Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Seyyar Gıda İşi Yapmak İsteyenler

BaşlatanemrereisTarih11/04/2009 16:20:34Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
merhaba arkadaşlar kriz herkez gibi beni de vurdu her ay 1 veya 2 hafta ücretsiz izine çıkıyorum
seyyar gıda işi bana çok mantıklı geliyor nohut pilav veya seyyar sandvic gibi kıraathaneleri gezerek güzel para kazandırdığı söyleniyor
fakat bu işi daha önce hiç yapmadım çekinmemde var doğruyu söylemek gerekirse ve de bu arabalar nerede satılır bilmiyorum bile
benim teklifim benim gibi olan arkadaşlar varsa gelin bu işe birlikte girelim ben istanbul şirinevler de oturuyorum
beraber dolaşalım beraber tecrübe kazanalım 2 kişi 3 kişi birlikte üçümüz tepsilerimizi alalım sandviçlerimizi yapalım kahve kahve otobüs durağı ne varsa gezelim hem tecrübe kazanalım hem çekingenliğimizi üstümüzden atalım gerekirse nohut pilav arabalarından alalım 3 tane 4 tane ufak bi dükkan tutup hem arabalarmızı gece oraya koyalım hem pilavımızı orada yapı arabalara dolduralım
yenibosna şirinevler civarında bu nohut pilav işini böyle yapıyorlar köylerinden gelmişler dükkanda yatıp kalkıyorlar bu işi öyle yürütüyorlar ciddi iş ortakları arıyorum sizden haber bekliyorum 4 5 kişi birleşelim girelim bu işlere
herkese şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye2981 yazı
emre reis , yazsam mı? Diye düşünüyorum. Fakat sadece şunu söyleyeyim. Telaş ediyorsun, ve karar veremiyorsun. Bir şey gördün mü? telaşla, heyecanla işte kurtuluş budur diye, atılım yapıyorsun. Fakat tam karar vermediğin için başka bir şey gördüğünde, hemen o tarafa yöneliyorsun. Zannederim, piyasa tecrübesi azlığı ve gelecek, ne olacak bizim halimiz telaşı, neden oluyor buna. Bir işe karar ver. Ve fazla riske girmeden deneyerek karar ver. Önce bir yerlerden başla. Senin durumunda beylikdüzünde bir arkadaş, var söyleye söyleye, bu gün pazara çıkarttım. Aylardır ,gülmeyen, yüzü gülmeye başladı ve kendine güveni geldi. Ne iş aktini fes ediyorlar, nede para veriyorlar. Bazen çağırıyorlar bir kaç gün çalıştırıyorlar. Biraz harçlıkla gönderiyorlar. İçeride parası var ama parasızlık çekiyor. Ve bu gün zinciri kırdı. Pazara çıktı. En azından ne yapabileceğini artık biliyor. ALLAH HERKESİN KARŞISINA İYİ İNSANLAR VE İYİLİKLER ÇIKARSIN.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye17 yazı
haklısın belki ama 1 2 aydır bu seyyar gıda işini düşünüyorum ama bilgim olmadığı için cesare edemiyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye134 yazı

Cesaretin yoksa hiç birşey yapamazsın... 3-4 kişi birleşip bu işi yapalım diyorsun?

Ya anlaşmazsızlık çıkarsa (ki çıkması çok mühtemel ortaklık böyle birşey dir) o zaman ne yapacaksın?

Hiç birşey dışardan göründüğü gibi değildir.....!
25 yıldır çalışıyor

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ticaret
Üye339 yazı
Arkadaşım bunda çekinilecek birşey yok herkes ekmek parası için mücadele etmek zorunda ve ne iş yaparsan yap amaç aynı karnını doyurabilmek.
Benim babam 70 yaşında ve seyyar fındık satıyor. Daha önce neden bu iş aklıma gelmedi deyip bazen hayıflandığıda oluyor.
Oda başlangıçta çekingen davranıyordu ilk hafta 40 - 50 paketle başladı şu anda günlük 90-120 paket arası fındık satmakta.
Gece çürük çarığı ayıtlayıp tek tek tartıp paketliyor ve gündüz 9-10 gibi işe çıkıyor akşam 5 dedimi evde aynı memur gibi her iş aynı olmaz tabi ama bizim ihtiyarın işi böyle.
Seninde çekineceğin ve yanına arkadaş arayacağın birşey yok al tepsini eline çık dışarı allah herkesin rızkını verir korkma.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye218 yazı
Emre bey seni anlıyorum buna benzer yazıyı 3 ay önce bende yazmıştım çaresizlik insana neler yaptırıyor size mail attım ordan konuşabiliriz.
Çok yorgun çok yalnız olabilirim
AMA ASLA ÇARESİZ DEĞİLİM...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye218 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - markasinisatanadam
Cesaretin yoksa hiç birşey yapamazsın... 3-4 kişi birleşip bu işi yapalım diyorsun?

Ya anlaşmazsızlık çıkarsa (ki çıkması çok mühtemel ortaklık böyle birşey dir) o zaman ne yapacaksın?

Hiç birşey dışardan göründüğü gibi değildir.....!

Arkadaşım seyyar işi istanbulda mafyanın elinde tek kişi yerine güçleri birleştirmek daha mantıklı
bende sizin için söyleyebilirim
Hiç birşey dışardan göründüğü gibi değildir

Üye134 yazı
Sandevic satabilmek için örgütlenmeye gerek yok. Çıkın bakın zaten yeterince sandevic satan vardır. Ben sadece arkadaşa bu işi yapıp yapmaması yönünde fazla düşünmesine gerek olmadığını ifade etmek istedim.

O da çıkıp kısmetini arayacak diğer tüm sandevic satanlar gibi...!

25 yıldır çalışıyor

Üye218 yazı
Ben nohut pilav için yazmıştım zira bu iş mardinlilerin elinde sandeviç bence fazla para getirecek birşey değil yani fabrikada çalışıpta ek iş yapacak insanın daha karlı sürümü daha iyi olan işlere yönelmesi gerekiyor bu konudaki araştırmalarım en karlı işin nohut pilav ve (arabada) tavuk döneri sonucunu çıkardı, zira fabrikada çalışan kişi her gün satışa çıkamayabilir (yorgunluktan ötürü)bu yüzdende ek iş yapıyorsa yorgunluğuna değecek bir iş olmalı.Saygılar

Üye134 yazı
Forum'da seyyar pilav ile ilgili bir konu açılmıştı. Ben dahil bir çok kişi orada bu konuda (yardıma yönelik) fikirlerimizi beyan ettik arkadaşımızın bakmasında fayda görüyorum.

Bu arada bu işi ağırlıklı Mardinlilerin yaptığı doğru. Güçleri birleştirip Mardinlilere karşı savaş mı açılacak? 3-5 kuruş için değer mi?

Kaldı ki Mardinliler yerine, Tokat, Amasya ya da Manisalılar da olabilirdi.....!

Bakın araştırın, İstanbul'da her sektör ve iş kolu genelde aynı şehirden gelen insanların elindedir. İster kabul edelim ister etmeyelim. Durum bundan ibaret

Konu ile alakalı değil biliyorum ama. Bir örnek verme açısından söylemek istiyorum.

İstanbul'da Balıkçılık işi de denizle yakından uzaktan alakası olmayan Erzincanlıların elindedir. Her sektör böyle devam eder gider..

25 yıldır çalışıyor

Yeni Üye17 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kurtxxx
Emre bey seni anlıyorum buna benzer yazıyı 3 ay önce bende yazmıştım çaresizlik insana neler yaptırıyor size mail attım ordan konuşabiliriz.
mailiniz gelmemeiş

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye339 yazı
snkurtxx
Fabrikada çalışan biri olarak nohut pilav ve tavuk döneri işi sandviç işinden dahamı az yorucu olur sizce? Bu işler sadece arabada satış yapmak değildir bir hazırlık ve üretim aşaması olacak haliyle.
Bu işe yeni başlayacak biri olarak sandviç'ten başlarsanız sizin için daha kolay olur.
Sermayesi bir tepsi sadece geri kalan malzemeyi fırın ve marketlerden temin ederek satacağınız ve işe çıkacağınız güne göre sandviçleri hazırlayıp işinize bakarsınız.
Karlılık olayına gelince nohutlu pilav ve döner işinde hergün bir veya 2 adet piknik tüpünü harcayacaksınız masrafınız ve uğraşınız daha fazla olacak ve kalan malzemeyide ertesi güne saklamanız sıkıntı yaratacak.
Babam küçük su satarak başladı şişe başına 0,35 kazanıyor ve hergün 15 tl buz parası veriyordu ayrıca 120 şişe suyu toptancılardan alıp satacağı yere ***ürmeside ayrı sorundu.
Şimdi 90-120 paket arası fındık satıyor ve paket(50gr) başına 0,40 kazanıyor fakat masrafı ve eziyeti yok sadece omuzuna astığı küçük bir çanta ile işe çıkıyor. Sizce hangisi daha karlı? Pilav arabası ile uğraşıp masraf etmekmi yoksa sadece bir tepsiyle sandviç satmakmı?
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye58 yazı
arkadaşlar bende sandiviç işi yapmak istiyorum ama nasıl yapılacağını bilmiyorum yardımcı olur musunuz en azından içine ne konulacağını söylerseniz sevinirim teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye255 yazı
kardeşim yok öyle mafya mufya ne arar seyyarda. O dediğiniz anca şöyle olur bşr seyyar büyük bir devlet hastanesi önünde yıllardan beri vardır. uyanığın biri oraya gelmeye çalışır vs. ee haliyle araya birileri girer çünki öyle yerler günlük baya yüksek rakamlar elde eder. Benim bildiğim yer var mesela günlük simit satışı 3000 e yakın. E böyle bir yer nokta yerdir. Yoksa sen çıkıp seyyar şatış yapıcan kim ne karışır sana. Zabıtaları kollayın yter :)
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
istanbul da işlek bir yerde (parayı ancak oyle kazanırsın zaten) sabit durarak nohut pilav satacaksın ve legal/illegal kimse karışmayacak, guzel temenni :)

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - redirect
kardeşim yok öyle mafya mufya ne arar seyyarda. O dediğiniz anca şöyle olur bşr seyyar büyük bir devlet hastanesi önünde yıllardan beri vardır. uyanığın biri oraya gelmeye çalışır vs. ee haliyle araya birileri girer çünki öyle yerler günlük baya yüksek rakamlar elde eder. Benim bildiğim yer var mesela günlük simit satışı 3000 e yakın. E böyle bir yer nokta yerdir. Yoksa sen çıkıp seyyar şatış yapıcan kim ne karışır sana. Zabıtaları kollayın yter :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye31 yazı
çok iyi fikir sen ekmeğini taşdan çıkarırsın kardeş yürü

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Serbest meslek
Yeni Üye58 yazı
ya millet yok mu sandviç yapmayı bilen anlatında bizde para kazanalım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci