Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Panayırlar Hakkında Bilgisi Olanlar Buraya.

BaşlatanjeansteamTarih03/06/2009 15:30:24Yorum5

İlk mesaj
Üye339 yazı
Merhaba arkadaşlar.
Ülkemizde birçok bölgede düzenlenen festival ve panayırlar hakkında net üzerinden doyurucu bir bilgiye ulaşamadım.
Bölük pörçük ve güncel olmayan kişisel siteler kendi çaplarında az miktarda bir şeyler karalamışlar.

Öğrenmek istediklerim nüfus yoğunluğunun fazla olduğu il ve ilçelerde panayır alanlarının kiralanması, kira ücretleri, kiralama prosedürü ve etkinliğin süresi hakkında bilgisi olan ve bu tür organizasyonlarda daha önceden iş yapmış arkadaşlarımız bildiklerini paylaşırlarsa sevinirim.
Teşekkürler.
.

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye1714 yazı
Kiralanan alanlar, kira ücretlerler, panayır mafyası vs.. Ne yapmak istiyorsun buralarda satış mı yoksa eğlence amaçlı bir iş mi. Genelde belediyelere bağlı alanlarda yapılır, yani belediye festival adı altında düzenler bunları. Trakya'da her yıl her ilde belirlenmiş tarihlerde olur.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye339 yazı
sn rterzioglu
Düşüncem bu tür yerlerden bulacağım insanlara beceri oyunları alet ve ekipmanlarını paket olarak kiralamak.
Lunapark tarzı eğlence yerlerine daha girmemiş kimseye rakip olmayacak ve tavuğuna kışt demeyecek yetenek gerektiren bazı ilginç eğlenceler var.
Yani panayırın düzenleneceği bölgelerden insanlar bularak işi paket olarak gönderip panayır sonunda alet edevatı geri alma düşüncesindeyim.

Şu anda düşündüğüm oyunların faydalı patent veya faydalı model başvuruları için bazı firmalar ile görüşme içerisindeyim.
İşin teknik ve hukuksal tarafları bir şekilde hallolur fakat madalyonun diğer yüzü için sizlerin bilgi ve görüşlerine ihtiyacım var.

Düşüncelerim:
-Oyunların günlük geliri ortalama 500 TL'nın altına düşmeyecek şekilde hesapladım.
-Panayır bölgesinden işletmeci, girişimciler bulunarak yapılacak yasal sözleşme neticesinde cihazlar gönderilecek.
-İşletmeci bulunduğu bölge ve yakın çevresindeki tüm panayırlara katılabilecek yetenekte ve mali kapasitede olacak.
-Cihazların kirası ortalama gelirin % 20'si olacak şekilde hesaplanacak diğer masraflar ve kazançlar işletene ait olacak.

Merak ettiklerim:
-Türkiye çapında nüfusu 200 binden fazla olan yerleşim brimlerinin panayır ve festival programı tarihleri.
-Bu bölgelerdeki insanların işe sıcak baktıkları taktirde panayırdan yer kiralayıp kiralayamayacağı ve yaşayabilecekleri zorlukların neler olabileceği.
-Bu işi yapabilecek bölge insanlarına ulaşabilme ve ikna edebilme aşamasında uygulanması gereken yöntemler neler olabilir.

Daha önceden böyle bir panayır alanında her hangi bir iş yapmış arkadaşlar varsa görüş ve izlenimlerinin benim için çok önemli olacağı kanısındayım.

Kısacası siz böyle bir iş yapmaya kalksanız bu projeyi hayata geçirmek amacı ile hangi yolları izlerdiniz.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye1714 yazı

Arkadaşım daha gelişmiş yerlere bunları taşıyabilirsin ama panayır tabir ettiğimiz yerlere girmekte biraz sıkıntı çekebilirsin. Özelliklede istediğin şekilde. Ama denemekte fayda var.

Normal şartlarda ilk kirasını ödeyen yeri alıyor sanırım. Organizasyonun yapıldığı alanın büyüklüğü buna izin veriyorsa buna bir sınırlama getireceklerini pek zannetiyorum.

- Tekirdağ kiraz festivali
- Çilek festivali Ereğli
- Edirne Kırkpınar güreşleri

bunlar ilk aklıma gelen büyük festivaller.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye2981 yazı
Türkiye nin neredeyse her yerinde yazın festivaller oluyor. Bunların bazıları küçük organizasyonlar olarak kalır bazılarıda nüfuslarının çok üzerinde misafir çeker. Ben beylikdüzü n de kurulan festivali biliyorum. 3 hafta ile bir ay arasında kuruluyor ve şu anda festival yerinin, reyonları yapılıyor, çok kısa zamanda festival başlayacak. ilgi çeken ve kalabalık bir festival oluyor . Bu birazda organizatörün maharetine kalmış bir konu, her gün bir sanatçı gelir, ve halkın ilgisini çeker. Aynı yerde bir daha ki sene başka bir organizatör aynı başarıyı gösteremeyebilir.
Benim size önerim , festivallerde , bu işi pazarlayacak kimse bulmak zordur, orada iş yapan ,insanları normal tüccarla mukayese etmeyin, doğru sonuca varamayabilirsiniz.
Ve ilk Büyük festivallerde siz kendiniz, reyon kiralayıp, iş yapın öyle iş yapın ki festivaldeki diğer katılımcılar, gelip size sormak zorunda kalsınlar, bu işi bizde başka bir festivalde yapmak istiyoruz bize yardımcı ol desinler. İşte o zaman malı pazarlayabilirsiniz. Ve zamanla onlar sizi ararlar.
Belki hatırlarsınız, benim alçı hediyelikleri, ben önce bir pazardan yer satın aldım. O zaman almak zorundayım zannediyordum. Paramda vardı ve yer aldım, pazara hediyelikleri ***ürdüm , diğer esnaf göz ucuyla takip eder sizi. Ve saat 14 olduğunda ben tezgah bezini toplayıp çıktım.(pazarcı deyimidir . bezi toplamak ;malın tamamını satmak demektir.) Sonraki haftalarda yakınlık kurmak isteyip mal isteyenler olmaya başladı . O pazarda satıcı temin edince başka bir pazara derken. Şimdi gelip parasını verip alıp gidiyorlar. şimdilik yeni müşteriye pek ihtiyaç yok zira , o zaman imalathane kurmak ve işi büyütmek gerekecekk ki benim tek başıma gücüm yetmez. (yaş durumundan)
Sizde festivalde kendiniz yapın , iş iyi ise zaten teklifler gelmeye başlar. Haydi hayırlı işler.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye339 yazı
sn huyhuyhuy
Yazdıklarınıza katılmamak elde değil yönteminiz tamamen mantıklı ve doğru bu konuda size katılıyorum ancak problem benim panayırlara çıkacak kadar yeterli zamanımın olmayışı.
Herzaman olduğu gibi buda benim için gerçekleştirmeyi düşündüğüm bir proje olur veya olmaz bilemiyorum fakat bu işi yaparken ana işimi etkilememesi ve sekteye uğratmaması asıl amacım.

Bu düşünce ile cihazları işletecek ve panayırlara katılacak kişilere kiralamayı düşünüyorum. Sorun Kiralayacak insanları bulma yöntemini çözebilmekte.
Bu işlere biraz yatkın olanlar zaten tanıtım toplantısında ikna olacak ve kiralama işlemi gerçekleşecektir.
Sonuçta işletene iyi para kazandıracağına inandığım eğlence gereçlerini görenler bu işin yapılabilirliğine kesin gözüyle bakabilecekler.

İşin sezonluk olması neticesinde sadece bir panayır değilde Türkiye çapında ulaşabileceğim bütün panayırlar için işletici bularak cihaz kiralamak ana hedefim ancak yukarıdada belirttiğim gibi bu işi yapacak insanları bulmak önemli.

Belirlediğim oyunlar bu şekilde değil fakat fikir vermesi amacıyla aşağıdaki linkte japonların bir oyunu var bir göz atarsanız yapmayı düşündüğüm iş hakkında fikir edinmiş olursunuz.
http://www.zaplat.com/video/ilginc_videolar/44493/Japonlar%C4%B1n_ilgin%C3%A7_Oyunu

.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul