öyrenmeye acik ,ve akkilli birine benziyon...........genelde isletmeciliye giren ve tum zorluklari yenerek her hangi bir is yerini acan kisi ve kisiler, zorluklara konsantre olduklari icin ,basit ve kolay fikirleri ve önemli puf noktalari pek görmezler veya görecek kadar kafalari rahat olmadigindandir..........ben acizane halimle bir takim fikirler yazacam insaallah kaale alinacak ve isene yariyacak fikirler olur........1. hazir kurulu ve musterilerin girip ciktigi yeri temiz tutarak ve mumkunse gunde 3 defa cezbedici ve rahatlatici bir parfum turu icerde hafifce kulanabilirsin,en az 1 defa kulanmanfaydali olabilir..denemekten cekinme.....................2. bir köseye bir masa ve bir sos veya sandavic makinasi koy ,kucuk olsun temiz ve hos olsun, ilk gunlerde yarim kilo kiyma alinir ve birazcik kuru ekmek kirintisi toz haline getirilir kiymaya katilir biraz baharat biraz tuz ve sonra guzelcene ellerinle karistirarak yogurarak hazirla.,sonra guvercin yumurtasi buyukluyunde topaclar halinde ellerinle hazirlarsin temiz bir kapta olmak sartiyla dolaba koyarsin isteyen . ..domatez ,salatalik,zogan ,marol,ve biber bunlardan birer kilo alirsin dolaba koyarsin.....arti ilk zamanlarda bir miktar sucuk ve bir muktar yumurta ve bir miktar peynir bulundurursun .... isyerinde guzel bir resimle tabakta kizartilmis sucuk,köfte,yumurta,ve peynir ve bunlarin yaninda tertemiz bir coban salatasi ve tursuluk salatasi ve bir bardakta kola vebir ve diyer bardakta fanta böyle bir resim cektirip buyutup is yerine asarsin cok uygun bir fiyat koyarsin ve kesinlikle zararin olmaz hic kimse yemese bile sen guzelcene istah acici bir sekilde musterilerin gözu önunde yersin onlerda mecbur alir yer ......arti yakin cevrendeki esnaflarada satarsin. nasilmi birer tanitim porsiyon bedava gönder ve satabileceyin cay ,kola,fanta, meyve sulari,ekmek arasi köfte,sucuk,peynir,yumurda gerekirse buzlu ayran tadina hayran............hepsini bir tanitim karti basarak esnaflara dagit ve hic cekinmeden dagit beynin rahat ve esnek olmali mesela biri seni kizdirirsa sen hemen beyin olarak gulumsemeye ve dans etmeye basla karsindakine bugun abimiz biraz gergindir diye iltifatlar edersen, karsidaki kisi pikolojikmen birileri tarafindan anlasildigi icin tatmin olur . bunun yani sira kendini sana karsi guven icinde hiseder ve zamanla sana acilir ve o acildikca sende onu dagit özgurluye dogru dagit kaliplasmalardan kurtar onu., mesela bilgisayarin bitmeyen puf noktalarini öyret ama barayla öyret cunku sen bir esnafsin ..........................................................................................3. bir köseye mesela siir kösesi diye ilan et duygularini ve izdiraplarini haykiramiyanlar kagit ve kalemle yazarak siir kösesine asarak desarz ve ego tatmin terapi bölumunu deyerli musterilere acik bir alan olarak birakirsin her kesin siiri ve yazisi 1 hafta kalmak sartiyla ve yeni siirve yaziyla yenilemek kuraliyla canlilik, ilgi alani ve bagdasma ve ugrak yer haline getirebilirsin is yerini ..........................kesinlikle denemekten cekinme yenilik her zaman yeniliktir bu söylediklerime bek fazla para gitmez ama faydasi kesinlikle vardir zaten birazdaha canli ve aktif olursan ust kati her turlu halledersin basarilar diliyorum.........................
basari sensin...,sen basarinin icindesin., basari senin icindedir...,icindeki gucun farkina varmanin zamani geldi..beynini programla ve istediklerine sahip olabilecegini bir an bile olsun aklindan cikarma ...bunlari yaparken ilahi gucu unutma ve kendi yerini bil...dusun ve basar.dusuncenin gizemli ve esrarli tilsimi ve kesin etkisi basaridir...insanin ikinci ismi basaridir.,basarinin diyer adi ise insandir...yeterki hedefin olsun,,,hedefin varsa basari senin icindedir......hedefin yoksa hemen bir hedef bul ve bilincli bir sekilde mercek altina al ve yap, dene ,cekinme,uygula ve basar,korkma iste ve basar, tekrarla ve basar,,,bilincli israrin önunde hic bir engel duramaz ,basarilarina basari katabilirsin.......

Yerleşim Finlandiya / HelsinkiMeslek Ticaret
Üye339 yazı
Boş bir dükkanı para kazanacak seviyeye getirebilmen için doğal olarak para harcaman lazım.
Para harcamadan para kazanamazsın herşeyin bir maliyeti var.
Atıl durumdaki bilgisayarları kampanya düzenleyerek satabilir ve alet edevat için peşinat verebilirsin zaten kurulum bittiğinde oradan gelecek artı gelir taksitleri ödemeye yeter.

İnternet kafe işinin getirisi belli ne yaparsan yap gelirini arttıramazsın yakında okullarda tatile girecek ve gelen giden sayısında bir hayli azalma olacak doğal olarak.
Hadi 30 yeni müşteri kazandın diyelim kazancın sadece 30 lira artar elin oğlu bir format atıyor 1-2 saatte 30 lirayı alıyor.

Benim yeğenimde senin geçtiğin yollardan geçti ve aynı çatı altında hem bilgisayar teknik servisi hemde fatura ödeme merkezini faliyete geçirdi bunları yaparkende harcamaları için kredi kartlarını kullandı ve taksitlerinide tıkır tıkır ödedi öz sermayen yoksa riske gireceksin riske girmeden işini geliştiremezsin.

Elindeki bilgisayarlarıda 1 sene zarfında tek tek sattı şu anda iyiki kurtulmuşum o işten diyor.
Seninde kurtulman dileğiyle kolay gelsin..

.

Yeni Üye20 yazı
görüşleriniz için teşekkür ederim arkdaşlar. zaten bu saatten sonra risk almaktan başka bi çarem yok. bende bu riski alırken bunu en az nasıl minimize ederim onun hesabındayım. bundan dolayı sizlerin görüşlerinize başvurdum. zira burdaki arkadaşların hepsinin görüşleri benim için değerlidir. inşallah en kısa zamanda somut adım atarım. teşekkür eder saygılar sunarım....

Üye2311 yazı
Kardeşim,ben çok işlek bir caddede son 4yılımı mağaza müdürü olarak geçirdim.O yüzdende tüm piyasaları ve son zamanlardaki olumsuzlukları en iyi bilenlerdenim.O tür yerlerde yiyecek işi az sermaye ile çok kısa zamanda eğer güzel şeyler yaparsan çok iyi getiri yapar.Burda servis olayı çok önem kazanır.Ama tek handikapı eğer esnaf kesimine hitap ediyor ve yanlarında çalışanlara,parayı haftada bir tahsil edersin onda da zorlanırsın,ayrıca koku olayı var gerekli baca sistemi ve izinler işi var,ayrıca emeği çok tek başına yapılmayacak bir iştir.Fatura ödeme vs denmiş,2nci katta o işi asla yapamazsın,bide bankada kendi hesabında çok yüklü bir para olması lazım,yoksa aldığın parayı saat başı bankaya ***ürüp yatırmak zorunda kalırsın,alanın çok geniş ayrıca o iş o alanda komik kaçar.Bilardo işine girebilirsin uyar,yalnız sendeki parayla 1masa alabilirsin,madem öyle play station kusura bakma y.dilim zayıf yani oyun salonu yap,tabi bu çok pahalı bir yatırım dır,ortak al,yada yine burayı o işe kirala.Şimdi sana bir ağbi nasihatı sora sora Bağdat bulunur derler,ama bu soruları bu sitede arama bence orda 2senede bir sayısız kriz atlatmış hala ayakta kalan o bölgeyi ve potansiyelini bilen esnaf arkadaşlarına git bir çaylarını iç fikirlerini almaya çalış.Şunuda unutma,insanlar yapılan araştırmalara göre artık dışarı çıkmıyo,kitap ,dvd,kuruyemiş satışlarında patlama var deniyo,şu an açılan her yeni işletmeden sadece kahveler iş yapıyo,sende eğer konumun iyise uyarsa,kahvehane değilde adını kafe koy,çay ,tost,okey tavla,idare et.Sana bunların tek tek maliyetinide söylim,tost makinası ,endüstriyel sıfırı 100tl-250tl arası,2nci el 30tl-90tl arası,kahve masası,ses yapmaması için sünger ve suni deri kaplama,60-90tl arası,sandalye,7tl ile 35 tl arası,2nci eli çok ekonomik fiyatlara alabilirsin çay ocağı,,300tl civarı sıfırı 150 tl civarı2nci eli,m2 si 75 tl arası küçük bir mutfak dolabı başlar.Büyük ekran bir tv,seg,regal gibi yan ürün al 400tl civarı taksitli alabilirsin.Bence en önemli olmazsa olmaz büyük salon tipi bir klima,yada 2tane aynı btu yu soğutacak yada ısıtacak klima çak.bu rakiplarinden 1puan öne geçirir seni.1500tl ile 4000 tl arası bir salon klima(48.000btu) ben olsam 500tl gibi 2ad.(24.000btu) klima çakarım,yalnız fiyattan ziyada içindeki parçalar ve ne enerji tükettiği önemli,yoksa yarın korkunç faturalarla cinnet geçirebilirsin.Bütün bu alımları yaparken sana 2nci eller yüzde 50 ye varan alımlar sağlar,ama bence buda toplu para yatırmak demek,hem aldığın plastik sandalye 2 gün sonra kırılabilir,diğerleride bozulabilir,sıfır ve taksitli almak sana yük getirmez.....Ama biz burdan istediğimiz kadar olaya yön verelim,bu işler mekanı çevreyi potansiyeli görmeden olmaz.Su işi gibi sezonluk işlerden de uzak dur derim sezon bitti ne olacak,yine siteye yazı yazmak zorunda kalırsın şimdi ne yapim diye..Saygılarımla..

Üye1359 yazı
www.internetcafeciler.net
www.gamesultan.com
incelemeni öneririm..
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye107 yazı
metin bey ben sizin zekaniza hayranim .....sizin fikirleriniz ve yazilariniz mantikli tebrik ederim......saygilar
basari sensin...,sen basarinin icindesin., basari senin icindedir...,icindeki gucun farkina varmanin zamani geldi..beynini programla ve istediklerine sahip olabilecegini bir an bile olsun aklindan cikarma ...bunlari yaparken ilahi gucu unutma ve kendi yerini bil...dusun ve basar.dusuncenin gizemli ve esrarli tilsimi ve kesin etkisi basaridir...insanin ikinci ismi basaridir.,basarinin diyer adi ise insandir...yeterki hedefin olsun,,,hedefin varsa basari senin icindedir......hedefin yoksa hemen bir hedef bul ve bilincli bir sekilde mercek altina al ve yap, dene ,cekinme,uygula ve basar,korkma iste ve basar, tekrarla ve basar,,,bilincli israrin önunde hic bir engel duramaz ,basarilarina basari katabilirsin.......

Yerleşim Finlandiya / HelsinkiMeslek Ticaret
Üye148 yazı

Sayın karayipprens,

Amacım ortaya fikir atmak ya da ne olup olmayacağını bilmeden birşeylere yönlendirmek değil. Gerçekçi ve akılcı olarak en önemlisi de tecrübeli olarak bizzat içinde bulunduğunuz durum hakkındaki düşüncelerimi belirtmek isterim.

Öncelikle, düşük cirolu bir işyerini veya durumu böyle olan bir işyerini neden devraldınız? Bu kararı verirken neler düşünmüştünüz ? Neler yapmayı düşünmüştünüz ve düşündüklerinizi yapabildiniz mi? " "olmazsa üst katta bişeyler yaparım"" gibi kendinizi kandırıcı bir yöntemle mi karar verdiniz yoksa akılcı planlarınız var mıydı? Vardıysa ne oldu ? gibi durumun ince noktalarını sorguladıktan sonra düşüncelerime geçmek istiyorum.

Sormuş olduğum soruların cevaplarını kendi kendinize sorguladığınızda, belki birşeyleri yanlış yaptığınızı belki de ozamanki heyecanınız gibi hareket etmediğinizi fark edeceksiniz. Fakat sonuç ne olursa olsun önemli olan şimdi bulunduğunuz durum.

Eğer bir yanlışın içinde olduğunuzu düşünüyorsanız. Bu yanlıştan dönmediğiniz sürece, yapmaya çalıştığınız herşey, uzun vadede olumsuzluk olarak dönecektir. Buna dikkatinizi çekmek isterim.
Yanlışlığı kabul etmek ve zarardan dönüp kar etmekde bir erdemdir.

Bu olumsuzluk ihtimalini de gözden geçirdikten sonra esas amacımız olan sorunları çözmek, işleri daha iyi hale getirmek ve ileri bakabilmek konularına geçebiliriz.

Bence,

Ekstra işlerden önce sizin bu işi yapacaksanız bu işi normal çalışır hale getirmeniz gerekir. Benim dikkatimi çeken konulardan biri, elinizde fazla bilgisayar olması ve 16 bilgisayarın çok bile geldiğini söylemeniz. Saat ücretinizi bilemiyorum ama 16 bilgisayarın çok geldiği bir noktada bu iş dönmez. Bakın bu işin özelliği kısmi zamanlarda yoğunluk olmasıdır. Eğer kısmi zamanlarda doluluk yaşarsanız normal zamanlarınız da artmaya başlar. Bunu yapabilmek için de yeterli arzınız olması gerekir. Yani maddi manevi. Bilgisayarlarınız kutularda beklerse, kendinizi tosta çaya vs.ye verirseniz tabiki bu iş olmaz. Bakın bunlar adı üstünde ekstradır. İşleriniz ne zaman iyi gitmeye başlar yani internet cafe cironuz normal hale gelirse ozaman gerekli eleman desteğiyle bu işleri düşünürsünüz. Zaten bu işleri tek başınıza yapmanız mümkün değil. Şu anda tek çalıştığınız gerçeğini de ihmal etmeyin. Bahsedilen işlere yönelirseniz zaten az olan işleriniz daha da azalacaktır. Dikkatinizi, gayretinizi ve şevkinizi esas işinize yöneltin. Bunun için birşeyler düşünün.

Bence yapılması gerekenler: elinizdeki bütün bilgisayarları kullanıma açın, masa sandalye eksiğiniz varsa bunları çok uygun şekilde temin edebilirsiniz. Kapatılan kafelerin malzemeleri, imalat malzemesi fiyatının da altında satılmaktadır. Sahibinden gibi sitelerde topluca satan çok var. Maxsimum kapasiteyi yakalayın önce. Daha sonra insanları çekecek yöntemler bulun. En çekici yöntem fiyattır. 15 masa 1,50 TLden oturması ile 20 masa 0,75 TLden oturması matematiksel olarak aynı ciroyu verir. Ama sizin bulunduğunuz civardaki 2. bir 15 masalı cafenin de sahip olacağı ciro size kayacaktır. Bu uzun vadede rekabet avantajı yaratacaktır. Matematikten sosyale kayacak olursak ki bu en önemli konudur. Ben boş bir yere gitmektense herkesin gittiği yere gitmeyi tercih ederim. 3erli 5erli gruplar halinde bir birine yakınlığı olan gençlerin devamlı gittiği nokta olunması önemli bir noktadır. Zaten siz bu işin içinde olan biri olarak müşterileri nasıl arttıracağınız konusunda kişisel ve bölgesel çözümler bulabilirsiniz. Bu işe devam edecekseniz tek yol bu işi iyi yapmaktır. Müşterilerinizle ilgilenip isteklerine cevap verin. insanlara yatırım yapın, onlar her daim size dönecektir.

Arzdan çekinmeyin 30 bilgisayarlı yerin içinde 3-5 kişi dolulukla gülünç olacağınızı düşünmeyin. Ne şekilde olursa olsun içerinin doluluğunu arttırmaya bakın.

Örnek: 10 saat otursa yorulmayacak çocuklardan biri 1 saatliğine oturdu. Siz ona ""bugün şans senden yana 5 saat hedşye kazandın"" diyerek süresini 6 saate ayarlayın. Her gün 1 kişiye 5 saat, 3 kişiye 3er saat, 10 kişiye 1er saat hediye etseniz. Bakın bakalım ortalık şenleniyor mu? Tabi bunları yaparken çok dikkatli olacaksınız. Mesela pazar gününün en kalablık saatinde yapmayacaksınız. Büyük saatleri sabah erkenden verceksiniz. Küçük olanları da içerinin tenhalık durumuna göre içerinin boşalmaya yüz tuttuğu dakikalarda vereceksiniz. Bunlar tıpkı maya gibi olacaktır. Yağmur tohumlamak gibi olacaktır. Onların yanına gelip bakacaklar. Belki beraber oynamak isteyecekler. Yanındaki masalardan açanlar olacak. Belki ilk aylarda cironuz aynı olacak ama oturmuş bir müşteri akışı sağlandığı taktirde uzun vadede fiyat dengelemesi ve kampanya azaltılmasıyla, çok karlı bir konuma geçilecektir.

Tek yol asıl işimize dört elle sarılmaktır.

..ııII BÜYÜK HEDEF IIıı..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye339 yazı
sn büyükhedef
İşletmelerin batmasındaki en büyük nedenlerden bir tanesi kötü yönetilmeleri diğeri ise ürettikleri hizmet veya malın fiyatını düşürerek rekabete kalkmalarıdır.
Fiyat düşürmek sadece cironuzu düşürmekten ve batışınızı hızlandırmaktan başka bir işe yaramaz.
Zaten bunu gören diğer net kafelerde aynı yolu izleyip fiyat indirimine gidecek ve sonuçta hiçkimse para kazanamayacaktır.
Bu fiyat rekabetinin sonucunda daha fazla yatırım yaparak en hızlı internet bağlantısı, en hızlı bilgisayar, en güzel dekorasyon yarışına girilerek gereksiz masraf etmeye ve bir müşteriden 1 TL kazanmaya çalışırken 1000 TL harcamak zorunda kalırsınız.

Bilinenin aksine çok kalabalık olan net kafeye insanlar gitmek istemez birinci sebep oraya gitmeyelim yer yoktur mantığı ikinci sebepse kullanıcının çok olması sebebi ile bant genişliğinin bölünmesi sonucu bağlantı hızının yavaşlamasından ötürü geç düşen can sıkıcı sayfalardır.

yaptığınız hesapta 15 masa ile 20 masa aynı ciroyu versede (ki vermiyor) aynı masrafı vermeyecektir amaç para kazanmak değilmi aynı para kazanılacaksa neden daha fazla insanla uğraşılarak daha fazla masraf edilsin bu mantığı çözebilmiş değilim.

Diğer fikirlerinize katılıyorum saat promosyonu olayı mantıklı ayrıca bazı oyunlarda turnuvalar düzenleyerek kazanana 10 saat bedava internet kullanımı hediyesi verilebilir.
Çocuklar bedava internet için turnuvalara katılacak ve belli bir müşteri artışı mutlaka olacaktır.
Türkiyede internet kafe olayı bitmiştir belli zamanlarda yıldızı parlasada artık piyasa doymuş durumdadır. Yapılan bölgede tek olma avantajı olursa yapılabilir fakat 2 den fazla internet kafe olan yerlerin para kazanma şansları bu saatten sonra çok zor gözükmektedir.

.

Yeni Üye20 yazı
tüm arkadaşlara yorumlarından dolayı teşekkür ederim. ben burayı devr almadan önce matbaa işletiyordum. mezuniyet olarak bilgisayar programcılığı mezunuyum ama kurulu bi düzen vardı ben onu işlettim. bir sene çalıştırdım bu kriz ortamında. gerçi fazla borçlu olmadım ama sonuçta kapattık. sonrasında iyisimi böyle bir işe gireyim hem kriz zamanını atlatayım dedim hemde parası nakit düşüncesiyle bu işe giriştim. devr almadan önce çok gezdim bir çok yerle konuştum. burası hem parasal olarak hemde konum olarak güzeldi. birazda acele ettim ama başka çarem yoktu. çünkü her geçen gün insanı rahatsız eder. bir an önce birşey yapayım düşüncesi insanın beynini kemiriyor. eleman aldım buraya o da arkadaşlarından ve geç gelmesinin önüne geçemedim bir kaç kez uyardım baktım olacak gibi değil çıkardım. insanın nasıl bir karakterde olduğunu bilemiyorsunuz. bundan sonra eleman aldığımda da onda başka sorunlar çıkacaktır. öyle gözüküyorki ben bu alt katta istediğim sonucu almadan üst kata herhangi birşey yapamıyacağım. zira üst kata girişirsem görünen o ki beni daha da yıpratacaktır. inşallah en kısa zamanda toparlanırım. hepinize tekrardan teşekkür eder saygılar sunarım....

Üye148 yazı
Sayın jeansteam,

Öncelikle hesaptaki yanlışlık olduğu doğru. 30 masa yazdığımı zannederken 20 masa yazmışım. Düzelttiğiniz için teşkkür ederim. Arkadaşın 16 masası vardı ve elinde fazla bilgisayarları vardı, yeri de çok müsaitti. Bundan dolayı 30 masa olduğunu varsaymıştım ama yanlışlıkla 20 masa yazmışım. zaten hesaptan da belli.

1,50TL x 15PC = 22,5
0,75TL x 30PC = 22,5

Bu verdiğim örnek birebir doğrudur demiyorum kabaca olayı göz önüne sermek içindi. Fiyatı yarısına kadar çekmek tabiki mantıklı olmayabilir. Burada asıl anlatılmak istenen önce arzı artırıp sonra doluluğu sağlamak için çalışma yapmaktır. Uzun vadede kazançlı olmak için

İnternet cafede tek gelir masa ücretleri değildir. Kapıdan giren insan sayısı nekadar çok olursa diğer
işlerden elde ettiğiniz gelir de o kadar fazla olur.

İnternet cafe müşterilerinden çok çok az bir yüzdesi doluluktan rahatsız olur. Bu demek değildir ki çoluk çocuk doluşmuş bağırışıp oynuyorlar bundan rahatsız olmaz. İçerideki düzeni sağlamak, içerideki dolu masa sayısı ve toplam insan sayısı dengesini sağlamak çok önemlidir. Doluluğu arttırmaktan anladığınız kalabalık olduğu için yanlış yorumlayabilirsiniz. İçeriyi doldurmak başka şeydir, içerideki masaları doldurmak başka şeydir.

Bu tip kararlar almak için, İnternet cafe olarak hitap edilen müşteri segmenti çok önemlidir.

* Tek müşteri olarak gelip uzun süreli internette kalan müşterilerin yoğun olması durumunda,
* İşlek yerde bulunup, kısa sürelerle birçok kişinin girip çıktığı müşterilerin yoğun olması durumunda,
* Aynı kişilerin devamlı gittiği, ""ayak alışkanlığı ve herzamanki mekan olma"" duygusuna ulaşmış müşterilerin yoğun olması durumunda
vb. durumlarda çeşitli alternatif çözümler üretilebilir.

Ben internet cafe tecrübeme dayanarak fikirlerimi belirttim. Sizin görüşlerinizi de memnuniyetle okudum. Taktir edersiniz ki kimimiz rekabete dayalı çalışmayı, kimimiz standartlaşmayı, kimimiz de yüksek fiyat politikasını benimseriz. Bunlar içinde bulunduğumuz sektör, pazar, zaman, kişisel özellikler vb. gibi kriterlerden etkilenir. Bunun kesin doğru denilebilecek bir şekli olduğunu düşünmüyorum. Sizin söyledikleriniz de benim için çok mantıklı ve çok değerli. Teşekkür ediyorum.

Sayın karayipprens,

16 bilgisayarınız varsa en verimli saatlerde bile 12-13 doluluğu (Ortalama olarak) aşamazsınız. Çünkü tam 16 masa dolduğunda 5 dk sonra birileri kalkacaktır. Müşteri sirkülasyonu için masalarınızın bir kısmı herzaman zaten boş kalacaktır. Sakin saatlerde 3-5 masa normal saatlerde 8-10 masa, kalabalık saatlerde 12-13 masa ortalamasında olduğunuzu düşünürsek. Genel ortalamanız düşük kalacaktır. Nitekim sizde cironuzun düşüklüğünü dile getirmişsiniz. Alt kat, üst kat fark etmez alanınız uygunsa alt kata ilave edin ama masa sayınızı artırın. Önce arzı artırın sonra talebi arttırmaya çalışın.

Üye2311 yazı
Bende arkadaşlarımın yorumlarına katılıyorum,özellikle yoğun geçmeyen saatlerde,fiyat düşürmek hem size hem diğer bu işi yapanlara,bir şey kazandırmaz,bence burda farklı ve güzel hizmet ön plana çıkıyor.Ayrıca devir bir mekanda tek işle yürümüyecek kadar acımasız.bütün bunları da çevresel faktörleri de katarak işinize her gün bir yenilik bir tat vermeye çalışın,mesela çay koydunuz ama pek gitmiyo,vazgeçecekmisiniz,ben 18 yaşında ilk ticari deneyimim olan bir büfe işlettim.Hemde şimdiki gibi rahat imkanlarla değil.Sıgarayı içkiyi antalyanın sıcağında yağmurunda sırtımda gider alır gelirdim.Diyeceksinizki bi taksiye atıp gelseydiniz ya,madem yürüyüş mesafesinde,doğrudur ama yüzde 2 ile 8 arasında bir kar marjı var o işin,sadece sürümünüz çok sa para kazanırsınz,haftada 3 defa gidiliyo,yılda 54 hafta var,çarpın birde,işçilik deseniz günde 19 saat çalışıyordum,şimdi gelinde o malı atın taksiye.Sonra benim zamanımda şimdi yok öyle şeyler her şey bol her şey ayağınıza geliyo,tekel çok zam aldığından,hep te en çok satan ürünler stoklanır,sadece bu ürünleri bulurdunuz marketlerde büfelerde,kimse az giden tekel ürünlerini rafa koymazdı.o yüzden,rakı,marlboro parlement ,camel,maltepe samsun, sıgarası dışında bir şey arayacağınız da dolanı dolanır ama sonunda pes eder bulduğunuzla yetinirdiniz.Evet toydum sadece çalışkandım çok ta zeki değildim yani,ama dikkatli olduğum kesin,ben büfeme aklınıza ne gelen şey varsa tütün içki hepsini dizdim,görseniz tekel genel müdürlüğü gibiydi,viskilerden likörlere en vayi çeşit kaliteli ucuz şarap çeşidine,birinci sıgarasında pipo tütünlerine,sandıklı purolara kadar,çok para bağlamıştım.Bırakın gelen müşterileri teşhiride yapıp bitirince benim bile ağzım açık kalmıştı,kendimle gurur duymuştum,sonra ailem geldi,onlarda çok beğendi,sonra benim gibi market büfe işi yapan tecrübeli ağbilerim geldi onlarda beğendi,sonrada benle her kez dalga geçmeye başladı bunlar satıkmazmış boşuna para bağlamışım,100 tl viski satsam kar marjını bilyormuymuşum nekadar para kazanacağımı,bu sıgarayı kim alırmış,bu dükkanı başka lüks bir semte açacakmışım vs vs filan falan.Aşlında haklılardı bütün ümidim cazibe çekmekte ve sabırda olacağını söyledim kendi kendime.3 AY hiç bir randıman alamadım tek tek derken yavaş yavaş işlerim açıldı ben o dükkanı kapayamaz oldum,antalya nın her yerinden müşterim vardı,her kez okafadan olduğundan müşteri kalkıp ta bir uçtaki semten bana bulamadığı birinci sıgarasını almaya geldiğinden,1 yerine ben o sıgaraları kilo yada kartonla satmaya başladım,derken yakındaki turizm işletmelerine,sonra uzaktakilerine,10 larca şişe içki sattım,ve bir yılda 2 daire parası kazandım.Bunu size öğünmek için değil,o zamanlar ticari zekam çok iyi olduğu için değil,sadece ne olursa olun dikkatli, iseniz sabırlı iseniz kim ne derse desin doğru yoldan ayrılmamanızı eninde sonunda kazanacağınızı belirtmek için anlattım.Ha kriz zamanları bu işler yolunda gitmez oda sizin kusurunuz değil,ticaret kolay olsa her kez kazansa her kez esnaf tüccar olurdu,gol atmakta var gol yemekte,her kezin emeğine sağlık demek günlerinde buşuşuruz inşallah...

Yeni Üye20 yazı
sevgili metin kardeşim yorumun için teşekkür ederim. farklı bi iş kolunda olsanda ben alacağımı aldım. benim kaybettiğim nokta sabır. pek sabredemiyorum. birşey istediğimde hemen olmasını istediğimden dolayı bazı şeyleri kaybediyorum. inşallah bunun önüne geçerim. ama ben şuna inanıyorum birgün işlerimin çok iyi gideceği ve zamanla markalaşacağımı biliyorum. belki sizlere komik gelebilir ama ben hissediyorum. ve ben kalbimin derinliklerinde neyi hissettiysem o olmuştur çok şükür. burda da sizlerin fikirlerini alırken ben o istediğim noktaya en kısa nasıl giderim, nasıl az zararla ve işin pratiğini nasıl öğrenirim diye yazıyorum. ve şunu görüyorum burda yorum yapan kendi düşüncesini aktaran herbir arkadaştan farklı düşünceler alıyorum. inşallah ticarette harama girmeden helalinden en kısa zamanda istediğim yere gelirim. hepinize teşekkürler......

Üye148 yazı
Ben de sana inanıyor ve başarılar diliyorum.

Yeni Üye20 yazı
teşekkür ederim sağol.